Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כן, האם זה מזיק מאוד או לא? או שזה תלוי במנוע?

אשמח לתשובות ספציפיות בנוגע למכוניות פיאט פונטו ספייס 2003 (1.25 ל') וקורולה 2007 1.6 ל'...

בפיאט שאני נוהג בה אני נוסע כמעט תמיד מתחת ל3K, וראיתי שהממונט המירבי הוא ב2,500 ככה שאני מניח שזה מיותר להעלות אותו לסל"ד גבוה יותר, לא?

תודה :)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון הסל"ד צריך להיות בין המומנט המרבי להספק המירבי, בשביל להיות אופטימלי.

ז"א, עם בפונטו (סתם דוגמא, אין לי גרף הספק מומנט, נתונים סתם)

המומנט המקסימלי מתקבל ב2500 סל"ד, והספק מקסימלי ב4, אז אתה צריך לשמור את הסל"ד עד כמה שיותר בטווח הזה.

אבל - בעיקרון, ככל שהסלד יותר גבוה, המנוע נשחק יותר מהר.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

אבל מצד שני אם אני מעביר הילוכים בסל"ד נמוך יותר ממה שצריך, לדוגמה לחמישי ב70 קמ"ש בערך... הסל"ד נמוך אבל זה לא טוב נכון?

ובנוגע לפונטו, אם אני אסע על 3- 3.5 סל"ד זה ישחוק ת'מנוע בצורה רצינית או שזה לא נורא?

לאון, אני נוסע בדר"כ במישור ישר... (איזור נהריה-עכו)

פורסם

הסל"ד צריך להיות מוצאם למצב הנהיגה. אם אתה רוצה לעקוף, אתה צריך לקבל מקסימום תאוצה במינימום זמן, כדי לא לסכן את עצמך ואת הסובבים אותך ולהשלים את העקיפה בזמן הקצר ביותר. אם אתה בעליה, אתה צריך סל"ד גבוה יותר כדי שהרכב יסחוב טוב יותר וכדי שלא לעכב את אלה שנוסעים אחריך. במישור, מן הסתם, יותר סל"ד = יותר מהירות, וזה כבר לשיקולך.

מן הסתם, נסיעה קבועה בסל"ד גבוהה גוררת יותר בלאי מאשר בסל"ד נמוך, אבל זה לא אומר שבשום פנים לא צריך לעבור 3K כמו שנוהגים לחשוב, מסיבה עלומה כלשהי. סל"ד נמוך מדי מאמץ גם הוא יתר על המידה את המכלולים, שלא לצורך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל עוד אתה לא מגיע לסל"ד גבוה באופן קבוע ולא מחזיק בזמן ממושך אין לך ממה לדאוג,

היצרן תכנן שהמנוע הוא יעבוד בתחומים של סל"ד גבוה גם.

פורסם

למשל, BMW בספר רכב ממליץ אחרי נסיעה איטית, כגון בפקקים, לנסוע בסל"ד גבוהה (3500+) לפחות 5 דקות, כדי לנקות תאי בעירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כל עוד אתה לא מגיע לסל"ד גבוה באופן קבוע ולא מחזיק בזמן ממושך אין לך ממה לדאוג,

היצרן תכנן שהמנוע הוא יעבוד בתחומים של סל"ד גבוה גם.

גם במנוע חלש כמו של הפיאט?

בעיקרון לא התכוונתי לזה שאני אסע באופן קבוע על סל"ד גבוה, אלא אני פשוט רוצה להגיע לסל"ד גבוה יותר על מנת להאיץ יותר טוב...

פורסם

תעשה חיפוש. כבר היו דיונים על זה. מנוע נועד כדי לעבוד. בזמנו גם אני הייתי חובב סל"ד נמוך, עד שהבנתי שטכנית סל"ד גבוהה לא פוגע ברכב. אני עדיין לא עושה קיקדאונים, אבל לא מתרגש מ-3000~4000סל"ד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בעקרון הסל"ד צריך להיות בין המומנט המרבי להספק המירבי, בשביל להיות אופטימלי.

בפונטו (בהנחה והוא מדבר על דגם ה-8 שסתומים),

המומנט המקסימלי הוא ב 2,500 סל"ד,

וההספק המקסימלי הוא ב- 5,000 סל"ד, למיטב זכרוני.

עוד פיסת מידע בלתי שימושית. :-P

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
גם במנוע חלש כמו של הפיאט?

בעיקרון לא התכוונתי לזה שאני אסע באופן קבוע על סל"ד גבוה, אלא אני פשוט רוצה להגיע לסל"ד גבוה יותר על מנת להאיץ יותר טוב...

לא משנה באיזה מנוע.

פורסם

ככל שהסל"ד גבוה יותר השחיקה של המנוע גדולה יותר אבל זה לא שאם פעם ב.. תעלה את הסל"ד ל-6 האוטו יהרס צריך פעמים רבות עד שהדבר הלא מיוכל של שריפת מנוע תקרה אלא אם אתה נוסע בידני ואתה במנתק ולא מעביר הילוך ואז זה שונה כי ככה אפשר לשרוף מנוע!

פורסם
תעשה חיפוש. כבר היו דיונים על זה. מנוע נועד כדי לעבוד. בזמנו גם אני הייתי חובב סל"ד נמוך, עד שהבנתי שטכנית סל"ד גבוהה לא פוגע ברכב. אני עדיין לא עושה קיקדאונים, אבל לא מתרגש מ-3000~4000סל"ד.

העניין הוא שברגע שאני מגיע ל3000 סל"ד המנוע כבר עושה רעש של התחננות להעברת הילוך...

זה נשמע כאילו זה גורם למנוע להתאמץ יתר על המידה...

פורסם

איזה שירשור מוזר משהו .

הוא נשמע מתאמץ , בין היתר כי זה מנוע חלש , אתה יכול לקחת למוסך ולבדוק אולי יש גם בעייה אחרת (אין לי ניסיון אם פונטו לכן אני לא נותן דעה של איך היא אמורה לנסוע , על זה יעידו מי שיש להם )

בלאי, לא בלאי ? את מי זה מעניין ? סע כמו שצריך טפל באוטו ושם נגמר הסיפור , אם פעם ב... האוטו יבקר ב 4500 5000 , לא כזה ביג דיל , אם זה באופן קבוע אתה פשוט הורס את האוטו שלא לצורך , וכמו שכבר נאמר אם זה לעיתים רחוקות זה לא אמור להדאיג אותך יותר מדי ...

הכי חשוב , סע בזהירות

אור

• תוכן חדש...