Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברווז.

זה לא שחברת ביטוח שואלת אותך אם אתה נוהג בשבת ואם כן אז אתה משלם תוספת אלא אם אתה מודיע בחברה שאתה לא נוהג בשבתות וחגים ואז מגיעה לך הנחה.

כשאתה מחדש ביטוח זה לכל השנה, אם אתה לא נוהג בימים "מקודשים" אז אתה יכול לקבל הנחה.

וזה לא נשמע לך עדיין הזוי שאם אתה קרוב לדת אתה זכאי להנחה בביטוח?

כי לי עדיין יש בעייה עם זה.

ואם אני לא אוהב לנהוג בימי שני וביום שלישי "לא בא לי"? האם יתנו לי הנחה על יומיים בשבוע שאינם שישי-שבת?

נא בעין יתנו.

:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תרתח אדון ברווז, אל תרתח.

זה צעד שיווקי למשוך לקוחות דתיים, שברמה העובדתית, מעורבים פחות בתאונות בסופ"ש.

לחברת הביטוח יש סטטיסטיקות, וכנראה לפי החישוב שלהן, כדאי להן לתת הנחה ללקוח שאינו נוסע ברכבו באופן קבוע בכ-20% מהמזמן, ובמיוחד בסופ"ש, בו סטטיסטית יש תאונות רבות.

יש מגזר שלם של לקוחות שלא נוסעים בסופ"ש (דתיים) ולכן לחברת הביטוח קל לפנות אליהם.

ואם אני לא אוהב לנהוג בימי שני וביום שלישי "לא בא לי"? האם יתנו לי הנחה על יומיים בשבוע שאינם שישי-שבת?

נא בעין יתנו.

:evil:

אם תמצא מגזר שלם (נניח קבוצה ש-20% מהזמן בשכל שבוע לא נוהגת כי היא במפגש "פורום סכינים למבינים", או בחוג מקראמה, או בריג'), ותשכנע את חברת הביטוח שכדאי להם לתת לך הנחה - שיבושם לך.

תהיה בעיה לשכנע את חברת הביטוח שבפורום סכינים למבינים לא נוסעים בימי שני ושלישי, אבל עם המגזר הדתי אין בעיה, זה תמיד קבוע, קל לעקוב אחרי זה, ומדובר במגזר שלם.

חברת הביטוח לא תתעסק עם כל "מחפש מציאות" שיטען שיש יומיים שבהן הוא לא נוהג, זה כאב ראש עבורה. עם המגזר הדתי כדאי לה - כלכלית / שיווקית /מסחרית וזה מבוסס על סטטיסטיקה.

5. שבתות וחגים - אם אתם מסורתיים ולא נוסעים בשבתות וחגים - תקבלו הנחה נוספת. לא, לא בגלל שלחברות הביטוח יש הסכם סודי עם ש"ס. החשבון הוא פשוט - מי ששומר שבת נוהג בכבישים כמעט 20 אחוז פחות זמן מאשר מי שלא שומר (שבתות + חגים), ולכן סיכוייו להיות מעורב בתאונה קטנים באחוז מסויים. לפיכך מגיעה לו הנחה.

בדיוק כמו שחברת הביטוח גובה פרמיה גבוהה יותר על מכוניות ספורטיביות, ובמיוחד על ספורטיביות אדומות. הידעת ?

סטטיסטית הן מעורבות יותר בתאונות דרכים.

היו לי בעבר 2 מכוניות זהות, ובביטוח בחברה ישירה שילמתי יותר על אחת מהן שהיתה אדומה, רק בגלל הצבע שלה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
וואלה, יופי.

:bigcry::2gunfire:

תגיד לי מה עובר עליך, ואיך לעזאזל הלחם קשור כאן (אומנם אני לא זה שקונה את הלחם בבית, אבל אני בטוח שמחירה של אותה חלה לשבת הוא לא יותר גבוה באמצע שבוע)??

זה בסך הכל די הגיוני, מי שלא נוסע בשבת ישלם פחות, ולא בגלל שהוא שומר מצוות, אלא פשוט כי הוא נמצא פחות זמן על הכביש (ויכול להיות שהסופי שבוע מוגדרים כמסוכנים יותר כי כולם יוצאים לבלות, שותים וכדומה), ולכן כביכול הסיכוי לתאונה קטן.

אני די בטוח שאם מספיק אנשים לא היו נוהגים מסיבה כלשהי דווקא ביום שלישי, אז הייתה בסופו של דבר חברת ביטוח שהייתה מציעה ביטוח מוזל למי שלא נוסע ביום שלישי.

זה בדיוק כמו העניין עם ההבחנה בין נהג לנהגת ובין נהג צעיר למבוגר וכדומה.

*רזמל, איך אתה מעז להעתיק ממני את קו המחשבה עוד לפני שהספקתי להקליד אותו??? :mad2::p

פורסם

למעשה תוספת הביטוח שמופעלת טלפונית, נועדה למקרים שבהם הבן שלרוב משרת בצבא מגיע פעם בחודש או פעם ב 3 שבועות לחופשה ורוצה לנהוג.

יוצא מכאן שבסה"כ "הסיכון" ינהג לא יותר מחודשיים בשנה, כולל כל הסופש"ים והרגילות. בחשבון פשוט מדובר על תוספת של כ-750 שקל לפרמיה. (לפי 50 ש"ח להפעלה).

ברווז,

כל חברות הביטוח נוהגות לתת הנחה למי שלא נוהג בשבת.

כשאני החזקתי רכב בחניה ומראש הצהרתי שהרכב לא יסע כלל בכל ימות השבוע - קבלתי הנחה.

הרעיון שלך שאתה רוצה ימים חלופיים נשמע הגיוני, אבל קצת בעייתי.

אתה אומר שבמקום שבת אתה רוצה את ראשון. אם ניקח לדוגמה את השנה הזאת אז הדתיים לא נוסעים מעבר לשבתות גם את יום רביעי וחמישי(ראש השנה) אח"כ עוד יום חמישי (כיפור), אח"כ יום שני (סוכות), אח"כ שלישי (שמיני עצרת/שמחת תורה), אח"כ יבוא יום חמישי (פסח) ויום רביעי (שביעי של פסח) ואח"כ יבוא שישי (שבועות).

קל מאוד להגדיר מהם מועדי ישראל.

קל מאוד להגדיר שאתה לא נוסע ביום ראשון (במקום שבת) אבל עדיין אתה חייב לי עוד 8 ימים מעבר ל-52 ימי ראשון בשנה.

כל חילוני יכול להנות מההנחה של שבת, אף אחד לא בודק אם אתה דתי או לא.

לענין הנחות לדתיים, לא רק חברות הביטוח נותנות הנחות, גם חברות השכרה נותנות הנחות לדתיים, גם חברות סלולר נותנות תעריפים מוזלים יותר. (אם זיכרוני לא מטעני, חבר דתי שילם בפלאפון 22 אג" לדקה לכל היעדים, אבל אם הוא ידבר בשבת זה יעלה לו 2.2 ש"ח לכל דקה).

חברות מסחריות באות לקראת הדתיים בתעריפים שונים בעיקר כי הם יודעים לבצע חרם ולעמוד בו. משמע או שיתגמשו לקראת הדתיים, או שיפסידו אותם לחלוטין.

אם הדתיים יצטרכו למצוא חברת ביטוח שתבוא לקראתם ועדיין אין כזאת, אם זה יהיה מספיק חשוב להם - הם יקימו אותה.

אתה צודק ברמה התאורטית בטיעון שמגיע לך הנחה על כך שלא תיסע בימים מסויימים, אבל אתה לא מסוכל לגייס מאחריך 100,000 לקוחות שיצביעו ברגליים.

להזכירך, אל-על טסה בשבת, הוחרמה ע"י הדתיים, זה הורגש בהכנסות של אלעל תוך זמן קצר ובסופו של דבר אלעל באה לקראת הדתיים רק כדי להשיב את זרם המזומנים.

כל מגזר גדול, יצליח להשיג הטבות בכל תחום, לעומת האדם הבודד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
למי שנוהג ללא צד ג'/מקיף. כמובן שחובה כן מעניין.

ביטוח רכוש ממש מעניין את התחת של השוטר. זו בכלל לא חובה לבטח את הרכב. מותר לך לעשות ביטוח חובה בלבד, אף אחד לא יאכוף עליך ביטוח רכוש.

ביטוח החובה נקרא כך בדיוק בגלל שהמדינה מחייבת אותך לעשות אותו. נק' המוצא היא שב-98 אחוז לפחות הנזק לרכוש כתוצאה מתאונה יהיה כזה שאדם מן היישוב מסוגל לשלם, גם אם במאמצים מרובים.

אבל אם אותו אדם יפגע חו"ח באדם אחר, ויהפוך אותו לנכה - הנזק הוא של מליונים, ואני לא מגזים.

לכן באה המדינה ואמרה - אנו נקים קרן, בה ישתתפו כל חברות הביטוח בנוסף אלינו, וכל נהג ייאלץ לשים X כסף בקרן (סכום הגיוני), וכך תוכל המדינה לממן ביתר קלות את הוצאות הפגיעה בגוף ונפש.

לענייננו - התכוונתי במפורש לכך ששוטר בד"כ לא ירשום לך דו"ח גם אם לא יהיה לך ביטוח חובה (לא, אני לא מדבר על תעודה ששכחת בבית. אני מדבר על ביטוח לא קיים). פעם זה היה דו"ח אוט'. היום לא.

ברווזון (די מכוער, במקרה הזה :?). לא הבנתי למה יצא קצפך על הדתיים במקרה הנ"ל.

כמו שהסברתי - האינטרס של חברות הביטוח הוא כלכלי, וממש לא אכפת להם מבד"צ העדה החרדית או בד"צ בית יוסף וכו'.

תביא קבוצה של חצי מליון איש (לפחות, לא כולל מסורתיים שחלקם הגדול לא נוסע בשבת) שתצהיר על כך שאינה נוסעת בימים שני ושלישי, ותקבל אחלה הנחה בחברת הביטוח שתבחר בה. כל חברה. אגב, אף אחד לא מונע ממך לקבל את אותה הנחה אם תימנע מנסיעה (או תיסע לא מבוטח) במועדי ישראל.

לבוא ולבקש את זה פרטנית זה מאוד מסובך, כי זה ייאלץ את החברות להפעיל מנגנון מעקב על כל פוליסה כדי לוודא שאף אחד לא מנסה לתחמן ולבקש פיצוי על נזק שקרה בימים בהם לו היה לו כיסוי, וזה לא כלכלי.

הדתיים, אשר בוחרים מרצונם בשביתה מנסיעה, מהווים "סיכון נמוך" מבחינת המעקב הזה, מכיוון שזה נעשה מרצון.

מדוע אתה לא רותח מזעם על חברות הסלולר שנותנות למגזר החרדי תעריף משלהם?

אני חסיד קטן מאוד של מתן "פטורים" לאנשים בגלל אמונתם, בעיקר כאשר מדובר ביהודים אורתודוקסיים, אבל כאן בפירוש קפצת לשווא.

עדיף קודם להילחם בחוסר התחבורה הציבורית בשבת, פטור מגיוס לבחורי ישיבות ושאר דברים דומים שבגללם כלל הציבור "נענש" בגלל הדתיים.

פורסם

בדיוק כמו שחברת הביטוח גובה פרמיה גבוהה יותר על מכוניות ספורטיביות, ובמיוחד על ספורטיביות אדומות. הידעת ?

היו לי בעבר 2 מכוניות זהות, ובביטוח בחברה ישירה שילמתי יותר על אחת מהן שהיתה אדומה, רק בגלל הצבע שלה.

אז עם אני יקנה רכב שרשום עליו gti sport וכדומה אני צפוי לשלם יותר?

ועם למשל מתארגנים קבוצה של חיילים בקרבי,ופונים לחברת ביטוח על מנת לבטח רק בסופ"ש האם יש מצב שימציאו "ביטוח חיילים"?

אני בטוח שרוב האנשים לא ודעים לזה ולכן משלמים יותר בביטוח.

דרך אגב שמר בחיפה יש תחבורה ציבורית בשבת,וכנ"ל 24 שעות ביממה,ותתפלא שבירושלים נוכחתי לדעת שיש קו שמקיף את העיר בשבת כל איזה שעה או חצי שעה.

פורסם

מר קאצ'קע (ברווז באידיש) היקר!

במקום לשבת בפורום ולטחון מים אתה מוזמן להתארגן עם קבוצה מכובדת של סכינאים שלא משתמשת ברכב, ושאפשר לסמוך עליהם באופן יחסי במתן הצהרה זו, לגשת כנציגם לכל חברת ביטוח, ואני מבחיט לך שתקבל פוליסה מאד משתלמת. אם תרצה אני גם אוכל לעזור לך בנידון. כשיש לך קבוצה של 500 איש - תודיע בהודעה פרטית.

על טחמת מים ושנאת ישראל יוקדת לא תקבל אפילו שקל הנחה לא בביטוח ולא לחלות של יום שלישי.

ודרך אגב, אתה ו/או אלו שחולקים עימך את עמדתך בשנאת היהדות המסורתית יכולים לצעוק מכאן ועד ביאת משיח על כך שאנו רמאים/שקרנים/חמסנים וכו', כל חברת ביטוח יודעת, ובעצם כל בר בי רב דחד יומא גם יודע שלאי נסיעה בשבת אצל דתיים יש כיסוי. כון שגם מתוך אלו שמגדירים את עצמם כשומרי מצוות ישנם אנשים צבועים ושקרנים, אך להבדיל מאלו שנכשלים באיסורי עריות/גזל/ לשון הרע (כפי מאמר חז"ל "רובם בעריות מיעוטן בגזל וכולם בלשון הרע") אין שום מוטיבציה לחלל שבת, ולכן בקבוצת ימי השלישי שלך יש להניח כי תידרש לנמק מוטיבציה דומה לא לנסוע בימי שלישי.

ד"א, גם בעלי עסקים המרוחקים מן המסורת עושים ביטוח ללא נסיעה בסופ"ש לרכבי העסק שלא משמשים לצורך פרטי במקרים רבים כי העסק בד"כ סגור בשבת ואין להם שום אינטרס לשלם על שירות שהם אינם זקוקים לו, ולכן אם תחליט לא לנסוע בשבת, מכל סיבה שהיא, גם אם אינה קשורה לדת (מתוך שלא לשמה יבוא ללשמה) - תזכה לאותה הנחה בדיוק.

פורסם

דני,

מקדמי הסיכון של חברות ביטוח הם לא רק אם מדובר ברכב ספורטיבי, או גיל וותק.

בין מקדמי הסיכון נכנס גם צבע הרכב (יש צבעים שקורצים לגנב יותר), גם קומת המגורים (קרקע וראשונה הן בעלות פוטנציאל סיכון גדול יותר כי הרבה גנבים נכנסים לבית באישון ליל כאשר כולם ישנים, לוקחים מפתחות ונעלמים עם הרכב), עיר המגורים, מקום חניית הרכב (בכביש, חניה פרטית סגורה/פתוחה).

יש עוד פרמטרים - אני לא חושב שמישהו הולך לקנות רכב לפי כל המקדמים האלה.

והנה עוד חומר למחשבה - קראתי בעבר הרחוק שיצרן רכב בדק סטטיסטית ומצא שבקליט אחד מועד יותר להינזק (תאונות/חניות וכד'). באופן אירוני הוא יקר משמעותית את הבקליט המועדת לעומת הבקליט מהצד המקביל. את הכתבה הזאת אני זוכר בגלל שחברת הביטוח שילמה למבוטח לפי הבקליט הזול ולא לפי החשבונית בפועל. כשהמבוטח התעקש והענין הגיע אל דלתו של בית המשפט, התבררה האמת של היצרן. אומנם חברת הביטוח הפסידה, אבל גם אמרה בסיכומים שאם היתה מודעת ל"טריק" הזה מראש, היתה מייקרת את הפרמיה, גם אם תאורטית מדובר ביקור של 0.5 ליש"ט לשנה. (המקרה היה באנגליה).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואם לקחת את הרעיון של הברווז למקומות קצת פחות קטנוניים, אז אני חושב שהיה נחמד מאוד אם היתה סוכנות ביטוח שמאפשרת ליצור ביטוחים מותאמים אישית.

למשל, ביטוח מקיף לכאלו שמצהירים שהם לא נוהגים באמצע שבוע ונוהגים רק בסופ"שים וחגים - שימושי לכל אלו שברשותם רכב תחביב שאינו משמש כרכב יומ-יומי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תגיד לי מה עובר עליך, ואיך לעזאזל הלחם קשור כאן (אומנם אני לא זה שקונה את הלחם בבית, אבל אני בטוח שמחירה של אותה חלה לשבת הוא לא יותר גבוה באמצע שבוע)??

דוגמא.

זה בסך הכל די הגיוני, מי שלא נוסע בשבת ישלם פחות, ולא בגלל שהוא שומר מצוות, אלא פשוט כי הוא נמצא פחות זמן על הכביש (ויכול להיות שהסופי שבוע מוגדרים כמסוכנים יותר כי כולם יוצאים לבלות, שותים וכדומה), ולכן כביכול הסיכוי לתאונה קטן.

אני די בטוח שאם מספיק אנשים לא היו נוהגים מסיבה כלשהי דווקא ביום שלישי, אז הייתה בסופו של דבר חברת ביטוח שהייתה מציעה ביטוח מוזל למי שלא נוסע ביום שלישי.

אתה יודע מה, דיי עזרת לי פה. הסברת יפה את הנקודה.

ברווז,

כל חברות הביטוח נוהגות לתת הנחה למי שלא נוהג בשבת.

כשאני החזקתי רכב בחניה ומראש הצהרתי שהרכב לא יסע כלל בכל ימות השבוע - קבלתי הנחה.

הרעיון שלך שאתה רוצה ימים חלופיים נשמע הגיוני, אבל קצת בעייתי.

אתה אומר שבמקום שבת אתה רוצה את ראשון. אם ניקח לדוגמה את השנה הזאת אז הדתיים לא נוסעים מעבר לשבתות גם את יום רביעי וחמישי(ראש השנה) אח"כ עוד יום חמישי (כיפור), אח"כ יום שני (סוכות), אח"כ שלישי (שמיני עצרת/שמחת תורה), אח"כ יבוא יום חמישי (פסח) ויום רביעי (שביעי של פסח) ואח"כ יבוא שישי (שבועות).

קל מאוד להגדיר מהם מועדי ישראל.

קל מאוד להגדיר שאתה לא נוסע ביום ראשון (במקום שבת) אבל עדיין אתה חייב לי עוד 8 ימים מעבר ל-52 ימי ראשון בשנה.

כל חילוני יכול להנות מההנחה של שבת, אף אחד לא בודק אם אתה דתי או לא.

ומה אם הנקודה היא קצת יותר מעוגנת? אם נניח אני עושה שיתוף רכבים עם מישהוא מהעבודה ובימים שני ושלישי הרכב שלו נושא בעול?

לענין הנחות לדתיים, לא רק חברות הביטוח נותנות הנחות, גם חברות השכרה נותנות הנחות לדתיים, גם חברות סלולר נותנות תעריפים מוזלים יותר. (אם זיכרוני לא מטעני, חבר דתי שילם בפלאפון 22 אג" לדקה לכל היעדים, אבל אם הוא ידבר בשבת זה יעלה לו 2.2 ש"ח לכל דקה).

לפחות חברות הסלולר נותנות מסלולים ומבצעים לכל שכבות האוכלוסייה. לא רק לאלה שלא זמינים בשבת...

חברות מסחריות באות לקראת הדתיים בתעריפים שונים בעיקר כי הם יודעים לבצע חרם ולעמוד בו. משמע או שיתגמשו לקראת הדתיים, או שיפסידו אותם לחלוטין.

אם הדתיים יצטרכו למצוא חברת ביטוח שתבוא לקראתם ועדיין אין כזאת, אם זה יהיה מספיק חשוב להם - הם יקימו אותה.

אתה צודק ברמה התאורטית בטיעון שמגיע לך הנחה על כך שלא תיסע בימים מסויימים, אבל אתה לא מסוכל לגייס מאחריך 100,000 לקוחות שיצביעו ברגליים.

להזכירך, אל-על טסה בשבת, הוחרמה ע"י הדתיים, זה הורגש בהכנסות של אלעל תוך זמן קצר ובסופו של דבר אלעל באה לקראת הדתיים רק כדי להשיב את זרם המזומנים.

כל מגזר גדול, יצליח להשיג הטבות בכל תחום, לעומת האדם הבודד.

.

כן. אנחנו החילונים דפוקים. לא יודעים לעשות חרם כמו שצריך. צודק.

ברווזון (די מכוער, במקרה הזה :?). לא הבנתי למה יצא קצפך על הדתיים במקרה הנ"ל.

כמו שהסברתי - האינטרס של חברות הביטוח הוא כלכלי, וממש לא אכפת להם מבד"צ העדה החרדית או בד"צ בית יוסף וכו'.

תביא קבוצה של חצי מליון איש (לפחות, לא כולל מסורתיים שחלקם הגדול לא נוסע בשבת) שתצהיר על כך שאינה נוסעת בימים שני ושלישי, ותקבל אחלה הנחה בחברת הביטוח שתבחר בה. כל חברה. אגב, אף אחד לא מונע ממך לקבל את אותה הנחה אם תימנע מנסיעה (או תיסע לא מבוטח) במועדי ישראל.

לבוא ולבקש את זה פרטנית זה מאוד מסובך, כי זה ייאלץ את החברות להפעיל מנגנון מעקב על כל פוליסה כדי לוודא שאף אחד לא מנסה לתחמן ולבקש פיצוי על נזק שקרה בימים בהם לו היה לו כיסוי, וזה לא כלכלי.

האמת חשבתי על זה אחרי שנרגעתי קצת, והגעתי לאותה מסקנה בעצמי.

הדתיים, אשר בוחרים מרצונם בשביתה מנסיעה, מהווים "סיכון נמוך" מבחינת המעקב הזה, מכיוון שזה נעשה מרצון.

מדוע אתה לא רותח מזעם על חברות הסלולר שנותנות למגזר החרדי תעריף משלהם?

עניתי למעלה. הנחות ומסלולים לחיילים, למשפחה, לחברים, לזבינאמו הנביא...הם מגוונים ברפרטואר שלהם.

אני חסיד קטן מאוד של מתן "פטורים" לאנשים בגלל אמונתם, בעיקר כאשר מדובר ביהודים אורתודוקסיים, אבל כאן בפירוש קפצת לשווא.

עדיף קודם להילחם בחוסר התחבורה הציבורית בשבת, פטור מגיוס לבחורי ישיבות ושאר דברים דומים שבגללם כלל הציבור "נענש" בגלל הדתיים.

בחיפה הקימו מערך קווי לילה(כך זה נקרא) של אוטובוסים למקומות הבילוי ומהם. אני מאושר מכך, אבל מאוכזב כי זה לא פוגע במטרה והרבה בליינים מעדיפים לוותר על ההשפלה של האוטובוס בליל שישי. אך זה דיון לשירשור של מלחמה בתאונות ולא לפה.

הפטור מגיוס...בחייך, כאילו שזה יקרה אי פעם. על סנשו פנשה והתחנות רוח, שמעת?

גזעניים. מה אומר לך.

כן...מן הסתם... בוא נראה, בחור צעיר, רישיון טרי, נהג חדש, ורכב ספורט מהיר בצבע שמעורב סטטיסטית ביותר תאונות.המממ. חומר למחשבה (בחור צעיר=לפי הערתך מלמטה על החיילים. איני יודע מה גילך).

ועם למשל מתארגנים קבוצה של חיילים בקרבי,ופונים לחברת ביטוח על מנת לבטח רק בסופ"ש האם יש מצב שימציאו "ביטוח חיילים"?

אני בטוח שרוב האנשים לא ודעים לזה ולכן משלמים יותר בביטוח.

דרך אגב שמר בחיפה יש תחבורה ציבורית בשבת,וכנ"ל 24 שעות ביממה,ותתפלא שבירושלים נוכחתי לדעת שיש קו שמקיף את העיר בשבת כל איזה שעה או חצי שעה.

מר קאצ'קע (ברווז באידיש) היקר!

במקום לשבת בפורום ולטחון מים אתה מוזמן להתארגן עם קבוצה מכובדת של סכינאים שלא משתמשת ברכב, ושאפשר לסמוך עליהם באופן יחסי במתן הצהרה זו, לגשת כנציגם לכל חברת ביטוח, ואני מבחיט לך שתקבל פוליסה מאד משתלמת. אם תרצה אני גם אוכל לעזור לך בנידון. כשיש לך קבוצה של 500 איש - תודיע בהודעה פרטית.

על טחמת מים ושנאת ישראל יוקדת לא תקבל אפילו שקל הנחה לא בביטוח ולא לחלות של יום שלישי.

ודרך אגב, אתה ו/או אלו שחולקים עימך את עמדתך בשנאת היהדות המסורתית יכולים לצעוק מכאן ועד ביאת משיח על כך שאנו רמאים/שקרנים/חמסנים וכו', כל חברת ביטוח יודעת, ובעצם כל בר בי רב דחד יומא גם יודע שלאי נסיעה בשבת אצל דתיים יש כיסוי. כון שגם מתוך אלו שמגדירים את עצמם כשומרי מצוות ישנם אנשים צבועים ושקרנים, אך להבדיל מאלו שנכשלים באיסורי עריות/גזל/ לשון הרע (כפי מאמר חז"ל "רובם בעריות מיעוטן בגזל וכולם בלשון הרע") אין שום מוטיבציה לחלל שבת, ולכן בקבוצת ימי השלישי שלך יש להניח כי תידרש לנמק מוטיבציה דומה לא לנסוע בימי שלישי.

אוקיי...שיתוף בנהיגה לעבודה עם חבר, יומיים אני ויומיים הוא. מה האינטרס שלי לבזבז סתם דלק פה?

ד"א, גם בעלי עסקים המרוחקים מן המסורת עושים ביטוח ללא נסיעה בסופ"ש לרכבי העסק שלא משמשים לצורך פרטי במקרים רבים כי העסק בד"כ סגור בשבת ואין להם שום אינטרס לשלם על שירות שהם אינם זקוקים לו, ולכן אם תחליט לא לנסוע בשבת, מכל סיבה שהיא, גם אם אינה קשורה לדת (מתוך שלא לשמה יבוא ללשמה) - תזכה לאותה הנחה בדיוק.

אתה מלמד איך לדפוק את המערכת מבפנים, אה?...קלטתי אותך:wink::lol:

ומה יש לכם עם הסכינאים?!

קודם כל העמותה נקראת אנק"ה, ולא "מפגש פורום הסכינאים". דבר שני אנחנו לא סכינאים, אלא אספני סכינים. יש הבדל.

וכן, אתם צודקים, הנחות לכמות רבה של אנשים, סיכון כלכלי, בלה בלה בלה.

ניצחתם בסיבוב הזה...:lol:

אפילו חצי שיכנעתם אותי.

לפחות אני מספיק ברווז כדי להודות שטעיתי במשהוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כותבים "אם אני אקנה". לא "אני יקנה".

ובהחלט כן.

במיוחד אם אתה נהג חדש.

יש חברות ביטוח שכנראה גם לא יסכימו לבטח אותך, או שיתנו לך הצעה במחיר שלא משתלם לך לבטח את רכבך רק כדי שלא תפנה אליהם.

(ואם נוסיף את העובדה שהיוזר שלך הוא עם כינוי DJ בפורום - אז בכלל).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...