Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוייאו אוי

הלוואי שהחיים היו יותר פשוטים!!!

התאונה אירעה לפני מספר חודשים. המשפט עומד להתקיים עוד כ-3 שבועות. למצוא עכשיו תיעוד או ממצעים חדשים אינו רלוונטי (המכוניות כבר פורקו מזמן, שלא לדבר על סימנים בכביש שרלוונטים רק באותה שעה...). בליל התאונה בקשתי מבוחן הרכב לתאר את סימני הצמיגים. כל האנשים סביבי כולל השוטרים אמרו שהבוחן יודע היטב מה הוא עושה ולא צריך להתערב בעבודותו.

מאחר ותאונות אינן תחום התמחותי (זו פעם ראשונה שאני עושה תאונה עם עירוב משטרה, 30 שנות נסיון על ההגה), לא לקחתי בעצמי ממצאים ולא ערבתי מומחים.

וזו הסיבה שאני פונה פה לפורום ושואלת: האם פתיחת כריות אוויר במכוניתי יכולה להעיד על מהירות נסיעתו של הפוגע.

חן חן ותודה על תשומת הלב

הילה

פורסם

מה למה להאשים אותו אם את אשמה יש ביטוח הכול אז מה הבעיה?

את ניכנס לצומת בלי להיסתכל

לא ראית אותו נו יפה

מקווה שפעם הבאה תיראי יותר טוב

פורסם

על פי הציור שלך, הפוגע סטה ופגע בך כאשר את כבר השלמת את הפניה, האם זה המצב ?

באם כך, בדו"ח חוקר התאונות עובדה זו הייתה צריכה להיות מצוינת בפירוש , אלא אם כן לא הספקת לחצות את הצומת, והתאונה הייתה בצומת עצמו, ואז האשמה בך.

מכל מקום, אני מקווה שיש לך עורך דין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

וזו הסיבה שאני פונה פה לפורום ושואלת: האם פתיחת כריות אוויר במכוניתי יכולה להעיד על מהירות נסיעתו של הפוגע.

לשאלתך - לא. ישנם חיישנים שתפקידם לקבוע איזו כרית צריכה להיפתח, אם בכלל, וזה תלוי בהמון משתנים. לא רק במהירות.

פורסם

לפי האיור שהעלת ניראה כי את התפרצת לצומת, ז"א לא הבחנת ברכב הפוגע או שהבחנת ופשוט מיהרת להשלים את הפניה, הרכב הפוגע כניראה ניבהל וניסה לסטות לכביש הנגדי כדי למנוע את התאונה והוא לא הצליח..

לדעתי את אשמה, ניראה שיצאת מצומת בלי להסתכל כמו שצריך..

ולגבי כריות האוויר זה לא אמר כלום זה לא יכול להעיד על מהירות הרכב ממש לא.

פורסם

תראי, אני לא עורך דין או שופט, אבל מההבנה הבסיסית שלי בחוק ומשפט -

בעוד שלושה שבועות את ניגשת למשפט תעבורה.

סביר להניח שאת לא התובעת אלא הנתבעת.

סביר להניח שאם לך אין הוכחות מדויקות למה שקרה בתאונה גם לצד השני אין הוכחות כאלו.

סביר להניח שעו"ד טוב ידע להציג את אי הוודאות הנ"ל בפני השופט, ולהראות ספק סביר לגבי אשמתך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באופן עקרוני כריות אויר קדמיות נפתחות אך ורק מתאונת חזית ובטווח של 30 מעלות לצדדים מכוון הנסיעה. ככל שהתאונה בזוית קהה יותר מכוון הנסיעה כך נדרשת עוצמה רבה יותר של פגיעה להפעלתם.

עצם העובדה כי הרכב הפוגע פגע ברכבך בשליש האחורי של הרכב בזווית של 25 מעלות בקירוב מעידה על מכה חזקה מאוד כתוצאה של מהירות נסיעה גבוהה ביחוד לאור העובדה שהמהירות של רכבך להערכתי היית רק קצת מעל הגבול התחתון להפעלת הכריות שהיא בערך 25 קמ"ש.

מאוד תמוה בעיניי איך עובדה זו נעלמה מעיניי הבוחן המשטרתי שבחן את זירת התאונה ואת רכבך.

פורסם

אם מותר לי לשחק חוקר תאונות דרכים לרגע אז יש פה כמה רמזים עבים וכבדים שמשחקים לרעתך ולהפרכת עדותך:

1. אם הפגיעה אצלך כ"כ חזקה שמהפגיעה בגלגל השמאלי, הגלגל הימני בולט מהרכב זה מצביע על כך שהתאונה עצמה לא הייתה בזוית שטוחה כ"כ כמו שאת חושבת שהייתה אלא יותר בזוית ניצבת וקרתה לפני שאחורי הרכב היו בנתיב ההאצה.

2. בתאונה בזוית שטוחה בסה"כ משתפשפים שני הרכבים אחד על השני, אני ממש לא מצליח ליצור תסריט תאונה כזה בראש שיגרום לפתיחת הכריות שלך ולסבסוב שלך לכיוון שציינת.

3. עפ"י המיקום שלך לאחר התאונה ברור שהוא הדף אותך לכיוון הנסיעה שלו, הדיפה כזאת יכולה להתרחש רק טרם השתלבותך המלאה בנתיב וכשאת עדיין בניצב אליו. אם הפגיעה הייתה פגיעה שטוחה אז הוא לא היה מסובב אותך כלל אבל במידה וכן, היה מסובב אותך תוך הדיפה לכיוון התנועה שלך.

הערה אחרונה, קשה לקבוע עובדות לגבי מקום שבו לא היית אבל אני חושב שלאור העובדות שציינת אני יכול לקבוע 2 עובדות בצוררה קרובה מאוד לוודאות:

1. ללא ספק עפ"י החוק את אשמה.

2. יכול להיות שהוא ראה אותך גולשת לצומת האמין שאת תעצרי כי את רואה אותו מתקרב ולכן סטה שמאללה, בכל מקרה, לא נראה לי (ובטח גם לא יראה לשופט) שאדם מן הישוב יגרום לתאונה שכזאת בכוונה.

בקשר לבריחתו מהמקום, קשה להסביר התנהגות של אדם במצב לחץ , הוא חזר אח"כ? אולי הוא נסה עם החבר לביה"ח (הבנתי שהוא נפגע)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני גם לא הבנתי את פשר הבריחה ממקום התאונה.

כשיש נפגעים אסור לעזוב את הזירה.

אפשר לשאול באילו רכבים מדובר? (בעיקר שלך).

פורסם
האמת היא שהמהירות של הנהג הפוגע אינה רלוונטית לאשמתו, כיוון שאת אשמה בתאונה הזו לחלוטין.

עמדת בתמרור עצור, כשמו כן הוא עליך להיות בעצירה מלאה ולהשתלב בתנועה כאשר הכביש פנוי לחלוטין.

את השתלבת בתנועה כאשר היה רכב בשמאל, ייתכן שהיה מכשול לפניו והוא היה חייב לסטות לימין על מנת להימנע מתאונה, אך לצערך ולצערו את היית שם , כיוון שיצאת לכביש כאשר הוא למעשה אינו פנוי..

זה לא נכון.

לרכב הפוגע אסור על פי חוק לשנות נתיב בצומת.

כמו כן, מבחן הציות למתן זכות הקדימה הוא מבחן הסבירות, כמו בכל דבר הקשור לחוק.

אם רכב התקרב לצומת במהירות לא סבירה, כך לא ניתן היה להבחין בו במועד, הרי זה לפחות מעביר על נהגו חלק מהאשמה.

הבריחה של הנהג ממקום התאונה רק מוסיפה להשערות אלו.

החוק איננו יבש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...