Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות - חציית פס הפרדה רצוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במהלך חופשה בצפון נקלעתי למצב שבו הייתי חייב לסטות מהנתיב על מנת למנוע תאונה, סטיתי שמאלה על פס הפרדה מקוקו אך הפס הפך רצוף לפני שהספקתי לחזור לנתיב ויצא שחציתי פס הפרדה רצוף.

שוטר קהילתי נחמד:evil: שלצערי נסע מאחורי קרא לי לעצור בצד (איך לא ראיתי אותו!!:x), לקח רשיונות וביקש שאתלווה אליו לתחנה, שם התבצע תחקיר קצר וקיבלתי זימון למשפט (או משהו כזה).

אגב, השוטר הודה בפני שהוא לא ראה באיזה שלב התחלתי לסטות מהנתיב אלא רק את החזרה לנתיב אבל סירב לתעד את זה על הטופס בטענה ש"אסור".

מה אני עושה במצב כזה?

האם הנסיבות שבהן התרחשה העברה יכולות להביא לזיכוי?

מה העונש המקסימלי שאני עלול לקבל במידה ואורשע?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני לא טועה מותר לחזור מעקיפה גם על קו רצוף, בהנחה שהיציאה לעקיפה התחילה על קו מקווקוו.

לפי הסיפור שלך נשמע כי פעלת נכון, הפעולה עצמה שביצעת חוקית ובטח שהיא הגיונית אם מטרתה למנוע תאונה.

אבל, אתה עכשיו צריך למצוא דרך להוכיח את זה :?

שוטר קהילתי נחמד:evil: שלצערי נסע מאחורי קרא לי לעצור בצד (איך לא ראיתי אותו!!:x), לקח רשיונות וביקש שאתלווה אליו

ואם היית רואה אותו, היית נשאר בנתיב שלך ולא פועל כדי למנוע תאונה? :shock:

אם זה באמת נעשה כדי למנוע תאונה, עשית בשכל, החיים שלך שווים יותר מהרישיון - אל תצטער על זה.

פורסם

אסור בכל מקרה לחצות פס הפרדה רצוף גם אם התחלת עקיפה על פס מקווקוו.

בכדי למנוע תאונה יש להאט את הרכב לסטות לימין הדרך, אך לעולם אין לסטות לנתיב השמ'. תמיד עדיפה תאונה חזית-אחור, או לחילופין פגיעה עצמית כתוצאה מירידה לשול מאשר תאונת חזית-חזית.

פורסם
אסור בכל מקרה לחצות פס הפרדה רצוף גם אם התחלת עקיפה על פס מקווקוו.

בכדי למנוע תאונה יש להאט את הרכב לסטות לימין הדרך, אך לעולם אין לסטות לנתיב השמ'. תמיד עדיפה תאונה חזית-אחור, או לחילופין פגיעה עצמית כתוצאה מירידה לשול מאשר תאונת חזית-חזית.

ומה במקרה שבצד ימין אין שוליים?

והדרך יחידה למנוע תאונה היא "לעלות" על קו ההפרדה הרצוף?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אם יצאת לעקיפה כאשר הקו היה מקווקוו אני כמעט בטוח שאם אתה חוזר לנתיב שלך גם כשהקו רצוף - זה חוקי.

אף נהג לא יכול לחזות מתי הקו המקווקוו יתחלף לרצוף כשהוא מתחיל את העקיפה, הגיוני לא?

פורסם
אם אי אפשר לחזות, לא עוקפים! אם העקיפה לא בטוחה, לא עוקפים, נקודה!

מה הקשר?

אתה נוסע בכביש, רוצה לעקוף וכל מה שאתה רואה ממך והלאה זה קו מקווקוו. אז אתה עובר את הקו המקווקוו ואז כשאתה רוצה לחזור אתה מגלה שהקו כבר הספיק להתחלף לקו רצוף.

סיטואציה הגיונית שיכולה לקרות לכל אחד.

פורסם
מה הקשר?

אתה נוסע בכביש, רוצה לעקוף וכל מה שאתה רואה ממך והלאה זה קו מקווקוו. אז אתה עובר את הקו המקווקוו ואז כשאתה רוצה לחזור אתה מגלה שהקו כבר הספיק להתחלף לקו רצוף.

סיטואציה הגיונית שיכולה לקרות לכל אחד.

לא לכל אחד.

כל מי שלמד טוב את התאוריה יודע לזהות מתי יגיע הקו הפרדה הרצוף

העקיפה מחייבת להיות בצורה בטוחה ולא רשלנית.

כמו כן אם אתה מוצא לנכון כי לא תוכל לסיים את העקיפה בזמן ובמקום המתאים, אל תצא לעקיפה.

שלום לכולם,

במהלך חופשה בצפון נקלעתי למצב שבו הייתי חייב לסטות מהנתיב על מנת למנוע תאונה, סטיתי שמאלה על פס הפרדה מקוקו אך הפס הפך רצוף לפני שהספקתי לחזור לנתיב ויצא שחציתי פס הפרדה רצוף.

עבירה חמורה מאוד.

אולי השופט יוכל להיתחשב בנסיבות.

הכל תלוי מה מצב גיליון ההרשעות התעבורתי שלך.

ירון מאיר

פורסם

רצוי מאד שתחזיר את רשיון הנהיגה שלך!!!

ניתן גם ניתן לדעת.

צא לכביש ולמד: קו מקווקוו לקראת הפיכתו לקו רציף, הקווקוו ייהפך צפוף יותר מאשר תחילתו. ההפרש בין הקטעים יהיה קטן מאד לקראת הסוף.

"נהגת שודים", קראי שוב את תגובתי: אין שוליים, אזי עדיפה תאונת חזית-אחור מאשר תאונת חזית-חזית אשר תתרחש(חו"ח) כשחוצים קו הפרדה רצוף. כדי להמנע מכל אלו, נהג טוב מתכנן את נסיעתו לקטע ארוך ולא לטווח המצומצם. שמירת מרחק תמנע מצבים כגון אלו.

פורסם
לא לכל אחד.

כל מי שלמד טוב את התאוריה יודע לזהות מתי יגיע הקו הפרדה הרצוף

העקיפה מחייבת להיות בצורה בטוחה ולא רשלנית.

כמו כן אם אתה מוצא לנכון כי לא תוכל לסיים את העקיפה בזמן ובמקום המתאים, אל תצא לעקיפה.

ישנם מספיק כבישים עם שדה ראייה מעולה שהקו המקווקוו בהם הופך לרצוף בלי סיבה נראית לעין ובלי אפשרות לחזות את ההתחלפות. בכביש כזה נשמע לי יותר מהגיוני שמישהו (שנגיד שהוא לא מכיר את הכביש ועובד בו פעם ראשונה) יצא לעקיפה במקווקוו ויחזור ברצוף.

רצוי מאד שתחזיר את רשיון הנהיגה שלך!!!

ניתן גם ניתן לדעת.

צא לכביש ולמד: קו מקווקוו לקראת הפיכתו לקו רציף, הקווקוו ייהפך צפוף יותר מאשר תחילתו. ההפרש בין הקטעים יהיה קטן מאד לקראת הסוף.

"נהגת שודים", קראי שוב את תגובתי: אין שוליים, אזי עדיפה תאונת חזית-אחור מאשר תאונת חזית-חזית אשר תתרחש(חו"ח) כשחוצים קו הפרדה רצוף. כדי להמנע מכל אלו, נהג טוב מתכנן את נסיעתו לקטע ארוך ולא לטווח המצומצם. שמירת מרחק תמנע מצבים כגון אלו.

א) לגבי ה"צא ולמד": אם אתה באמת מאמין שעם תשתיות הכבישים "הנפלאה" בארץ באמת הקיווקוו זהה בכל הכבישים - אשרייך.

ב) אמנם חצייה של קו מקווקוו היא עבירה חמורה, אבל קו מקווקוו זה לא קיר ובמידה וחצייתו יכולה למנוע אסון, עדיף לחצותו - כל זאת כמובן בחשבון שהנהג הפעיל שיקול דעת וראה שאין אף אחד מולו בנתיב הנגדי.

פורסם

מה לא מובן לך בהסבר שנתתי מקודם?!

אחזור על זאת שוב:

לקראת הפיכתו לקו הפרדה רצוף, קו הקטעים הופך להיות צפוף יותר.

פורסם

אתה באמת רוצה שאני אראה לך כמה וכמה כבישים שלא מוקפדים בציור כמו שאתה חושב?

מישהו יכול למצוא את החוק שמדבר על חזרה סוג עקיפה כמו שאנחנו מדברים עליו?

פורסם
א) לגבי ה"צא ולמד": אם אתה באמת מאמין שעם תשתיות הכבישים "הנפלאה" בארץ באמת הקיווקוו זהה בכל הכבישים - אשרייך.

ב) אמנם חצייה של קו מקווקוו היא עבירה חמורה, אבל קו מקווקוו זה לא קיר ובמידה וחצייתו יכולה למנוע אסון, עדיף לחצותו - כל זאת כמובן בחשבון שהנהג הפעיל שיקול דעת וראה שאין אף אחד מולו בנתיב הנגדי.

די, נמאס ממך!!!

ישנם חוקים ותקנות לגביהם אין שיקול דעת, קו הפרדה רצוף הוא אחד מהם.

וכן, הקיווקוו זהה בכל הדרכים, מקטעים אלו נועדו בכדי שהנהג יוכל לפעול לפיהם.

פורסם

נמאס ממני? :roll: אולי תלמד קצת איך לנהל דיון.

אני מביא לך כאן טיעונים הגיוניים, וכמו שאתה רואה ביקשתי שמישהו יעלה לכאן את החוק אם הוא יודע איפה למצוא כדי שלפחות כולנו נראה מה רשום מבחינת החוק.

והקיווקוו לא זהה בהרבה כבישים. בוא תראה ליד הבית שלי יש כביש עם ראות נפלאה וקו רצוף שממשיך קו מקווקוו, בלי שהרווחים בין הקווים מצטמצמים.

אתה באמת חושב שלא צריך להפעיל שיקול דעת בזמן מקרה חירום ועדיף להיצמד לחוק היבש? בהצלחה לך במצבי חירום באשר הם (אני מדמיין תמונה שלך בזמן מצב חירום פותח ספר כדי לקרוא מה כתוב שצריך לעשות :shock:).

• תוכן חדש...