רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 859 צפיות
יהיה נחמד לראות על מה חברי הפורום נוסעים שבת יפה, אחרי ראש השנה, כולם ביקשו סליחות על כך שנסעו מעל המהירות המותרת. ואני חושב שצריך להיפגש כולם! במרכז אצטדיון רמת גן או משהו כזה
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב הורי נכים ואנו מעוניינים לרכוש רכב. אנו יודעים שאפשר לקנות רכב בלי מיסים. רציתי לדעת,כמה המיסים שחלים על הרכבים הבאים: מאזדה 3,שברולט אפיקה,רנו מגאן,ויונדאי(כל יונדאי) תודה רבה!! והמשך יום נעים...
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב, השאלה בכותרת (וגם בתוכן..) האם ניתן להעביר בעלות על רכב בחול המועד סוכות? ידוע לי בעבר על יציאה לחופש של העובדים ואז לא היה ניתן להעביר כל חול המועד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום... רציתי לדעת כמה עולה ביטוח למיול ..? , אמרו לי שעם הוא יהיה רשום על חקלאי יש הוזלה במחיר האם הדבר נכון ..? מה עם נסיעה בכביש הדבר אפשרי ( כאשר הוא רשום כחקלאי)? תודה לעוזרים ושבת שלום :] עם הנושא לא מתאים לכאן אשמח עם תעבירו .
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב אז ככה חברים, אחרי עיונים אינספור בפורום סופסוף אני מחובר וכותב הודעה. כל מה שחיפשתי עד עכשיו מצאתי בעזרת תשובות החברים בפורום. עכשיו לעניין... בעקבות תאונה שעבר הרכב שלי (יונדאי לנטרה 99') קיבלתי לידי את הדוח שמאי. הרכב הלך טוטאל לוס ואני מקווה לקבל בקרוב את הכסף מהביטוח. אבל בדוח שמאי רשם לי הבחור "מקוריות חברה 2000- ש"ח". וכאן אני צריך אתכם מה זה לעז... מקוריות חברה ולמה מורידים 2000 שקל על זה? תודה מראש לכל היודעים והעונים (מצטער אם אני נשמע רוגז אבל הלחץ דם שלי עלה בשבועות האחרונים בעקבות מה שעושים לי החברת ביטוח. לאויבים הכי גדולים שלי אני לא מאחל לעבור את מה שאני עובר עם החבר'ה האלה)
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי קליאו B 2003 וזוג אופניים. יש ברשותי מנשא אופניים (הדבר הצהוב שתולים על הבגאז'). הבעיה היא שלא מצאתי ממש מקום בקליאו לחבר את המנשא (בייחוד את התופסנים העליונים). מישהו נתקל בבעיה והצליח לפתור אותה? ברק.
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מצאתי סרטון ביוטיוב שמסביר מאוד יפה על תת היגוי והיגוי יתר. הם מראים את זה על בומר E34 ואלפא 164. מדובר על כביש רטוב והם מראים יפה מאוד איך צריך לסובב הגה ולאיזה כיוון. בסרטון משתמשים בבומר כמו דוגמא להנעה אחורית ואלפא 164 כדוגמא להנעה קדמית. http://www.youtube.com/watch?v=cpVFGVO2F5Q&feature=related אישית, למדתי הרבה מסרטון. לדעתי, טוב לראות דבר כזה לפני הגשמים. גם בסרטון הדגימו סיטואצייה שאני בזמנו נתקלתי וסיפרתי בפורום על הסחפות בפנייה. גם, הם מדגימים שימוש במערכת ASC שמתוקנת גם בבומר שלי - ללא ספק דבר שימושי על כביש רטוב.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בשעה טובה קניתי פונטו ספייס 2001 מנוע 1250 גיר רציף. את האוטו הזה קניתי רק לשם דבר אחד.. והוא חסכון בדלק. באוטו הזה יש מחשב דרך שמראה את צריכת הדלק וכל הסיפור שלי מתרחש סביב המחשב הזה רוב הנסיעות שלי בשבוע הראשון היו בתוך העיר עם מזגן ונהיגה רגועה , אז המחשב הראה צריכה של 11 ק"מ לליטר +- אבל כשיצאתי מהעיר ונסעתי בכביש מספר 4 ציפיתי שהמחשב יראה לי 15-16 ק"מ לליטר , אובכן את זה ראיתי רק בתחילת הנסיעה אבל בסופו של דבר הצריכה עמדה על 23 ק"מ לליטר. אחרי שהסתכלתי על שעון הלק ראיתי שהתוצאה היא סבירה. אבל האם זה יתכן? זה קרה למישהו פעם? האם יתכן שיש בעיה במחשב הזה? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 39 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אוקיי נתחיל מזה שאני נהג חדש יש לי את הרישיון רק חצי שנה תפסו אותי על 85 קמ"ש בדרך עירונית שמותר בה 50 קמ"ש קיבלתי שלילה על המקום ל-30 יום ומשפט מה נראה לכם יתנו לי במשפט?? תודה מראש ותנהגו בזהירות ובלי שטויות
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בדרך כלל, אין לי ענין בכינוסים של כלי רכב מיוחדים ובעליהם. היום הוזמנתי ע"י חבר קרוב, בעל קורבט, לכינוס בעלי הקורבטים בחניון איצטדיון נוקיה ביד אליהו. הואיל והמדובר כאמור בחבר, הגעתי. פשוט חוייה. ראשית לא היה לי צל של מושג כמה מהמכוניות הללו מצויות בארץ. מסתבר שבכלל לא מעט, כשחלקן מטופחות במצב "קונקורס" ממש. ומדובר על מכוניות משנות השישים המוקדמות עד היום. פשוט חתך יפהפה של המותג האמריקני היחידי שכנראה שווה משה. גם העובדה שמכוניות אחרות מצאו את דרכן לשם, כמו אלפות מדהימות משנות ה70 ומעט קדימה, מרצדס בכמה דוגמאות, E TYPE אדומה אחת, MG משגעת משנות החמישים, ועוד כהנה וכהנה, הוסיפה לא מעט לתענוג. בקיצור, יופי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החברה שהביאה לנו את ה-R8 הגיעה לפריס עם סוללת נציגות מחודשות ומצטרפת היברידית קטנה בשם A1 ספורטבק אודי הציגה את הקונספט למכונית הקומפקטית והקטנה עוד בתערוכת הרכב בטוקיו במהלך 2007. אז היא נקראה עדיין בשם הגולמי שלה אך חשפה כי בכוונתה להיכנס לסגמנט מעט יותר רווחי המאכלס כמעט כל פינה היום באירופה ובעולם. יחד עם כך, מכוון שלא מדובר על מכונית תוצרת המזרח הרחוק, סיכוייה להצליח תלויים בעיקר בתמחור. את איכויותיה יאמוד רק מבחן הזמן והתוצאה הסופית. היות ותערוכת פריז חושפת את ה-A1 בפעם השלישית בגלגולו, המוצר הסופי לא רחוק מפס הייצור. ה-A1 מבוססת על פלטפורמה לא דלת מימדים ביחס לקבוצה, עם פריסה אורכית של 3.99 מ' ורוחב של 1.75 מ'. היא מצויידת בחמש דלתות, בסיס גלגלים רח…
הודעה אחרונה מאת roslan1984, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי אם אני רוצה לעשות צביעה מלאה לרכב(ויש לי ביטוח מקיף עד סוף החודש). תמורת תשלום של דמי השתתפות(900 שקל) אני יכול לעשות צביעת רכב מלאה(שעלותה כ6 אלף)? הרעיון הוא לעשות החודש צביעה מלאה לרכב על חשבון הביטוח. ומחודש הבא לעשות רק חובה וצד ג'(בלי מקיף). האם הפרמיה עדיין תעלה? ואם כן בכמה בערך ולמשך כמה זמן?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , מאזדה 6 שלנו עברה תאונה לפני שבוע , הוחלף במפר קידמי +מגן ונעשה צבע למכסה מנוע. המאזה היא יד שניה מליסינג, שנה 2006 , האם אני צריך לדרוש לקבל ירידת ערך . מה הכוונה לירידת ערך מתי מקבל אותה רק כשאר מוכרים את הרכב או ישר לאחר התביעה ? תודה לעזורים . חג-שמח וצום קל.
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום, אתם יודעים אם אני צריך להיות קרוב מאוד לשלט האורגינאל או שמספיק שאבא שלי יסע לידי, ינסה לפתוח את השער מהרכב שלו ואני 2 מטר לידו אקלוט את התדר שלו ואלמד את השלט האוניברסלי? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה קצת מטומטמת. קניתי שתי משחות אחת ווקס והשניה פוליש. השאלות להלן: 1.מה התפקיד של שתי המשחות(מה כול אחת עושה)? 2.מה עושים קודם פוליש או ווקס? 3.צריך לנקות בניהם את האוטו? 4.איך הכי טוב לעשות? 5.באיזה מטליות להשתמש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yoyoam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם. לפני שלושה חדשים קיבלתי דו"ח חנייה בת"א על השימשה. בנתיים שכחתי מזה לגמרי. השבוע נזכרתי בזה והוצאתי אותו. הדו"ח ניתן לי לפני שלשה חודשים, ככה שאני חייב לשלם עכשיו. אבל מצד שני מעולם לא נשלח אלי העתק כלשהו לבייתי. כלומר אם הייתה טיפה רוח והדו"ח היה נופל, מעולם לא הייתי יודע על קיומו. מה אני אמור לעשות? להמשיך להתעלם מהדו"ח עד שיגיע אלי העתק בדואר? או שבכלל אין דבר כזה העתק בדואר... תודה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3602149,00.html חוסר תרבות מוטורית במדינה , כבר אמרנו ? מי יהיה מוכן להיות השפן ניסוי שיכנס למלכודות מוות האלה. מעניין מאיזו איכות יהיו החלפים התחליפיים הסינים למכוניות הסיניות , או שאי אפשר לרדת כ"כ נמוך... ומה לגבי הצמיגים שיהיו מותקנים על הרכבים (אם אפשר לקרוא להם ככה) האלה..? נראה שיש סיבה טובה למה אין להם תקינה אירופאית. אבל לא נורא , בישראל כמו בישראל זה פתוח למו"מ. מה שבטוח בחברות הליסינג כבר מחככים ידיים.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 3 תגובות
- 919 צפיות
בוקר טוב, כאשר ישנה פסילה מבית המשפט,הביאו לי להפקיד את הרשיון עד ה 1.9 פספסתי את ההזדמנות. עכשיו,איפה אני מפקיד אותו? בית המשפט? תחנת משטרה? משרד הרישוי? במידה וזה בית משפט,רק בית משפט ששלל לי אותו בתל אביב? או בית המשפט באשדוד גם כן בתוקף?! תודה רבה, גודן שאבס
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בתערוכה הצרפתית הם הולכים להפציץ בדגמים חדשים. האחרון שיצא זה SEAT Exeo SEAT Exeo Update: Official High-Res Photos and Details לזה אני אומר:פולקסווגן תשלמו למעצב שיעצב לכם מכוניות חדשות. אני מוסיף לפה את כל הרכבים האחרים שיוצגו בתערוכה ודיברנו עליהם עד עכשיו: למבורגיני חדשה בתערוכת פריז. [חדשות]Skoda Octavia Facelift,Mazda MX-5 Facelift,2010 Mercedes E,McLaren 722s [חדשות רכב] וולקסוואגן גולף GTI החדשה. [חדשות ליסינג] Hyundai i20: New Image Gallery and Official Specs
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 875 צפיות
לקרוא ולבכות: http://knesset.gov.il/protocols/data/html/zibur/2006-12-05.html
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הראשון: http://fishki.net/comment.php?id=41982 בסוף אומרים: "על ההגה כזה דבר קורה לכולם, תהיה בן אדם, במכוניות מברזל, אנשים אמיתיים." השני: http://fishki.net/comment.php?id=41984 ב סוף אומרים: "תוריד את המהירות, עדיין יחכו לך." (יענו אין לאן למה לא יקרא כלום עם יחכו לך עוד קצת) השלישי: http://fishki.net/comment.php?id=41983 בסוף אומרים: "תאונה במהירות של 50 קמ"ש, שווה בעוצמתה לנפילה מהקומה החמישית." הרביעי: http://fishki.net/comment.php?id=41985 בסוף אומרים: "תעצור את השיכור תשמור על החיים."
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
לפני מספר חודשים הייתה לי תאונה. לרכב שלי ולרכב הפוגע נפתחו כריות אויר. אצלי 2 הכריות נפתחו. לכאורה אני אשמה. יצאתי מצומת שבו יש תמרור עצור. אין ביכולתי להוכיח את המהירות המטורפת שבה נסע הנהג הפוגע. כמו כן אין ביכולתי להוכיח שהוא סטה מנתיב הנסיעה ופגע בי כשהייתי במסלול האצה.(כשהמשטרה הגיעה הוא ברח ממקום התאונה). גם בוחן התנועה אמר שלא ניתן לקבוע את מהירות הנסיעה למרות שהרכב הפוגע עבר כ-30-40 עד שנעצר. הרכב שלי נעצר אחרי 3-4 מטרים. אין ביכולתי להוכיח שהוא סטה מהנתיב למרות שהיו סימני צמיגים על הכביש אך בוחן התנועה לא רשם זאת בדו"ח. הרכב שלי נפגע בגלגל אחורי ימני. הרכב הפוגע בפינה שמאלית קדמית. הפגיעה כל כך קשה עד שהגלגל מהצד השני נדחף החוצה. אמרו …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נהג חדש ואני רוצה לדעת אם זה חוקי לנהוג ברכב שאינו בעל ביטוח צעיר. אני מתכוון אם מבחינה חוקית אני יכול, כלומר אם עוצר אותי שוטר, לא יימצא שום דבר חריג מבחינתו. (אני יודע שחוסר ביטוח יגרום לבעיה במקרה של חס וחלילה תאונה). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני קצת יותר משלושה חודשים קיבלתי קנס על 500 ש"ח ו6 נק'. שלחתי בקשה להשפט ועדיין לא קיבלתי זימון. מה אני עושה במקרה כזה? אני צריך לשלם את הקנס או זה ששלחתי בקשה להשפט מבטל את התשלום עד המשפט?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 1 תגובות
- 906 צפיות
סתם לידע הכללי האם אפשר לרכוש מנוע חדש (0 קילומטר) לפורד סיירה? מנוע פינטו, קוזוורט בכלל וגיאה 2000 סמ"ק בפרט
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ביטוח חובה שלי נגמר בערב החג. האם חברות הביטוח הישיר (או אחרות) "פתוחות" ביום ו'?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה לא עוד אשכול אם נסיעה בטורים גבוהים גורמת לבלאי, עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה לשאלה הזו: האם נסיעה בטורים גבוהים (למשך כמה שניות...לעלות את הטורים ל5 אלף סל''ד נניח בדוושה עד הסוף ולהעביר להילוך הבא), בהילוכי כוח ! שונה ממשיכת הילוכים בהילוכים כמו 3 ו4 ? אני שואל את זה מהסיבה שאני מושך את הראשון לכיוון ה5 אלף סל''ד המנוע צורח, הילוך שני פחות נשמע..וככל שעולים בהילוכים ומגיעים לסל''ד יותר גבוה המנוע נשמע פחות מתאמץ. לכן השאלה שלי אם משיכת הילוכים בהילוכי כוח גורמת יותר לבלאי או שונה ממשיכת הילוכים כמו 3-4, ? מקווה שהסברתי את עצמי נכון. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת Razg, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קצת חדשות לחג Mercedes-Benz Launches Limited Edition SLR McLaren Roadster 722 S 2010 Mercedes-Benz E-Class: First Official Picture? 2009 MINI Cooper Convertible Breaks Cover Skoda Octavia Facelift: Official Photos, New 1.4 TSI 2009 Mazda Miata – MX-5 Facelift: 19 New High-Res Photos
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
שלום לכם אני נהג חדש כבר שנה ו4 וחבר שלי שהוא גם פחות או יותר אותה תקופה נהג חדש עכשיו עצרו אותו על נהיגה בצד שמאול והוא קיבל קנס 250 ש"ח ו4 נקודות. עכשיו השאלה שלי היא האם אחרי שהוא יהיה נהג צעיר מספר הנקודות מתאפס או שנשאר אותו דבר פחות 4 נקודות?
הודעה אחרונה מאת A.N, -
שלום לכולם רציתי לדעת האם מישהו יודע מה הרכב נוסעים הארוך שנוצר אי פעם בעולם מכל המדינות ומכול השנים והאים יש מישהו שיכול לדרג את הגדלים בין היצרנים? אני חושב שהאמריקאים שולטים אולי אפילו לינקולן או קדילרק שנים מוקדמים
הודעה אחרונה מאת ZX2.0,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)