Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כל החיים נשארים בסל"ד נמוך, זה מה שגורם לבלאי אדיר למנוע. תן לו לחיות, תן לו לנשום. כשמחליפים הילוכים ב3000 כל החיים תאי השריפה מתמלאים פיח, על הרינגים מצטבר פיח שמתחיל לשחוק את הצילינדרים, וזה לא טוב.

החלפת הילוכים ב3500-4000 עדיפה, ומדי פעם להאיץ ולתת למנו עלעלות לקצת פחות מהקו האדום (5000? 6000? ) זה גם טוב. רצוי גם לעשות את זה מדי פעם עם הדוושה לחוצה עד הסוף- לתת למנוע להתאמץ. אם משתמשים בשמן מנוע טוב, ובדלק מתאים- למנוע לא אכפת. כדי שיהיה ברור- אני לא מדבר על התחרעות לשמה, כזו ששומעים את השסתומים מושחזים בכל האצה, אלא על נסיעה מאוזנת.

אסף.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם עוד דבר ששמתי לב אליו, כאשר אני מעביר הילוך ב3000+ סל"ד, ההילוך עובר חלק גם אם אני זורק טיפה את הקלאץ' (מהתרגשות :lol:). משהו שלא קורה ב2500 סל"ד.

מישהו פה אמר שצריך לפעמים לנסוע על 6 טור, הטענה הזו מגוחכת, זה כמו שבכל סקאלה כתוב 220 קמ"ש אז מה זה אומר שעכשיו כול רכב עם מנוע 1400 ו80 סוסים, ינסה להגיע ל220 קמ"ש רק בגלל שכתוב את זה בסקאלה?! :? מה פתאום, לטורים כאלה צריך להגיע רק במצבים שבאמת צריך להגיע אליהם לא לנסיעה סתם לכיף ולא בשביל לעשות טוב למנוע. תשאלו כל אדם בעל רכב ספורט שבנוי לנסיעה על טורים גבוהים והוא יסביר שצריך תחזוקה נוספת למנוע שכוונן לנסיעה בטווח הסל"ד שצויין.

אני חושב שהשאלה של הבחור הייתה:(בניסוח שלי) האם לעשות לפעמים קצת " tokyo drift "בכביש איילון, יכול לפגוע לי באוטו ?

תשובה : כל רכב לגופו הוא!

הסבר: הרכב הקודם שלי היה פיאט פונטו 1600 עם 100 סוסים, הגעתי איתה ל160 (עם אוטו שיש לו צמיגים של אופני bmx זה מהירות מלחיצה) נסיעה של 5 דקות על 160, לאחר מכן הגעה לרמזור מוריד לניוטרל והופ , המנוע מגמגם וניחבא. (המנוע ניגמר בלי שום התראה מקדימה פשוט מת לי אחרי שנסעתי איתו על 160.

שלכם

חפרתי קצת בהודעה הנ"ל

גם בשבתות

וחגים

בן

פורסם
העניין הוא שברגע שאני מגיע ל3000 סל"ד המנוע כבר עושה רעש של התחננות להעברת הילוך...

זה נשמע כאילו זה גורם למנוע להתאמץ יתר על המידה...

המנוע רועש, לא ביג דיל. בשביל יתר על המידה יש לו מנתק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם כל החיים נשארים בסל"ד נמוך, זה מה שגורם לבלאי אדיר למנוע. תן לו לחיות, תן לו לנשום. כשמחליפים הילוכים ב3000 כל החיים תאי השריפה מתמלאים פיח, על הרינגים מצטבר פיח שמתחיל לשחוק את הצילינדרים, וזה לא טוב.

החלפת הילוכים ב3500-4000 עדיפה, ומדי פעם להאיץ ולתת למנו עלעלות לקצת פחות מהקו האדום (5000? 6000? ) זה גם טוב. רצוי גם לעשות את זה מדי פעם עם הדוושה לחוצה עד הסוף- לתת למנוע להתאמץ. אם משתמשים בשמן מנוע טוב, ובדלק מתאים- למנוע לא אכפת. כדי שיהיה ברור- אני לא מדבר על התחרעות לשמה, כזו ששומעים את השסתומים מושחזים בכל האצה, אלא על נסיעה מאוזנת.

אסף.

אבל תמיד אומרים לי (מורה הנהיגה בזמנו, וקרובי משפחה עם ניסיון של כמה שנים טובות על הכביש) שהחלפת הילוכים מתבצעת בקפיצות של 20 קמ"ש, כלומר הילוך ראשון לשני ב20 , שני לשלישי ב40 וכך הלאה...

במקרים כאלה הסל"ד הוא אפילו מתחת ל3,000...

אתה בטוח בכך שכדאי לעשות החלפת הילוכים ב3.5-4 טורים? שוב, אני מדבר על הפונטו, לא על רכב משפחתי/מנהלים עם מנוע גדול יחסית אליו...

פורסם

תקשיב יותר למורי הנהיגה...

נקודות החלפת ההילוכים תלויות בתנאי הכביש. בעליה, למשל, מחליפים מאוחר יותר, בירידה ההיפך.

אתה כל הזמן דואג: "אבל זה פונטו, לא רכב גדול" וכו'. אדרבא, הפונטו שלך, שאינה עתירת מומנט, דורשת לעתים קרובות יותר סל"ד גבוה יותר להתנהלות סבירה שעומדת בקצב התנועה. תפסיק לפחד מקצת טורים ורעש מנוע, מי יודע, אולי תאהב את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל תמיד אומרים לי (מורה הנהיגה בזמנו, וקרובי משפחה עם ניסיון של כמה שנים טובות על הכביש) שהחלפת הילוכים מתבצעת בקפיצות של 20 קמ"ש, כלומר הילוך ראשון לשני ב20 , שני לשלישי ב40 וכך הלאה...

במקרים כאלה הסל"ד הוא אפילו מתחת ל3,000...

אתה בטוח בכך שכדאי לעשות החלפת הילוכים ב3.5-4 טורים? שוב, אני מדבר על הפונטו, לא על רכב משפחתי/מנהלים עם מנוע גדול יחסית אליו...

ידוע ששיטת ה-20 קמ"ש מאומצת בקרב כל המקצוענים.

היא חוסכת בדלק, ושומרת על המנוע לאורך חיים, וגם מאפשרת האצה בטוחה.

NOT !

זה שטות גמורה,

עד כדי כך שמכר אמר לי שרכב אוטומט X מאיץ יותר טוב מרכב ידני X,

ברגע שראיתי איך הוא נוהג בגיר ידני, הבנתי הכל.

זו שטות גמורה השיטה הזו.

אביחי

פורסם

אין חיה כזאת! מזה להעביר כל 20 קמ"ש ? אז בפורשה אתה תהנה כמו שאפשר להנות מיונדאי גטס.

ברגע שאתה מגיע ל3000 טור תעביר הילוך.

זה מה שאני עושה:-)

פורסם
אין חיה כזאת! מזה להעביר כל 20 קמ"ש ? אז בפורשה אתה תהנה כמו שאפשר להנות מיונדאי גטס.

ברגע שאתה מגיע ל3000 טור תעביר הילוך.

זה מה שאני עושה:-)

דיברתי על מכוניות נורמליות, אל תתחכם :wink:

פורסם

תעביר הילוך מתי שאתה שומע את המנוע קצת מתאמץ, אם אתה שומע נהימה קצת חזקה אז סתם בזבזת דלק.

צריך להרגיש את המכונית ולהיות איתה כמה ימים בשביל לדעת מתי הכי טוב להעביר הילוך.

תזכור שאין לך אוטו ספורט ואתה לא צריך להעביר הילוך בסל"ד גבוה מדי, רק אם אתה רוצה לעקוף מישהו או להרשים מישהו.

פורסם

אני לא מבין את מה שאתם רושמים פה

כאילו אחרי כל פעם שאני מגיע ל6K סלד והאוטו ממשיך ליסוע אני צריך להתפלל הגומל

מנוע נועד לעבוד כמובן שלעבוד רוב הזמן סביב שיא ההספק ישחוק אותו יותר אבל גם להגיע ל6K כמה פעמים בנסיעה (כמובן בתנאי שהרכב מטופל) לא יהרוג את האוטו אני לא מבין את זה.

פורסם

הסיריון שלי מגיעה קבוע לאזור ה-6000 סל"ד (כשאני רוצה להאיץ) והיא רכב אוטומאטי.

המגאן שהייתה לי לפניה גם ביקרה הרבה בתחום הזה, ובמשך שלוש שנים המנוע עצמו מעולם לא עשה לי בעיות.

אבל אין טעם לנסוע בסל"ד קבוע על 6000, זה סתם מבזבז דלק וגורם לבלאי מואץ.

כמה שניות פה, כמה שניות שם לא יזיזו למנוע שלך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כמה חירטוטים שתהיו בריאים.

מנוע נבנה בשביל לעבוד.

אם 6000 סל"ד היה הורס את המנוע - אז מנתק ההצתה היה ב4000.

כשאתה רוצה להאיץ מהר ולוחץ הרבה על הגז, זה הרבה יותר בריא למנוע שתוריד הילוך ותגיע לסל"ד גבוה מפול גז ב2500 סל"ד.

כי כשאתה נותן הרבה גז בסל"ד נמוך - זה מה ששובר את המנוע, עומס מטורף.

תעביר הילוכים לפי קצב התנועה. כשאתה ברגוע - תעביר ברגוע - כשאתה מזדרז תמשוך קצת הילוכים.

שים לב שאם תגיע פה ושם ל6000 סל"ד לא יקרה כלום למנוע, וגם אם הרעש מפחיד אותך, תדע שהרעש הזה נוצר מצורת האגזוז וזה פשוט התכנון של הרכב.

מה שכן, אם תסע הרבה על סל"ד גבוה (ולא 3500 סל"ד זה לא גבוה) אתה עלול לגרום לבלאי מואץ.

אבל מצד שני, אם לא תגיע כלל לסל"ד גבוה, המנוע יתמלא בפיח מה שיגרום גם כן לבלאי מואץ.

תעבוד על כל קשת הסל"ד וכך תשמור על מנוע בריא.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הרעש שדיברתי עליו הוא בעיקר בהילוך ראשון... כאשר אני עובר את ה20 קמ"ש בהילוך ראשון זה מרגיש כאילו המנוע לא מסוגל ליותר בהילוך הזה... בהילוכים אחרים אני כן מרגיש שאין בעיה להגיע לסל"ד גבוה השאלה היא אם זה מאוד נחוץ? וכשאני אומר סל"ד גבוה אני לא מתכוון ל5,000 או 6,000, אלא לאיזור ה3,500 (כן, מבחינתי זה סל"ד גבוה)

זה לא גורם לתצרוכת דלק גבוהה יותר? (אני מדבר על מקרה של האצה בכביש מהיר, ולא סתם הגעה לסל"ד גבוהה בתוך העיר, כשאחרי כמה שניות יהיה צורך לבלום)

פורסם

אין שום בעיה להגיע עם המנוע לסל"ד גבה, באזור ה 5 אפילו 6, ברכבים מסויימים רק בטווח הזה מתחילים באמת להרגיש משהו.

לגבי בלאי מואץ, הכל תלוי איך הרכב מטופל, אני יכול לומר שבשבוע לפחות אני מבלה עם הרכב כ שעה וחצי בטווח של 4.5 - 6 אלף סלד, אם אני עולה למרכז (אני מאילת) לבד, ככה זה 3 שעות רצוף, והמנוע במצב פצצה, מה שכן נטחן דלק, (חייב להיות בסלד כזה בשביל זמינות מקסימלית ותגובות טובות מהרכב של העברות משקל)

פורסם

צריכת דלק תלויה רק בדבר אחד, רגל ימין.

לעדיף לאט ובמתינות יהיה חסכוני יותר מלמשוך הילוכים ולהאיץ מהר.

אבל אם אתה נמצא בהילוך גבוה וצריך פתאום האצה זריזה ובמקום להוריד הילוך תלחץ גז לא רק שתעמיס על המנוע בצורה לא בריאה אלא גם תשרוף דלק כי יקח למנוע הרבה יותר זמן להאיץ.

ו3.5K סל"ד זה ממש לא הרבה וגם לא מזיז למנוע מבחינת בלאי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...