רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוענים שצריך להחנות את הרכב ברחוב - כדי שהלוויין יוכל 'לראות' את הרכב. יכולים להכריח אותנו להחנות את הרכב ברחוב? הרכב די נדיר (207CC), וברחוב סיכויים גבוהים שישרטו/ידפקו אותו. האם הם יכולים להתנער מאחריות במידה ויקרה משהו ח"ו? יש לכם עצות? ניתקלתם במשהו דומה? תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
נהג נתפס במהירות של 217 קמ"ש. מתוך Yנט מבזקים. סביר שזו לא משפחתית סטנדרטית. איזה מכוניות, מבין אלו שמיובאות לארץ יכולה להגיע למהירות כזו?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן חבר'ה לפני מספר ימים קרתה לי תאונה שלא באשמתי - הרכב הפוגע יצא מהחניה כאשר אני נוסע על כביש ראשי בנתיב שלי (נתיב אחד לכל כיוון) ונכנס בי בצד שמאל עם הטמבון הקדמי שלו. בכל מקרה, הרכב שלי תוקן והנזק הוא השתתפות עצמית של 1,000 ש"ח. הנהג הפוגע לא מוכן להודות באשמה, הוא טוען שחברות הביטוח צריכות לחקור את הנסיבות והם יחליטו מי אשם. האם זה באמת הדבר? אם לא, מה ניתן לעשות? הוספתי שרטוט על מנת שיהיה יותר ברור. החניה היתה מצד שמאלה של הכביש, כאשר אני נוסע בצד ימין, והוא יוצא מהחניה על מנת לפנות לשמאל שלו (מותר לו, יש קו מקווקו), אך הוא הגיח מבין טור של מכוניות כך שלא ראיתי אותו וככל הנראה גם הוא לא ראה אותי. תודה, שחר
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני כרגע במהלך שיפוץ מקיף לרכבי אך בשל אי זמינות חלפים מסוימים ועלותם הגבוהה בארץ אני נאלץ להזמין מארה"ב ,ובנוסף מצב המזומנים כרגע לא מזהיר במיוחד ולכן השיפוץ מתמשך כבר תקופה ולכן הרכב עומד ברחוב ללא תזוזה אך מכוסה וכמובן שגם אין לו טסט וביטוח בתוקף, העירייה מאיימת בגרירת הרכב במידה ואני לא אפנה אותו מהרחוב בעצמי או לחילופין ישמיש אותו לנסיעה בכבישיי ישראל כחוק, כל העניין מעט מלחיץ מכיוון שהרכב באמצע השיפוץ ועדיין חסרים חלקים ואין לי אפשרות להזיזו בזמן הקרוב, מה עושים במצב כזה ע"מ לגרום לעירייה/משטרה להרפות קצת ולתת לי קצת אוויר לסיים את השיפוץ בלי לחץ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום בדרכי צפונה מכיוון צומת מסובים אל גהה , במקום שבו נשרף האוטובוס (קישור למנותקים שבינינו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594860,00.html), ראיתי את הרכב הכחלחל עתיק הזה.... מזהים את הרכב ? ואם כן , למישהו יש מושג למה המשטרה צריכה דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני מעלה להנאתכם כמה תמונות של ה-LanEvo העשירית בשושלת שנתפסה היום בסוכנות ברעננה לראות אותה על הכביש בארץ זה פשוט כיף, גם בצבע הלא מחמיא והסתמי ביותר הזה. ועכשיו לדור הישן, עוד נתפסה ברעננה היא הBMW CSi 633 וותיקה שנראית מצוין, ניקלים לא חסרים לה... *האיכות לא מי יודע מה בגלל שימוש במצלמת הנייד, תלונות אפשר לשלוח לwww.idontcarecauseisawitinmyeyes.com
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, לסבא שלי יש תו נכה לרכב שלו, עכשיו כמה שאלות: 1. האם על כל תו נכה ניתן לגשת לעיריה ולקבל חניה תמרור לחניה + סימון חניה ? 2. האם אני יכול להוסיף את סבא שלי כבעלים נוספים ברכב שלי ולקבל תו נכה גם על הרכב הנוסף ? תודה, אור.
הודעה אחרונה מאת motix, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 922 צפיות
מתוך אתר גלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000380879&fid=2 הצרכנים ימשיכו לחכות - אבל בנמלים מרוצים: מופז מעכב החתימה על הפחתת תעריפי יבוא הדלקים. שר התחבורה טרם אישר הפחתת תעריפים למרות המלצת ועדת המחירים; בממשלה מעריכים כי הדבר נובע מהתנגדות נמלי חיפה ואשדוד האם שר התחבורה שאול מופז שוב נכנע לעובדי הנמלים? מופז מעכב מזה מספר שבועות את חתימתו על הצו להפחתת תעריפי יבוא הדלקים לישראל. העובדה שמופז מעכב את חתימתו מעוררת תמיהה בממשלה, מאחר ומשרד התחבורה קידם בשנה האחרונה את הרפורמה במסגרתה יופחתו אגרות הרציף ליבוא דלקים דרך נמלי חיפה ואשדוד. מנכ"ל המשרד, גדעון סיטרמן, אף דרש ממשרד האוצר מספר פעמים לזרז ההפחתה בתעריפים. הרפורמה בתעריפי …
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- 5 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
שלום רב, השאלה שלי מתייחסת לרכב מסוג קנגו שעבר תאונה קלה (פנס אחורי שמאלי שבור). האם מותר לנהוג ברכב זה - במהלך סוף השבוע שכן אין אפשרות לבצע שום תיקון עד תחילת שבוע הבא (כי זה רכב צבאי)? אולי מותר לנהוג ביום ובלילה אסור? תודה מראש, פאשה
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שגלשתי ב-YNET קפצה לי לעיניים פרסומת המסבירה כביכול את זכויות מי שנתפס על נהיגה בשכרות. נכנסתי לאתר שלדעתי הוא יותר פרסומת לאיזה עורך דין מאשר עוזר למישהו אבל ניחא. באתר היה סיפור מזוויעה ומעורר צמרמורת על שוטר שממש הפיל על מישהי תיק של נהיגה בשכרות. כותרת הדף: "נהיגה בשכרות- האכיפה הפרועה והזלזול בשלטון החוק" מתחת היה הסיפור הבא: סירוב - הדרך הנוחה והקלה להשגת הרשעה. נ. צעירה מראשון לציון, התקשרה וסיפרה לנו את הסיפור הבא: שני שוטרים עם ניידת עצרו אותי בדרך וביקשו שאנשוף לתוך מכשיר נשיפה. נ שפתי פעם אחת, ומיד אחרי כך פעם נוספת, ואמרו לי תמתיני בצד. הייתי סקרנית לדעת מה הייתה תוצאת הבדיקה אבל השוטרים התעלמו ממני. אחד מהם כתב במרץ ומילא טפסים. בסו…
הודעה אחרונה מאת alomm, -
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
לעוד פרטים בה"פ חן
הודעה אחרונה מאת עמית123, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לא מצליח להבין איך זה שאף אחד לא מדבר על הדגם הזה בישראל... Jetta Clean Diesel, הדגם החדש של VW שיצא לא מזמן וצפוי אני מניח להיכנס לשוק כדגם 2009, הוא אולי אחד מהדברים הכי אדירים ששמעתי עליהם בזמן האחרון, בתור אחד שמתעניין בקנית ג'טה. מדובר בטכנולוגית דיזל חדשה, שבין כל היתרונות ה"ירוקים" שלה (פחות זיהום וכו') יש כמה יתרונות מאוד מעשיים: - כוח אדיר, 140 כ"ס (בהשוואה לדגמי ה-90/110/130 במנועים הקודמים) - צריכת דלק מדהימה ברמה של מכונית היברידית - מנוע שקט בצורה בלתי רגילה http://www.automobilemag.com/reviews/sedans/0708_volkswagen_jetta_clean_diesel/index.html http://www.automobilemag.com/green/reviews/0807_2009_volkswagen_jetta_tdi_clean_dies…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קונצרן BMW החליט לשחרר לעולם את BMW CS המדהימה ולמתג אותה כסדרה 8 החדשה אשר ייצורה הופסק לפני מספר שנים. הדגם ימוצב מעל סדרה 7 ויפותח ע"י חטיבת ה-M של הקונצרן, דבר המראה על חשיבות הדגם ואיכותו. קישור לידיעה ופרטים נוספים: http://www.motorauthority.com/news/coupes/bmws-m-division-working-on-cs-based-8-series-flagship/
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה אתם הייתם עושים?. יניב
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
אלפא רומאו 33
מאת royi_t-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 944 צפיות
יש לי שאלה אלפא רומאו 33 מודל 94מנוע 1.7 איזה הנעה יש לה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם כן - מי? תודה
הודעה אחרונה מאת עמית123, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 692 צפיות
לפני כ 3 חודשים קניתי טורבו ממוסך כלשהו, לפני כשבועיים הוא התפרק. באותו היום נסעתי למקום שממנו קניתי את המוצר והראיתי את הבעיה. הרכב מושבת כבר שבועיים ובעל המוסך טוען שהוא לא מוצא טורבו אחר. היום הוא גם טען באזניי שאין בכלל אחריות על שבר בטורבו. לי נמאס ולשמחתי מצאתי טורבו במצב מעולה וקניתי אותו במקום אחר. ע"פ ידיעתי האחריות לחלפים משומשים לתקופה של 3 חודשים לפחות מעוגנת בחוק. האם אני טועה? חיפשתי את החוק להגנת הצרכן ולא מצאתי את הסעיף המדובר, האם מישהו יכול לעזור לי למצוא אותו? תודה, אלעד.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה רכב נכנס ברכבי מאחורה וגרם לנזק -טמבון שבור, בעיה בסגירת בגאז' ותקוני צבע קלים. מחב' הביטוח שלי הפנו אותי למוסך הסדר שהם עובדים איתו, אבל אני מעוניין לטפל במורשה שקרוב גם לבית שלי. אני צריך הצעות מה לעשות ומה עדיף (אני מקבל רכב חלופי בשני המקומות), האם שמאי שנותן הערכת נזק מחייב את המוסך לטפל בנזק בסכום שהוא (השמאי) קובע?
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, הסיפור התחיל ככה אחי הקטן בן 18 נעצר בפורים בלילה 8/4/08 על ידי סמויים,הסיפור ככה הם טוענים שהם נסו מולו וראו אותו משתולל נוהג בפראות עקף אוטובוס בנתיב הנגדי גרם לאנשים לזוז (מהכביש ? מה אנשים אמורים לעשות בכביש) עצרו אותו כמה רחובות מהאזור שלפו אותו מהרכב הרביצו לו (הם יכולים בלי?) יש סימנים על הרכב היה איתו שלושה חברים הוציאו אותם מהרכב השאירו אותם ברחוב שמו לו אזיקים ביידים וברגליים ועצרו אותו ולקחו את הרכב. אנחנו קיבלנו טלפון ב 7 בבוקר כל הסיפור קרה לקראת 3.5 בלילה (ממתי יש אוטבוס ב 2 בלילה בפורים) אבי נסע לשחרר אותו,ושאל את הקצין מה בדיוק עבר עליהם? הוא ענה שהוא באמת מצטער ואין לו מושג מה קרה שם,החזיר לאחי את הרישיון ואת הרכב.…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך לקנות מהם חלק מסוים, מישהו מכיר אותם?
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
חברים שלום, אתמול לקחתי את הקופרה לנסיעת מבחן והתאכזבתי שמתי לב שבהילוך ראשון ושני בלחיצה על דוושת הגז על הסוף האוטו למרות כוחו הרב לא מאיץ כמו שציפיתי. רק בהילוך השלישי קיבלתי את ההרגשה הרצויה, אבל זה היה כבר לאחר 100 קמ"ש. הבחור מהסוכנות הסביר שזאת מערכת ESP שמגבילה את האוטו ולא נותנת לו להוציא את כל הכוח, רציתי לכבות את ה ESP אך הוא לא הרשה לי. אז שאלתי אוטו מה היה קורה אם הייתי מאיץ עם מערכת ESP מכובה, אז הוא אמר שהגלגלים הקדמיים פשוט יפרפרו בשני הילוכים הראשונים. זה אומר שלאוטו כוח רב אך בגלל שמשקלו לא גדול הגלגלים מפרפרים. תשימו לב שעל אותה תופעה כותבים במבחן דרך של איביזה FR : http://newcar.yad2.co.il/Article.php?ArticleID=238&TypeID=1…
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב. הייתי חייב לשתף אותכם במקרה שראיתי אתמול ברחובות בת-ים,במהלך שיטוט בעיר. הלכתי ברחוב בלפור בעיר פתאום אני רואה פיאט טמפרה סטיישן צבע ירוק עם בחור צעיר נוהג וכול צומת בולם באמצעות ההאנדברקס אחר כך ברחוב השני, הוא עשה אותו דבר וחרק בצורה כזאת שכול אחד שהלך ברחוב נצער ונבהל לצערנו,זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל באותו בחור עושה את השטויות האלו מקוווה שהוא קורא בפורום הזה ושהוא יבין אולי שהכביש לא משחק מזעזע לאיזה אנשים יש רישיון בארץ הזאת
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
הורידו את מחיר הרכב בכ-100K. זו מכה מתחת לחגורה להונדה אקורד, פולקסווגן פאסאט, אאודי A4 ועוד. כזכור, לפני כמה חודשים גם וולוו עשתה צעד דומה, שהקפיץ את מכירות הדגם שהוזל. האם המחיר החדש יחפה על הדעות בדבר האמינות השנוייה במחלוקת של הרכבים, האם הגדלת המכירות תעשיר את הידע של המוסכים בהכרת הדגם? היה כאן שרשור לפני 3-4 חודשים על רכב חדש שניקנה, במחיר מלא, ולא עמד בציפיות, בלשון המעטה. ברור שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו רכב, אפילו במחיר כזה. זה השרשור שבו אפשר לשפוך את כל שבליבכם על המותג והרכב.
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום! ראיתי תמונה באינטרנט של מאזדה 2 קופה אבל לפי מה שאני יודע אין מאזדה 2 קופה האם יש מאזדה 2 קופה שאני לא יודע על זה?
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אתמול נסעתי עם חבר שלי ברכב שלו אם זה משנה אז יש לו הונדה אני הוא ועוד חבר היינו נסעו לכיוון הכאמל בחיפה והוא השחיר את כל החלונות מקדימה ומאחורה 100%,נסענו ולא יודע אך פתאום בצ'ף פוסט עצר אותנו שוטר והתחיל לחפש את הרכב החלונות הקידמיים היו מורדים ככה שהוא בהתחלה לא ראה את ההשחרה אבל הוא שם לב שיש מאחורה אז הוא אמר תעלו שניה את הקידמיים העלנו והוא ראה הוא רשם דו"ח של 1000 שקח,עוד חבר שהיה איתנו התחיל להתווכח איתו והכל שזה לא הגיוני אלף שקל על כזה דבר בקיצור אחרי מריבה של 20 דקות החלטנו פשוט לתלוש את החלונות הקידמיים וזהו הוא ויתר,אז יש עכשיו מין שיטה ניראלי,שאם שוטר עוצר אותך פשט תתלוש רק אם יש לך מדבקה אבל,אני לא יודע מה קרה לשוטר אבל הוא פשוט ויתר זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
-
אוי תל אביב, תל אביב. מה לא אסבול כדי להמשיך להתכרבל בחיקך. אני גר באיזור שאין בו חניה. לא, לא "קשה" למצוא חניה. תגיע אחרי 18:00 ופשוט אין. עד לפני כמה ימים הייתה לי חניה אבל פוניתי ממנה בבושת פנים. לשמחתי הייתה לי התראה מוקדמת והחלטתי שהגיע הזמן שאתחיל להתנייד על דו גלגלי. גם יעזור לי עד שאמצא חניה וגם נראה נכון באופן כללי להיות עם קטנוע בעיר. העניין הוא שהגוף שלי פשוט לא נועד לשבת על משהו שנסמך על חוקי פיזיקה רופפים כמו אנרציה ושיווי משקל כדי להישאר בכלל אנכי לכביש. בשלושת הפעמים שעליתי על קטנוע בחיי (כנוסע) ננזפתי. "תפסיק להיות כזה קפוא, אני לא מצליח\ה לפנות. תשתחרר, תשתחרר". אחרי קריאה מעמיקה של כל המדריכים למיניהם (שהטוב מביניהם באתר פול גז), החלטתי שאני הו…
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לדעת מה פרוש המילה קומפורטליין ? לפי מה שאני הבנתי זה איבזור נוסף לרכב (לפנים הרכב) אני מתעניין בייתר המידה כי זה מוסיף 3 אחוז למחירון. אם מישהו יוכל להסביר לי ולהוסיף תמונת פנים של רכב עם תוספת קומפורטליין ורכב בלי תוספת קומפורטליין זה יהיה מצויין. אם אפשר שזה יהיה מהדגם שאני מדבר עליו זה יהיה מעולה כי אני ממש לא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת soogood, -
-
- 1 תגובות
- 784 צפיות
והדלק בארץ עדין עולה? מה נסגר... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594462,00.html
הודעה אחרונה מאת JLoist, -
- 6 תגובות
- 17.1 אלף צפיות
טוב, הכותרת אולי לא מסבירה כ"כ טוב, אז אני אספר את המקרה שהיה: לפני 3 חודשים עברתי תאונה עם הקטנוע שלי (היה TMAX, שנת 2006 כחדש). תוך כדי שאני באמבולנס, הרמתי טלפון למוסכניק שלי (לא מפרסם שם בכוונה). המוסכניק הגיע לקחת את האופנוע אליו למוסך, ע"מ שלא יהיו החרמות משטרה וכד' (אני נפצעתי בתאונה). לזירת התאונה הגיע בוחן תנועה, שבדק את כל הדברים (מרחק בלימה ע"פ סימנים, כמה הקטנוע נגרר על הרצפה וכד'). לקטנוע היה נזק לא מבוטל, כולל מזלג קדמי שבור ועוד ועוד. הבוחן תנועה הוריד את הקטנוע מהכביש, הוא נתן לי (אחרי התאונה כאשר הגשתי עדות) דף לבן "טופס איסור שימוש ברכב" ובו מילא פרטי הקטנוע + הסבר שצריך להביא את הקטנוע לבדיקה אחרי התאונה. לקטנוע היה ביטוח מקיף, הוזמן שמאי …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. אני מחפש מקום שיש בו סימולטורים של נהיגה אבל הכי דומה למציאות. למה הכוונה? שיהיה כמו המשחקי וידאו של המירוצים,אבל עם קלאץ',ידית הילוכים ידנית.. ממש. הכל כמו ברכב רגיל! יש דבר כזה בארץ? ואם כן,איפה זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת JEP,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,154 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- -UC-
- Michazzz
- ronrobin
- ברווז
- טויוטה סופרה
- נירו72
- Shay Shd Dave
- chezik
- unreliablebazooka
- PASHUT
- ofralon
- m.s.n