Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מכיוון שנאספים כאן הרבה נהגים עם הרבה נסיון, אשמח לשמוע מכם טיפים לנהיגה בטוחה. אני אתן שלושה טיפים שנראים לי חשובים (אשמח לשמוע דעתכם גם בנוגע לטיפים האלה):

1. מהירות - האנרגיה של גוף נע פרופורציונית למהירות שלו בריבוע. לכן ההבדל באנרגיה הקינטית (ולכן בעוצמת ההתנגשות חו"ח) 120 ל-100 הוא כמעט פי 1.5. ההבדל בין 120 ל-90 הוא כמעט פי 2. וזה עוד לפני הברור מאליו - מרחק בלימה ארוך יותר.

2. קשר אל הכביש - אני משתדל להסתכל במראות (בכולן) בתדירות גבוהה, ולא רק לפני פניה או מעבר נתיב. כך נשארת לי בראש כל הזמן תמונה של מה שקורה מסביבי על הכביש. אני משתדל לא לדבר בנייד תו"כ נסיעה, אפילו שיש לי דיבורית, ובחיים לא אקרא או אכתוב הודעת טקסט.

3. אחריות - לפני נסיעות ארוכות, אני חושב רגע על ההורים, על אישתי ועל כל החברים והאנשים שאני אוהב.

איילוו

כל יום דבר חדש

פורסם

הכי חשוב, סע בנתיב הימני כמה שאפשר !

תמיד היה מודע למה שקורה ברדיוס של 100 מטר (כמה שיותר - יותר טוב) מקדימה, משמאלך, מימינך ומאחורייך.

תכנן את הנהיגה שלך בעוד מועד,

תכנן שתיסע על הנתיב הימני ביותר אם יש יציאה שעליך לצאת בקרוב.

סע בחוכמה!

אביחי

פורסם

משולש הזהב:

תנאי הדרך, יכולות נהג ויכולות רכב. כל עוד לא חורגים מגבולות אלה, לא צריך לקרות דבר בלתי שגרתי.

לפותח השרשור:

מהירות נכונה לא יכולה להיות אבסולוטית, היא משתנה תדירות. מה שאמרת נכון כשלעצמו, אבל מהירות יש להתאים לתנאי הכביש והדרך. בכביש 6 ב-2 בלילה גם 180 זה לא מסוכן ומאידך ברחוב צר סמוך לבית ספר ב-7:30 בבוקר או 13:00 בצהריים גם 30 יכול להיות מוגזם.

קשר אל הכביש - לא רק מראות. חשוב גם להביט רחוק ומבעוד מועד. משגעים אותי אנשים שנכנסים לצומת, בולמים ומסתכלים. במצב כזה, אם לא היה בום אתה יכול להמשיך לנסוע, לא יקרה כלום...:x

אחריות - נשמע יותר מדי כמו ססמאות פרסום גרועות. הדמעות בעיניים לא מפריעות לנהוג אחרי המחשבות הנוגות? :?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הכי חשוב, סע בנתיב הימני כמה שאפשר !

תמיד היה מודע למה שקורה ברדיוס של 100 מטר (כמה שיותר - יותר טוב) מקדימה, משמאלך, מימינך ומאחורייך.

תכנן את הנהיגה שלך בעוד מועד,

תכנן שתיסע על הנתיב הימני ביותר אם יש יציאה שעליך לצאת בקרוב.

סע בחוכמה!

אביחי

שוב, התאמה לתנאי הדרך.

למשל, אם אתה מתקרב למחלף ויודע (ורואה) שיהיו רכבים שישתלבו, עדיף לעבור לנתיב השמאלי בכדי לאפשר להם להשתלב (מן הסתם, עדיף גם להגיר טיפה את המהירות בשלב זה בכדי לא ליצור הפרעה). נימוס בסיסי.

100 מטר זה מעט מדי וכלום במהירות בינעירונית.

בכלל, הנהיגה צריכה להיות זורמת ככל האפשר, עם כמה שפחות תנועות חדות ומפתיעות את יתר המשתמשים בכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמובן.

קצת בעייתי להסביר הכל שחור ע"ג לבן.

נהיגה בטוחה היא קודם כל כבוד ונימוס לכל משתמשי הכביש, זה יותר כיף ויותר בטוח.

לדעת להבליג לנהגים אדיוטים זה גם חלק מהעניין.

שוב, קשה להסביר את כל "הכללים" בכתב, מפני שהרוב זה פשוט בתת-מודע שלי.

אם אתה יכול להרחיב זה יהיה מעולה, מבחינתי עוד נהג מתורבת זה ברכה :)

אביחי

פורסם

אני חושב שאיתות זה דבר מאוד בסיסי אך בין החיוניים ביותר, התורם להבנה בין נהגים והצהרת כוונות. לדעתי זו ממש מכה בארץ אגב, ולא ברור לי מאיפה נובעת הקלת הראש בנושא הזה.

תנוחת נהיגה, דבר חשוב מאוד, תורם ליתר דריכות ומוכנות להגיב לכל דבר שלא יהיה.

זה כולל אחיזת הגה נכונה - שעות 9 ו 3. אני לא בטוח שזה בכל הרכבים, אבל לרוב בשעות האלה יש בהגה זרועות ומקום להניח בו את שורש הבהונות.

מרחק ישיבה נכון מההגה - מאפשר שליטה מייטבית בטווח בתנועה הנחוץ.

כיוון מראות נכון - למנוע עד כמה שניתן את תופעת השטח המת. בכיוון נכון מבטלים תופעה זו כמעט לגמרי, גם ללא שום תוספות של מראות.

בנוסף בעת הנהיגה, במיוחד עם הנהגים המצויים על כבישי ישראל, חשוב מאוד להיות מודע לא רק לפעולות שלך. לדעתי וכמו שכבר כתבו לפניי, מודעות לכל מה שהולך סביב חשובה מאוד. חשוב לצפות פעולות של נהגים אחרים, כמו סטייה מנטיב.

אגב אחריות, לא יודע למה רשמת שרק לפני נסיעות ארוכות אתה עושה חשבון נפש, כל נסיעה היא נסיעה, וזה שזה רק למכולת במרחק 1 ק"מ לא אומר שלא יכול לקרות כלום ולא אומר גם שאפשר לנהוג בכפכפים או משהו כזה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לדעתי ריכוז זה דבר שמאוד חשוב בנהיגה, ולתכנן כל פעם את המסלול ההתחמקות שלך במקרה

חרום.

וגם אני חושב שחוסר איתות זה בעיה גדולה בארץ זה מראה על תרבות נהיגה הזויה וזה מגיע להרגל מגונה,

כשמגיע הזמן שחייב לאותת אז רוב הנהגים כבר התרגלו לא לאותת ולא להפך.

• תוכן חדש...