רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכל הטייסים שבינינו! עשיתי חיפוש של פסקי דין של עבירות מהירות באתר:http://www.courts.co.il מתוך כמה מאות פסקי דין שהצלחתי למצוא, לא הצלחתי למצוא שום פסק דין של נהגים שנתפסו בשעות שרשמתי למטה. מישהוא פה מכיר מנוע חיפוש יותר טוב לפסקי דין שבו אוכל למצוא יותר פסקי דין? אני רוצה לעשות ניתוח כללי של שעות אכיפת המהירות לפי חודשים וימים. מישהוא כאן נתפס על מהירות בשעות האלו שרשמתי? יום ראשון: 03:00-08:00 16:00-18:30 20:00-22:30 יום שני: 02:00-06:00 12:00-14:00 20:00-22:00 יום שלישי: 01:00-03:00 04:30-06:30 09:30-12:30 15:00-20:00 יום רביעי: 03:30-07:30 10:30-12:30 16:30-01:30 יום חמישי: 03:00-07:30 …
הודעה אחרונה מאת almogas1, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3375001,00.html "עד כה כאשר נשאל הנהג על ידי החוקרים מה קרה ומה גרם לתאונה הוא השיב כי אינו זוכר דבר. במשטרה אמרו כי בימים הקרובים יאיצו את החקירה, ובתוך 10 ימים הם מאמינים כי יגבשו נגדו כתב אישום בגין הריגה. זאת, בשל חומרת הנסיבות."
הודעה אחרונה מאת yoyoam, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
שלום לכולם, למיטב הבנתי כל הרכבים משנת 1996 ומעלה (או שזה 95?) עוברים בדיקת זיהום אוויר מורחבת ומחמירה בהרבה מרכבים שנמצאים בשנתונים יותר נמוכים. האם הרכב שלי,שנת ייצור 96,יצטרך לעבור בדיקה מחמירה או לא השנה? ושנה הבאה? כלומר זה לעד יהיה 96 ומעלה או שזה זז כל שנה?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קראתי בפורום על אנשים שנפלו בעוקץ של סוחרי רכב. אחד מהסיפורים היה על בחור בשם אבי מנחלת יצחק בתל אביב. לתדהמתי זה אותו אדם שקניתי דרכו רכב לפני שנתיים. הוא הזדהה בפניי כסוכן של "אוטו דיל" וסיפר לי את כל הסיפור שהוא גר במגדלי תל אביב, ויש לאבא שלו חברת היי טק. הבנתי פה שהוא עוקץ אנשים. רציתי לשמוע עוד פרטים עליו ועל מקרים שקרו איתו. איך אני יכול לדעת אם הוא גם עקץ אותי? איך אני יכול לדעת אם הרישיון שהוא מסר לי הוא אמיתי או מזוייף? תודה רבה על ההתייחסות. שחף
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רכשתי מאזדה MPV שנת 1994 דגם MPV_LV522, אין לי את החוברת של הרכב ואני חייב לדעת האם יש כריות אויר , בצד של הנהג ובכיסא שלידו. האם מישהו יודע האם יש כריות אויר בדגם זה ואם כן האם ואיך מנטרלים אותם?תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
בטרם נדבר על המצב בישראל. בואו נראה מה קורה בארצות הים. לשם דוגמא, מדינת קליפורניה שבארה"ב. במדינה זו רשומים למעלה מ25,000,000 (עשרים וחמישה מיליון) כלי רכב והרבה פחות תאונות ונפגעים בכבישים באופן יחסי לאוכלוסיה ומספר המכוניות בהשוואה לישראל. מבחן הרישוי כולל רק בדיקת בלמים ובדיקת עשן. זהו. בעלי המכוניות נדרשים לבצע את הטסט אחת לשנתיים, גם כלי רכב בני עשרים, שלושים ארבעים או חמישים שנה. פעם בשנתיים. החוק מטיל את מלוא כובד האחריות על הנהג ובעל הרכב לנהיגה ברכב תקין ובטיחותי. מותר להחליף צמיגים, מנוע, ולהוסיף וו גרירה או כננת הכל לפי יד הדמיון החופשית. רק חוק אחד חל על הנהג. לא לפגוע בבטיחות. ארעה תאונה בגלל אלתור, הנהג יכנס לכלא. ללא פשרות. אז מדוע בארצנו הקטנה ישנה …
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
לפני כשבועיים נכנס ברכבנו אוטובוס של אגד, הכנסנו את הרכב לאחד ממוסכי ההסדר לתיקון. (הרכב היה מוצע למכירה עוד לפני התאונה) בא שמאי מהביטוח ובד"וח רשם "החלפת דלת תא מטען, החלפת טמבון אחורי ויישור פח אחורי" כאשר שאלתי אותו הוא ה"יישור פח אחורי" משמעו פגיעת שאסי נענתי בשלילה. הרכב נשאר במוסך 4 ימים, תוקן ונקבעה ירידת ערך של 2%. ביום חמישי האחרון בא לקוח פוטנציאלי לקנות את הרכב, התרשם ממנו וביקש לקחת אותו לבדיקה לאחר ששאל הם קיימת פגיעת שאסי ברכב ונענה שלא. אממה שבאמצע הבדיקה קורא לנו הבודק ומראה לנו שיש פגיעה בקורה רוחבית של הרכב וכיפוף בריצפת תא המטען למרות שהשמאי רכב אמר לי בפירוש שאין פגיעת שאסי. כמובן שאותו קונה פוטנציאלי ירד מעניין קניית רכבנו אבל לא לפני שהת…
הודעה אחרונה מאת Nati N, -
- 1 תגובות
- 822 צפיות
בינואר 2008 (אם אני לא טועה) הוצגה בדטרויד גרסה לאודי R8 V12 TDI ..מישהו יודע אם היא יוצרה או אם היא תיוצר ומתי?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
זינק הערב ב20%. האם היה למישהו תקווה רצינית לשפל של הנפט ? מעניין איזו עלייה תהיה בסוף החודש.
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, הוצאתי לפני שבועיים רשיון לקטנוע 125 סמ"ק, כל תהליך הלימוד הסתכם ב6 שיעורים במגרש ומבחן שליטה קצר. עכשיו אני רוצה להתחיל לעבוד בשליחויות על קטנוע, אבל אין לי ממש מושג איך אני עולה על הכביש, בשישה שיעורים האלה למדתי סהכ לנסוע בקו ישר, שמיניות וסלאלומים במגרש. ככה שלהשתלב עם התנועה אני לא הכי יודע ובקושי יודע לאותת או להסתכל במראות. אין לי מישהו שידריך אותי לגבי נסיעה בכלי או יכולת לנהוג בכלי לפני השליחויות. יש למישהו טיפים איך לרכב נכון ולהשתלב היטב בכביש?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבל מאוד שאנשים לוקחים תמונות מאתרים אחרים ומעלים אותם פה ללא קרדיט. אז למען הסדר הטוב, התמונות בהודעה זו נלקחו ממדור "טוטאל לוסט" של וואלה רכב. ההנהלה. די מפגר, לא? מי שאמור לשמור על החוק, עובר עליו... (זה תאונה שנגרמה ע"י מעבר של ניידת באדום. אידיוטים!) סופר קאר נסיון רציחה של אנטנה ע"י איביזה עצבנית
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
|זיהוי רכב|
מאת AsafDimri-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי בשכונה רכב שאין לי מושג למי הוא שייך ,הרכב עמוד כבר כמה חודשים בלי לזוז. חנייה תת קרקעית. הרכב עם טסט של 2006 אני יודע שזה רכב מדגם פורד אבל אני לא ידוע עוד פרטים עליו. אשמח לפרטים נוספים על האוטו כמו דגם. שנה יצור מנוע וכו.. יש בי חשד קל שהרכב גנוב מצטער על איכות התמונות הגרועות ביותר -צולם במצלמת של טלפון ללא פלאש כתוב מאחורה proobe משו כזה הנה התמונות http://img206.imageshack.us/my.php?image=22092008021651mj7.jpg http://img339.imageshack.us/my.php?image=22092008021934od1.jpg http://img444.imageshack.us/my.php?image=22092008021842le7.jpg
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתרגם מספר מסמכים מעולם הרכב (סוזוקי אלטו, ליתר דיוק), ונתקלתי במספר בעיות. אם למישהו מכם יש מושג מה המונח העברי המקביל לאחד מן המונחים הנ"ל (או לכמה מהם או לכולם, כמובן), אשמח אם תציינו זאת. יש לי מושג מסוים לגבי חלק מן המושגים; ההצעות שלי מופיעות בעברית (אבל אני לא בטוח שהן נכונות). אני מחפש את המונחים המקובלים והשגורים ולאו דווקא את המקבילות הנכונות והמדויקות מבחינה דקדוקית. שאסי, מבחינתי, היא שלדה, אבל אם אתם יודעים ש"בוכנה רב-סלילית תלת-מימדית המופעלת במימן" היא בסך הכל צילינדר,אנא אמרו לי - ההבנה חשובה לי יותר מאשר החלטות האקדמיה. Compact car Styling clinics "המקום" שבו מעצבים את המכוניות (כך הבנתי). סדנת עיצוב? סטודיו? - Mini…
הודעה אחרונה מאת coldindustry, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
סליחה על ההקפצה הגדולה אבל הנורות הללו(H7) לא עברו טסט. הבוחן פסל לי אותם ואמר לי להוריד. יש פה מישהו בוודאות שעבר איתם טסט?
-
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
המכונית החשמלית של ג'נרל מוטורס רוצה לשנות סדרי עולם. האם הוולט היא זאת שתחל את המהפכה ? http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1348084 אני אישית התרשמתי רכב מדהים שלום ולהתראות שי אגסי
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
- 2 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
דיברתצי עם חברת הביטוח איחוד ישיר. הם הציעו לי את ההצעה הזולה ביותר, באופן משמעותי, יחסית לחברות הביטוח הרבות שהשוויתי. קיבלתי מקיף ב1950 ש"ח, וחובה ב1570 ש"ח. למישהו יש נסיון עם איחוד ישיר? דבר שני, הם דורשים שיהיה לי אימובילייזר ועלוקה אלחוטית. זה ממש סינית בשבילי. אני יודעת שברכב שקנינו יש מעין "שלט רחוק" שעם הכפתור פותחים את האוטו, ולחיצת הכפתור נדרשת גם לצורך הפעלת המנוע(לפי מה שהבנתי המנוע נעול עד ללחיצת הכפתור), אבל אין קוד, רק את הכפתור שבצמוד למפתח. האם זהו האימובילייזר? ניסיתי לקרוא על העלוקה האלחוטית ולא הצלחתי להבין מה זה. מה ההבדל בין עלוקה אלחוטית לאימובילייזר? מעניין גם שיוצא לי יותר זול לרכוש איחוד ישיר ובנוסף גם לקנות עלוקה אלחוטית, מאשר להשתמש בח…
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
זיהוי רכב...
מאת GTI33-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
אמא שלי ראתה רכב בי-ם אשר היה כתוב עליו טוסקן והסמל של הרכב היה מעין T עם חץ. מישהו מכיר?, יודע?. סיקרנה אותי לגמרי ואינני מצליח לאתר תמונה או רכב כזה . אני דיי בטוח שTVR אין בארצנו!
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא יודעת מה הסיכויים שיש פה מישהו ער, אבל אני ממש חייבת עזרה כרגע. יש לי ג'יפ שיש לו ביטוח מקיף חובה וכל הדברים האלה, אבל אני נהגת חדשה אז יש לי ביטוח מיוחד שאני מפעילה כל פעם שאני עולה על האוטו (מתקשרת לחברת ביטוח, נותנת כמה פרטים וזה תקף ל4 ימים). בכל מקרה, היום שכחתי להפעיל אותו. יצאתי מחנייה בשטח גדול, ועמדתי כזה בצד - עדיין בתוך השטח, אבל לא מפריעה לתנועה. בקיצר מישהו עם טרנזיט יצא ברוורס, ולא בדיוק ראה אותי, עד כמה שזה אפשרי לפספס ג'יפ. הוא שיפשף לי קצת מעל הגלגל (יש שם פלסטיק כזה) ועשה לי מין חריטה כזאת בפח עצמו, לא משו רציני. עכשיו, ברור שהוא האשם והוא יודע שהוא אשם. מה הנזק מבחינת העניין של הביטוח ? וכמה זה בערך אמור לצאת התיקון עם\בלי ביטוח? …
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 0 תגובות
- 670 צפיות
מי יודע כמה שנים מהוצאת רישיון B , ניתן להגדיל את הרישיון ל 15 נוסעים, והיכן?
הודעה אחרונה מאת stenli250, -
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכם חברי פורום נכבדים חבר שלי נתפס היום יום שישי נוהג במהירות מופרזת בכביש של 100 הוא נתפס על 114. השוטר נתן לו דו"ח של 750 ש"ח. עכשיו לעניינינו: הוא מודע לחומרת העבירה אך שואל בכל זאת: כתב השוטר אינו קריא ולא מבינים כמעט כלום מהדו"ח האם זו עילה לביטול הדו"ח? ואם כן, למי פונים ומה עושים כדי לבדוק אם אכן אפשר לבטל את הדו"ח?
הודעה אחרונה מאת ofers, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני קונה רכב חדש. אני מעוניינת לרכוש ביטוח מקיף. אני לא מוצאת אתרים שנותנים לי אזשהו מדד לכמה זה עולה. רק ביטוח חובה. בכל האתרים שמצאתי(ויש הרבה) כתוב למלא את הפרטים והם יחזרו אליי עם הצעות. יש איפשהו באינטרנט שאתם מכירים שאפשר להשוות מחירי ביטוח מקיף(לא חובה, ראיתי כבר את המחשבון)? מישהו יודע כמה זה יעלה בערך?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שני טרקטורים זהים לחלוטין של אותו קבלן, לאחד מספר שחור ולשני מספר צהוב, מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת asaftri, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי מודעה של M3 למכירה,והיה רשום שם גיר ספורט הפוך 1 במקום 2. מה זה אומר? לאיזה מטרה? שימושי? ובכלל מה זה אומר? גוד שאבס
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, שאלה בנושא ביטוח. לפני כמה חודשים נכנס בי מאחור רכב ששייך לחברת ביטוח. התוצאה- הרכב שלי הושבת. האשמה במובהק של הנהג הפוגע (כאמור, פגע בי מאחור). היה לי ביטוח צד ג' בלבד. הגשתי תביעה לחברת הביטוח שהרכב שייך לה. הם מבקשים ממני עכשיו לספק להם עבר ביטוחי 3 שנים ואישור מקוריות בעלים. לטענתם עלי להוכיח שלא היתה פגיעה ברכב לפני התאונה. הרכב היה בבעלותי קצת יותר משנה לפני התאונה (מדובר ברכב משומש שהחליף לא מעט ידיים לפני) והיה במצב מצוין. איך אפשר להשיג את העבר הביטוחי לפני שהרכב היה בבעלותי? האם זו בקשה לגיטימית מצידם? האם יש לי אפשרות לסרב? האם אפשר לתבוע אותם? אשמח לעזרה, תודה!
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מסתכל בלוח של יד2 ואני לא מוצא פוקוס מנוע 2.0 משנת 2006 ומעלה האם נכמרו כל כך קצת דגמים כאלה או שאנשים כל כך מרוצים מהרכב שאין אותו למכירה ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לקראת פרישתו מהחיים הפוליטיים של שאול מופז, מסכמים בWalla את כהונתו כשר התחבורה. ולנו נותר לחגוג את סיום המחדל. בתקווה שהשר הבא בתפקיד לא יהיה דומה. קרבות אגו, מינויים פוליטיים, זיגזג מקצועי, אדישות, זלזול - מעולם לא הפגין שר תחבורה באופן כה מובהק את סלידתו מהתפקיד. והתוצאות בהתאם. http://finance.walla.co.il/?w=/139/1347429
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודש החלטתי שאנחנו מוכרים הונדה ג'אז מודל 2005, הרכב עבר תאונה קלה מקדימה, ללא פגיעה בשאסי, לדברי הפחח במוסך ולדברי השמאי, שקבע ירידת ערך של 4%. בפעם ראשונה שהגיע המומחה לבדיקה, הרים את האוטו ולאחר אבחנה קצרה קבע חד משמעית שישנה פגיעה בקורה שמאלית ובדופן מנוע שמאל, דהיינו מכה בשאסי. הוא אמנם דאג לציין שמדובר במשמעות נמוכה, אבל עדיין - מכה בשאסי. פעם שנייה (עם קונה אחר) הגיע אותו הבחור מהמומחה, שעקב בקשה חוזרת ונשנה שוב הרים את האוטו ושוב קבע שישנה פגיעה במרכב הרכב. בשני הבדיקות התחייבתי לשאסי נקי - ובעקבות כך שילמתי את עלות הבדיקה. באותו הרגע מחקתי את כל המודעות ולקחתי את האוטו לבדיקה אצל פחח רכב מוכר, שהתחייב (כולל מכתב רשמי מ…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
מה הכוונה כשכותבים על הדגמים של סקודה{פאביה או רומסטר למשל} 16V..? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה כוח סוס יש לאוטו הנ"ל? אני מקווה שזה שייך לפה
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכבים הכי מעניינים שם היו עם מספר אנגלי. צילמתי פיאט 500 אחת מתוך ה 100000 שראיתי. יש שם המון אופנועים,כל מי שחושב ש hayabusa או R1 לא מתאימים לנסיעות בעיר,אז הם כן מתאימים. כל מי שכל הזמן אומרים שהדלק בארץ יקר,תראו מה המחיר בפריז
הודעה אחרונה מאת rover turbo,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)