Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק כמו שחברת הביטוח גובה פרמיה גבוהה יותר על מכוניות ספורטיביות, ובמיוחד על ספורטיביות אדומות. הידעת ?

סטטיסטית הן מעורבות יותר בתאונות דרכים.

היו לי בעבר 2 מכוניות זהות, ובביטוח בחברה ישירה שילמתי יותר על אחת מהן שהיתה אדומה, רק בגלל הצבע שלה.

האם תוכל להסביר מדוע התופעה היא ככה?

Confidence In Motion

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן.

לפי בדיקות סטטיסטיות, כנראה שם ראו שרכבים עם הכיתוב GTI בצבע אדום מעורבים יתר בתאונות מאשר רכבים עם הכיתוב DL שהם בצבע לבן.

זו חברת ביטוח, היא משקללת את הסיכוי שנהג מסויים ברכב עם פרטרים מסויימים יכול להיות מעורב בתאונה עך סמך סטטיסטיקת שנים קודמות, ולכן מעלה את הפרמיה.

בדיוק כמו שיש חברות שנותנות הנחה לנהגים מגיל מסויים, או הנחה לנהג עם העדר תביעות בשנים קודמות, או תוספת תשלום לנהגים חדשים, או תוספת תשלום לנהג עם הסטוריית תביעות עשירה, כך נהוגה גם תוספת תשלום עבור רכבים "מועדים לפורענות".

קרא לזה "דעות קדומות", קרא לזה "סטטיסטיקה".

נניח שיש שני רכבים זהים. מאותו יצרן, אותו דגם, אותה גרסה.

אחד אדום. ______________________________________השני לבן.

אחד שייך לנהג חדש ________________________________השני שייך לאבא שלו.

הנהג החדש חסר נסיון בנהיגה__________________________אבא שלו נוהג 30 שנה.

לאחד הסטוריה של 5 תביעות בשנה אחת___________________לשני העדר תביעות 30 שנה.

הנהג החדש חייל, וסטטיסטית ינהג בסופ"ש אחרי שייצא מפאב _____ אבא שלו דתי ולא נוהג בסופ"ש אחרי התירוש בקידוש.

בכוונה הקצנתי - אבל הכוונה ברורה. סטטיסטית לאחד מהם יש סיכוי רב יותר להיות מעורב בתאונה.

חברת הביטוח אינה ציונית, היא מחפש רווח.

הרווח הגדול יהיה אם שניהם לא יהיו מעורבים בתאונה בכלל, שניהם ישלמו פרמיה, ואחד מהם, ישלם אפילו יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שמר, קרא את "חסמב"ה במסתרי ניו-יורק"(כנראה שכבר קראת). יש שם "הסבר עקיף" על תורת היחסות, הכוללת את איינשטיין, עוור, חלב וברבור.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לאחר בדיקה בביטוח עצמו, לא נגבתה ממני שום תוספת בגין צבע הרכב למרות שהוא אדום.

אז או שיש חריגים, או שחברת הביטוח עליה מדובר לא בדיוק ממצה את הדין עם הלקוחות

Confidence In Motion

פורסם
לפחות אני מספיק ברווז כדי להודות שטעיתי במשהו

היכולת להודות בטעות היא מסימני ההיכר של אדם שמכבד את עצמו, ולכן ראוי שיכבדוהו גם אחרים.

דני (לא דתי, לא נוסע בשבת, לא מקבל הנחה, לא מתלונן
:wink:
)

פורסם
שמר, קרא את "חסמב"ה במסתרי ניו-יורק"(כנראה שכבר קראת). יש שם "הסבר עקיף" על תורת היחסות, הכוללת את איינשטיין, עוור, חלב וברבור.

לא, לא להסבר הזה פיללתי.

פורסם
כותב

יש חברות ביטוח שכנראה גם לא יסכימו לבטח אותך, או שיתנו לך הצעה במחיר שלא משתלם לך לבטח את רכבך רק כדי שלא תפנה אליהם.

קניתי לאחרונה סאניונג מוסו פיק אפ (מי שלא יודע הדגם נקרא ספורט :shock: ).

טלפון ל AIG "אני מצטערת אדוני אנחנו לא מבטחים רכבי ספורט".

אני : "זה לא רכב ספורט, זה טנדר".

AIG :" אם היצרן טרח לציין שזה רכב ספורט אז יש לכך סיבה".

ביטוח ישיר בדיוק אותו סיפור.

שירביט דרשו 11 אלף (כן, אתם שומעים טוב, 11 אלף ש"ח! )

כשניסיתי להבין איפה ההגיון אז קיבלתי את אותה תשובה דבילית "אנחנו משתדלים שלא לבטח רכבי ספורט".

בסוף ביטחתי אצל סוכן ביטוח ב 3000 ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בכוונה הקצנתי - אבל הכוונה ברורה. סטטיסטית לאחד מהם יש סיכוי רב יותר להיות מעורב בתאונה.

השאלה היא למי.

לא משנה כמה טוב וזהיר אתה על הכביש , תמיד יהיה את האדיוט שיעבור קו לבן כדי להספיק לרמזור אדום (אחרי שהאדים כבר) תוך כדי חיתוך מכוניות במהירות וללא איתות ויכנס בך.

סטטיסטית...הנקודה ברורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כותבים "אם אני אקנה". לא "אני יקנה".

ובהחלט כן.

במיוחד אם אתה נהג חדש.

יש חברות ביטוח שכנראה גם לא יסכימו לבטח אותך, או שיתנו לך הצעה במחיר שלא משתלם לך לבטח את רכבך רק כדי שלא תפנה אליהם.

(ואם נוסיף את העובדה שהיוזר שלך הוא עם כינוי DJ בפורום - אז בכלל).

מה קשור העובדה שאני מתקלט לעובדה שאני ישלם יותר בביטוח?

זו רק עבודה צדדית.

פורסם
לאחר בדיקה בביטוח עצמו, לא נגבתה ממני שום תוספת בגין צבע הרכב למרות שהוא אדום.

בדקת בפוליסה או שהתקשרת ושאלת ?

כשאתה מבטח (לפחות בביטוחים הישירים) שואלים אותך כל מיני שאלות. האם הרכב חונה בלילה ברחוב, או מאחורי שער נעול, או מה צבע הרכב. יש לזה סיבה. כל אלו פרמטרים שמשפיעים על המחיר.

סטטיסטית לאחד מהם יש סיכוי רב יותר להיות מעורב בתאונה.

השאלה היא למי.

מה זה משנה, השימוש היחידי של הסטטיסטיקה במקרה הזה היא רק כדי לגבות יותר כסף מאחד מהם, אין לה שום משמעות או השפעה על אף אחד מהם.

ול-DJ, שמר כבר יסביר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
בדקת בפוליסה או שהתקשרת ושאלת ?

כשאתה מבטח (לפחות בביטוחים הישירים) שואלים אותך כל מיני שאלות. האם הרכב חונה בלילה ברחוב, או מאחורי שער נעול, או מה צבע הרכב. יש לזה סיבה. כל אלו פרמטרים שמשפיעים על המחיר.

לפני שלושה חודשים עשיתי ביטוח מקיף לרכב שלי. לא שאלו צבע ולא שאלו אם יש לי חנייה פרטית. כן שאלו אם אני גר בבית פרטי, ואז חייבו אותי להתקין קודן.

עשיתי ניסוי קטן עכשיו. נכנסתי לאתר של אחת מחברות הביטוח הישירות וביקשתי הצעת מחיר און-ליין. שאלו בן כמה אני, האם אני רווק, מה כתובת המגורים שלי ובאיזו קומה אני גר, אבל לא שאלו אם יש לי חנייה פרטית. גם כאן לא שאלו באיזה צבע הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הנה דוגמה משעשעת.

ביטוח ישיר לא הסכים לבטח לי את הרכב -פאביה! ריבונו של עולם כי היא מדגם "ספורט".

נסיתי להסביר שזאת עגלת 1600 שהדבר היחידי שמפריד אותה מדגם "אלגנס" זה גיר ידני ומושבים שונים. (אפילו לא הזכרתי את המגנזיום).

נענתי בתשובת "אנחנו לא מבטחים דגמי ספורט".

:evil:

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...