Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

רכשתי וולנטיין1 לפני כשבוע, אתמול נסעתי בכביש ב"ש-גדרה ולפני הייתי ניידת תנועה שנסעה על כ- 120 קמ"ש, איך שהתקרבתי אליה היא האטה את המהירות שלה משמעותית לכ-90 קמ"ש, הוולנטיין1 לא צפצף כי אכן לא הייתה בניידת מכמונת מהירות מהסוג שהיא יכולה לתפוס אותי תוך כדי נסיעה, אז עקפתי אותה בזהירות במהירות של כ-110 קמ"ש, מיד לאחר העקיפה הסתכלתי במראה וראיתי שהניידת עצרה בצד ל 5 שניות ותיכף חזרה לנסיעה והגיעה עד אלי, השוטר סימן לי לעצור בצד, עצרתי בצד והוא הראה לי את אקדח הלייזר שלו שתפס אותי על מהירות של 111- קמ"ש והסביר שהמינוס בתחילת המהירות מציין "תפיסה בתרחקות" זאת אומרת כי הוא לזר עלי מאחור ונתן לי דו"ח של 250 ש"ח. בקיצור עשה לי חתיכת תרגיל!

מה שעצבן אותי זה שכאשר השוטר עצר ולזר עלי מאחור הולנטיין1 לא צפצף בכלל! אפילו לא צייץ!

נכון שגם אם הוא היה מצפצץ זה כבר לא היה עוזר אבל הוא אמור לצפצף במצב כזה, לא?? או שבגלל שזה היה מאחור אז האנטנה האחורית לא יודעת לגלות לייזר??

מי שמבין ב- V1 אז בבקשה אני צריך הסבר לגבי המקרה הזה, תודה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין אנטנה ללייזר. הלייזר מתגלה באמצעות חיישן אור, כלומר, הוולנטיין צריך להיות בקו ראייה של קרן הלייזר. לא רק זה, אלא שאני כלל לא בטוח שיש לוולנטיין גלאי לייזר אחורי (זה נשמע מוזר). באמת נראה לך שאם שוטר ילזור על הלוחית האחורית שלך, והוולנטיין על השמשה הקדמית, הוא יצליח לתפוס חלק מהקרן? באמצע יש בגאז', חלון אחורי צר יחסית, משענות ראש...

אכן תרגיל מוצלח של השוטר. אולי הייתי הולך עם זה למשפט, לפחות אם זה היה 750 ש"ח.

האם הוא הראה לך את טווח התפיסה? זה גובל במפוקפק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לפי חישובים שעשיתי, ב110קמש לרכב לוקח בערך 10 שניות לעבור 300 מטרים

שזה בדיוק מספיק זמן בשביל שהשוטר יספיק לעצור ולהוציא את הממלז ולהכניס לך מאחור

אגב סתם שאלה מעניינת בעקבות השרשור

מה יקרה אם השוטר ירה בממלז מרכב נוסע? איזה קריאה תתקבל אז?

פורסם

לא הגיוני בכלל, אחרי חצי דקה ונניח שנסעת 100 קמ"ש והשוטר עצר שלף את האקדח כיוון וירה אתה עברת 833 מ' ואם זה שלפניי צדק מבחינת המרחק התקין/קביל בזמן הבדיקה שהוא 300 מ' אז השוטר יצא מ***ק והוא לא ירה עלייך בכלל.

פורסם

למה חצי דקה? השוטר בטח תכנן הכל מראש, עצר עצירה מוחלטת וישר שלף את האקדח, 10 שניות זה נראה לי מספיק לא?

אגב יכול להיות שהוא לזר על מישהו אחר שנסע 111קמש ואמר שזה אתה (זה גם מסביר למה הV1 לא צפצף..)

פורסם

טוב, העניין הוא שהניידת המשיכה לנסוע אחריי עד לרמזור שהיה אדום, עצרתי ברמזור והוא עצר אחרי, שהתחלתי לנסוע בירוק השוטר נסע רק עד אחרי הצומת ועצר בתחנת אוטובוס תיכף אחרי הרמזור, ירה ונסע, ואחרי זה הוא הראה לי באקדח לייזר גם את מרחק התפיסה שהיה 200 ומשהו מטר. זה מה שקרה.

אני נוהג בגולף GTI חדשה ותאמינו לי שהיה לי מזל עם השוטר הזה, כשראיתי במראה שהניידת עצרה חשבתי שחלפה הסכנה ונתתי פתיחה שהזניקה אותי להרבה יותר והוא תפס אותי רק באמצע התאוצה כשהייתי על 111 קמ"ש!

בקיצור כשהוא עצר אותי הוא התחיל לבדוק לי אורות, היגוי, צמיגים ועוד כמה דברים, למרות שהוא רואה רכב חדש! שאלתי אותו למה הוא מחפש אותי והוא שיחק אותה קשוח, אבל לא הפסקתי לחפור לו בראש במשך דקות ארוכות על כמה שהוא עלוב שזה מה שהוא עושה.. ושהוא עסוק במשחקי ילדים... ומבזבז את זמנו על מהירות כל כך נמוכה במקום לנסות ולתפוס עבירות הרבה יותר חמורות.. ובלה בלה בלה... עד שבסוף הוא נשבר ואמר: "אני לא מבין מה עובר לכם בראש אתם הנהגים שרואים ניידת תנועה עם סירנות דולקות בגג ולא רואים ממטר ועוקפים בלי בושה..."

אז פשוט הסברתי לו שכל הסיבה לתרגיל העוקץ הזה שהוא עשה לי היא בגלל שהאגו שלו בתחתונים מהעקיפה שלי ולכן הוא צריך להתבייש וללכת לטיפול של ילדים מפגרים ולא להיות שוטר.

זה מה שהיה בגדול, אבל מה שבאמת מעניין אותי זה מה היעילות של ה- V1 בכל מה שקשור למכמונות לייזר.

פורסם

100 קמ"ש זה בסביבות 27 מטר לשניה.

כלומר בבלימה מקסימלית לוקח משהו כמו 3.5 שניות לעצור.

ב3.5 שניות האלו הרכב של הקורבן מתרחק קצת יותר מ-100 מטר, והשוטר מתקדם בערך חצי מזה.

כלומר ברגע העצירה של השוטר הקורבן נמצא 50-60 מטר קדימה, בהנחה שהשוטר בלם ככל יכולתו.

עכשיו השוטר צריך לקחת את הממל"ז, לצאת מהרכב (או לפחות להוציא את הראש מהחלון עם הממל"ז), לכוון דרך העינית וללחוץ על ההדק.

כל הסיפור הזה לוקח כמה שניות, נניח 5 שניות.

ב-5 שניות רכב הקורבן התקדם עוד 100 ומשהו מטר.

כלומר הטווח עומד על בערך 200 מטר, חוקי עבור ממל"ז.

תרגיל מלוכלך ביותר, אם זה היה דו"ח יותר רציני (עם נקודות וכו') הייתי לכל הפחות מברר מה המרחק ושוקל להישפט ולהביא עו"ד שיחקור את השוטר וימצא את הבעיות.

בשביל 250 שקל ללא נקודות אין מה לטרוח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הסביר לך roee על יעילותו של המכשיר בסימון ליייזר מאחור.

חבל שלא הוספת את הפרטים הרלוונטים האלו בתחילת השרשור וגרמת למגיבים להיות המומים מהוירטואזיות של השוטר.

עכשיו שאתה מפרט, זה מתחיל להישמע הגיוני, תקין וקביל.

נכון, התרגיל מלוכלך, שפל משהו, אבל מוצלח!

הוא הכין את האקדח מראש, עצר ממהירות כמעט אפסית ושלף אותו בזמן שאתה עוד בטווח 300 מטר ואתה בהאצה.

יצאת בזול, שלם את הדו"ח ותלמד את תכונות המכשיר להבא.

פורסם
אין אנטנה ללייזר. הלייזר מתגלה באמצעות חיישן אור, כלומר, הוולנטיין צריך להיות בקו ראייה של קרן הלייזר. לא רק זה, אלא שאני כלל לא בטוח שיש לוולנטיין גלאי לייזר אחורי (זה נשמע מוזר). באמת נראה לך שאם שוטר ילזור על הלוחית האחורית שלך, והוולנטיין על השמשה הקדמית, הוא יצליח לתפוס חלק מהקרן? באמצע יש בגאז', חלון אחורי צר יחסית, משענות ראש...

אכן תרגיל מוצלח של השוטר. אולי הייתי הולך עם זה למשפט, לפחות אם זה היה 750 ש"ח.

האם הוא הראה לך את טווח התפיסה? זה גובל במפוקפק.

מצד אחד אתה אומר: "אין אנטנה ללייזר" ומצד שני אמרת שאתה "כלל לא בטוח שיש ל- V1 גלאי לייזר אחורי", אז קדמי יש?

אני פשוט רוצה להבין, אם זה חיישן אור ולכן הוולנטיין צריך להיות בקו ראייה של קרן הלייזר אז מה בעצם קורה, רק כשהשוטר ילזור עלי הגלאי יתריע?? אם כן אז מה זה יעזור לי אם רק אחרי שהשוטר לחץ אני יקבל התרעה? זה כבר מאוחר!

מה קורה כאשר יש לפני כמה רכבים שנמצאים בפריים של השוטר והוא לוזר עליהם ואני מאחור עדיין לא בפריים שלו, האם במקרה כזה הגלאי יתריע עקב הלזירות על הרכבים שלפני?

פורסם

או. אתה בחור חכם (מה הפלא, נוסע בGTI ;) ).

לייזר לא מגלים עם אנטנה, אלא חיישן פשוט למדי. לוולנטיין יש כזה קדמי בוודאות (איך אני יודע? הוא מצפצף תחת כל שלט חוצות מבוסס LED, כנפוצים במקומותינו לאחרונה).

הוא מעולם לא פעל אצלי כתוצאה מ"לייזר אחורי", מה שגורם לי לחשוב שלא בטוח שיש לו כזה בכלל (אם כי חיצונית, נראה כאילו שיש לו).

לגבי התפיסה - אתה מאוד צודק. כמעט תמיד, יעילות של גילוי לייזר שואפת לאפס, מאחר ובזמן שהגלאי כבר צפצף, ידה של מדינת ישראל עמוק בתוך כיסך. זה כן עוזר במקרים נדירים של נסיעה בשיירה ולזירה על מישהו שנוסע לפניך, אבל כאמור, נדיר.

סביר להניח שבמקרה שיש רכבים מלפניך, והשוטר לזר עליהם, ועצר אותך, הוא ישקר ויאמר שהוא תפס אותך. כך זה עובד במקומותינו, ואלו החיים. בוא נגיד שליד רוב המתנדבים\שוטרים שפגשתי, לא הייתי משאיר לרגע חבילת שטרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
שאלתי אותו למה הוא מחפש אותי והוא שיחק אותה קשוח, אבל לא הפסקתי לחפור לו בראש במשך דקות ארוכות על כמה שהוא עלוב שזה מה שהוא עושה.. ושהוא עסוק במשחקי ילדים... ומבזבז את זמנו על מהירות כל כך נמוכה במקום לנסות ולתפוס עבירות הרבה יותר חמורות.. ובלה בלה בלה... עד שבסוף הוא נשבר ואמר: "אני לא מבין מה עובר לכם בראש אתם הנהגים שרואים ניידת תנועה עם סירנות דולקות בגג ולא רואים ממטר ועוקפים בלי בושה..."

אז פשוט הסברתי לו שכל הסיבה לתרגיל העוקץ הזה שהוא עשה לי היא בגלל שהאגו שלו בתחתונים מהעקיפה שלי ולכן הוא צריך להתבייש וללכת לטיפול של ילדים מפגרים ולא להיות שוטר.

לא שאני מצדיק את התחמנות של השוטר, אבל גם ככה עלית לו על האגו בזמן העקיפה ועוד "התחצפת" אליו בזמן שעצר אותך.

אז מה אתה מצפה מהשוטר? שיבליג? שיגיד "וואלה אתה צודק, החיים שלי אפורים ומשעממים?"

שוב, השוטר יצא מנ***ק לא קטן, אבל תחשוב על המוח הקטן עוד יותר שלו.

תשלם את ה-250 ש"ח ושיהיה לו לתרופות. תגיד תודה שאין נקודות ושלא חטפת דו"ח על התחצפות לשוטר במילוי תפקידו.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

לעיניין העבירה - נתפסת, במהירות נמוכה יחסית, קנס קטן יחסית. שלם וזהו. יצאת בזול ותראה את חצי הכוס המלאה. :?

לעניין השוטר - כנראה עשית הכרות עם המפכ"ל הבא :roll:

לעניין הגלאי - כשיורים מלפנים יש בדר"כ זמן להאט. או למהירות המותרת או למהירות ששוב יהיה מדובר בקנס נמוך בלבד.

זאת כי בדר"כ, כשיש מספר רכבים מול השוטר, הוא יורה על כמה מהם עוד ממרחק ק"מ כדי לדעת על מי להתביית :wink:

במקרה כזה יהיה לך זמן להאט. גם אם יש רכב לפניך, הרי שלעיתים מתקבלת התראה (במיוחד עם הולנטיין הרגיש) מהחזרים של הקרן. אם הולנטיין ממוקם לך בחלק העליון של החלון, אז גם דרך שמשות הרכב שלפניך.

בכל מקרה נגד לייזר מאחור אין מה לעשות (ואל תענו לי: לתת גז ולברוח...), פרט באמת לוודא שהמרחק הוא בתוך ה-300 מטר.:?

• תוכן חדש...