Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מדברים על רכבים סטנדרטיים בגרסאות "חמות" כגון מגאן ספורט/מאזדה MPS/פוקוס ST או על רכבים סטנדרטיים בעלי נטייה ספורטיבית?

כי במקרה הראשון ניתן להנות מהם בעיקר על המסלול, ובמקרה השני על האוטובאן.

מפוקוס 2.0 ניתן להנות בנסיעה רגועה בלבד

הפוקוס 2.0 שלי יותר רכב ספורט ממזדה 6

אין שום פרמטר מבחינת הביצועים בו היא עולה על המאזדה. אתה סתם מבלבל את השכל עם השוואות מצחיקות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוקוס 2.0 שלי יותר רכב ספורט ממזדה 6

דווקא המאזדה נחשבת לבעלת התנהגות ואחיזת כביש לא רעה בכלל...

לא הדוגמא הכי טובה למשפחתומטית משעממת.

ורכב ספורט יכול להיות אוטומטי.

מרצדס SLR.

הדוגמא הכי טובה :)

גיר ידני לא בהכרח מצביע על ספורטיביות,

בדיוק כמו שגיר אוטומט לא יצביע על חוסר ספורטיביות.

החסרונות של גיר אוט' מגיעים ממקומות אחרים - לדוגמא העברת הילוכים איטית יחסית לידני,

צריכת דלק גבוהה יותר.

בין היתר מסיבה זו הומצאו גירים דוגמאת ה-DSG.

פורסם

אי אפשר להגדיר רכב ספורטיבי בצורה יבשה של "הספק גבוה" או עיצוב ספורטיבי", כי לכל אחד מאלה ניתן למצוא בקלות רכבים שהם יוצאים מן הכלל:

פז'ו 106 ראלי\GTI\XSI זה רכב ספורטיבי לכל הדעות, וההספקי מנוע נמוכים (כן, גם ה-120 כ"ס של ה-GTI זה לא הרבה).

אימפרזה טורבו,רכב עם עיצוב "משפחתי" רגיל לגמרי,פה ושם ניפוחים,אבל מבחינת מראה נראה משפחתי,ועדיין רכב ספורטיבי נחשק.

ההגדרה שלי לרכב ספורטיבי:

רכב שנותן לך את האפשרות והביטחון למצות את מקסימום יכולות הנהיגה שלך מבלי להגיע למקסימום יכולות הרכב.

הכוונה שלי היא שישנם הרבה רכבים חזקים,אבל הם אינם רכבי ספורט,כיוון שאומנם יש להם מנוע חזק ויכולות גבוהות על הנייר, אבל הם לא משרים על הנהג את הביטחון כדי למצות בפועל את הפוטנציאל הזה.

דברים כמו שילדה מתנהגת וכדומה זה נכון ולא נכון, כי אכן לרכב ספורטיבי רצוי שתיהיה שילדה איכותית,אבל ישנם רכבים ספורטיביים עם שילדה לא מבריקה בכלל (מי אמר איביזה טורבו\קופרה\FR), ומצד שני ישנם רכבים עם שילדה מעולה (A6 למשל) אבל הרכב מאוד כבד ולפעמים לא ישרה את תחושת הביטחון שלה מצפים מרכב ספורטיבי.

גיר ממש לא מעיד על רכב ספורטיבי או לא, לראייה גם בפורש יש דגמים אם העברה אוטומטית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפי חיפושים בגוגל, ההגדרה למכונית ספורטיבית היא:

Generally, any car that handles better, brakes better, and is more maneuverable than an ordinary passenger car

כלומר היא לא בהכרח חייבת להיות ידנית (או אוטומטית), מהירה, קטנה (או גדולה) וכו'

אלא מספיק התנהגות טובה יותר.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

ואני חשבתי שמכונית ספורט אמורה להיות מכונית עם ערס מאחורי ההגה:shock:

עקרונית מכונית נחשבת ל"ספורטיבית" גם בגלל העיצוב. עיצוב "נימרץ" ו"דינמי" נותן תדמית ספורטיבית לכל רכב שהוא. לפי הגדרה זו, הייתי מכליל בכיף את מאזדה 6 החדשה כרכב ספורטיבי, לדוגמא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אנחנו מדברים על רכבים סטנדרטיים בגרסאות "חמות" כגון מגאן ספורט/מאזדה MPS/פוקוס ST או על רכבים סטנדרטיים בעלי נטייה ספורטיבית?

כי במקרה הראשון ניתן להנות מהם בעיקר על המסלול, ובמקרה השני על האוטובאן.

מפוקוס 2.0 ניתן להנות בנסיעה רגועה בלבד

אין שום פרמטר מבחינת הביצועים בו היא עולה על המאזדה. אתה סתם מבלבל את השכל עם השוואות מצחיקות.

קודם כל תפסיק להתייחס אלי בלשון זכר - אני בפורום הזה מספיק זמן כדי שידעו שאני אישה...

שנית - במקרה ולא ידעת לפוקוס התנהגות די טובה יחסית לרכב משפחתי, היא קלה יותר.

דבר נוסף - זה מצחיק שאתה טוען שמאזדה 6 זה רכב ספורטיבי בעוד שהיא מוגדרת על ידי היצרן כרכב מנהלים אם אני לא טועה...

ומהפוקוס אפשר ליהנות רק בנסיעה רגועה? מתי בפעם האחרונה נהגת בפוקוס 2.0? או יותר נכון איך נהגת בה ואיפה?

רק שתדע אפשר ליהנות אפילו מג'אסטי בנסיעה רגועה - אבל זה מדד ממש לא אובייקטיבי.

אתה מזכיר לי את VOLK ואהבתו להונדה - אהבה עיוורת עד הסוף.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

בשביל להגדיר את ההבדלים בין רכב רגיל לרכב ספורט צריך להגדיר מה זה רכב רגיל ומה זה רכב ספורט. בשרשור הזה ניסיתם לעשות את זה, אבל במגוון תצורות וגוונים שלא נראה לי שתמיד קלעו למטרה. אישית, אני חושב שזה קצת יותר מסובך מכל מה שנאמר, ותלוי בכוונה של פותח השרשור. לכן יואיל הוא בטובו להציע אפשרויות לרכבים רגילים ורכבים ספורטיביים וכך נדע טוב יותר לענות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דבר נוסף - זה מצחיק שאתה טוען שמאזדה 6 זה רכב ספורטיבי בעוד שהיא מוגדרת על ידי היצרן כרכב מנהלים אם אני לא טועה...

ביזנס קלאס נטו, עם נטייה ספורטיבית. ולא חייבים להגדיר את זה על הנייר.

ומהפוקוס אפשר ליהנות רק בנסיעה רגועה? מתי בפעם האחרונה נהגת בפוקוס 2.0? או יותר נכון איך נהגת בה ואיפה?

בפעם האחרונה השוואתי מאזדה 6 2.5 ליטר מול B4 2.0 ליטר על המסלול נחשונים לפני כמה ימים והמאזדה הרבה יותר טובה. פוקוס? נהגתי פעם או פעמיים, לא מרשימה בשום היבט.

רק שתדע אפשר ליהנות אפילו מג'אסטי בנסיעה רגועה

בהצלחה, תהני.

אמרת שפוקוס 2.0 שלך יותר רכב ספורטיבי ממאזדה 6 2.5 ליטר. אני מבקש שתגדירי באיזה פרמטרים בבקשה.

פורסם

למה לא חייבים להגדיר על הנייר? אתה נותן את הפרשנות שלך, ופרשנות היצרן שווה הרבה יותר.

חוץ מזה שנטייה ספורטיבית לא הופכת את הרכב לספורטיבי ובטח שלא לספורט...

פורסם

חוץ מזה שנטייה ספורטיבית לא הופכת את הרכב לספורטיבי ובטח שלא לספורט...

אני כבר כתבתי בהתחלה שזה ביזנס קלאס עם נטייה לביצועים, תקראי שוב.

משום מה את רצית להכניס כמה מילים שלך והכנסת "הפוקוס 2.0 שלי יותר רכב ספורט ממאזדה 6". מאיפה זה בא? מה פתאום? :shock: עד עכשיו לא הראת שום נתון של ביצועים בהשוואה למאזדה. כל הנתונים של פוקוס 2.0 יהיו נחותים.

פורסם

טוב מאחר ואתה ממש לא מבין מה הכוונה (האמת ציפיתי ליותר...) אז אני אסביר:

לא הרכב שלי ולא הרכב שלך נחשבים כרכב ספורט.

לא הרכב שלי ולא הרכב שלך נחשבים רכבים ספורטיביים.

אלה רכבים משפחתיים \ מנהלים עם התנהגות יחסית טובה אבל זה לא הופך אותם לספורטיביים בשום צורה.

אגב - אתה מוזמן לספר לפורום מה זה בדיוק "נטייה לביצועים".

אני לא באה להשוות למי יש יותר גדול אלא להבהיר לך שאתה קצת מגזים.

חוץ מזה- אם אתה רוצה נתונים - כנס ל- www.carfolio.com

פורסם

ואאוווו כמה דיבורים----לדעתי כולם עושים את הטעות של הגדרת מכונית ספורטיבית כמכונית ספורט-ואני אסביר-

מכונית רגילה כשמה כן היא-מכונית שנועדה בראש ובראשונה לספק תחבורה בסיסית ובטוחה לנהג ולפחות 3-4 נוסעים נוספים על ציודם.מטבע הדברים מכונית כזו תיפנה למכנה המשותף הרחב ביותר בכל הרמות-מחיר,איבזור,הספק וכו.

בקיצור עיין ערך מר ישראלי1600 אוט+חלונות חשמל ומזגן {וכמובן בצבע כסף}.

על זה יש גרסאות קצת יותר מאובזרות קצת פחות אבל בתחום השינוע אין הבדל או סטייה גדולה מהבסיס-דהיינו-תחבורה בטוחה ונעימה לכל המישפחה .

מכונית ספורטיבית-מכונית "משודרגת" מכנית בתחומי ההנעה-הספק,מתלים ברקסים וכדו-לרוב משודרגת גם בתחום הקוסמטיקה החיצונית הפנימית ורמת האיבזור-דהיינו-לתת לנהג הצעיר שאין לא מספיק פפלינוס או לנהג הצעיר לשעבר שעכשיו יש לו גם מישפחה להרגיש טוב ושונה כשהוא נוהג לבד או בלי הילדים מאחור וכמובן יתרונות מוטורים הנובעים משידרוג המכאניים של המכונית.בקיצור עיין ערך-כל הפיגו,גולף וכו GTI איביזות ואימפרזות טורבו,או כמעט כל המכוניות so-called sport בארצנו.

מכונית ספורט-התיכנון שלה -היחס בין ההספק למישקל, היכולות הדינאמיות מול הנוחות ,השימושיות מול תצורת ומשקל המירכב---

כולו "פשרה" לטובת היכולות הדינאמיות,מכונית כזו ניבנתה במטרה אחת--להיות מהנה לנהיגה מהירה,בטוחה ונשלטת,וכמובן-

להוציא לצופה בה את העיניים,מכוניות כאלה יש בודדות בארץ ולטעמי קוראים להן s2000 או boxter בחו"ל-פרארי,למבורגיני ושות.

מטבע הדברים הן מוחזקות לרוב כרכב שני בבית .

פורסם
כנראה אני נוהג על רכב ספורט ולא ידעתי.

אל תגזים.

הפוקוס 2.0 שלי יותר רכב ספורט ממזדה 6 והיא נחשבת משפחתומטית עם קצת כוח וטיפת התנהגות...

אל תשכח כמה המאזדה 6 שלך שוקלת...

לפי ההודעה הראשונה של מר BURZUM, נראה לי שהוא התייחס בציניות להגדרה ולא באמת התכוון לומר שיש לו רכב ספורט.

ובקשר לשאר הויכוח. אני חייב להסכים שלמזדה 6 יש נטיות ספורטיביות מובהקות לעומת רכבים משפחתיים או משפחתיים פלוס אחרים בקטגוריה.

אני בחנתי אישית את רוב הרכבים בקטגוריה וה6 הצטיינה (אני מדבר על הגירסה המפוארת בעלת המנוע הגדול יותר). במיוחד גירסאות הראשונות (בכל גיירסה ה 6 התעדנה יותר, כאשר היום יש את גירסה מספר 3).

לפני זמן רב הייתי בגימקנה וראיתי אפילו נהג במזדה 6 שניצח אפילו בעל מיאטה שחורה (שהינו מדריך ידוע בבית ספר ידוע לנהיגה)...

אז נכון, מזדה 6 היא לא רכב ספורט, גם לא הפוקוס. אבל שתיהן מייצגות רכב משפחתי עם נטייה לספורטיביות. אם הייתי צריך לבחור אחת מהן למסלול, ה 6 הייתה הבחירה שלי ...

• תוכן חדש...