רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 775 צפיות
שלום אני וחברי נכנסו לוויכוח ואשמח לקבל תשובה נגיד אדם שנוסע בכביש מהיר במהירות רבה נגיד לצורך העניין 160 קמ"ש ועמוד שוטר עם אקדח לייזר ורואה 160 קמ"ש מה הוא יעשה? 1)יסע אחריך ויעצור אותך? 2)ניידת שמוכנה מראש בהמשך הכביש תעצור אותך? 3)בדרך פלא יגיע הזמנה למשפט בדואר (אני לא מאמין שיש מישהו שיכול לקרוא מספר במהירות כזאת) נגיד עם שוטר מקבל קריאה כזאת ולאחר מכאן לא עצרו אותך אז מכאן אני מבין שאתה לא תקבל דוח ושום דבר דומה?! הכול תאורטי ולא לקוח ממקרה אמיתי!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החברה טוענת שהם עובדים עם חברת "שירביט" והמחירים שלהם יותר מטורפים משירביט , כלומר מחירים זולים בהפרשים ממש גדולים , הם הביאו לרכב משנת 05 מסוג הונדה חובה בסך 1500 שקל על נהג צעיר ומ24 ומעלה , מחיר שלא התקרב למחירים הפעורים של חברות האחרות , מה שמעלה חשד גדול אצלי כך שאשמח לחוות דעת ממכירי חברה זו. ובנוסף עוד בהיותי גר באיזור דרום ליד באר שבע , מה שגורם להכפיל את מחיר הביטוח פי כמה וכמה , שאלתי אותם האם הם בטוחים בכך וכי ידוע להם שאני מאיזור דרום , אך הם טענו שהאיזור לא משנה להם אלא רמת האבטחה והבטחון ברכב (קודנית ועלוקה) בנוגע למקיף הם הביאו דווקא הצעה יותר יקרה משל 9 מליון כך שזה די הגיוני , אך העניין של החובה לא מסתדר לי בכלל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, שלשום, אחד המפקדים שלי בבסיס שאוהב מכוניות ומוטוריקה בכלל, שלא לדבר על האוצרות שמתחבאות לו בבית, פורום אספנות אני מנוע מלהגיד. קיצור אותו אחד רכש סוזוקי GSX-1000 עם 57 בסוף של המספר, יום אחרי זה הוא הגיע עם אותו אופנוע בדיוק רק עם מס' רישוי אחר כשיש לו 00 בסוף ואני עצמי יודע לאיזה כלי זה שייך בדיוק. עכשיו למה הוא עשה את זה? ענייני ביטוח? כביש 6? ידוע לי שזאת עבירה מאוד חמורה, סוג של גניבה אפילו, אבל למה שהוא יעשה את זה?
הודעה אחרונה מאת fanmanuv, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שמתי לב, שבמכוניות כמו ברלינגו וקנגו, שעלו על הכביש בחודשים האחרונים, אין יותר מדבקת רישום משקולות על הכנף. זו המדבקה שרשום עליה : מ.ע - XXXX (משקל עצמי) מ.מ - XXX (משקל מורשה) מ.כ -XXXX (משקל כולל) עד היום, ללא המדבקה הזאת אי אפשר היה לעבור טסט. האם החוק השתנה, ואין יותר צורך ברישום משקולות ? נ.ב. המכוניות האלו היו גם ללא פסים זוהרים מאחורה, שעד עכשיו היו חובה בכל רכב מסחרי.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 6 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
מה זה אור הדרך? אור גבוה? אור מעבר זה האור שמתמשים בו תמיד בנסיעה רגילה? ומה זה פנסי חניה? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך קוראים לכלי רכב הזה? ואיפה אני יכול להשיג אחד כזה?
הודעה אחרונה מאת elad-o, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ישנו אתר או קישור לאתר בו מפרסמים צריכת דלק של כל הרכבים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום! כאמור, יש מוסכים מתמחים, ויש מוסכים מתחכמים. היה לאבא שלי מקרה של מוסך מתחכם. המקרה הוא כזה: שלשום, נכנסנו למוסך, כדי לתקן רעש מיסב (482623 ק"מ הרכב שרד בגבורה. כבר רוצים להחליף מנוע). הרכב הוא מסוג LANDCRUISER מבציר 01'. באנו, פתחנו כרטיס, וישבנו, וישבנו, וישבנו. לאחר כשלושת רבעי שעה, הואיל בטובו להגיע בוחן מטעם המוסך, ונסע איתנו. הרעש בא והולך לסירוגין. מנסים להקשיב טוב טוב (חלונות סגורים, רדיו כבוי, דלתות נצורות על בריחיהן). הבוחן קובע - בלכה משאבת מים ומיסב אלטרנטור גמור, ומחזיר שמן אחורי. מאיפה בא מחזיר שמן אחורי? מה הקשר? שאלתי את הבוחן מה הקשר למחזיר שמן אחורי, ובתור תגובה חטפתי צעקה "שתוק! אתה לא יודע מה אתה מדבר!". בסדר. שתקתי. מה עוד א…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב מדהים. צולם בשבוע שעבר בבנגקוק, תאילנד - איזור הקאווסאן למי שמכיר. לא הספקתי לצלם בתוך הרכב שגם מושקע מאוד - מושבי ריקרו, כלוב התהפכות ועוד המון שעונים. אני לא כזה מבין גדול אז אני אתן לתמונות לדבר:
הודעה אחרונה מאת mcherkass, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במקום שיעוף לנהג המסכן (מאחל לו רפואה שלמה ולכל המעורבים) גף יצא הסרן מהמקום, לא נתקלתי במקרה דומה קודם.. בתגובה הראשונה ממש הזדעזתי, שאלתי את עצמי "איך הסרן יצא מהמקום" "הרכב לא אמור להיות חזק כמו הטויוטה שבטופ-גיר הבריטי הפילו מבניין קורס". התשובה הגיעה עוד בימי הרמב"ם "יש אין מעין" או משהו בסגנון שנים לא למדתי תלמוד התמונות קשות
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סרט של ג'רמי קלרקסון שיצא ל-DVD בו הוא מנסה למצוא את הרכב המרגש ביותר. פגאני זונדה, מזראטי, אלפא C8, אסטון מרטין פרארי, למבורגיני ועוד ועוד.. חלק 1 http://videos.streetfire.net/video/Clarkson-Thriller-Part-12_195801.htm חלק 2 http://videos.streetfire.net/video/Clarkson-Thriller-Part22_195798.htm תהנו..
הודעה אחרונה מאת roiei, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע שעבר עבר אח שלי באדום מלא, אין ספק שזו טעות גדולה ומסוכנת שלו שנגרמה בגלל בלבול ועייפות, הוא עבר בצומת בכביש החוף של רמת אביב (הצטלבות הרחובות אינשטיין ודרך נמיר) כאשר הוא נסע בכיוון צפון, במעבר בצומת שלשום ראיתי שיש שם מצלמה כתומה בצד השני של הצומת, השאלה היא האם הצומת בה הוא עבר מצולמת? אשמח לתשובה רצינית ולא להטפות כי נעשתה טעות ואנשים טועים. תודה,שחר.
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום נתונים: דגם- פולקסווגן טוראן 1.4 TSI- טרנדליין - מחירון- 162,000 ש"ח. הנחה שהוצעה לי במסגרת מבצע "חבר" למימוש היום: 7 אחוזים ( 11,300 ש"ח) הרכב נמכר היום לצרכן בהנחה של 5,000 ש"ח. שער היורו ירד מינואר 2008-אוקטובר 2008- ב- 11.7 אחוזים בסוכנות אומרים שכל שנה יש ציפיות גדולות לירידת מחיר אך בפועל המחיר יורד בכ- 2 אחוזים. שאלה: בהתחשב בירידת המס הצפויה ובירידת שער המטבע (יורו ) האם אני צפוי לקבל הנחה גדולה יותר מ- 7 אחוזים ? האם לוותר על הנחת המבצע, לא לרכוש היום ולחכות לינואר ? בתודה אורי
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה לשים ג'אנטים על הרכב כמו רובינו כאן. שאלתי היא: האם ניתן לבטח את הג'אנטים למקרה של גניבה שלהם?! האם חייב להיות לרכב ביטוח מקיף או חובה וצד ג' זה מספיק. כמה עולה ביטוח כזה לשנה ועל מי אתם ממליצים תודה מראש, יוני.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 1 תגובות
- 830 צפיות
שמעתי שUMI שוקלים בחיוב לייבא את הקמארו החדשה בכמויות מצומצמות. כמו כן, היום שמתי לב באתר שברולט ארה"ב, שמחיר התחלתי לקמארו יהיה 22,990$. מחישוב מאוד פרוע שלי (אינני יודע את אחוז המסים בארץ, וכל יבואן מחליט על אחוזי הרווח שלו, ככה שקשה לי לנבא מחיר) יוצא שהרכב יעלה בסביבות ה300000 ש"ח "בלבד". וזה משום שהSTI החדשה למשל, עולה מעל 30000$ בארה"ב, זאת אומרת הרבה יותר מהקמארו החדשה. לכן אני קצת מבולבל, אם כך הדברים, יכול להיות שדווקא הקמארו תעלה מתחת ל300000 ש"ח, אלא אם היבואן יחליט לעשות עוד כסף. מה דעתכם על המחיר ?
הודעה אחרונה מאת reem atv, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3618335,00.html מעניין מה דינם של ההורים...
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם לאחר חיפוש וקריאה בנושא הבנתי שגיר רציף הוא למעשה cvt שיוצר ע"י אאודי{מולטיטרוניק} אני מעוניין לרכוש רובר25 שאכן מגיעה עם גיר רציף אך משום מה קוראים לו טיפטרוניק אם למעשה טועים בשם ואכן יש לה גיר CVT אזיי שיש לה גיר של אאודי? או שטועים ויש לה טיפטרוניק? מישהו יודע? כאילו זה לא שיש לרובר אתר רישמי חחח....
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני גר בארה"ב ומתכנן לחזור לישראל בקרוב, מכיוון שאני תושב חוזר אני מבין שיש באפשרותי להביא איתי רכב. רציתי לדעת אם יש חברה שתוכל לקשר אותי עם אנשים שגרים בישראל ורוצים ליבא רכב.. תודה
הודעה אחרונה מאת ory9, -
- 0 תגובות
- 759 צפיות
והקישור מ YNET.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3618791,00.html#n והקישור מקייטרם.. http://www.splitwheel.com/
הודעה אחרונה מאת XsamerX, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני תושב חוזר ומעוניין לייבא קרייזלר טאון אנד קאנטרי בייבוא אישי. האם למישהו יש מידע לגבי תשלום מכס בגובה 125% במקום 106% מכיוון שהרכב מיוצר בקנדה? נציג חברת ההובלה שאני עובד איתה סיפר על רכב שהגיע לאחרונה וחוייב במכס הגבוה. המידע באתר רשות המכס והמיסים לא ממש ברור אם כי על פי ההבנה שלי לא אמור להיות הבדל. תודה מראש, גדי
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://videos.streetfire.net/video/HAYABUSA-TURBO-POWERED-BY_196957.htm האוטו נבנה וכרגע נמצא באנגליה.(=
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע אם שמתם לב לזה, אבל כמעט בכל רכב חדש שמוצג ב3 השנים האחרונות דלתות הנוסעים חלקות לחלוטין, חפות מכל פסי קישוט כפי שהיה כמעט בכל מכונית נוסעים בעשורים הקודמים. להלן רשימה חלקית ביותר: מאזדה 3 החדשה (וגם מאזדה 2), פורד פוקוס אחרי מתיחת הפנים, יונדאי i30, סובארו B3, הונדה סיוויק, מיצובישי לאנסר החדשה, פיאט פונטו והרשימה עוד ארוכה. למעשה חוץ מרכבים צרפתיים (פג'ו-רנו-סיטרואן) לא עולה בדעתי אף רכב פרטי שנמכר בארץ והוצג ב 3 שנים האחרונות שיש לו פסי קישוט. גם אם תמצאו אחד כזה, המגמה ברורה. השאלה היא למה זה קורה? סתם אופנה עיצובית? ניסיון לחסוך? ומה יגן עלינו מפני המכות מדלתות של מכוניות חונות? לתעשיית הרכב הפתרונים.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חחח תסתכלו תראו איזה דריפטים הוא עושה. מה שהכי מעניין זה שצד אחד ידני והשני אוטומט.
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
,
הודעה אחרונה מאת iiiiido18, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני מתארגן בימים אלו לביקור נוסף ברינג. התאריכים, נכון להיום, מאוד גמישים. סופ"ש באמצע דצמבר או אמצ"ש בתחילת החודש. כרגע מדובר בי ובחבר נוסף מאירופה, איתו כבר ביקרנו ברינג מספר פעמים. הרכב, כנראה, יהיה 911 996 ליום אחד וגולף R32 ליומיים. אם נהדק חגורות אז היחס ימים יהיה הפוך. לפרטים - תעשו גוגל. למעוניינים - פרטי או כאן. אנחנו לא מתביישים, נכון?
הודעה אחרונה מאת yair69, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
שלום, יש שאלה שעלתה לי בראש בזמן האחרון שמעניינת אותי התשובה שלה.. ידוע שבעל רשיון B יכול להסיע 8 נוסעים מלבד הנהג, אך מותר בנוסף ל8 הנוסעים להוסיף לדוגמא כלב? או למשל נהג חדש שמותר לו להסיע 2 מלבד הנהג, אם הוא יסיע 2 וכלב זה חוקי? תודה
הודעה אחרונה מאת simon377, -
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
אני משתמש לעיתים קרובות ברכבי הפרטי לצורך העבודה (אני עובד במקום גדול) ורציתי לדעת כמה מקובל לשלם או כמה תעריף ההחזר שמגיע עבור רכב כמו סובארו אימפרזה 1600 אוטו' 2002 עבור כל ק"מ... אני יודע שלפני שנתיים זה עמד על משהו כמו 3.5 ש"ח לק"מ......מישהו יודע כמה היום???
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלא כמו באירופה, בישראל היבואן ייתן אחריות כוללת רק ל-3 שנים (באירופה 5 שנים) ו-4 שנים אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים. לדעתי מדובר בצעד שהוא "לעג לרש" ובעיקר יחצ"ני. הסיכוי שיהיה צורך לתקן מנוע/תיבת הילוכים בשנים האלה ממילא שואף ל-0... http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000394219&fid=3220
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 227.2 אלף צפיות
שלום לכולכם, האם מישהו יודע איך אני יכולה למצא מי בעל רכב מסויים לפי מספר רישוי? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ומתי .
הודעה אחרונה מאת Spirit3,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SlowRide
- Markm4
- NickName1
- Satori
- Stangg
- Michazzz
- aviaviavi
- hondacivic02es
- איציק נ.
- T_A
- yuvk
- romansah