רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
תגובה מענינית יש להם: "במשרד התחבורה מציינים כי הופתעו לגלות ליקויים רק בשלושה מכונים". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3598049,00.html מתוך אתר YNET. כלומר הציפיות שלהם היו שיותר מכונים יתגלו כמחפפים. ואח"כ עוד באים כמה חברי פורום בטענות למכונים שעושים עבודתם נאמנה. .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ככה, דפקו לי את כל הצד הימני ברכב(הנהג מודה וזה על חשבון הביטוח שלו), הלכתי למוסך אבי בר בראשל"צ(אחרי שוהמלץ לי עליהם בפורום), והוא אמר שהנזק הוא בסביבות ה6-7 אלף שקל, מדובר בהונדה סיוויק בצבע שמפניה, הוא אומר שהוא יביא לי את השמאי שלו והשמאי יעריך ת'נזק כמובן לטובתי. עכשיו הוא לא רוצה צ'ק דחוי, הוא מבקש שאני אשלם לו בכרטיס אשראי בתשלומים, ואני לא חושב שכדאי לי לעשות את זה, אני לא רוצה לדעת בכמה זמן יתעכב הכסף מהביטוח, אני לא בטוח שהם יסכימו להערכת השמאי החיצוני ובסוף אני אפסיד כסף. אבי כנראה ראה הזדמנות לגלגל כסף על מישהו צעיר והוא פשוט לא מוכן לקבל צ'ק דחוי ל60\90 ימים, הוא יביא את השמאי שלו, והוא טוען שאין צורך אפילו שאני אגיע לשם, הוא והשמאי יעריכו הכל וה…
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
-
חארות, דפקו לי את הרכב וברחו. הפרטים והתמונות כאן, כולל בקשה לפחח מומלץ וחשודה לשיפוטכם, אבל העיקרון הוא נושא שרציתי לדון עליו: לא הערכתם נכון את המרווח או את הפניה, ושרטתם רכב זר. האם תשאירו פרטים? אני זוכר שאימי השאירה פעם פרטים כך, ואני יודע שצופים מהצד לפעמים רושמים את הפרטים ונותנים לבעל הרכב. כשניסיתי לבחון את עצמי, פתאום כבר לא הייתי כל כך בטוח מה אני אעשה, אם כי אני רוצה להאמין שהייתי נוהג בהגינות. ואתם?
הודעה אחרונה מאת efizelig, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום, יום רביעי, בשעה 14:30, נסעתי ברחוב מקווה ישראל בחולון מכיוון שדרות ירושלים לכיוון כיכר קוגל. לפני התחנת דלק של פז יש עליה ואז ירידה, הם מכוונים למי שמגיע לסוף העליה במהירות של 65 קמ"ש ומעלה, הם עומדים ליד הכניסה לתחנת הדלק פז, על המדרכה, טיפה לפני כיכר קוגל.הם עצרו 2 אופנועים. חברים שלי ראו אותם שם גם בשבוע שעבר.
הודעה אחרונה מאת asif84, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר בהונדה vfrהרכב חדש לחלוטין עשה 1600 קילומטר הבעיה היא שתריכת הדלק שלו היא 6.5 ק"מ לליטר,בתוך העיר עם מזגן בנסיעה רגועה?! הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אילו בדיקות ואישורים שרכב משנתון חדש לא צריך, יש לעשות לרכב ישן / מיושן ומאיזה גיל? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם, התקנתי קסנון ברכב אך לאורות הנמוכים בלבד, קצת מפריע קצת לעין שהאורות חניה הם מנורות רגילות (צבע צהוב) ומכוון שהם דלוקים ביחד עם אורת הדרך יש חוסר התאמה בגוון הצבע וכנ"ל גם לגבי האורות הגבוהים. חוץ מהפתרון של להרכיב עוד סט קסנון לאורות הגבוהים האם יש פתרון זול יותר על מנת לאזן את הגוון של אורות החנייה והגבוהים שיהיו דומים בגוון לקסנון מבלי "לכער" עוד יותר?
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3596596,00.html כל מילותיי יחווירו.
הודעה אחרונה מאת or444, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קרובי משפחה רכשו לאחרונה סיוויק 4 דלתות חדש. (האוטו עבר 100 ק"מ בערך) עפ"י מחשב הדרך הוא מראה שצריכת הדלק היא 12.6 כשהיא אמורה להיות סביב ה15 מאחר ורוב הנסיעות היו בין עירוניות. יש לציין שהנסיעה מתונה, ולא היו לחיצות גסות על הגז. הם משתדלים לשמור על סל"ד נמוך יחסית. האם לאחר כמה זמן צריכת הדלק תהיה כפי שהיא אמורה להיות?
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
מאזדה furai
מאת FifthGear- 3 תגובות
- 898 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=7GFp3z3mrpI&feature=related מרשים ביותר. מבית מאזדה. כנראה מנוע ואנקל בעל נפח קטן והרבה סוסים ירון
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
שלום לכולם , עלתה בראשי מחשבה , בשל אי ההצלחה במכירת רכבי והיא - מה לעאזעל הבעיה של האנשים במדינה הזאת ? יש לי [מכונית מסויימת] שעומדת כבר חודש לסירוגין (מדי פעם הורדתי את השלט כי אני לא ממש מתלהב למכור) למכירה ושהשקעתי בה את כל כולי , את כל מרצי , מרמה של שיפוץ קרובטור ועד לרמה של החלפת מחזיר שמן , טיימינג , טיפול יישור קו בעלות של 5000 ש"ח (כשרכשתי אותו , עוד בהתחלה) במוסך מורשה , טיפולים שונים שנעשו במהלך השנה וחודשיים שהוא אצלי והטיפול האחרון - רדיאטור חדש והרכישה האחרונה - כנף ימין חדשה שנרכשה וצריכה להיצבע ללבן (הקודמת נפגעה ועושה לי צורם בעין). בקיצור - כל חלק הוחלף , כל דבר טופל במיידי . אז למה לעאזעל עוד לא מכרתי ? למה לעאזעל כל ישראלי מצוי שרואה …
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אחה"צ טובים לכולם, מקרה שקרה היום - אבא שלי נסע לאחור ופגע ברכב חונה. הרכב שלנו נכנס למוסך ליומיים שלושה. קיבלנו רכב חילופי מחברת השכרה. השאלה שלי היא האם מותר לי לנהוג ברכב החילופי? כמובן שאני רשום בפוליסה. תודה, אלכס.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי שאלה שמענינת אותי, האם רכב בעל צבע כהה סופג יותר חום לעומת רכב בעל צבע בהיר? אם לוקחים את אותו סוגרכב מעמידים את שניהם בשמש, אחד ליד השני אחד צבע לבן ואחד צבע שחור. איזה רכב יהיה בעל טמפ' גבוהה יותר בתוך הרכב?
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
לא נעים להודות בזה אבל כך היה. נתפסתי נוהג בלי טסט לרכב פעם ראשונה ולאחר חודש וחצי נתפסתי פעם נוספת. בשני המקרים קיבלתי אוטומטית 6 נקודות כלומר שהספקתי לצבור בחודש וחצי אחד מה שלא צברתי בשלוש שנים על הכביש, 12 נקודות מקוללות ובשניהם קיבלתי זימון לבית משפט כי עברה מעל חצי שנה מאז שפג רשיון הרכב המשפט הראשון כבר התקיים וברוב טיפשותי שכחתי להתייצב אליו וקרה שנשפטתי בלי להיות נוכח במשפט גזר הדין שנקבע הוא קנס 600 ש"ח ופסילה לחודש על תנאי במשך שנה. כעת בשבוע הבא עומד להתקיים המשפט השני ואני לא יודע למה לצפות אני לא יודע אם יפסל רשיוני מפני שכאשר נתפסתי בפעם השנייה זה עוד היה לפני המשפט הראשון כך שהעבירה השנייה התבצעה בעצם לפני גזר הדין במשפט הראשון, ולפי ההגיון ת…
הודעה אחרונה מאת SMoKeR, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום ברשותי מאזדה MX5 2008 אפורה ,נתקעתי בעמוד באשמתי המלאה התעקם לי הטמבון האחורי ונשברה לי הבקלית מאחורה .לא הייתי בשום מוסך בחיים . יש לי ביטוח מקיף מה אני עושה ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אני נוסע לחופשה באילת למשך שבוע ולא בא לי להשאיר את הרכב עומד שבוע בשכונה. האם יש חניון(ים) מאובטחים 24 שעות ע"י מאבטח באיזור הקריות? תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום. בזמן האחרון אני מתעניין במנועים ומצאתי שני מוסגים שעושים את אותה הפעולה אך בצורה שונה. לפי מה שאני מבין TURBOCHARGE יותר עוצמתי מSUPERCHARGE. האם הם יכולים לעבוד ביחד? או שזה או האחד או השני? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 956 צפיות
ברשיון רכב רשום 110 כ"ס, אבל ראיתי איפשהו שהמנוע הזה מפיק 124 או 122 משהו כזה... (וראיתי שזה המנוע של הדגם שציינתי)
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 832 צפיות
באתרים רשום נגיד camshaft for honda אבל אם אני רוצה להרכיב מנוע משלי? איך אני יודע אם החלקים מתאימים?
הודעה אחרונה מאת baSS4, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מהו הצבע הנחשק ביותר לרכב ללא הבחנה בגזע מין ושנת הרכב???
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 4 תגובות
- 896 צפיות
שלום לכולם היום נגמר לי התוקף של הרישיון כיצד אני מבצע את חידוש התוקף מין הסתם במשרד התחבורה אבל מה הפצודוריה?
הודעה אחרונה מאת tomush18, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברכב חדש בן פחות מחודשיים יש רעידות בהגה כשמגיעים ל- 120 קמ"ש מאז שנולד. שאלות: - דבר ראשון לבדיקה זה איזון גלגלים. אמת? - יש לענין קשר לאחריות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות מקרים רבים של תחנות שמוהלות/מהלו דלק באיזור ירושלים (לאחרונה פז ליד גן סאקר) רציתי לפתוח שרשור שירכז את התחנות האמינות.מי שחווה ירידה בביצועי רכב לאחר תדלוק בתחנה מסויימת או גילה תחנה שמוהלת דלק גם מוזמן להגיב. רוב הרשימות שמסתובבות ברשת די ישנות ובטח היו שינויים לטובה ולרעה בזמן הזה. אז תתחילו לשרשר.
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
מה ההבדל בניהם בעצם? הצורה..? יש שיגידו התנהגות ספורטיבית - אבל מהי? מנוע גדול והרבה כ''ס ביחס לגודל ? מה זה בעצם..תודה
הודעה אחרונה מאת senda, -
מה זה אוברדרייב
מאת kovar- 3 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
יש לי בידית הילוכים (אוטומטי) כפתור ושאני לוחץ עליו נדלקת נורה של O\D משהו כזה אבא שלי אמר לי שזה אוברדרייב. מה זה עושה?
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 683 צפיות
ביום ששי, 3 אוקטובר מארגן מועדון ה-5 כנס ארצי של מכוניות שברולט קורבט לדורותיהן. לפרטים נוספים, אנא כנסו לכאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=226077
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לדעת האם יש הבדלים באיבזור בין שתי הגרסאות? תודה
הודעה אחרונה מאת Croc, -
פגיעה בהולכת רגל. 1 2
מאת akk11-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אתמול ב11וחצי בלילה פגעתי עם הרכב שלי בהולכת רגל שקפצה לי לתוך הכיכר. המצב שהיה הוא כזה, אני נוסע בתוך כיכר במהירות של בערך 15-25 קמש מהירות מאוד נמוכה ולפתע הבחנתי בתוך הכיכר ברוכב אופנים מצד שמאל שלי שהוא שתוי ורוכב על האופנים בתוך הכיכר ומתחיל לשחק בכביש בתוך הכיכר עם הכידון ונוסע לפני במטר וחצי לפני והוא משחק עם האופנים בכיכר ימין שמאל ימין שמאל בקיצור מה שקע זה שאני נסעתי בתוך הכיכר לאט והבחנתי ברוכב האופנים משתולל ובצד ימין על המדרכה ראיתי חבורה של 4 נערות בנות 14 וחצי ככה שפתאום משום מקום החליטו לרדת לכביש ואחת מהם רצה לי לכביש תוך שניה קלטתי את האירוע ישר דפקתי ברקס ובו זמנית גם ניכנסתי בה במהירות של 15-25 קמש בזאת שהיא רצה לי לכביש מצד ימין של …
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
התעכבתי בביצוע הטסט השנתי (מפגר כחודש). בינתיים הגיע קונה שמעוניין ברכב. מבקש לוודא שהרכב תקין "עם טסט". ככלל אצבע - על מי הגיוני שתחול עלות הטסט?
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
-
זה קרה לפני כחודש. לילה:4 לפנות בוקר התעוררתי מתוך חלום ונזכרתי שאופסס שכחתי לגמרי מהטסט של הסובארו טנדר 1986 שלי. האגרה אמנם שלומה בזמן אך זה היום האחרון. מאותו רגע כבר לא נרדמתי רק חלומות בהקיץ על הטנדר המושלם בין האלמוות. בוקר: אצתי רצתי למוסך הקרוב לקבל אישור בלמים. הכל פיקס. הרכב אמנם "עומד" רב הזמן פרט ונסיעת הובלות משפחתית אחד לחודש בערך, חוצמזה, הוא בחניה. צהריים: כולם אמרו לי, המכון ברמלה קשוחים, יעשו לך צרות על כלום. הכסף שלהם זה מהסיבוב החוזר. "רג'קטים" זה שם המשחק. אך אני מלא בטחון עצמי. את הסובארו שלי איש לא ישבור. כבר 22 שנים היא עוברת בפעם ראשונה, אז מה יום מימים? לפנות ערב: מכון איילון ברמלה. הסיוט מתחיל. "אתה צריך להחליף פסים זוהרים", אבל הם חדשים…
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,006 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מאיר בעל הנס
- Michazzz
- daniel.asu
- מבין הרבה
- אברהם א
- Tal7
- santiago
- Jeka88
- amlh
- ידית
- IsraCar
- adir10