Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסחרה ? אז למה כשאני ניגשתי לטסט עם לוחית כמעט מחוקה !! אבל הפלטת פח הצהובה הייתה תקינה, הבוחן הביא פחית עם צבע ומכחול וצבע לי את הלוחית כדי לא להכשל ?

היה לו מאוד קל להכשיל אותי על הלוחית, אפילו תכננתי את זה והבאתי את ה50 ש"ח שהלוחית הייתה צריכה לעלות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז בוא אסביר לך משהו לגבי מכוני רישוי בפרט ונותני שירותים בארץ בפרט:

מי שהוא נראה ערס או אחד שמבין עניין לא מתעסקים איתו. יודעים שאם יתעסקו איתו אז הוא יתחיל להשתולל. מי שהוא לפלף משחילים אותו כמה שאפשר.ככה זה.. ברוך הבא לישראל

אגב "מסחרה" יכולה להיות בשני הכיוונים. מחד לפסול על תקלות חסרת משמעות כדי להכניס עוד כמה ג'ובות למכון ומאידך לאשר תנועה למכוניות לא בטיחותיות כי בעל הרכב מקורב לצלחת או נראה מאפיונר. ראה לדוגמא את כל כלי הרכב שנעים על כבישי ארצנו

עם צמיגים עתיקים או במצב גרוע אבל עוברים טסט כל שנה מחדש.

פורסם

לגבי אנשים שעוברים עם רכבים לא תקינים, קוראים לזה שוחד ואין מה לעשות נגד.

האם אני נראה מפחיד ? מצ"ב 2 תמונות שלי, אחת לפני כ4 חודשים, השניה לפני שבועיים (תודה לרועי שנידב את האוטו לצילום, תודה גם לאלעד שצילם ותודה אחרונה בפרק זה לאוראל ששלח את התמונה)

ראוי לציין שאינני מקורב לצלחת בכל דרך שלא תהיה, ראוי לציין שאני ניגש לפחות 3 פעמים בשנה לטסט.

הפעם היחידה שנכשלתי בטסט הייתה עם במוו 87 לפני כחצי שנה, לא בגלל אי תקינות אלא בגלל "חלון שמש לא רשום ברשיון הרכב" עקב תקנה חדשה שנכנסה זמן מה לפני הטסט.

בברכה, אור (שמחכה לראות את ההנפצה המטופשת הבאה)

IMG_3669.jpg

IMG_2848-1.JPG

פורסם

אור,

להיפך, אתה צריך להתגאות שאתה ערס. סימן שאתה ואני הערסים היחידים שעוברים תמיד טסט בלי בעיה. אנחנו גם הערסים היחידים שמכינים את הרכב לטסט ודואגים שיהיה כשיר.

בגלל שאנחנו הערסים היחידים, אנחנו צריכים לפחד מכל אלה שמגיעים לטסט ופתאום מתברר להם שיש בעיה, כי הם הרוב והם אלה שנמצאים סביבנו על הכביש.

אז בינינו לבין עצמנו, אני מבין שאנחנו צריכים לפחד מהלפלפים שנכשלים לכאורה על כלום :shock:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא טענתי שהם מתלבשים על כל אחד. אבל ראה את הקישור שצרפתי קודם לכן מאתר נטקאר בו אדם חוייב להחליף לוחיות רישוי לכאלו שיש בהן דגל ישראל בעלות 100 ש"ח.

מכיר את שיטת מצליח?

פורסם

לא ראיתי את הקישור.

המכון שהיה מחייב אותי על דבר כזה, היה מצטער שעשה את המעשה הזה.

מדובר בדבר שאינו חוקי, במכון הטסטים מוצעות למכירה לוחיות רגילות או לוחיות עם דגל, ההבדל במחיר הינו 10 ש"ח ללוחית.

אני אישית לא לוקח לוחית עם הדגל, כולם יודעים שפה זה ישראל.

לא מתלבשים על כל אחד, אבל אני מסביר לך שב6 השנים האחרונות הייתי בערך ב40-50 טסטים, לעולם לא הוכשלתי פרט למקרה שסופר כאן וכולם יסכימו שהוא מוצדק.

בקיצר, מי שמגיעה לו הכשלה, מוכשל.

פורסם
קבלו את זה בתור כלל \אקסיומה

אין דבר כזה שרכב ישן (או מודרני יחסית) יעבור טסט מכה ראשונה, פשוט אין אין אין

תשכחו מזה, זאת הפרנסה שלהם, זה העשרים וכמה שקל האלו שחייבים לשלם כדי שתהיה להם משכורת, אין מה לעשות,

תשלימו עם זה וזהו!!!

מרצדס 190E שנת 84. עוברת טסט כמו גדולה בלי סיפורים מיותרים. בפעם לפני אחרונה הרכב נכשל על כיוון אורות. סודר במכון ללא צורך בסיבוב חוזר. פעם אחרונה ביום שישי הרכב עבר טסט ללא כל ריג'קט או הערות מצד הבוחנים. לא חכם להגיד ולצאת סתם בטענות.

וסתם בלי קשר, הטסט התבצע בקומפיוטסט אזה"ת הישן בראשון לציון.

אסף

פורסם

אסף -זה המכון שעמית עובד בו.

גם אצלי עברתי את כל ההצקות מצד מכון הרישוי -היום הם עברו למקום חדש וגם המכשירים חדשים ואני עובר טסט מכה ראשונה.

בפעם האחרונה עם המרצדס זה היה ככה(בסוף היום שלהם בשעה 4 אחר הצהריים):

"תגיד לו שישחק בחופש" הבוחן מעל הבור מתעסק קצת עם ההגה ,"אין חופש ומתחיל לקלל" השני למטה גם ואז הם כמעט הלכו מכות שם ,בסוף העבירו אותי חלק כדי לעשות דווקא אחד לשני...

זה הזוי אבל ברחתי משם כמה שיותר מהר לפני שיתחרטו.

עד היום אני לא יודע -יש חופש או אין חופש?כי יש את הטק טק במשחק עם ההגה.

מה שכן זה שהיה לי מזל והאוטו לא עישן בטסט כי דאגתי להגיע על חום מנוע בינוני.(בין חם לקר בעזרת הוונטה של המזגן)

לעומת זאת הגי אם סי שלי עובר חלק ואף פעם לא נכשל על חלק משמעותי(רק על אור מספר ,פנס קידמי לא מכוון לא יותר מזה)

פעם אחת היה חריג שהייתה נזילה מאחור והברקס לא עצר מבלי שאני יידע ,ובזכות הטסט תיקנתי זאת.

עם חיפושית זה מצחיק כי בגלל הרעש של המנוע, הם צריכים לצעוק או לבקש שאני יכבה את המנוע כדי שאני יוכל לשמוע מה הם רוצים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לא מתלבשים על כל אחד, אבל אני מסביר לך שב6 השנים האחרונות הייתי בערך ב40-50 טסטים, לעולם לא הוכשלתי פרט למקרה שסופר כאן וכולם יסכימו שהוא מוצדק.

בקיצר, מי שמגיעה לו הכשלה, מוכשל.

א. יכול להיות שבגלל שאתה הולך להמון טסטים, מכירים אותך ולא מכשילים אותך על דברים קטנים, היה לי חבר פעם שהוא היה הולך לטסטים במוסך שהוא עבד שם ועל כל השטויות שהכשילו את כולם הוא היה מעביר.

ב. לפני חודש קיבלתי הורדה מהכביש על רכב ללא טסט, עשיתי טסט לסדר את ההורדה נכשלתי על כמה דברים אחד מהם לוחית זיהוי לי היא היתה נראית טובה, אז אמרתי שאני יחזור אני יתווכח, שחזרתי בוחן אחד אמר קדמי התוכחתי והוא הצדיק וחתם, הבוחן אח"כ ראה את החתימה ופסל על האחורי, לא היה לי זמן להתווכח שוב הלכתי להחליף, והאחראי להחלפה החליף את הקדמי שעליו כל הבוחנים הסכימו שהוא טוב, והוא אמר לי שהוא מבין ובטוח התכוונו לזה.

אחרי שבוע הגעתי לעשות טסט לרישיון רכב, הלוחית האחורית היתה מעולה אבל הנורות איתות שעבדו מצוין, היו לבנות ולא מספיק כתומות, (כנראה תוך שבוע ירד הצבע), אגב כל נורה 10 ש"ח.

לשיפוטכם .יוסי.

פורסם

שלום יוסי, אני ציינתי שאני הולך לטסט הכל תקין הכל כשר.

נכון אני משך 6 שנים מבצע 95% מהטסטים באותו המקום, אבל זה לא אומר שמחליקים לי על קטנות.

לגבי הנושא של המנורות והלוחית וכל דבר אחר.

זה יכול לקרות גם על צמיגים וכל דבר אחר ברכב, בגלל שכל בוחן עושה מה שטוב לו בעיניים, יש בוחנים מקפידים פחות יש בוחנים מקפידים יותר.

פורסם

בטסט האחרון ניסו לדחוף לי החלפה של כל ארבעת הצמיגים כן כן , כ-ל ארבעת הצמיגים בגלל שהם לא תקניים,

זה הלך ככה :

הבוחן שלמטה פתאום צועק לזה שלמעלה, מה זה הצמיגים האלו זה סובארו?

זה שלמעלה צועק כן .

אז הוא צועק לו מלמטה תפסול אותו כל הצמיגים האלו לא תקניים מה זה המידה הזו?

אני כבר באתי לצאת החוצה ולפוצץ לו את הצורה , השעה הייתה שלוש ומשהו וכל היום הייתי תקוע במוסך בגלל ההכנה המטומטמת לטסט,

זה שלמעלה צועק לו זה כתוב ברישיון 185,

זה שלמטה צועק תבדוק שוב תבדוק שוב, זה לא הגיוני,

זה שלמעלה אומר לו זאת המידה שכתובה ברישיון אז הבוחן מלמטה אומר לו שילך לבדוק, הבוחן שלמעלה הלך לחפש באיזה ספר או חוברת , בסוף הוא אמר שזה בסדר , ועל אפו וחמתו של הטסטר שלמטה לא נרשמה לי הערה על ארבעת הצמיגים , ולצערו הוא נאלץ לרשום לי להחליף צמיג אחד בלבד ,במקום את כולם, כי הוא היה קצת סדוק.

אז מה אתם אומרים על זה????

טסט לפני זה נאלצתי להחליף את האגזוז שהיה תקין לחלוטין לא מרעיש ולא כלום, לאגזוז אחר , הרכיבו לי אותו דפוק והרכב היה מרעיש כמו טרקטור , ועברתי טסט עם האגזוז במצב המחורבן הזה של הרעש, אז מה אתם אומרים על זה ????

הם ראו קבלה מהאגזוזן שבמקרה , כן רק במקרה יושב מילמיטר לידם אז הם לא אמרו כלום והעבירו אותי.

ובטסט האחרון נאלצתי לסדר את הרעש המעצבן הזה, מה גם שהאגזוזן הסתום הזה הרכיב לי את האגזוז כמו הפרצוף שלו, לפני הטסט האחרון, שהרימו את הרכב על ליפט ראיתי שאין אטמים בכלל והאגזוז מורכב בצורה מעוותת לחלוטין,אבל מה ככה זה עבר טסט לפני חצי שנה.

עזבו את זה שכל פעם דוחפים לי משהו על מנורות שבמוסך אומרים שהם לא יודעים למה כתבו את זה, הווינקרים תקינים.

אז שאף חכמולוג פה לא יתחיל להצטדק, כל מה שכתוב כאן אלו עובדות שקרו , ולצערי קרו לי.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תשמע, כנראה ש185 זו מידה שלא מופיעה בספר (אולי אישרת בקומבינה ?).

המוסך סתום, המכון רישוי סתום, האגזוזן סתום, כולם לא בסדר ורק אתה בסדר.

האם שקלת לבדוק את עצמך ?

פורסם
תשמע, כנראה ש185 זו מידה שלא מופיעה בספר (אולי אישרת בקומבינה ?).

המוסך סתום, המכון רישוי סתום, האגזוזן סתום, כולם לא בסדר ורק אתה בסדר.

האם שקלת לבדוק את עצמך ?

אור , חמוד עשה טובה תפסיק לדבר שטויות כבר מאוחר לך לישון,

אין לי זמן להתעסק עם קומבינות אני לא אסכן את החיים שלי בשביל זה.

אין לי את הסמכות לבדוק ולתקן מכלולים ברכב. בשביל זה יש את אדון מוסכניק

המידה הזו של הצמיג כתובה ברכב עצמו על לוחית ליד כיסא הנהג, היא מאושרת ברישיון הרכב, והיא רשומה בספר הרכב כמידה שבה ציידו את רכבי הסטיישנים עם מנוע 1800. ואם אני לא הייתי מתערב הוא לא היה בודק והיה מכשיל אותי.

לפני שאני בא לטסט אני מכניס את הרכב למוסך אם אני רוצה ואם לא ,והמוסך מחוייב לתת אישור על מערכת ההגה הבלמים, ועוד משהו שאני לא זוכר,

אז איך זה שהרכב נכשל על משהו שהמוסך אומר שהוא תקין? חשבת על זה ? מישהו פה משקר!

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
השניה לפני שבועיים (תודה לרועי שנידב את האוטו לצילום, תודה גם לאלעד שצילם ותודה אחרונה בפרק זה לאוראל ששלח את התמונה)

אם כבר טרחת לצרף את התמונה (שוויצר :lol:) - אני גאה להגיד שהרכב שבתמונה עבר טסט, כמו גדול, ביום שני השבוע. בלי קומבינות ובלי הכשלות מטופשות.

(וחברי הפורום שפגשו אותי יכולים להעיד על המראה המפחיד שלי והגורמט על צווארי)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כן רועי, מראה מפחיד של "חכו אני יביא את הטרקטור של אבא הלך לכם כל המכון בדיקה המזורגג הזה".

לפשוש עם הסובארו, אתה לא תגיד לי מתי ללכת לישון.

אני אסביר לך איך זה קורה כשאתה יוצא מהמוסך עם רכב "תקין" ובטסט הרכב נהיה "לא תקין"

מוסכניק מסתכל רפידות וסנדלי בילום, חותם.

בטסט בודקים יעילות בלימה באמצעות גלילים, אם המחשב מראה שהבלימה לא יעילה, אין ויכוח.

לגבי החופשים בהגה זה הכל תלוי מי בדק כמו שאמרתי.

אני גם אתן לך דוגמא לנושא של הבלמים:

רכב נכנס לבדיקה 4 גזים לפני הטסט, הבדיקה בסדר

הולכים לטסט, בדיקה לא בסדר.

אין סיכוי בעולם שעשו עלי קומבינה, כי האוטו הועבר בקומבינה באותו מקרה (בגלל הבדיקה שלא בסדר).

אם אתה שואל את עצמך ממה זה נובע: מכשירים מכויילים שונה.

• תוכן חדש...