רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
שני מכוניות,יפניות,דומות במבנה,הבדל של 15 כ"ס בלבד,משמשות במירוצי ראלי ברחבי העולם,הנעה 4x4 קבועה. נתונים: סובארו:265 כוחות סוס,0-100 5.5,מהירות מירבית 238. מיצובישי: 280 כוחות סוס,0-100 4.8,מהירות מירבית 253. כמובן שהאיבו מנצחת (לא בהפרש כזה גדול),אבל לדבר אחד אין לי הסבר,מה גורם לפער המחירים הענקי בין השניים?ולמה איבו לא משווקת בארץ וניתן להשיג אחת בייבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב.. אשמח לדעת מה ההליכים של החזרת רכב ללא 2-3 טסטים לכביש, האם הפנייה היא למשרד הרישוי קודם? הרכב מניע ושמור בצורה נפלאה,האם בשביל להגיע לטסט חייבים לגרור? תודה פלויד.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האם ג'טה עם המנוע 1.4 TSI צריכה דלק בעל אוקטן 98 או 95? תודה.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לכל חובבי פולקסווגן.. " דווקא בתקופה של שפל כלכלי ותחילתו של מיתון עולמי, הפכה היום יצרנית המכוניות הגרמנית פולקסווגן למשך כמה שעות, לחברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק. מניית פולקסווגן פתחה היום את המסחר בבורסת פרנקפורט בזינוק חד שהקפיץ את שוויה חברה ל-296 מיליארד יורו (370 מיליארד דולר). מדובר בשווי הגבוה משוויה של החברה הגדולה בעולם – ענקית הנפט אקסון מובייל – שנסחרה אתמול בניו-יורק לפי שווי של 343 מיליארד דולר. עם זאת, לקראת הצהריים התמתנו במקצת העליות בפולקסווגן וכעת נסחרת החברה סביב שווי של 200 מיליארד יורו – זינוק של 54% לעומת אתמול. רק במהלך השבוע הקודם נסחרה החברה על פי ערך שוק של כ- 75 מיליארד יורו בלבד. " מתוך כלכליסט http://www.calcalis…
47:07 דקות מתוך נשיונאל ג'אוגרפיק סרט דוקומנטרי אודות ניסאן GT-R http://www.viddler.com/explore/NAGTROC/videos/17
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 תגובות
- 976 צפיות
המיתון (?) ושינוי קבוצת שווי השימוש כנראה יוצרים סוג של לחץ בקרב היבואנים לינק כתבה של תומר הדר לכלכליסט
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- 0 תגובות
- 900 צפיות
מבחינת חוקית (השגת רישוי) של הסבת רכב מדיזל לבנזין בשנתונים 2000+ כמה קשה ומה כרוך בכך?
הודעה אחרונה מאת krytek, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
באחד בנובמבר 2008, יום שבת, תיערך תצוגת ענק של מכוניות ורכב דו-גלגלי מתוצרת איטליה, מכל הסוגים והשנתונים, במתחם מיני ישראל (לטרון), על משטח מסלול הקרטינג. זהו האירוע שלכם אוהבי הרכב – בין אם אתם מעוניינים להציג את רכבכם, או "רק" לבקר ולהתרשם. בתכנית: תצוגת מועדוני אלפא רומיאו, מועדון ה-5, פיאט, לנצ'יה, וספה, מוטו גוצי, תצוגות יבואני רכב ושאר תוצרת איטליה ועוד. הרכבים המוצגים ישתתפו בתחרות יופי (עפ"י קטגוריות שונות) וגביעים יוענקו לזוכים. להלן כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לבוא וליהנות: מבקרים: תצוגת הרכבים תיפתח לקהל בין השעות 10:00–14:00. אטרקציה לכל המשפחה: האירוע צמוד למתחם מיני-ישראל, הכולל מלבד תצוגת האתרים המיניאטוריים גם מתנפחים ומשחק…
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
הבוקר זוגתי שתחיה נכנסה למכוניתה האדמדמה והזערורית, ועשתה דרכה לענייניה. כעבור זמן מה הטלפון שלי מצלצל. אני עונה, ושתחיה נמצאת על הקו, ובפיה הבשורה שהרכב נתקע מסיבה לא ברורה. אני מתארגן ליציאה ומבקש ממנה במקביל לחסוך זמן ולהתקשר לגרר. אני מגיע, ושתחיה מספרת לי שהסימפטומים שקדמו להדממת המנוע המוזרה כללו היכבות של הרדיו והפסקת הפעולה של לוח המחוונים. בניסיון לאפס את התקלה המוזרה, היא עצרה בצד הכביש, דוממה את המנוע וניסתה להניע, אולם לא היה סטרטר. שיחה עם המוסכניק, וההשערה היא שכנראה האלטרנטור פתח לו בשביתה איטלקית. עד כאן הכל טוב ויפה. מקץ כמה דקות לאחר בואי, הגיעה למקום ניידת שירותי דרך של חברת "דרכים", אשר עמה עובדת חברת הביטוח בה הרכב מבוטח. איש השירות לוקח מצבר ממכוני…
הודעה אחרונה מאת nati, -
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://motocar.co.il/article/10168.aspx
הודעה אחרונה מאת haimy, -
אז ככה, שלשום קרתה התאונה הראשונה שלי... נסעתי עם שתי חברים סביבות השעה 2 וחצי בלילה והייתי צריך לבצע פניית פרסה, מבט לאחור, אין אף אחד שצמוד לתחת, לכן אני עוזב את הגז ונותן לרכב להאט מעצמו מדליק איתות שמאלה, תופס אמצע נתיב לפני פניית פרסה, בולם לעצירה מוחלטת, מתחיל גלישה ולפתע חריקת צמיגים לשנייה ובום- טנדר מסוג מיצובישי מגנום נכנס בי מאחורה בצד שמאל, עצרנו בצד החלפנו פרטים. הוא אשם כמובן מכיוון שהוא לא שם לב לכביש ורק בשנייה האחרונה בלם. הנזק שנגרם לפי הערכתי הוא שצריך להחליף את כל הכנף האחורית השמאלית, מגן טמבון (השחור) וגם מכסה הבאגז' שהתעקם קצת ובקושי נסגר וכמובן הפנס השמאלי שרוסק כולו.... סליחה על הבורות אבל אני רוצה לדעת האם הביטוח שלו ישלם את…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
מדוע צריך לשלם תופסת כסף עם אני נוהג בשבת? ומה קורה עם אני נוהג בלי תוספת "ביטוח שבת" ביום שבת ועוצר אותי שוטר (ויש לי ביטוח בתוקף) מה הדין שלי?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום,אני שואל את השאלה עבור ידידה שלי,שרכשה גולף שנת 2005 מנוע 2000 fsi. לפניי כשנה וחצי עלתה לה המכונית 123 אלף שח,שילמה 3 אלף מעל המחירון,כיום שנה וחצי לאחר מכן הגולף הזו נמכרת ב 92-95 אלף שח,עם נתונים יפים,הגיוני שבשנה וחצי הערך של הרכב ירד ב כ 30 אלף שח?
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב, אני חייב לציין שאני דיי חרד לכל מה שקורה עם הרכב, ובבית ספר בכל הפסקה אני בחצר בודק שהרכב עומד במקום. א. יש לרכב אזעקת קוברה ( מאזדה 3 2008 ), האם אפשר להיות בראש שקט שלא יגנבו אותו? כי ממה שאני יודע, ההגנה של הקוברה טובה, וגם אם עושים את הקוד אחרי 40 שניות שלא מטניעים, יש צורך לעשות את הקוד שוב. אז כמו שאמרתי, לדעתכם אני יכול להיות בראש שקט קצת בנוגע לגניבה? ב. לגבי המגנזיום, הבנתי שהמגנזיום עצמו דיי יקר, וממה שאני יודע בסיוויק שלנו יש לגלגל נעילה מיוחדת ( שלא יגנבו ), האם יש משהו דומה לקנות? למרות שאני בספק אם מישהו פתאום יבוא ויתחיל לפרק לי את הגלגלים בלי שאף אחד יעיר לו על זה ( אם אני רואה משהו כזה אני אפנה לאותו בנאדם שיראה לי לפחות מפתח, ראיתי פ…
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 976 צפיות
פורשה הודיע אתמול אשר יש ביידה כעת 42.6% בעלות על פולקסווגן ואשר ביידה את היכולת לקנות 31.5% (נכון להיום) משווי החברה מה שמשאיר אותה עם 0.9% הפרש לשליטה מוחלטת על החברה. לכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת akassimov, -
-
נראה לכם הגיוני? כי לי זה ממש לא.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מצגת אתגר (יחידת המשטרה המטפלת בגניבות רכב) לחודשים ינואר-ספטמבר 08 מגלה שסובארו ליאונה (DL) היא עדיין הרכב הכי נגנב בישראל, 16 שנים אחרי שהפסיקו למכור אותה. 1159 רכבים כאלה נגנבו מתחילת השנה, כמעט כפליים מהרכב השני הכי נגנב - מיצובישי לנסר. עוד עולה מהרשימה שרכבים ישנים הרבה יותר נגנבים מחדשים, כך למשל פיאט אונו נמצאת במקום ה-3. אני משער שגם המיצובישי לנסר הנגנבות הם מהשנתונים הנמוכים יותר. מאזדה לנטיס נגנבת יותר ממאזדה 3: 348 לעומת 239. לגבי רכבים חדשים המצב נראה יותר טוב : יונדאי גטס מבילה עם רק 241 מכוניות שנגנבו - הפער מסובארו ממש מדהים לדעתי. קישור למצגת: http://www.igudbit.org.il/index.asp?categoryid=359&articleid=894&searchparam=אתגר
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, הואיל ונסעתי כלקוח מזדמן בסוף יולי או תחילת אוגוסט בכביש 6 וטרם קבלתי חיוב, צלצלתי לשירות הלקוחות שלהם, שם נמסר לי כי מספר מכוניתי לא מוכר להם, יבררו וישובו תוך 4 ימים. הואיל והלוחית תקינה, נשמע לי מוזר. היש לכם נסיון במצב מעין זה? רצוני הוא לשלם את מה שמגיע להם, אך איך ידעו את מועדי הנסיעה? בכלל, רכב יכול לעבור מבלי להצטלם? בתודה, מירון
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי רכב פורד פיאסטה שנת 1997, ריפודי עור בהזמנה אישית על כל הסלון של הרכב... הרכב עמד רב הזמן בחניה התת קרקעית שלי כך שגם הצבע נשמר...יש בו המון איבזור שבזמנו רכשתי.... בקיצור רכב מפונק במצב מעולה שלא תיהיה בעיה למכור אותו... לאחרונה אשתי קבלה ליסינג מהעבודה ורב הזמן אני נוסע ברכב המנהלים החדש שלה(יש ביטוח ובכל זאת הוא חדש ולא פיאסטה)... בשנה האחרונה לא נסעתי על הפיאסטה מעל 20 נסיעות ובעוד חודש נגמר הטסט והביטוח חובה(בערך 3 אלף שקל). בקיצור- אני מרגיש שאני סתם ממן את הביטוח שלו ואת התחזוקה שלו אבל כל כך השקעתי ברכב הזה בצעירותי שכואב הלב למכור אותו... מה עושים? האם להעמיד בחנייה התת קרקעית או למכור או להמשיך לשלם סתם ככה? מה ההשלכות על העמדת …
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מי לא היה רוצה שהרכב ספורט שלו יצרוך ליטר דלק לכל 15 ק"מ. אני לא מדבר על נסיעה ב-90 קמ"ש כמו סבתא בכביש מהיר אלא צריכה ממוצעת שכוללת פקקים, נסיעות במהירויות גבוהות, מזגן עובד כל הזמן, התגרזנויות, טיפוסי הרים ועוד. פה נכנסת האסטרה לתמונה ומנסה לשלב בין עולם הספורטיביות לעולם החסכון. GTC אלו ראשי תיבות של Gran Turismo Compact. אופל טוענים שזו לא אסטרה שהורידו לה 2 דלתות אלא שכל גוף הרכב תוכנן מחדש חוץ מהטמבון והמכסה מנוע. האסטרה GTC גם ארוכה ב-41 מ"מ ונמוכה ב-15 מ"מ מאחותה מחומשת הדלתות. האסטרה מגיעה עם מגוון רחב מאוד של מנועים כאשר בתחום הבנזין מתחיל ממנוע 1.4 עם 90 כ"ס ובפסגת ההיצע מוצעת האסטרה עם מנוע 2.0 מוגדש בעל 200 כ"ס. בתחום הדיזל קיימים מנועים מנפח 1.3 (90 כ"ס…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני רואה בהרבה מכוניות סימנים כלשהם שנמצאים על המכונית ולפעמים אני לא מבין את פירושם כמו: a4 fsi a6 tfsi q7 tdi golf gti golf gt golf-tsi golf-tdi ford-focus-tdci jeep srt-8 honda i-vtec סוג מנוע jaguar xkr jaguar xj land rover discovery-tdv6 mercedes-s500-cdi האם אתם יודעים מה פירושם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 57 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/10/15/camo-less-panamera-has-seoul-caught-in-korea/ הם בטח רצו להקל על החיים של המלוכסנים ונסעו לשם במקום שהמלוכסנים יחפשו אותם בשביל להעתיק אותם
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
שלום לכולם כמה אמור להיות מהירות סיבובי המנוע של הרכב הזה במהירות שיוט של 100-120? ושל 80-90? תודה רבה
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני הכל אני רוצה להודות לחברי הפורום על עזרתם ועל עצותיהם (במיוחד העצה של לקחת את הרכב לבדיקה שהוכיחה את עצמה מעל לכל ספק). הרכב נקנה מהשכרה - עם 50000 ק"מ ומצב טוב מאוד (הוחלף לא פגוש אחורי אך חוצמזה אין שום בגיעה לא בשלדה ולא בשום דבר אחר) יש לי כמה שאלות 1. שאלת גיר - במידה ונמצאים בצומת מרומזר האם כדאי לשלב להילוך סרק או שלדבר זה אין השפעה כלל על תפקוד הבלמים והגיר 2. הרכב נוסע חלק אך החלפת ההילוכים נעשית לי קצת בצורה מוזרה (נראה לי שהוא מחליף הילוכים מוקדם מדי) הםא יש אפשרות לכוון זו 3. האם יש אפשרות להתאים סאן רוף לרכב לאחר קנייתו - (אני יודע כי יש אפשרות לסאן רוף מקורי במכונית זו) והאם העבודה שעושים בארץ בנושא זה הנה נקייה כל טו…
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
שתי תמונות כרגע ממפגש מאוד גדול שנערך היום (אתמול יותר נכון) בחיפה בחוף דדו שבמהלכו נסענו שיירה מאוד מכובדת לעוספיה דרך בית אורן מחר אני אעלה עוד תמונות ומקווה שהאנשים שצילמו יעלו עוד תמונות עד אז... כמה מהרכבים שהגיעו: שתי m5 ישנות, סידרה 6 טורבו כסופה, אלפינה טורבו, סידרה 8 עם מנוע סופרה טוין טורבו, e30 סופרגארגר ועוד כמה...וכמובן המגרדת אסבלט שלי... אגב משהו מאוד מאוד חשוב לכל מי שמתכוון להעלות תמונות: נא למחוק את מספרי הרישוי של הרכבים!!!
הודעה אחרונה מאת Drayeron, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 898 צפיות
אהלן, בקאוואליר שלנו 2000 , יש הגה די קצר 2.66 סיבובים מנעילה לנעילה. מדוע אם כן הוא לא מהיר? ועם יחס סיבובים כזה הוא גם לא חד בתגובה שלו. יש למישו הסבר הגיוני?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאבא שלי יש VW Bora 2.0 שנת 2002 או 2003. הוא משלם על הביטוח שלו 3800 וזה כולל הכל [גם גניבה]. בקרוב אני אמור לקבל רשיון, והוא התקשר לחברת הביטוח כדי להעביר את הביטוח עלי. הסוכן אמר שאת אותם הדברים רק עלי יעלה כמעט 10,000. אני לא יודע את המחירים של הביטוחים היום אבל זה נראה לי הזוי. חבר שלי משלם 4000 שקל אבל אין לו נגד גניבה (שמעתי שזה עולה הרבה). רציתי לדעת אם זה הגיוני, או יש פה משהוא מסריח ואם מישהוא מכיר חברת ביטוח אם אותם התנאים בסכום זול יותר? **ההודעה נערכה בטוב טעם ע"י הנהלת הפורום. **
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, כמו שכולנו רואים מחירי הנפט יורדים, מדיי פעם נזכרים להגיד לנו בארץ שהבנזין יורד(כשהוא עולה כל יום שומעים ושיורד רק פעם בחודש), אבל הדיזל נישאר תקועה ללא ירידה(בארץ). אני חייב לשאול למה?! שניהם מיוצרים מאותו "אב" הלוא הוא הנפט !
למי שלא מעודכן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3611910,00.html לפני שכל חסידי אכיפת המהירות יקפצו, אני אנסה להעלות כמה נקודות למחשבה בנוגע לתאונה המזעזעת הזאת: המתחם המסחרי הסמוך למקום התאונה (קניון אם הדרך) נמצא על כביש פנימי, וממילא אין אליו גישה ישירה מכביש החוף. איזו סחורה לעזאזל נהג המשאית מצא לנכון לפרוק דווקא על שולי הכביש המהיר ודווקא בשעה מוזרה שכזאת? כיצד, אם בכלל, מתכוונת המשטרה לפעול למניעת הישנות תאונות שכאלה? ברור לכולם שמהירות היא לא הגורם למותם של שלושת הצעירים (למישהו יש ספק שגם במהירות 90 קמ"ש הפיאסטה הזאת היא מלכודת מוות בנסיבות המקרה?), מה גם שאישית עברתי את הקטע הזה עשרות אם לא מאות פעמים במהירות הגבוהה מ-90, ומעולם לא נתקלתי בבעי…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הצוות ששבר את מחסום הקול היבשתי בפעם הראשונה ב1997, ינסה לעשות זאת שוב, והפעם הם מכוונים רחוק. מאוד רחוק. מקור: אוטו http://auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-22008-%D7%94%D7%99%D7%A2%D7%93-1-000-%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%A2%D7%94.aspx האתר הרשמי של הפרוייקט: http://www.bloodhoundssc.com/ חושבים שיצליחו? אישית קשה לי להאמין לזה. 1600 קמ"ש...
הודעה אחרונה מאת proxima,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)