רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
Twingo: http://www.carenthusiast.com/roadtests.html?mode=article&id=2908 Tesla: http://www.carenthusiast.com/roadtests.html?mode=article&id=2895 הערות: הטווינגו ספורט הוא פשוט אחד הרכבים הכי חמודים שראיתי בזמן האחרון. ביצועים לא רעים אם מתייחסים לכך שזה סופר מיני אחרי הכל. הטסלה פשוט מדהימה. לא חשבתי שאפשר להגיע לכאלה ביצועים ממנוע חשמלי.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
לאחרונה דיברתי עם שוטר והוא אמר לי כי לפי שיטת הניקוד החדשה הנקודות אינן נמחקות אחרי שנתיים, ברצוני לדעת את כל פרטי השיטה החדשה אשמח לקבל קישור לצפיה בכל הנוגע לזה. תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, לפני כמה שבועות האוטו שלי נתקע, הזמנתי גרר, והאוטו הוחזק בחניון במהלך השבת עד שחזר אליי, כשחזר אליי גיליתי שגנבו לי מהבגאז' את הכבלים (כבלי התנעה), ושמו לי במקומם כבלים ישנים... התקשרתי לחברת ביטוח להגיש תלונה, הם חזרו אליי וסירבו לקחת אחריות כי הם לא הצליחו להבין מי עשה את זה, ולכן "אין להם את מי להאשים" (כאילו שמדובר במשפט פלילי), היה משעשע לשמוע שדרך החקירה שלהם הייתה בעיקרה תשאול של העובדים האם הם גנבו את הכבלים או לא... האם יש משהו לעשות בקשר לזה? האם אין עליהם איזשהי אחריות נזיקית לפי החוק?
הודעה אחרונה מאת blaze84, -
- 0 תגובות
- 940 צפיות
חשבתי על לעשות רשיון על טרקטור ולקנות מיול אבל אז שמעתי על החוק שהכניסו שנה שעברה ופתאום אני רואה את זה ביד2 השאלה שלי היא איך זה יכול להיות? ואם אני נגיד יקנה את אותו המיול לא יעשו לי בעיות? (אני לא גר ליד מושב או קיבוץ) אני אשמח אם תעזרו לי כי אני די מבולבל:roll: תודה מראש אביעד
הודעה אחרונה מאת DabelA, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב מישהו יודע היכן ניתן לשכפל שלט למחסום חשמלי באיזור חדרה? ומהי העלות המשוערת? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
את הסופ'ש האחרון בילינו כמה חברים בעיר החטאים אילת,עכשיו בשעות הקטנות של הלילה משטרת התנועה של אילת עושים עבודת קודש ועוצרים בכל פינה לבדיקות שגרתיות ובדיקות אלכוהול , עכשיו יצאנו 5 חברים ליציאה, ונוספה ידידה באחד המועדונים אני הייתי נהג תורן ככה שלא שתיתי ,המסיבה הייתה המונית אז החלטנו לצאת לכיוון הים כ3 דקות נסיעה מרחק ממש קצר מהמועדון,(אילת ידועה קקטנה). אמרתי נוריד חלק ואז נחזור, לבסוף הצטמצמו כולם מאחורה(6 ברכב), אני כמובן זרמתי(ואני לא כזה בדרך כלל בטח הרדבול..), עכשיו לקחתי שמאלה ביציאה מעיר המלאכים ופתאום שוטר מהבהב לי לעצור עם פנס גדול,פה כבר הרגליים רועדות עצרתי פתאום כ25 מטר לפני הניידת ,ואמרתי ל3 מאחורה מ4 צאו מהר ולכו אחורה באלגנטיות,התקדמתי לכיוון השוטרים…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום בפי שאלה-רציתי לדעת האם לעובדה שהרכב ידני יש השפעה על צריכת הדלק? אני נהגת כבר 7 שנים אך יש לי רישיון רק לאוטומט.כיום יש לי טריוס אך ברצוני להחליפו לרכב יותר חסכוני ולפי הכתבות פה בפורום הבנתי שיש משמעות לתיבת ההילוכים בצריכת הדלק, וכמו כן גם ההמלצות משתנות בהתאם. פיתרו לי את החידה ( מתנצלת על הבורות פשוט בשבילי רכב זה בעיקר כדי להגיע למקומות אף פעם לא התעמקתי)
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני יודע שזה סתם שאלה לא קשורה כל כך אבל לא נורא. המכוניות של מהיר ועצבני 2 בייחוד הMitsubishi Evolution איפה הן נמצאות עכשיו ? סתם זרוקות באיזה מחסן ? ואם מישהו יכול לארגן תמונות שלהם מבפנים במיוחד של הEVOLUTION אני אשמח. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אז ככה ### אפשר היה להתחיל את ההודעה גם בלי אז ככה ### ישבתי עם איזה חבר בפאב, שתיתי שם חצי ליטר בירה, הוא הזמין ליטר. עכשיו לא היה לא היה לו חשק לסיים אז הוא שאל אם אני רוצה לעזור לו. אמרתי לו שלא מכיוון שאני צריך לנהוג וכבר שתיתי מספיק. אחרי איזה חצי שעה יצאנו (כמובן לא הרגשתי כלום) ישבתי קצת אצלו בבית איזה שעה ככה. בדרך חזרה החלטתי לעשות עיקוף (היה בא לי לנסוע קצת למרות השעה המאוחרת). פתאום אני רואה משטרה שכמובן עוצרים אותי. השוטר ניגש אלי שואל אם הרכב בניוטרל. אחרי זה הוא שואל אם הייתי במסיבה כמובן עניתי לו שלא. אז הוא שאל אותי כמה שתיתי. אמרתי לו שלא שתיתי (חשבתי לא חכם לומר לו ששתיתי). שאלה הבאה שלו הייתה אם זה מפריע לי אם הוא יעשה לי בדיקה. עכשיו עם השעות שישבתי אצ…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
בעודי מחפש חניה בנתניה בידיוק התפנתה אחת ליד מדחן. לא התביישתי לצאת עם כל תכולת המאפרה ששקלה לא מעט גרושים. בעודי משלשל אל המדחן מטבעות של 10 אגורות, לפתע נחסמה האפשרות להכניס מטבעות ועל הצג הופיע 2.5 שח כלומר 25 מטבעות של 10. לא הבנתי מה קרה, הפתח ממש נחסם עם מתכת המחשבה השניה שעברה לי בראש היא שאולי תקעתי 2 מטבעות יחד המחשבה השלישית שעברה במוחי היתה שאם זו הגבלה אז למה זה בעצם לא מחזיר לי את הכסף בתא של העודף במקום לחסום את הפתח. אז לחצתי על הלחצן החזר עודף ונשמע כאילו זכיתי בקזינו אחרי שכל המטבעות צנחו לתא העודף לא מיותר לציין שהסתכלתי לצדדים, לא בגלל פדיחה אלא פחדתי שלא ישדדו אותי שילשלתי שוב, נעצר שוב ב 2.5 שח ואז הבנתי שזו באמת חסימה יצא שלושי…
הודעה אחרונה מאת רונן דורון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מי מחזיק בזיכיון על יבוא לוטוס? במחיר הנכון יש לאוטו פוטנציאל.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן מוציאים באיזור רחובות נס ציונה רשיון על קטנוע 125 סמ"ק? אשמח לקבל המלצה על מורים , ואיך זה מתבצע. המון תודה.
הודעה אחרונה מאת Pavi, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי לדעת את הדירוג. אני מבין שלפוקוס ולמגאן הדירוג הגבוה ביותר - האמנם? מה לגבי רכבי הקבוצה האחרים? מאזדה 3? טויוטא? C4? מעניין אותי ספציפית דגם מסויים של KIA... עם מנוע 1.6 ו - 122 כ"ס 6 כריות אויר. (נדמה לי דגם סרנטו) הרכב אצלי כרכב חלופי ואני מאוד נהנה ממנו ביומיים האחרונים יחסית למשפחתית 1.6 (לא מההתנהגות והביצועים - אלא מהגודל הנוחות ומתרשם מעניין הבטיחות). הבעייה שאני חושש - לא מכיר את הרכב ו KIA עם היסטוריה של רכבים לא משהו... מישהו מוכן לנדב מידע מניסיונו? מתוך ידע אישי? תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום רב. רציתי להתייעץ עמכם, אם אני רוצה לשלוח המרת דוח חנייה משטרתי לאזהרה - כדאי שאודה במכתב שעשיתי בטעות את העבירה? או שלנסות לנסח זאת כך שלא ישתמע שאני מודה בעבירה?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
NEW IBIZA CUPRA.. תקבל את מנוע ה1.4 ליטר עם טורבו & סופר-צרארג'ר שיפיק 180 כ"ס וישודכך לתיבת ההילוכים החדשה מסוג DSG עם 7 הילוכים. http://www.worldcarfans.com/9080829.004/first-images-details-of-seat-ibiza-cupra-released ועכשיו באופן רשמי, אחרי שמכרה 3.31 מליון מכוניות בחצי הראשון של 2008, פולקסווגן עקפה את פורד והפכה ליצרנית השלישית בעולם בנפח מכירות. http://www.worldcarfans.com/9080829.003/volkswagen-overtakes-ford-as-worlds-third-largest-automaker
הודעה אחרונה מאת tomush18, -
אהלן רציתי לדעת השבוע אני הולך אם אבא שלי את האוטו רציתי לדעת אם לנהג חדש הם יתנו סיבוב או שהחלום נגוז?
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
- 2 תגובות
- 784 צפיות
מישהו יודע האם השעון קילומטרז' בסקודה פייבוריט 94 מתאפס ב-100K ? תודה.
הודעה אחרונה מאת sshh, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 80 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
בוקר טוב אתמול בלילה נסעתי בכביש 5 במהירות 180 קמ"ש בערך. זאת הפעם הראישונה שאני נוסע בכביש הזה ולא ידעתי שיש שם מצלמה (מישהו יודע אם היא נייחת או ניידת?) אני יודע שזאת היתה טעות ושזה לא בסדר... בידיוק השבוע נגמר לי הנהג חדש, אני נהג צעיר, ללא שום עברות בעבר אין לי מושג מה עושים במצב כזה. מישהו יודע מה הדין? וכמה זמן לוקח עד שזה מגיע?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני בשלבי סיום פרוייקט שיפוץ טנדר סובארו. הגעתי בשיפוץ כמעט לסוף ורמת הגימור היא גבוהה מאוד,אך לצערי עוד לא מצאתי מאיפה או ממי לקנות מסגרת הניקלים שמחפה את הארגז האחורי,שמחליפה את פס הגומי. מוכן לשלם כל סכום מתבקש עבורה ,כמובן עד גבול ההגיון. תודה.
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. החלטתי לשתף אותכם ולקבל את חוות דעתכם. יש ברשותי פונטו ספייס 2001 אוטומט. קניתי את הרכב לפני 3 חודשים. השקעתי על הרכב אמון כסף. אכשיו החלטנו החברים לטוס לאוסטרליה בחודש ינואר,לתקופה של קצת יותר מחצי שנה. מה היה יותר משתלם לפי דעתכם? למכור את הרכב שקניתי במחיר די נפוך לפי הערכב שלי מכיון שהרכב עבר תאונה ואני קניתי את הרכב במחיר של 20 אלף במקום 27 מחירון. או שפשוט מה שחשבתי כבר די זמן זה להחנות את הרכב בחניה בבינין שהינה שיכת לנו ולכסות את הרכב בכיסוי לבן. לנתק את המצבר ועוד כמה דברים ופשוט להכין את הרכב לשינה עמוקה בכל התקופה שלי באוסטרליה. פשוט אני שובר את הראש שלי די זמן. בנקודה שאני ימכור אותו עד אז במחיר שלא יעלה על מחיר הקניה שלי כ-20 אלף…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! יש אפשרות ליבא ביבוא אישי פורד מוסטאנג משנת יצור 2001? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
שלום, בעודי עומד ברמזור אדום הגיח אדם המכונה 'טייס' ונכנס בי בעוצמה, לתדהמתי לא נראה נזק גלוי לעין, אך בבירור במוסך נאמר לי שהטמבון שבור וכן תיקוני צבע קלים, שאלתי היא, אילו עוד נזקים סמויים לעין יתכן וקרו לרכב/ לשילדה והאם שמאי חב' הביטוח אכן בודקים בצורה מעמיקה או שעליי לגשת לשמאי פרטי שאולי ייתן תשומת לב שונה. בכל אופן זו התאונה הראשונה בה אני משתתף ורציתי מספר עצות לגבי ההתנהלות הנכונה מול השמאי/ חב' הביטוח וכדו' בכדי להחזיר את המצב לקדמותו עד כמה שניתן. (יש מקיף) תודה מראש למגיבים. טל
הודעה אחרונה מאת rubin80, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי הונדה סיוויק משנת 05 , רכב מצויין טייס. היני נהג חדש , כששאלתי מה תפקיד המספרים בגיר כל אחד ענה לי בצורה שונה ומשונה. בידית הילוכים יש את המספרים 1,2,3,4 ואת האות D. האם כשאשים על מספר 4 או 3 הרכב יאיץ יותר מהר? אשמח אם מישהו יסביר לי מה התפקיד של המספרים האלו ואם אסע על אחד ההילוכים מה זה עוזר. תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
השבוע קיבלתי קנס על מהירות – 112 קמ"ש בכביש 4, 500 מטר לפני צומת בני דרור (מצפון לדרום). חיכיתי לקנס כי ראיתי את ההבזק (19:30 בערב). העניין הוא שאני נוסע כל יום הלוך חזור על הכביש הזה ולפי מה שידעתי (ונסעתי), המצלמות לא צילמו מתחת ל 120. לדעתי, וככה גם נאמר לי לאחרונה, עידכנו את המהירות שלהן כלפי מטה, כלומר הטריגר לצילום הוא פחות מ 120 קמ"ש. 2 שאלות: 1 על הקנס לא מצוינות נקודות. הקנס הוא על סך 250 שקל. לדעתי מותר לנסוע בכביש הזה 90 (כלומר 22 קמ"ש מעל המותר) . אם לא צינו נקודות, האם מדובר בקנס כספי בלבד ? 2) מישהו יודע מהי המהירות "הבטוחה" (וכנראה החדשה) לעבור את המצלמות בלי לקבל קנס? תודה,
הודעה אחרונה מאת nex, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרנו מיועדת למדינות המפרץ http://www.netcarshow.com/renault/2009-safrane/ משאית מלאה בסיטרואן C3 פיקאסו. http://www.autojunk.nl/pix/view/145006
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
לפני חודש נהגת נכנסה ברכב שלי ולקחה איתה את הדלת ואת המראה, לאחר כל טררם השמאות והמוסך, הנזק הסתכם ב-6.5K ועניין עלות התיקון טופלה. שאלתי היא, האם ניתן להגיש תביעה כנגד הנהגת הפוגעת, על הזמן, העצבים, הטלפונים, הדלק והזמן שלי שהתבזבז בתביעות קטנות? אני מעוניין להגיש נגדה תביעה על סך 750 שקלים, בטוענה של עוגמת נפש, יומיים של התרוצצויות במוסך ושעות בטלפון. קביל? נעשה בעבר?
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 3 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות. ידוע לי כי יש 6 קבוצות לטרקטורים, 0-5, עכשיו איזה גרור רשאי לגרור טרקטור דרגה 0? האם יש 4 קבוצות של גרורים 1-4? אם לא, איך זה הולך ולאיזה קבוצת טרקטורים רשאי לגרור כל טרקטור. האם גרור חייב במשולש אזהרה? האם גרור שרוחבו עולה על הטרקטור מחוייב באותות אזהרה מיוחדים, האם אני רשאי לעלות איתו על כביש? תודה DXM
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נסעתי בעפולה בשעה 9 ככה בערב.. ופתאום איזה **נמחקה הערה מיותרת** אחת יצא מאזור של חניה הייתה אמורה לתת לי זכות קדימה ונכנס בי זה קרה ככה זה ברור שהיא אשמה והכול היא מודה בזה כמעט כל הצד השמאלי של האוטו שזה הצד של הנהג בתוך ומשופשף כזה אני בטוח שהולך להיות פה פחחות וצבע עכשיו רציתי להתייעץ א ם אני יכול לשנות צבע לרכב והאם כדאי ואם כן לאיזה צבע אתם ממליצים הנה הרכב שלי דרך אגב זה צבע יחיד שיש למיצובישי בארץ לא ראיתי עוד אחת בצבע כזה מצטער אם הנושא לא קשור לכללי
הודעה אחרונה מאת שי שמילוב, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לדעתי כתבה חשובה ומעניינת למרות שרוב הנתונים שם ידועים: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000376029&fid=3220 שיא השיאים בכתבה מבחינתי - קיה ריו שמחיר המחירון שלה 104K נמכרת למורים ב 89.9K, מעניין אם כך בכמה הוא נמכר לחברות הליסינג. מה שכתוב שם בין השורות אבל לא במפורש הוא שלמעשה כל אחד שמגיע לסוכנות וקצת מתעקש יכול לקבל את ההנחה הזאת.מה שאומר ש"מחירי המחירון" מנותקים מהמציאות ומעבר לכך גם מחירי המשומשות, שבהתאם לכך גם כן אמורים להיות נמוכים ב10%-15%.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם אני נוסע על פג'ו 306 כבר שלוש שנים ואני שם לב שמדברים מלא על הרכב הזה פה בפורום, ולכן החלטתי לשתף את כולם בדברים שלמדתי על הרכב לאורך הדרך בתקווה לעזור להחליט לכל מי שרוצה לקנות רכב כזה ולמי שיש שיידע למה לצפות, ויחסוך מזמן כי זה לא דברים זולים. כמובן אתם מוזמנים להוסיף או לתקן אותי אם אתם חושבים שאני טועה.אז בוא נתחיל א) בעיית מיזוג אוויר- ליחידה הפנימית של המזגן יש נטייה לפתח דליפות. התיקון מאוד יקר מפני שעל מנת לבצע אותו צריך לפרק את כל הדשבורד. זה כנראה ישים את הרכב במוסך לפחות ליומיים. קיימת יחידה חלופית שיותר זולה מהמקורית אך קחו בחשבון שיכולת הקירור שלה יותר נמוך תעשו את השיקולים שלכם . המלצה שלי: תלכו למוסך שמכיר את הרכב כמו שצריך כדי למנוע…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,079 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- santiago
- ידית
- adir10
- אברהם א
- מייק24
- AviorXD
- itzik123
- Tal7
- דובצע
- WideFocus
- אלי27
- אלירן זורנו