Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי לא היה רוצה שהרכב ספורט שלו יצרוך ליטר דלק לכל 15 ק"מ. אני לא מדבר על נסיעה ב-90 קמ"ש כמו סבתא בכביש מהיר אלא צריכה ממוצעת שכוללת פקקים, נסיעות במהירויות גבוהות, מזגן עובד כל הזמן, התגרזנויות, טיפוסי הרים ועוד. פה נכנסת האסטרה לתמונה ומנסה לשלב בין עולם הספורטיביות לעולם החסכון.

GTC אלו ראשי תיבות של Gran Turismo Compact. אופל טוענים שזו לא אסטרה שהורידו לה 2 דלתות אלא שכל גוף הרכב תוכנן מחדש חוץ מהטמבון והמכסה מנוע. האסטרה GTC גם ארוכה ב-41 מ"מ ונמוכה ב-15 מ"מ מאחותה מחומשת הדלתות.

האסטרה מגיעה עם מגוון רחב מאוד של מנועים כאשר בתחום הבנזין מתחיל ממנוע 1.4 עם 90 כ"ס ובפסגת ההיצע מוצעת האסטרה עם מנוע 2.0 מוגדש בעל 200 כ"ס. בתחום הדיזל קיימים מנועים מנפח 1.3 (90 כ"ס) עד 1.9 (120 כ"ס ו-150 כ"ס). גיר ידני בעל 6 יחסי העברה מוצע רק בגרסאות החזקות בדיזל ובבנזין כאשר שאר הגרסאות מקבלות גיר ידני בעל 5 יחסי העברה. כמובן שכאן בדיוק כמו בשאר דגמי אופל ניתן לשדך לכל מנוע את תיבת האיזיטרוניק שאופל מנסה לקדם כבר מעל לעשור.

פגישה ראשונה:

את האסטרה שלי קבלתי בלב ליבה של מדריד. ה"כלה" לבשה צבע אדום ועם מנוע טורבו דיזל 1.9 CDTI בגרסא החזקה שלו עם 150 כ"ס וגיר ידני 6 הילוכים אשר מאיצים את האסטרה מאפס למאה ב-8.9 שניות ועד למהירות סופית של 210 קמ"ש.

מבחינה חיצונית אין לאסטרה מה להתבייש אל מול המתחרות. היא נראת צעירה למרות שהוצגה אי שם בשנת 2004, זה כמעט נצח במונחים של תעשיית הרכב. עם פרונט בצורת V וקווים מאוד חדים שמקנים לה מראה טיפה יותר ספורטיבי אל מול הגל החדש של עיצוב עגלגל (ראה ערך מאזדה 3, גולף החדשה וכו'). הקווים החדים נמשכים בפנסים הקדמיים (שקופים עם יחידות תאורה נפרדות שמעוטרות בניקל מסביב) ובפנסים האחרויים המושחרים. בפרופיל האסטרה נראת פשוט נכון, עם פרונט נמוך, ללא קורה B וכתפיים רחבות מלפנים, האסטרה נראת כאילו היא מוכנה להסתער על הטרף.

המגע הספורטיבי ממשיך גם בפנים. הקונסולה המרכזית גם מעוצבת בצורת V וצבועה בצבע כסף. אהבתי מאוד את תריסי המזגן שמוחבאים במרכז הקונסולה.

המשימה הראשונה שאנחנו מקבלים עלינו לא קלה, צריך להגיע ממדריד לאזור החוף הדרומי COSTA DEL SOL, מרחק של כ-750 ק"מ ב-6 שעות על מנת למנוע ניווטי לילה למלון.

אני מכוון את ה-GPS, מתרגל למערכת בקרת השיוט שמתגלה כתור פריט חובה במדינות כאלה בעלות אלפי ק"מ של כבישים ישרים. בהתחלה חששתי שהמערכת תנתק אותי ממשימת הנהיגה ואני ארדם אבל להפך, למרות חדוותי לעשות הכל לבד (אנטי החישמוליזציה שלי) ולכן אני נוסע באופל בת 40 שנה, מצאתי את עצמי מחבב מאוד את האופציה של הבקרת שיוט.

הכל מרגיש מוצק ואיכותי אבל כמובן שהכל לא יכול להיות מושלם. בנסיעה בטורים נמוכים נשמע קרקוש מאזור ההגה שלא הצלחתי למצוא את המקור המדויק שלו במהלך כל המסע. כסא הנוסע לא מתכוונן בכלל חוץ מקדימה אחורה, בד"כ רואים את התופעה הזו ברכבי ספורט כדי להבליט את העובדה של מיקוד בנהיגה ובנהג אבל באסטרה זה נראה קצת מוזר ומוגזם.

המושבים הקדמיים שונים מהאסטרה הרגילה ובעלי תמיכה צידית טובה מאוד. בדרך כלל כשאני יוצא מהבאקט ברכב הפרטי שלי אני מרגיש כמו בספסל בכל מושב ברכב אחר אבל לא כאן. המושבים האחוריים מרווחים מאוד ו-3 מבוגרים יכנסו בקלות ללא היכרות אינטימית אחד עם השני. בדגם ה-GTC בניגוד לאסטרה הרגילה המושב האחורי הונמך וכך אופל טוענים שהשיגו את אותו מרווח כמו בדגם ה-5 דלתות מבלי להתפשר על המראה הספורטיבי.

פקדי האיתות והמזגן זו סאגה כואבת. תקראו לי שמרן אבל לקח לי הרבה זמן להתרגל, אינסוף איתותים ימין שמאל ושלא נדבר עם המגבים, והכל בשביל להבין את כוונת המשורר. מדובר בדור חדש של פקדים שכנראה מושפע מדור הפלייסטיישן, הפקדים לא עוצרים בסוף מהלכם כמו פקדים רגילים אלא פועלים כמו ג'ויסטיק. הפניה של פקד האיתות ימינה עד סוף מהלכו תפעיל את האיתות ימינה ותפסיק את עצמה רק כאשר תבצע פניה ימינה. עד פה הכל טוב ויפה אבל מה אם שינית את דעתך ואינך רוצה יותר לפנות ימינה? הפקד הרי חזר כבר למרכז בניגוד לרכב רגיל שהוא נשאר מוסת ימינה. בשביל לבטל את האיתות ימינה יש לתת קטנה שמאלה. כמובן שגם קיימת אופציה כמו בפאביה של חברה שלי, אם מסיתים קלות את האיתות ימינה/שמאל האיתות מהבהב 3 פעמים. הבעיה היא שצריך הרבה מגע עדין בפעולה הזו מכיוון שאם תתנו קטנה מוגזמת האיתות יתחיל לעבוד כרגיל וכאשר תנסו לבטל אותו לכיוון השני ותתנו שוב פעם בטעות טיפה יותר מדיי אז האיתות לכיוון השני יתחיל לפעול. תוסיפו לזה את העובדה שטווח הימינה שמאלה של הפקד גם ככה מצומצם מאוד ביחס לרכב רגיל ותקבלו מתכון לאסון. על פקדי המגבים אני בכלל לא מדבר, רק לאחר מספר שעות של ניסיונות הבנתי את העיקרון. בשביל להעלות מהירות צריך לדחוף את הפקד מעלה וכאשר אתם רוצים לבטל את פעולת המגבים מסיתים את הפקד מטה. בשביל להפעיל את המגב האחורי חוזרים על אותו עיקרון כמו עם הקדמיים רק שצריך לדחוף את הפקד פנימה יותר. כל העסק מאוד מיותר ומסורבל.

רק אציין שבלטו בחסרונם הפנסי קסנון (המתזים היו מוכנים כבר בטמבון) והחלון הפנורמלי לאורך כל הגג (אופציות בתשלום), זה כנראה כבר קמצנות בגרסת ההשכרה שקבלתי. תא המטען מספק אבל לא נדיב יותר מדיי, 2 מזוודות ממוצעות פלוס נכנסו רק אחת על השניה.

יוצאים לדרך:

הדבר הכי טוב שאני זוכר מהאסטרה זהו רגע כניסת המגדש לפעולה באיזור ה-1700 סל"ד. זו עדיין לא אימפרזה טורבו אבל לא זכור לי רכב דיזל אחר שנהגתי עליו שמורגשת כזו התפרצות כח, וזה עוד לפני שלחצנו על כפתור הפלא. ההתפרצות כח אומנם מרגשת ביותר אבל אל תשכחו שז מנוע דיזל ובניגוד למנועי בנזין שעולים עוד פאזה כאשר מגיעים לסל"ד גבוה פה החגיגה נגמרת וכל מה שנשאר זו דחיפה קבועה עד למנתק ב-5 אלף סל"ד.

כפתור הפלא הוא כפתור עם הכיתוב SPORT בחלקו העליון של הקונסולה. בהתחלה אמרתי לעצמי זה כנראה כמו באופל הקודמות שנהגתי בהם (ראוי לציין שרובם אוטומטיות), מחלק מחדש את ההילוכים ומושך קצת יותר את ההילוכים וכך גורם לרכב להרגיש חזק יותר. אוי כמה אני שמח שטעיתי. ברגע שאתם לוחצים על כפתור הפלא הזה הרכב פשוט נכנס למצב אטרף. הטורבו נכנס חזק יותר, ההגה הופך להיות כבד יותר, הדוושה מגיבה הרבה יותר מהר, המתלים נעשים קשיחים (IDS נקראת מערכת הקשחת המתלים) יותר ובקרת האחיזה נסוגה לאחור (אבל לא ניתנת לביטול).

ביום יום אין טעם לסוע במוד הספורטיבי, ההגה מספיק מחובר גם במצבו הרגיל וההקשחה של הבולמים גורמת לניעור טוב מאוד לאיברים הפנימיים.

השלדה וההגה של האסטרה הקודמת היו פשוט מצויינים. תמיד אמרתי שהאסטרה היא שניה לפוקוס מבחינת ניהוג. נראה שבאופל הבינו שנוסחה מנצחת לא מחליפים וגם האסטרה הזו בעלת שלדה מצויינת. אני שמחתי לגלות שההגה באסטרה נשאר עדיין מתוגבר הידראולית ולא יישר קו עם שאר המתחרות בקטגוריה שהפכו למערכות חשמליות ומנותקות ממשוב (ע"ע רנו מגאן).

תחת עומס של פניה בשילוב עם לחיצה בריאה על דוושת התאוצה הרכב נכנס לתת היגוי אופייני להנעה קדמית אבל ברגע שתעזבו את הדוושה הימנית באמצע הסיבוב האסטרה תפצח בריקוד ובמחול בדיוק ל-2 שניות עד שבקרת האחיזה, שנקראת באופלית TCP, תכנס לפעולה ותפסיק את החגיגה. הברקסים גם לא גורעים מהחגיגה, דוושת הברקס אומנם חסרת רגש אבל בעלת נשיכה איתנה מאוד שעוצרת את האסטרה בצורה מאוד מרשימה. גם בירידות שבד"כ באות אחרי טיפוס ארוך הברקסים לא איכזבו ולא דעכו בכלל.

על האחיזה פקודים צמיגים בגדול 205/55R16 אשר מקנים לאסטרה אחיזה גבוהה מאוד מבלי להזניח את תחום הנוחות הודות לחתך יחסית גדול.אם כבר הזכרנו את הנוחות אז הנוחות באסטרה היא כמו רוב הגמניות, נוטה לצד הקשיח יותר אבל לא קשיחה מדיי.

נפרדים לשלום:

דרכנו נפרדו בשדה התעופה במלגה כאשר באישון לילה החזרתי את המפתחות לדלפק של חברת ההשכרה בידיעה שהאסטרה עשתה את עבודה על הצד הטוב ביותר והייתה שותפה מצויינת למסע. למי שאוהב מספרים, אני עשיתי כ-800 ק"מ למיכל של 50 ליטר, פשוט לא הצלחתי להוריד את הרכב מצריכת דלק של 1:15. כאשר מלאתי מיכל מלא ויצאתי לאחר מכן לנסיעה בכביש המהיר המחשב דרך הראה יותר מ-1K ק"מ שנשאר לסוע על המיכל. כמובן שאיך שהתחלתי לנהוג הק"מ הממוצע למיכל הלך וירד כי אני ממש לא ריחמתי על האסטרה הזו. אבל עם נהג שפוי ובכביש מהיר בהחלט אפשר לעבור את רף ה-1K ק"מ למיכל.

האסטרה הייתה אצלי שבוע, נסעתי עליה יותר מ-2K ק"מ שזה יוצא כ-300 ק"מ ממוצע ליום.

לסיכום האסטרה היא לא תחליף לרכב ספורט אבל היא כן ממוקדמת מעל המשפחתית המשעממת. היא תבצע את מטלות ה-GT שמצפים ממנה עקב שמה ואפילו לא תבייש אותכם כאשר תרצו שותפה לכביש ספגטי מפותל.

האסטרה ספורט (עם המנוע בנזין 2 ליטר עם 170 כ"ס והגיר הנכון) שהגיעה בשנת 2004 כאשר הוצגה האסטרה החדשה בארץ נמכרה בכמויות בודדות (אני שמעתי על כמות עלובה של 2 רכבים כאשר אחד מהם היה רכב ההדגמה) למרות רשימת אבזור ארוכה, נתונים מצויינים ותג מחיר של 180K ש"ח. תוסיפו לזה את העובדה שעם ישראל בקושי קונה רכבי דיזל לשימוש פרטי.

לכן אני לא רואה שום סיבה ליבואן לטרוח להביא את ה-GTC במיוחד כאשר כל מכירות אופל בארץ מדשדשות ולא בצדק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה צודק, אופל בהחלט לא מקבלים את הכבוד שהם צריכים לקבל בארץ, ובהחלט מגיע להם כבוד, והרבה.

המכוניות החדשות שלהם הם לא פחות ממאוד מוצלחות, ואין ספק שלא הייתי מתנגד לאופל חדשה ביום מן הימים.

יכול להיות שהתדמית המשעממת מהדגמים הקודמים נשארה, ואנשים בכלל לא מתייחסים לחברה.

אבל בכל אופן, אם מסתכלים על התמונה המלאה, היבואן לא מספיק מתאמץ כדי להביא את אופל להצלחה בארץ.

אין פרסומים בכל המגזרים, אין פרסומות בטלוויזיה, אין שלטי חוצות, אין תרומות לקהילה, אין כלום.

אי אפשר למכור מכוניות מבית חברה כלשהי, בלי שאנשים בכלל ישמעו עליה. :|

הפרסומת היחידה שהם עשו זה משהו קטן בוואלה! ששולח אותך לאתר כלשהו שם יש מין אתר פלאש לפרסום של הדגמים הנמכרים בארץ. אבל בינינו, לא מספיק לפרסם באינטרנט ..

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יופי של כתיבה!

ובמאמר מוסגר: לחבר טוב שלי יש אסטרה 1.8 שנת 05' (או 06', לא סגור על זה בדיוק).

נסעתי ברכב הזה לא מעט, וגם נהגתי בו. אכן, אין ספק שמדובר במשפחתית שיכולה לתת פייט ראוי לכל מובילות הקטגוריה: איכות חומרים מצויינת, בניה מוצקה, עיצוב נאה וביצועים לא רעים בכלל.

לא ברור לי מדוע הציבור הישראלי מסרב לרכוש את הרכב הזה. הוא עדיף עשרות מונים על פני כמעט כל משפחתומטית ממוצעת שרואים על הכביש כמה עשרות מונים יותר מהאסטרה.

שני הדברים הרעים היחידים שיש לי לומר בהקשר של הרכב הזה הם שחסרים לי בו תאורה ליושבי המושב האחורי ומד חום מנוע (שניתן להתגבר על כך חלקית, באמצעות מחשב הדרך). מעבר לכך - רק שבחים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לצערי UMI שורפים את כל הלקוחות, גם החדשים וגם הותיקים.

אני כמעט התעלפתי כאשר ראיתי את הקבלה שחבר שלי (בעל אסטרה 1.8 2007) ששילם במוסך מורשה על ברקסים קדמיים 3K ש"ח. אפילו אצל רכבי ספורט המחיר לא כזה מטורף.

פורסם
על פקדי המגבים אני בכלל לא מדבר, רק לאחר מספר שעות של ניסיונות הבנתי את העיקרון. בשביל להעלות מהירות צריך לדחוף את הפקד מעלה וכאשר אתם רוצים לבטל את פעולת המגבים מסיתים את הפקד מטה. בשביל להפעיל את המגב האחורי חוזרים על אותו עיקרון כמו עם הקדמיים רק שצריך לדחוף את הפקד פנימה יותר. כל העסק מאוד מיותר ומסורבל.

אכן, מרגיז ביותר. גם באיביזה יש את זה, ולקח לי לא מעט זמן להשתלט על העסק (כולל עיון בספר רכב:oops:).

לצערי UMI שורפים את כל הלקוחות, גם החדשים וגם הותיקים.

UMI שורפים את אופל כי הם בוחרים בדרך הקלה: שיווק ה"שברולטים" שלהם להמונים.

כסף קל במינימום עבודה. למה להשקיע באופל? באמת עצוב:-(

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כתיבה מעולה - נהנתי לקרוא! :-)

הנתונים של מנוע הדיזל נשמעים מוכרים משהו - מדובר במנועי Multijet של פיאט, לא?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מדובר ברכב רגיל ששכרתי, הייתי אמור לקבל סיאט ליאון ובמחשבה שניה אני שמח שקבלתי את האסטרה במקום הלאון.

אם תעשה חיפוש על היוזר שלי תראה שכל פעם שאני נוסע לחו"ל אני משתדל לחזור על מבחן דרכים על הרכב שאני משכיר (בעבר בחנתי את הניסאן פרימיירה בגרמניה, איטליה וצרפת ואת ה-BMW320D).

לא נראה לי שאלו מנועים של פיאט למרות שאני יודע שקיים שיתוף פעולה בין GM לפיאט בכמה תחומים.

בנוסף קיים מנוע 1.7 טורבו דיזל בעל 105 כ"ס ומנוע בנזין 1.8 בעל 125 כ"ס (המוכר לנו מהאסטרה פה בארץ).

פורסם

ועכשיו קצת תמונות מבפנים.

אהבתי את תא הכפפות הכפול, מאוד שימושי (פשוט בולע כל מה שמכניסים אליו).

פקדי המגבים והאיתות הסוררים.

אהבתי את תאורת לוח השעונים שנדלקת ברגע שאתה נכנס לאוטו.

כמו בכל רכב גמרני המתג האורות נמצא משמאל להגה (ולא על פקדי האיתות כמו בכל שאר המכוניות).

הקונסולה המרכזית הכסופה עם פתחי האוורר המוסלקים.

אהבתי את הדלתית הקטנה שמסתירה את המאפרה והמדליק סיגריות (או במקרה שלנו תקע החשמל ל-GPS), הדלתית נפתחת בלחיצה ומרגישה מאוד איכותית.

קצת התפקשש לי אבל ניסיתי להראות לכם מה רואים כאשר מסתכלים מהמראה, יש פס שנמשך לאורך כל הרכב עד הפנסים האחוריים.

Picture 137.jpg

Picture 140.jpg

Picture 138.jpg

Picture 139.jpg

Picture 141.jpg

Picture 142.jpg

Picture 143.jpg

Picture 144.jpg

פורסם

תא המטען.

מושב אחורי.

תצוגה מרכזית.

Picture 146.jpg

Picture 145.jpg

Picture 211.jpg

Picture 147.jpg

פורסם

ידית האיתות ברכב הזה היא אחד הדברים החזקים. אני ממש אהבתי אותה, ואת הפטנט שמאפשר מספר פולסים בעת מעבר נתיב מצאתי גם בפולקסווגן פולו וב-BMW 3 החדשה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

3 רכבים אדומים סתם ככה בספונטניות, התמונה צולמה מהחלון של החדר במלון.

ולמחרת איזה מראה מלבב, 4 רכבים אדומים חונים אחד ליד השני, איפה תראו בארץ כזה דבר?

ד"א, אני חייב לציין את הקיה פיקנטו הזו. הרכב הזה פשוט מופיע בכל חור, נראה לי שקיה בספרד מחלקת אותו בחינם.

אחות שחורה שחנתה לה מחוץ למלון.

יגואר ישנה שראינו במקרה באחת מתחנות הדלק.

בדרך חזרה לשדה באישון לילה אני עוצר לדלק כ-10 ק"מ לפני השדה תעופה ומה אני רואה בצד? קוראדו לבנה מרוסקת. מה אתם אומרים, יש שאסי? במקרה לחבר טוב יש בארץ קוראדו אז הייתי חייב לצלם.

Picture 114.jpg

Picture 112.jpg

Picture 061.jpg

Picture 130.jpg

Picture 094.jpg

Picture 260.jpg

• תוכן חדש...