רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש כרגע מבצע במוטורולה של חיישנים ב 300 ש"ח.אם מישהו יכול לעזור לי לגבי מידע בושא:האם הם טובים?האם שווה להשקיע קצת יותר?מה לגבי חיישנים שמותכנים על המספר האחורי ואז כביכול אין צורך לקדוח בפגוש האחורי.אשמח גם למידע על מתקין טוב ואמין באזור המרכז או ירושלים.תודה מראש לכל מי שישיב!
הודעה אחרונה מאת Eladb2, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים שלום אני די חדש באתר ויש לי שאלה אליכם בבקשה. משהו יודע אם יש מפגש רכבים של האתר ואם כן איפה הוא מתקיים ומתי ? תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב חברים, השבוע קיבלתי את הגרנדה פונטו החדשה (מנוע 1.4 תיבה רובוטית) הרכב מגיע עם אימובילייזר מקורי ובפוליסה של הביטוח המקיף כתוב שהמיגון הנדרש לשם ביטוח מפני גניבה הוא: אימובילייזר מקורי. לכן מבחינת ביטוח אני לא רואה דרישה למיגון נוסף. בכל זאת בשביל השט הנפשי וכדי לשמור על האוטו, חשבתי להתקין אזעקה או/ו עלוקה או קודן. היום הלכתי לשני מתקינים בבאר שבע, שניהם אמרו לי שאם הביטוח לא דורש זה מיותר. השני גם אמר שגרנדה פונטו זה לא רכב גניב וגם אם אני אשאיר אותו לא נעול חודש, הוא לא יגנב. מה דעתכם ? האם מומלץ כן להוסיף מיגון ? (אני גר בבאר שבע)
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היום היה לי טסט הכל הלך חלק הטסטר לא הוציא מילה ולא נגע בברקס או בהגה. השעה 19:30 ועדיין אין תשובה זה הגיוני? זה אומר שהתשובה עדיין לא התעדכנה יש עוד דרך לבדוק חוץ מטלפון ומחשב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
טוב, כמו שאני תמיד אוהב לומר-אוטו זה חבילה של תכונות לטוב ולרע שיחד צריכות לתת לך את הפשרה הטובה ביותר בין אבות המזון--- ביצועים בקו ישר התנהגות+נוחות שימושיות עלויות אחזקה שוטפות איבזור ובטיחות מראה והמחיר לכל הבלאגן אז אחרי מחשבה רבה נמסרה השבוע לידי בטקס רב רושם האוקטביה החדשה שלי 600 קמ אחרי -עדיין בהרצה אבל המסקנה שלי ברורה---האוקטביה vrs היא אחת התמורות הגבוהות למחיר רכב חדש-ואחד מהסודות השמורים ליודעי הדבר בישראל. מזה אוקטביה vrs- שילדה {שנוסף לה ישבן},מנוע,גיר,הגה,ברקסים,דוושות אלומיניום ואפילו בקרת האקלים של גולף GTI mk5,פגושים קדימה ואחורה שונים ואגרסיביים יותר,פנסי חזית "ספוטים",ריפודי עור\אלקנטרה יחודיים עם לוגו vrs,גלגל הגה מ…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכם, לפני כ 8 שנים הייתי גר באילת ותמיד הייתי נוסע דרך מצפה רמון מהסיבה שבניגוד לכביש הערבה לא היו שם מכמונות מהירות. היום אחרי הרבה שנים שאני לא מעודכן מעניין אותי לדעת אם המצב עדיין כך בדרך מצפה ואכן אין שם מכמונות מהירות. אז אם מישהו יודע מה המצב שם בבקשה תעדכנו אותי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
שלום הבן שלי כבן 10 התחיל להתעניין בנושאי מוטוריקה רכבים אופנועים וכ"ו. לי באופן אישי אין שום מושג בתחום. תוכלו להמליץ איזשהוא אתר / ספר או מאמר בעברית שמסביר על מבנה הרכב מנוע וכ"ו (לא רק שרטוטים, כאלו מצאתי לבד). תודה
הודעה אחרונה מאת ahjacob, -
- 3 תגובות
- 713 צפיות
אני מתכוון מה התהליך שעובר דגם חדש לדוגמה של סיאט איביזה? משרד התחבורה דורש מהיצרן/יבואן משהו?כמובן רכב שיסעו עליו לבדיקה חוץ מזה המשרד דורש משהו טפסים,דוחות למיניהן? בבקשה שפכו קצת אור על העניין. למי שרוצה לדעת למה אני שואל זה בגלל שאני רוצה לעשות רישיון לאופניים ממונעות.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
יש לי מחר טסט!
מאת עדי10-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי מחר מבחן נהיגה שני!! יש למישהו אולי איזה הערה או טיפ שהוא נעזר בו במחן שלו שיכול להעביר לאחרים? אני ישמח אם יש כזה תודה לכם!
הודעה אחרונה מאת neon turtle, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 96 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום אני אלעד ואני אבא לילד בן 17 שלא מזמן הוציא רשיון נהיגה... לי ולבן שלי היו כמה מחלוקות לגבי רכב ראשון ולא הגענו לפשרה. הבן שלי מחפש מכונית ספורטיבית שלפי דעתי לא מתאימה לילד בן 17 שרק מתחיל לצבור נסיון על הכביש... עכשיו לשאלתי: במידה וקניתי לבן שלי רכב ספורטיבי וברצוני לשים לו הגבלת מהירות. האם זה אפשרי? ומה התהליך במידה וזה אפשרי...? תודה מראש אלעד.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול נסעתי במסגרת הצבאית עם משאית אינטר לכיוון ב"ש ובכניסה לעיר יש תמרור 70 שכולם מתעלמים ממנו ותמרור כניסה לדרך עירונית, אני נסעתי על 80קמש ועצר אותי שוטר צבאי אחרי התחנת דלק והביא לי דוח על נסיעה במהירות העולה ב27קמש מעל המותר (אחרי הפחתה) מכיוון שמותר לנסוע בדרך עירונית עם האינטר רק 50קמש (למרות שזה כביש של 70 אבל מסתבר שנחשב עירוני) שללו לי את הרשיון הצבאי ל21 יום ויהיה לי משפט בבית דין ורציתי לדעת איך הולך הפרוצדדורה למי שיודע ומה העונש הצפוי כי זה נשמע לי קצת לא הגיוני שאני אענש על שכביכול נסעתי 27קמש מעל המותר בדרך עירונית (שזה חמור) למרות שבתכלס זה כביש של 70 והסיבה אולי היחידה שנחשב ל"עירוני" זה בגלל התחנת דלק ליד. אשמח לעזרה ממי שמבין בנושא.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
דעו לכם שישנם השלכות על הנהג הפוגע כתוצאה מ"תלונתכם" זו, גם אם זה לא בוצע בו במקום אלא תוך 24 שעות. מידע זה מועבר לידי משטרת ישראל וכתוצאה מכך הנהג הפוגע מועמד לדין. נכון, אתם התכוונתם "רק" להוציא כמה ש"חים מחברת הביטוח על ה"סבל" שנגרם לכם, אך הנהג הפוגע יועמד לדין בשל זאת גם אם זו היתה פגיעה קלה שעיתים אינכם מתכוונים לתקן אותה. קחו זאת כחומר למחשבה לפני שהינכם פותחים ב"הצגה". פס"ד בנושא.
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 906 צפיות
לפי מה שאני יודע כן, אבל חבר אמר לי היום שהוא ראה חוק בעיניים שלו שהאוטו מוגדר כרכב מרוצים או משהו כזה וצריך להיות מינימום בן 21 בשביל לנהוג עליו, זה נכון או שזה שטות ? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
השתלמות נהיגת שטח ראשונה התקיימה לחבר מועדון טריוס כתבה על ההשתלמות http://www.4x4.co.il/articles/article.aspx?pCat=GUIDE&catId=231&articleId=6781
הודעה אחרונה מאת אייל בן חיים, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי שלא זוכר או לא יודע מה קרה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=223414 הרבה אמרו שיהיו הבדלי צבע אני אישית לא רואה שום הבדל הנה כמה תמונות לדעתי עבודה מוציינת של הפחח מה אתם אומרים? נ.ב ביקשתי לצבוע גם את הידיות. http://www.siz.co.il/my.php?i=e0gm2mzqt2mm.jpg http://www.siz.co.il/up.php?i=yn5cmzduxyzz.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=ziwqzzmrw42g.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=vimkwkwdn2fm.jpg יש עוד כמה תמונות אם יש צורך או שמישהו יבקש אני יעלה. שי.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
"האהבות שלי, הראשונות שלי, היו יפות מכולן" (אהבה ראשונה, מילים: עמוס קינן, לחן: שמוליק קראוס, ביצוע: החלונות הגבוהים) היום זה קרה: ה-33 שלי נמכרה. בלב כבד העברתי אותה טסט בבוקר, לאחר מכן רוקנתי את כל החפצים האישיים שלי ונסעתי להעביר בעלות. חמש שנים פחות שלושה שבועות היא היתה בבעלותי. כשקניתי אותה, הייתי עוד חייל, והיום אני כבר לאחר התואר הראשון. המכונית הזאת ליוותה אותי בנאמנות אין קץ, תוך שהיא מנפצת לא מעט מיתוסים על אלפות מחד, ומאמתת את חלקם מאידך. ה-33 היא זאת שהפכה אותי מילד לגבר בכל הקשור לנהיגה. איתה עברתי את קורס ההתמחות במסלולים, איתה יצאתי לאינספור טיולי נהיגה, ובעיקר איתה התניידתי במהלך חמש השנים האחרונות. רעדה לי היד כשחתמתי על העברת הבעלות, ולאחר מכן ג…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תפסו חבר על "עבירת איכות". מי יודע מה העונש הקבוע בחוק לעבירה זאת? מה יכול להיות ה- worst-case? יש עבר נקי יחסית. למישהו יש השערה למה נתנו הזמנה למשפט ולא דו"ח? תודה. תומר - אורח על שניים מפולגז.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
אם כן, האם זה מזיק מאוד או לא? או שזה תלוי במנוע? אשמח לתשובות ספציפיות בנוגע למכוניות פיאט פונטו ספייס 2003 (1.25 ל') וקורולה 2007 1.6 ל'... בפיאט שאני נוהג בה אני נוסע כמעט תמיד מתחת ל3K, וראיתי שהממונט המירבי הוא ב2,500 ככה שאני מניח שזה מיותר להעלות אותו לסל"ד גבוה יותר, לא? תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 835 צפיות
היי, תודה שנכנסתם. אני מתכנן להשכיר רכב למספר חודשים, ורציתי לדעת איזו חברת השכרה (עדיף מירושלים, אפשר גם מאזור המרכז אם זה שווה את זה) מומלצת מבחינת מחירים ואמינות. וכמה להערכתם יעלה לי להשכיר מאזדה 2? נ.ב. בהתחשב שמדובר כרכב השכרה, פרמטרים כמו ירידת ערך או אמינות פחות חשובים לי, אז חשבתי על צרפתיה או איטלקיה, לחווית נסיעה וצריכת דלק. מה לדעתכם מומלץ בקטגוריות המיני? (האם פז'ו 206, גרסאת השלוש דלתות קיימת בחברות השכרה?)
הודעה אחרונה מאת cabriolet, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני כבר שעה מדפדף בין השרשורים שנפתחו בנושא ממלז, ולא מצאתי תשובה. הסיפור: אני נוסע חזרה מהבסיס הבייתה, למרות המרחק הקצר ביניהם (6ק"מ), הגבלת המהירות משתנה מספר פעמים. בקטע הכביש המדובר, היה מותר לסוע 50 קמ"ש (סוג של כביש עירוני). אני לא יודע באיזו מהירות בדיוק נסעתי, אבל זה היה מעל 50. הכביש הוא דו סטרי, וכל הרכבים שנסעו מולי, הבהבו לכיווני. ישר חשדתי, התחלתי להאט, ולחפש את הניידת לא חלפו 5 שניות וקלטתי 3 שוטרים יושבים בתחנת אוטובוס מוחבאת, כאשר אחד מחזיק משהו. (ככל הנראה ממל"ז) וניידת מוחבאת קצת אחרי אני יודע בוודאות שהמהירות שלי הייתה מעל 50. כמה בדיוק? 60-70. השאלה היא, האם מכשיר נייד כלשהו, שהשוטרים משתמשים בו, כולל מצלמה? אם ל…
הודעה אחרונה מאת nex, -
שלום לכם, רכשתי וולנטיין1 לפני כשבוע, אתמול נסעתי בכביש ב"ש-גדרה ולפני הייתי ניידת תנועה שנסעה על כ- 120 קמ"ש, איך שהתקרבתי אליה היא האטה את המהירות שלה משמעותית לכ-90 קמ"ש, הוולנטיין1 לא צפצף כי אכן לא הייתה בניידת מכמונת מהירות מהסוג שהיא יכולה לתפוס אותי תוך כדי נסיעה, אז עקפתי אותה בזהירות במהירות של כ-110 קמ"ש, מיד לאחר העקיפה הסתכלתי במראה וראיתי שהניידת עצרה בצד ל 5 שניות ותיכף חזרה לנסיעה והגיעה עד אלי, השוטר סימן לי לעצור בצד, עצרתי בצד והוא הראה לי את אקדח הלייזר שלו שתפס אותי על מהירות של 111- קמ"ש והסביר שהמינוס בתחילת המהירות מציין "תפיסה בתרחקות" זאת אומרת כי הוא לזר עלי מאחור ונתן לי דו"ח של 250 ש"ח. בקיצור עשה לי חתיכת תרגיל! מה שעצבן אותי זה שכאש…
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 1 תגובות
- 755 צפיות
שלום.אני צריך גרר עבור 2 רכבים פרטיים מפתח תקוה לחדרה. האם יש למישהו המלצה לגבי גרריסט לא יקר?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ניסיתי למצוא את כל המידע הקיים בנושא. לא הצלחתי להגיע לתשובה ברורה. בנוסף ראיתי תשובות סותרות, לרבות כאלו שנרשמו ע"י אותו משתמש. מדובר ברכב שאיננו רכב אספנות, שלא שולמו עבורו אגרות הרישוי במשך כחמש שנים. הרשיונות לא הופקדו ולכן להעלותו על הכביש תוך תשלום כל אגרות הרישוי איננה אופציה אל מול מחירו. קראתי בדבר טופס מיוחד להעברת בעלות לרכב ללא טסט, המתבצעת במשרד הרישוי. האם הדבר קיים גם עבור רכב שלא שולמו עבורו אגרות הרישוי? שיחה עם המוקד הארצי של משרד התחבורה- הם לא שמעו על דבר כזה "העברת בעלות לרכב ללא טסט". אגב האם הרכב הורד מהכביש אוטומטית במצב כזה? אשמח לתשובות מוסמכות בנושא.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
?????
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מכיוון שנאספים כאן הרבה נהגים עם הרבה נסיון, אשמח לשמוע מכם טיפים לנהיגה בטוחה. אני אתן שלושה טיפים שנראים לי חשובים (אשמח לשמוע דעתכם גם בנוגע לטיפים האלה): 1. מהירות - האנרגיה של גוף נע פרופורציונית למהירות שלו בריבוע. לכן ההבדל באנרגיה הקינטית (ולכן בעוצמת ההתנגשות חו"ח) 120 ל-100 הוא כמעט פי 1.5. ההבדל בין 120 ל-90 הוא כמעט פי 2. וזה עוד לפני הברור מאליו - מרחק בלימה ארוך יותר. 2. קשר אל הכביש - אני משתדל להסתכל במראות (בכולן) בתדירות גבוהה, ולא רק לפני פניה או מעבר נתיב. כך נשארת לי בראש כל הזמן תמונה של מה שקורה מסביבי על הכביש. אני משתדל לא לדבר בנייד תו"כ נסיעה, אפילו שיש לי דיבורית, ובחיים לא אקרא או אכתוב הודעת טקסט. 3. אחריות - ל…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3591082,00.html אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.... איך הוא מצליח לגנוב 150 מכוניות והמדינה מתעלמת ממנו?!?! 11שנים זה לא מספיק!!
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.suzukaracing.com/1%20Blower.html משהו שנתקלתי בו, מה זה?
הודעה אחרונה מאת mush, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני הנדסאי מכונות משנת 1986 מה צריך לעשות בכדי לקבל תעודה לניהול מוסך?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 38 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=EeR8AdpS5I0 חברים נכבדים, מועדון STI לקח על עצמו להרים אירוע לזכרו של Colin McRae. באנגליה מתארגנת שיירה בסוף החודש של למעלה מ- 1000 אימפרזות שייצאו בבוקר מביתו של קולין ויגיעו למפעל PRODRIVE בשעות אחה"צ. אנחנו כאן בארצנו הקטנה החלטנו לארגן "מפגש" לזכרו. המפגש יתקיים ביום שישי ה - 05/09/08 במתחת של קניון איילון (רמת גן), מהשעה 16:00 עד 19:00. החנייה תחולק ל-2, חלק אחד יהיה לחנייה כללית, והחלק העיקרי שאליו תינתן הכניסה רק לבעלי סובארו. את האירוע מארגן ליאור מלץ. כולכם כמובן מוזמנים. בתודה מראש, וועד מועדון STI בקשה קטנה/גדולה - אנא שימרו על הגעה רגועה ושקטה, אנו לא רוצים "השתוללויות" ו"רייס…
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
הקונה והמוכר של הרכב ביקשו ממני לטפל להם בהעברת הבעלות. שניהם נתנו לי את תעודות הזיהוי שלהם, וחתמו לי על טופס יפוי הכוח. האם יש בעיה עם זה ?. בעל הרכב שילם טסט 23 ש"ח כי הוא נכה. כיצד מחשבים כמה צריך לשלם כאשר הטסט עד 04/05/09 הרכב הוא טנדר איסוזו 4+4 טורבו דיזל שנת 2000. נאמר לי שבמקרה הזה אפשר לבצע את ההעברה רק במשרד הרישוי. דוד.
הודעה אחרונה מאת T o m e r G,