רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
לא קונספט. הדבר האמיתי. מיני עם 204 כ"ס חשמלית. http://www.autoblog.com/2008/10/18/la-preview-204-hp-lithium-battery-powered-mini-e-revealed/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האם שמעתם על חברת אוטוסרב? חברה שמבטחת את רכבים משנת 99 ועלה עד 128 אלף ק"מ ביטוח תיקונים מלא עם השתתפות עצמית של 180 על כל תקלה לא משנה מה עלותה. בעד\נגד? מכירים\מבוטחים\לא מכירים אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, אני שוקל ברצינות לבצע זאת. חשוב לציין כי אבא שלי מבוטח שם, וגם חברה בינונית של חבר
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ניסיתי לחפש את הנושא בפורום ולא הצלחתי למצוא. האם מישהו יכול לשפוך אור על תאגידי הרכב המובילים כיום-ג'נרל מוטורס,פורד, PSA ....מי בלע את מי? למי שייכות יגואר, לאנד רובר? רובר בבעלות סינית (שרי)? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת david brown, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
***קרדיט ל-FXP*** מגזין הרכב האיטלקי Quattroruote קבע : הסמארט צורכת רק 3.3 ליטר סולר ל 100 ק"מ. ( 30 ק"מ לליטר). המסע התחיל ברומא והדרך כללה 1000 ק"מ אשר רובם אמנם היו בכבישים מהירים, אולם גם תנועה עירונית נכללה וכן פקקי תנועה אשר גורמים לעלייה בצריכת הדלק. מטרת המסע הייתה לבדוק האם ניתן להשיג באמת נסיעה של 1000 ק"מ על מיכל דלק אחד בסמארט, מה שמשקף צריכת דלק של 3.3 ליטר ל 100 ק"מ והסמארט עמדה במבחן. לטענת המגזין, תוצאת המבחן מצביעה על הסמארט CDI כמכונית בעלת תצרוכת הדלק הנמוכה ביותר שנבחנה אי פעם ע"י המגזין. בנוסף, פליטת ה CO2 של הרכב מדהימה גם היא עם תוצאה של 88 גרם לק"מ נסיעה, מה שהופך אותה גם למכונית הכי ידידותית לסביבה. הסמארט החלה להימכר לאחרונה גם בא…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 13 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
הי חברים, נרשמתי לפורום כי יש לי שאלה קטנה. פשוט היום יום שישי ומשרד הרישוי לא עובד (לא שבימים אחרים אפשר לצפות למשהו). בקיצור, אני נהג חדש שנתיים בדיוק היום. 3 חודשים אחרי שהוצאתי את הרשיון (2007 בכלל) קיבלתי 8 נקודות לאף בגין מהירות 130 קמ"ש בבינ"ע. קיבלתי היום מכתב שאומר שאצטרך לעשות מבחנים במשרד הרישוי כדי לחדש את הרשיון. שאלתי אליכם חברים יקרים, א. מהם בדיוק המבחנים? ב. כמה זמן אצטרך להשאיר עוד את השלט נהג חדש? ד"א אני חושב שזה 8 נקודות כל מה שכתוב בדו"ח זה "דרך שאינה עירונית 90 קמש מ26 עד 40"
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 832 צפיות
תגידו אם נכנסתי לצומת אבל במקום בלמתי ולא עברתי את הצומת זה תופס הצילום?
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני ובן זוגי חוזרים משהות של שלוש שנים מארה"ב, במהלכה רכשנו ג'יפ ליברטי לימיטד שנת 2005. אני מחפשת כל אינפורמציה בנושא אשר תבהיר באופן חד משמעי את הפרוצדורה והעלויות. קראתי את הכתבה המדהימה של נמרוד רחמימוב על ייבוא רכב קלאסי, אך התקשתי להבין מה רלוונטי אלי (כולל מחירים). האם ישנו מישהו שעבר או יודע את הפרוצדורה? אודה על כל תשובה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחר שזכינו לראות כמה תמונות ריגול שטופטפו בחודשים האחרונים, הודלפו סופסוף מספר צילומים "רשמיים". אמורה להיות מושקת בינואר בתערוכת דטרויט, העיצוב עדיין קצת מוזר אבל בכל זאת עדיף לטעמי מהדור הנוכחי: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=13214
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתה עליהם פעם כתבה בעיתון איך הם הוציאו את מפשירי השלג ואיזה סיפור זה היה להיתחרות ביצרנים הגדולים. עכשיו הם הודיעו על פשיטת רגל. החברה http://www.export.gov.il/Eng/_Articles/Article.asp?ArticleID=7266&CategoryID=936&Page=2 הפשיטה http://www.autoblog.com/2008/10/15/microheat-files-for-bankruptcy-after-gm-recall/
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 6 תגובות
- 867 צפיות
שלום, הגיע זמני לחדש את רשיון הרכב ונתקלתי בכמה בעיות שאני לא יודע איך לפתור אותם. ברשיון הרכב רשום שבעל הרכב הוא אבא שלי, אבל אבא שלי לא גר בארץ, הוא גר באנגליה והכתובת שרשומה לו היה הבית שלו מלפני 20 שנה והמקום הזה בכלל לא קיים יותר. לכן אליי הביתה לא נשלח הרשיון רכב החדש, זאת אומרת שאני צריך ללכת למשרד התחבורה. אבל אני יודע שרק בעל הרכב יכול לאסוף את הרשיון רכב החדש משם ולא אני. מה אני יכול לעשות בשביל להשיג את הרשיון? אילו טפסים אני יכול אולי להראות למשרד התחבורה כך שיתנו לי את הרשיון? תודה מראש, ירדן.
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מפגש מועדון במוו ישראל והנה שוב זה קורה! בתאריך 18-10-2008 יתקיים מפגש מועדון במוו, מועדון שכולל חברים מכל הארץ, עם מגוון נדיר של בימרים מכל השנים. מפגש זה בא כדי לגבש את חברי המועדון ולשיתוף החברים בחוויות,ידע ,מידע ושאלות כלליות(אפשרי גם אישיות...) וכמובן לקרב בין כל החבר'ה החדשים והותיקים!! באירוע שיתקיים ביום שבת 18-10-2008 בשעה 13:00 בחוף מלון מרידיאן חיפה,יכובדו המשתתפים בשתיה קלה וכיבוד קל. משם תצא השירה לכיוון של הר הכרמל דרך עליות בית אורן עד לכפר עוספיא בו מבחר המסעדות עונה לכל טעם. כל חברי מועדון במוו מתבקשים לאשר את הגעתם דרך אשכול זה. בנוסף, מוזמן כל בעל בימר מכל הארץ להנות מהאווירה הנעימה של המועדון שלנו. …
הודעה אחרונה מאת M535I, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! היום ראיתי גולף חדשה שהיה כתוב לה על הגריל מקדימה GT, יש כזו גולף או סתם דימינתי? אם יש כזו גולף אפשר פרטים בבקשה?
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
למי שלא מתעניין בחדשות דו"ג. הידיעה הזאת הייתה בפולגז לפני כמה זמן(הייתי עסוק בחגים). פיאג'ו גילו שיטה למכור אפילו יותר מהקטנוע תלת אופן שלהם. http://www.fullgaz.co.il/archive/oct-08/news/fg45273-mp3-koln-lt.php
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הנה הכתבה: http://www.motorauthority.com/heffner-lamborghini-gallardo-tuned-to-930hp-at-the-wheels.html לא נראה טוב ואופטימי מדי?
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברכבים בעליי 4 פנסיי חזית, הבנתי שעל עדשת האורות הנמוכים חייב להיות הסימון "E" המציין את התקן האירופאי שמאושר בישראל,האם גם על הזוג הנוסף של האורות הגבוהים חייב להיות אותו סימון? תודה מראש והמשך יום נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך להחליף אוטו בזמן הקרוב ...צריך 4 דלתות אבל רוצה להישאר על משהו עם קצת כח בעיקרון אני או אשתי על א2 שזה אומר פטור מלא ממסים עם מכתב מעורך דין וכו, אבל זה לא הבעיה בדקתי כמה רכבים פה בארץ כמו IS .A4 330 ואפלו CTS אבל אין באף אחת מהם את כל מה שהייתי רוצה (זה בגלל הגבלת היבואן שלא מביא כל מיני צעצועים) בעיקרון הIS מצא חן בעיני אבל הייתי רוצה יותר כח. סדרה 3 של במו נוהגת להפליא אבל מכוערת. אני יכול לקבל את הIS פה בארץ פרימיום בסביבות ה180 אבל זה הרבה יותר ביחס למחירי ארה"ב מה שמביא את השאלה, יבוא אישי ע"י סוכן פה משם יהיה אפשרי על לקסוס IS350? למי אני יכול לפנות במחירים של 200 אלף שקל אפשר גם להשיג IS F עם כמה קמ. על השעון....
הודעה אחרונה מאת yosik, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי את הפסיקה מספר החוקים לגבי תאורת רכב? מה מותר להתקין ומה אסור ואיזה צבעים?
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשנים האחרונות תעשיית הרכב מפסיקה לייצר הרבה רכבי על. ויוצא שבמקומם מוציאים גרסאות קיצוניות של רכבי ספורט שיותר חזקות ויותר זולות. הנה כמה דוגמאות רק אחרי שפורשה הפסיקה לייצר את הקרארה GT אז חשפו את ה-997 GT2. רק אחרי שמרצדס הפסיקה לייצר את ה-SLR אז חשפו את ה-SL65 AMG Black Series. רק אחרי שפורד הפסיקה לייצר את ה-GT אז חשפו את המוסטאנג GT500 שלמרבה הפלא יש להן את אותו מנוע (V8 עם סופרצ'ארג'ר ו-500 כ"ס). עכשיו יש דיבורים שדודג' רוצה למכור את וייפר ומצד שני חושפת את הצ'לנג'ר בגרסת SRT10. ושברולט חשפו את הקורבט בגרסת ZR-1 קיצונית. מה שמעניין זה בעצם מה השיקולים בלעשות את זה. הרי ככה הרכבים נהיים פחות נחשקים ודלק זה ממש לא חוסך.
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אנחנו מחזיקים במשפחה רכב ליסינג מהעבודה. בעוד כחודשיים נצטרך להחליף את הרכב. השאלה שלי היא מתי יתחיל שיווק הC4 שלאחר מתיחת הפנים. תודה מראש, אלכס.
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
- 1 תגובות
- 661 צפיות
שלום. רציתי לברר קצת אולי בקרב אנשים שעשו קורס כזה או אחר. זה טוב,עוזר,שווה,כיף?נהג חדש יוכל להתקדם שם ולהנות? מה קורה שם בעיקרון איך זה מה זה מי עושה את זה?אני יודע רק על מסלולים,יש עוד?יותר טובים,פחות טובים? תודה רבה לכל העונים והעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה ואני רוצה לדעת כמה פרטים : כמה עולה שיעור ממוצע באזור ראשל"צ ל-40 ו-45 דקות והאם יש לכם המלצות על מורים טובים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני צריך לקנות ספר רכב לדייהטסו שרייד 97':משהו יכול להמליץ איפה ניתן לרכוש?
הודעה אחרונה מאת davidn200, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1. זיכוי משימוש בטלפון נייד בעת תנועה. 2. זיכוי מאי חגירת חגורת בטיחות. 3. זיכוי מנסיעה אחורנית שלא לצורך. 4. זיכוי מנהיגה בשכרות. 5. זיכוי מאישום המתיר לבלתי מורשה לנהוג. 6. זיכוי מאישום אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה.
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
עד היום לא הגבלתי עובדים בדלק/ק"מ על רכבי הליסינג שלהם. אני שוקל להוסיף מגבלה כזו לאותם עובדים שאינם נוסעים ללקוחות במסגרת תפקידם, אבל לא רוצה לחרוג מהמקובל בשוק. בשרשור האחרון שראיתי פה בנושא (2005) רוב בעלי רכבי הליסינג לא הוגבלו, אבל להערכתי בשנה האחרונה חלו שינויים בתחום. מי מבעלי רכבי ליסינג פה, הוגבלו ע"י המעסיק בק"מ/דלק, ובכמה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 6 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום,הרכב מושבת (נסעתי לחו'ל והשארתי אותו בחניה). כשארצה להחזיר אותו לכביש אחרי שעמד ולא עבר טסטים. האם אצטרך לשלם על כל הטסטים שלא עשיתי? מה הפרוצדורה ומה לעשות?
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לספר לכם סיפור קטן: לפני מספר ימים רכב של עובד נתקע בדרום הארץ עם צינור מים קרוע. הוזמן גרג מהביטוח שירותי דרך. הרכב הגיע לי-ם לאחר ימימה, אותה הוא בילה במגרש לילה בבאר שבע. כאשר הרכב הגיע בסופו של דבר למוסך היה חסר כ-1/2 מיכל דלק (הגיע ריק, היה לו 1/2). חוץ מזה חיטטו בבאגאז' ולקחו כל מיני דברי מזון מהתיקים. אני אישית עוד לא ראיתי את הרכב ולא יודע להגיד אולי החליפו מצבר וכד'. לפני שאני מתחיל להכנס בחברת שירותי דרך (שבטח עובדת עם קבלני משנה וכו'), יש לכם הערות או רעיונות כיצד לעשות את זה הכי כואב?
הודעה אחרונה מאת TomSilver, -
- 0 תגובות
- 660 צפיות
שלום שמתי לב לאחרונה שאתר מפה מציעה גילוי מכמונות מהירות. רציתי לשאול אם אתר מעודכן ובאמת זה מראה איפה יש מכמונות מהירות?
הודעה אחרונה מאת amos17, -
משרד הרישוי במפרץ חיפה סגור!
מאת Guest WmW- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עקב חג סוכות משרד הרישוי במפרץ חיפה (חיפה רחוב אדיסון 2) סגור! בין תאריכים 13-21/10/08 לאוקטובר.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הכי אירוני ש למקום הזה הם קוראים UNIVERSITY , מזכיר קצת את המפגש באוניברסיטה אצלנו העלתי רק תמונות של רכבים שלא הספקתי לצלם פעם שעברה כמעת כל מיש שהיה פעם שעברה הגיע הפעם הנה האלבום הקודם למי שלא ראה. והנה מיום שישי האחרון. HIGHLIGHTS: האמר שנירכש מהצבא - עם המכונת יריה !! בונים בבית ועולים איתו לכביש ציבורי (יש לו לוחית רישוי) הגיע לשם עם הדראגסטר הזה בנסיעה מייד העלה אותו על ג'ק ובוקים כדי שהצמיגים לא יקבלו צורה כיסא עם מנוע ! הבחור הזה מתחנן לבעלים של הלמבו שיתן לו לשבת באוטו אבל כשהתקרבתי לשם הצלחתי לשמוע שהוא אומר לו שהוא לא נותן לאשתו לשבת באוטו אז אני ירדתי מהרעיון לבקש ממנו. ד…
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מישהו שמע משהו על מצלמת מהירות קבועה על כביש 90 באזור צומת יסוד (יסוד המעלה, איילת השחר)?
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW,