רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי היבואן של מיצובישי בישראל, כמו למשל של פיג'ו סיטרואן זה לבינסקי, מי במיצובישי כמו לבינסקי? תודה מראש?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! החלטתי לפתוח אשכול שבו כל אחד יוכל לכתוב על הרכב שבבעלותו. היתרונות, חסרונות, האם אתם נהנים מהרכב? כמה זמן הוא בבעלותכם? ועוד כל מיני כאלה. אני חושב שהאשכול הזה חיוני מאוד, וכל מי שיחפש רכב יוכל להכנס לכאן ולהסתכל האם הרכב שהוא מחפש נמצא כאן, ויוכל לראות מה אנשים שהרכב הזה בבעלותם אומרים עליו וכך זה גם ימנע אשכולות מיותרים בפורום. אני אתחיל: לפני כמה חודשים הוצאנו למכירה את הג'יפ שלנו, מיצובישי פאג'רו מודל 99 2800. ועכשיו יש לנו יונדאי סונטה 2500V6 מודל 2001. החוות דעת שלי על הסונטה: אז קודם כל חשוב לי להגיד שזה רכב מצויין ומפנק מאוד. נסענו איתו לאילת ונהנו מכל רגע, ממש לא הרגשנו את הנסיעה מרוב שהיא הייתה נוחה וכיפית. …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5468 מקווה שהוא במעצר כמו הבחור שפגע והרג את הולך הרגל במירוץ בשבוע שעבר במפגש.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דובר פה הרבה בפורום על כל מיני צמיגים זולים שאנשים שמו ברכבים, איגוד המוסכים עשה משאל לראות את רמת הידע של הנהגים בנושא הצמיגים. התוצאה - שמעל ל90 אחוז לא יודעים שום דבר שקשור לצמיג שלהם. http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1335814 בנוגע לאיזה צמיגים נפסלו ע"י משרד התחבורה אני לא מבין למה הם שאלו את זה מן הסתם כמעט ואף אחד לא יודע (לפי הסקר 100%) וזה גם לא חשוב כי שהולכים לשים צמיגים חדשים אתה לא צריך לסמוך על זה שמרכיב לך את הצמיגים אתה צריך לבחור בעצמך.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 30 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם, במהלך חופשה בצפון נקלעתי למצב שבו הייתי חייב לסטות מהנתיב על מנת למנוע תאונה, סטיתי שמאלה על פס הפרדה מקוקו אך הפס הפך רצוף לפני שהספקתי לחזור לנתיב ויצא שחציתי פס הפרדה רצוף. שוטר קהילתי נחמד שלצערי נסע מאחורי קרא לי לעצור בצד (איך לא ראיתי אותו!!), לקח רשיונות וביקש שאתלווה אליו לתחנה, שם התבצע תחקיר קצר וקיבלתי זימון למשפט (או משהו כזה). אגב, השוטר הודה בפני שהוא לא ראה באיזה שלב התחלתי לסטות מהנתיב אלא רק את החזרה לנתיב אבל סירב לתעד את זה על הטופס בטענה ש"אסור". מה אני עושה במצב כזה? האם הנסיבות שבהן התרחשה העברה יכולות להביא לזיכוי? מה העונש המקסימלי שאני עלול לקבל במידה ואורשע?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 743 צפיות
לכמה ירד מחיר הרכבים בקבוצות השימוש בתחילת השנה 09 (בעיקר קבוצה 2)?
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב! לבקשת תושב באר שבע, אשר נואש , עקב טיפול עצמי ברכבו, נתלש הונקטר של אחד מחוטי ההצתה. הבחור ביוזמתו לחנות חלקי חילוף הסמוכה למקום מגורייו(באר שבע), ובתמימותו רכש חוטי הצתה מתוצרת BS(ביתן ספארק), לתדהמתו הרכב(סובארו לאגסי מנוע 2000 שנת יצור 95), ונוכח לדעת שהרכב מזייף מקרטע, וסחיבתו גרועה מאד. הוא ערך חיפוש בגוגול, וכך הגיע אלי, וביקש את עצתי, לאחר שהתברר לי שהוא החליף לחוטי הצתה מתוצרת ביתן ספארק, המלצתי לו לקנות חוטי הצתה מתוצרת בירו שמחירם יקר בהרבה מחוטיBS (שנקנו במחיר 120 שקל), ואו חוטי הצתה מקוריים, היום התקשר אלי בבחור וטען שהוא הפך את כל העיר באר שבע, ולא הצליח למצוא חוטי הצתה אחרים מלבד BS האומנם, בבאר שבע לא נהוג להחזיק חוטי המצה יקרים ואכו…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 0 תגובות
- 956 צפיות
היי. מקווה שההודה בפורום הנכון. אני מעוניין להתקין חיישני רוורס ברכב. בחיפוש אחר הדגמים השונים ראיתי שיש מגוון גדול מאוד. שאלתי היא, ללא קשר לעלות, האם יש עדיפות מסוימת באם התצוגה תהיה על גבי המראה הפנימית או על גבי צג קטנטן שמורכב על הדש-בורד? נ.ב.: למי שזוכר, לא מזמן פירסמתי כאן הודעה שמוסך דפק לי ראש מנוע (שהכוונה היתה רק להחליף משאבת מים) אז עדכון קטנטן: המוסך החליף לי כמובן את ראש המנוע וגם מצא לי קונה לרכב.... (פולקסווגן פולו קלאסיק שנת 2000) בע"ה, בשבוע הבא אני מקבל את היונדאי אקסנט החדשה. אשמח לקבל תשובה לשאלה המקורית...
הודעה אחרונה מאת mickbit, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם קבלתי היום לצערי קנס על חניה שאיני מסכימה כלל לקבלתו כאשר התכוננתי לשבת לכתוב מכתב לביטול קלט בעלי שחסרה הספרה הראשונה של הרכב האם זו עילה מספקת לביטול הקנס? האם להתעלם בכלל מהקנס או בכל זאת לפנות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 2 תגובות
- 732 צפיות
האם יש איזה בעיה לקנות אזעקה בארה"ב ולהביא אותה לארץ? משהו בחיבורים או התאמות? תודה!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברשותי אוקטביה 99' עד היום שלמתי על המקיף 2300 ש"ח. החל מחודש ספט' , למרות שברשותי העדר תביעות המחיר עולה ל4,000 ש"ח או ל3,000 כולל איתוראן שעלות אחזקתו הינה 80 ש"ח בחודש ו 2000 ש"ח התקנה. עקב ריבוי גניבות ברכב זה. הרכב עולה סביב ה 26,000 ש"ח. האם לבטח בסכום כזה או להןסיף מיגון? כיום קיימים ברכב אימובלייזר במפתח , אזעקה וקודן. אם להוסיף מיגון איזה סוג. תודה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אחרי קריאה ממושכת בפורום על הרכב הנ"ל היה לי את הרושם שהפגי'ו 206 CC רק לאנשים נמוכים ורזים.. תגובות שמצאתי בפורום כמו " אם אתה מעל 1.70 אל תחשוב על 206 CC" - גרמו לי לחשוב שהרכב הזה רחוק ממני שנות אור והיום יצא לי להכנס לאחת כזאת ואני יכול להגיד לכם "היא לא רק לאנשים קטנים" אני נחשב לאדם "גדול" 2.01 מטר משקל של 135 קילו ונכנסתי כמו גדול (תרתי משמע) אז קחו בחשבון - פג'ו 206 CC לא רק לאנשים קטנים
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קישור מעניין שבו ניתן לראות את התפתחות סמלי מכוניות שונות, במשך השנים: http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=1&item=898158 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת guyl, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נפתח אתר המועדון http://www.terios.tk
הודעה אחרונה מאת אייל בן חיים, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם. קיבלתי דוח חנייה ביום שבת באחת בלילה, כאשר חניתי לשפת מדרכה המסומנת כחול-לבן, אולם מסתבר שהיה שם שלט שאומר כי שני המקומות הם לנכים. (אין סימון על הכביש לכך, רק השלט שעמד מאחורי הרכב שלי). הדו"ח התקבל ברחוב מסויים אולם השוטר רשם את שם הרחוב עם טעות באות הראשונה, מה שאומר שכמו שהוא כתב - אין רחוב כזה. בנוסף בסכום הקנס הוא רשם במילים "חמש" בלבד ולא חמש מאות. יש לי מה לעשות עם שני הנתונים האלה על מנת לפסול את הדו"ח?
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
שלום לכם, מי היה מאמין שהמנחים של טופ גיר עושים חוץ מלנהוג על רכבים מפוארים מקבלים משכורת ענקית. http://www.news-israel.net/Article.asp?Code=11386 אגב מענין אותי לדעת מה אתם אומרים בנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן יש לי רשיון בספט' 3 שנים, 0 הרשאות ו0 נקודות (למעט כמה דוחות חניה בכחול-לבן ששולמו מזמן). היו לי קצת בעיות כספיות (בן 20 מחזיק את הרכב לבד והרכב הוא כמו שכולם יודעים - קולט 94') וביטחתי את הרכב בצד ג' - לחצי שנה, וחובה לשנה על מנת לחסוך בעלויות, סה"כ שילמתי בסביבות 2500 שקל. הצד ג' נגמר לי ב31 באוגוסט 2008 - זאת אומרת עוד יומייים. החובה נגמר לי ב31 בינואר 2009. צלצלתי לסוכן ביטוח שלי שאני מבטח אצלו תמיד בשביל לחדש את הצד ג', והוא טוען שנגמר לי גם הצד ג', וגם החובה, טענתי שלא יכול להיות והוא נשאר בשלו ואמר שכן. חיפשתי בכל הבית (אמור להיות במסמכי רכב, אני יודע אבל לא היה שם) את הטופס של החובה ומצאתי אותו למחרת , כמובן שגיליתי שהחובה נגמר ב31 בינואר…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הבנתי שזה משהו שקשור לגיר, אבל לא הבחנתי בשום דבר שונה במהלך נהיגה עם כפתור לחוץ או בלעדיו. מה בדיוק תפקידו ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
אוטובוס פגע לפני כמה דקות לאמא שלי באוטו מאחורה, שבר לנו את הטמבון הכנף ואת הפנס, הוא לא מוכן לתת פרטים בכלל ולא להודות. האשמה היא שלו ב100% הוא פגע בנו מאחורה בלי לשים לב. אמא שלי רשמה את המספר של האוטובוס אבל לא את הפרטים של הנהג הוא בעצמו נסע ולא היה מוכן לתת פרטים. מה אנחנו עודים במקרה כזה? הולכים למשטרה? לאגד? תלונות הציבור באגד? תודה.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 1 תגובות
- 869 צפיות
שלום, רציתי לשאול האם יש אפשרות של קניית רכב יד 2 מחו"ל? ואם כן מה ההליכים שצריכים להתבצע.. מיסים וכאלה דברים. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 769 צפיות
הודעת דובר משרד-התחבורה.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 1 תגובות
- 708 צפיות
שלום לכולם, אפשר קצת פרטים על המסלול? הייתי רוצה לדעת האם הוא בבעלות פרטית אם כן של מי? ראיתי באמצע השבוע שתלמידי נהיגהעל אופנועים מתאמנים שם. חשבנו להיכנס למסלול ורצינו לדעת מה עלינו לעשות בכדי לתאם את זה מראש. תודה,
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם ניתן להחזיר רכב מושבת לכביש ובמה זה כרוך? תודה
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אני מחפש סט של 4 גלגלי מגנזיום מידה 15 אינץ, מרווח ברגים 4X100 למאזדה שבבעלותי. העיניין הוא שאני מחפש דגם הדומה מאוד לגלגלים המורכבים על רכבי פג'ו. כפי שהבנתי לגלגים מסוג התואם לפג'ו מרווח הברגים הוא 108X4... מישהו אולי נתקל במגנזיום בצורה כזו? חיפושים בחנויות לא העלו דבר.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן. שמתי לב שלשלמה SIXT יש הצעה משתלמת במיוחד, לפי מה שאני הבנתי מהסירטון הדגמה שלהם. מה שבעצם אני הבנתי זה ככה: משלמים מקדמה בגובה מסויים (נניח 40 אלף). לאחר תשלום המקדמה משלמים בערך 1350 שקל בחודש למשך 30 חודשים. סה"כ בערך 80,000 ש"ח. בתום התקופה הזאת אפשר לבחור בין שתי אפשרויות: האחת: לקנות את הרכב ביתרה שנותרה. השנייה והמאוד משתלמת לפי מיטב הבנתי: את היתרה שנותרה לתשלום (במקרה של הונדה סיויק - 130,000 ש"ח) - 50,000 ש"ח מורידים מהמחיר מחירון של אותה המכונית בתום התקופה של ה30 חודשים (כ 88,000 ש"ח), מה שנותן מחיר של 38,000 ש"ח שהוא מתגלגל לדמי המקדמה לאוטו החדש. ובעצם... זה יוצא חיסכון אדיר. מה שאני לא מבין הוא איפה הקאץ'? זה הגיוני שבעצם אני א…
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- 9 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא הנ"ל. מדובר ברכב חדש מהיבואן מסוג סיטרואן בן פחות מחודש. לצערי הרב הספקתי להיות איתו במוסך מספר פעמים. בפעם הראשונה הגעתי בגלל רעש ורעידות חזקות מהמנוע שחזרו פעמיים במהלך אותה נסיעה - בדקו במוסך המרכזי ואמרו שהמחשב מראה שהכל בסדר (בינתיים התקלה הזו לא חזרה על עצמה). פעם נוספת באתי בגלל בעיה בגיר. בהתחלה צחקו עלי ואמרו שזה רעש רגיל אך הגעתי שוב ולאחר שבדקו לעומק גילו שאכן יש בעיה והחליפו את כל תיבת ההילוכים. כשבאתי לקבל את הרכב גיליתי שיש צורך בכיוון פרונט, שוב צחקו עלי אך מהר מאוד הבינו שאני צודקת ושוב הרכב נכנס לתיקון, אלא שמסתבר שלא תיקנו טוב והפעם הרכב משך ימינה ובנוסף הייתה בעיה קטנה עם החלון החשמלי. ושוב הרכב נכנס למו…
הודעה אחרונה מאת michalos, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלי עושה 480 ואמרו לי שהיא צריכה לעשות לפחות 600-700 בשקט זה נכון?
הודעה אחרונה מאת simon377, -
-
- 1 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מנסה למכור רכב של נכה, לאחר שבביטוח לאומי נאמר לי שהועבר האישור ( לפני שבועיים בערך ) לשחרור הרכב מהמכס עדיין לא התקבל אישור במחשבי משרד הרישוי ואיני יכול להעביר את בעלות הרכב. יש למישהו רעיונות כיצד ניתן לזרז את התהליך? והאם ניתן לברר מתי יגיע האישור למחשבי משרד הרישוי? או לדעת מתי יהיה ניתן להעביר בעלות מבלי לגשת לקבלת קהל ולברר כל פעם אם הרכב כבר שוחרר מהמכס. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם ביום רביעי 22.8 בין השעות 5-6 בערב היתי בדרכי הביתה מהעבודה בדרך השלום\אלוף שדה. במהלך הדרך פרץ לכביש מאחד הרחובות הצדדיים רכב קנגו צבאי כשנוהג בו חייל (היתי אומר ילד). החייל חתך ועקף מכוניות בצורה הכי מסוכנת שיש בכל הפקק עד לתל השומר וכמעט גרם למספר תאונות, כשאחת אחת מהם כמעט היתה איתי. יש אפשרות לדווח על הנהג? תמונה של הרכב מצורפת.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
כמו הרבה אנשים טובים שגרו כאן בארץ והבינו שאפשר לחיות טוב יותר בארה"ב כך גם מישהו שחבר של משפחתי כבר המון זמן. אז הקיץ הוא ומשפחתו באו לבקר אותנו ולהנות קצת בקיץ של ארצנו החמה (את האמת אני לא מבין אותם). בתקופה שהם בארץ אמרתי להם שאין בעיה שיקחו את הרכב בזמן שאני בעבודה, רק שלצערי אתמול כנראה הרכב שלי צולם ע"י ג'טה משטרתית כאשר הוא נוסע מעל המהירות המותרת.(כמובן שהחבר לא מתנער מאחריות ואין לא בעיה לשלם את הדוח) עכשיו לשאלתי, במקרה ואכן אני מקבל דו"ח על מהירות האם אני רושם שהוא נהג? הוא הרי תושב חוץ האם זאת בעיה? אתם חושבים שהעובדה שהוא תושב חוץ תמנע ממשטרת ישראל להעביר את הדו"ח על שמו? (אולי בגלל שממנו יותר קשה לגבות את הקנס). תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yosik,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 711 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- רפי לין
- avargel
- outnex
- guy.a
- borsood
- discoTD5
- יובל .מ.
- Liquidator
- AviorXD
- שחר 1
- yaniv572
- ChaoscripT