רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
שלום רב לחברי הפורום! שאלה לי אליכם, מהכותרת היא דיי ברורה, אך אני אפרט מעט. אני גר בצפון הרחוק ובאיזור חוף אכזיב יש שני מפגשים של מסילות ברזל (לא פעילים כמובן). הצפוני יותר מצבו בכי רע ופשוט כנראה מהזמן ומסיבה שעדיין לא ברור, בזמן חידוש האספלט אף אחד כנראה לא דאג לסדר את הבור שנוצר ולמלא ולישר את האיזור באספלט. אז יוצא שמשני צידי מסילת הברזל הכביש סביר וממש מתי שאתה עובר את הפסים, בקיצור הבנתם. התקשרתי דבר ראשון למע"צ שאגב מהתקלות ראשונה שלי עם מוקד הפניות שלהם אין לי מילה רעה אחת להגיד עליהם. עוד באותו יום בטווח של שעה התקשר אלי עובד מע"צ ואמר שהוא כבר נמצא במקום ושכמו שהודיעו לי בטלפון שכנראה האיזור לא באחריותם אלא באחריות הרכבת, אך הוא אמר שהוא ע…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3596501,00.html בין התגובות בכתבה ניתן לראות שעוד הרבה תחנות של סונול מהלו כנראה דלק, רק היום תדלתי בסונול(בתחנה בראשל"צ, ברחוב הרצל) ושמתי לב שהמד של הדלק אחרי 25 ק"מ בסה"כ ירד בצורה דרסטית, אני מקווה שזה סתם משחק ושהדלק יספיק כמו תמיד, ועוד המחיר גבוהה מבתחנות אחרות.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
נעקצתי ע"י הדבורה 1 2
מאת ran- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ניתפסתי בבוקר נוסע על 117 במקום 80 בכביש של לטרון מכיוון מיני ישראל,הדו"ח הוא על 112 לאחר הפחתה ,עם הדו"ח הקודם אני עומד על 14 נק' ,לפי הכתוב באתר תמרור "*נהג שיצבור 12 נקודות ועד 22 נקודות , יוזמן לקבלת הדרכה בנהיגה נכונה קורס בסיסי , ויעמוד בהצלחה במבחן ." מה הכוונה הדרכה בנהיגה נכונה?
הודעה אחרונה מאת speeder555, -
- 0 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכולם, כרגע קראתי כתבה בYNET שגורמת לי לצחוק / לבכות (הכל שאלה של איך מסתכלים על זה). פרטי הכתבה: חברה הלאומית לדרכים יש תכנית לשיפור דרמטי של המצב על הכביש הישראלי, לאחר פריסת מערכות בקרת תנועה חדשות ומתוחכמות. תאריך היעד לתחילת פעילות: 2011. לינק: כאןבקצרה, ע"מ למנוע תאונות קטלניות,לחסוך דלק ולבקר את התנועה בצורה טובה יותר הרשות הלאומית לדרכים רוצה להקים מערכת בקרת כבישים כמו שקיימת היום בכביש 6 ע"מ לבצע בקרה בכבישים ולמנוע עומסים, כמו כן להתקין מצלמות מהירות ע"מ למנוע תאונות עכשיו לשאלה הרצינית, מה הם צוחקים עלינו? הם צוחקים על עצמם? הם עושים צחוק מהעולם? אם ישקיעו את הכסף בתשתית הכבישים הם יגיעו לכל המטרות שלהם, ישאירו קצת כסף בכיס ובאמת ימנעו ת…
הודעה אחרונה מאת FunkyP, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קצת לצחוק לפני שהולכים לישון. תהנו.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מדובר על חניה בכחול לבן. נניח שרכב עומד ליד מדרכה הצבועה בכחול לבן במשך שעות היום ללא תו חניה אזורי. נניח שהרכב הוא קליאו ספורט (לא חייב, יכול להיות דגם אחר). נניח שהרכב מכוסה בכיסוי... האם מותר לפקח חניה להרים את כיסוי הרכב כדי לחפש תו חניה אזורי או תו חניה אחר? האם הפקח יתעכב על רכב מכוסה בהנחה שנדובר ברח' צדדי עם הרבה חניה פנויה כל היום? למי יש ניסיון עם זה? אני יודע שיש חובה כלשהי לכתוב את מספר הרכב על הכיסוי, אבל אף אחד לא אוכף את זה וגם ככה זה לא עוזר לפקח חניה.
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב (בשלב זה בלי שמות) הוכנס למוסך עקב רעידות ב 90 קמ"ש לאחר שעבר איזון גלגלים שלא פתרו את הבעיה. לרכב הנעה אחורית קבועה ו 4X4 בשילוב. הצמיגים בני שנתים שעברו אולי 15000 ק"מ. בעל המוסך הרים את הרכב על ליפט וסובב את כל הגלגלים. ניצפו 2 גלגלים עם תנועה אליפטית (ביצה) קטנה (שלעניות דעתי לא יגרמו לרעידות). הגלגלים הוצלבו בצדדים ע"מ לבודד את התקלה, האם מדובר בגלגל או בציריה/סרן? בגלגל הקדמי הבעיה עברה לצד השני ואילו בגלגל האחורי הבעיה נותרה על אותו הצד (כפי הנראה ציריה). הרכב נשלח לצמיגן שעובד עם המוסך והנ"ל איזן מחדש את 4 הצמיגים. לאחר האיזון לא הורגש שיפור. בעל המוסך לא התעצל והחליף את כל 4 הצמיגים של הרכב שלי בצמיגים של רכב אחר מאותו הסוג ויצא לנסיעה על כביש …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי ליידע את כולם כי נודע לי ממקורות משטרה כי ישנו תגבור משמעותי של משטרת תנועה מהצפון אל הדרום. היה כבר אפשר להרגיש את זה היום, נוכחות גדולה של ניידות באיזור אשדוד ואשקלון. שימו לב.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
איזה מהמשבשי לייזר טוב יותר? הבליינדר הותיק והמוכח או ה- laserprotecto החדש שמפורסם המון כאחד עם טכנולוגייה חדשה וטובה יותר. בליינדר: http://www.blinder-il.com/ laserprotector: http://www.laserprotector.co.il/propark.htm
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום יש לי טויוטה קורולה החדשה שנת 2008 יצא לי להתיקל במפר טויוטות כמו שלי עם אור לבן כחול אני רוצה להזמין את הנורות האלה ולשים על הרכב http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BLUE-XENON-8500K-9006-FOGLIGHTS-05-08-TOYOTA-COROLLA_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ36476QQihZ017QQitemZ270273399161QQrdZ1QQsspagenameZWDVW נורות אלה חוקיים או שיכולים לעשות לי בעיות עם זה אם זה לא חוקי מה כן חוקי אני לא מבין ממש בזה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 0 תגובות
- 569 צפיות
אהלן! מישהו מתכנן לנסוע לראלי בירדן? הבנתי שכדי להכנס לירדן צריך שהרכב יהיה רשום על שמך (או על שם מישהו שאתה מכיר, ולהצטייד ממנו באישור נוטריון), ובכל מקרה הביטוח המקיף לא תקף. דייקתי? בכל אופן, אם מישהו נוסע, יהיה מועיל לדון על זה. הנה קישור נוסף בנושא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=225434 אביעד
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני יומיים פגעו לי באוטו בחנייה, כנראה משאית או מיניבוס חזר עליי רברס ופשוט שבר לי את כל האוטו, מכסה מנוע שמשה קדמית וכנף. אני מסיק שזה משאית או משהו דומה כי הוא פשוט לא נגע בטמבון ככה שמסתבר שזה רכב גבוה. כנראה שנשבר לו הפנס האחורי וזאת אחת מהראיות שהוא השאיר בסביבה על האוטו שלי ולידו. אני מבקש ממכם עזרה לזהות את הרכב לפי הפנס השבור, אני מקווה שזה לא יהיה קשה. זה הפנס השבור שלו: תודה.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כתבה מתוך וואלה http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1344359 כבר שנה שלישית שיש שינויים בצורה הזאת לדרגות, תמיד מראים שזה לטובת הקונה האומנם? קבוצת רישוי 2 לדוגמא היא עד 111 אלף ש"ח היא תרד לעד 105 אלף ש"ח זאת אומרת שאם יש לכם מכונית שעלתה יותר מ105 אלף ש"ח היא תיהיה דרגה 3 ותשלמו עליה יותר מס'. קבוצות הרישוי לשנת 2009 קבוצה 1: עד 90,000 שקל קבוצה 2: מ-90,001 ועד 105,000 קבוצה 3: מ-105,001 ועד 123,000 קבוצה 4: מ-123,001 ועד 139,000 קבוצה 5: מ-139,001 ועד 180,000 קבוצה 6: מ-180,001 ועד 258,000 קבוצה 7: מ-258,001 ומעלה להזכירכם לפני שנתיים - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3322960,00.html
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום! בני כל היום יושב על המחשב ומנסה להבין איך לבנות מנוע של מכונית. האם יש מישהו שמכיר איזשהו חוג/סדנה/מוסך שיוכל ללמד אותו דבר מה? בנוסף אם יש איזשהו ספר שמסביר בצורה טובה על מבנה המנוע אשמח שתתנו לי את שמו. בתודה דורי !
הודעה אחרונה מאת ניסן חזאזי, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לדעתי זה מקורי וחד. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3593581,00.html חבל שרק מגזר אחד יראה זאת. .
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, איפה אפשר לרכוש גלאי ולנטיין ולהתקין התקנה מקצועית? כולל הגלאי האופציונאלי האחורי. ראיתי שבאתר של מכמונות המהירות אפשר לרכוש את הגלאי אבל אין שום פירוט איפה אפשר להתקין אותו. תודה
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי הגלאי הנ"ל אשר נקנה מזמן בחו"ל וחזר לא מזמן משדרוג ל-POP. עם חזרתו ארצה החלה בעיה - מספר שניות לאחר המופע האור-קולי שמתקיים לאחר ההדלקה ומודיע כי מצבי יורו ו-POP מופעלים הגלאי מתחיל לצפצף (ביפ-ביפ ולא צפצוף רציף) ובתצוגה מופיעה האות E. ניסיתי להפעיל אותו במספר רכבים, בנסיעה ובחניה, עם מנוע מונע או כבוי אבל תמיד אותה תוצאה. מישהו נתקל בדבר כזה? האם זה מצביע על תקלה או על בעיה בהגדרות? יש לי מה לעשות לפני שאני שולח אותו שוב לאוהיו? תודה מראש, יוסי.
הודעה אחרונה מאת speeder555, -
אני עכשיו לומד נהיגה ברכב ואני לפני טסט (שבוע הבא) אני עכשיו רוצה הלתחיל ללמוד גם על אופנוע השאלה שלי זה אם אני צריך לעשות תיאוריה גם בשביל האופנוע והאם כל הלמידה תהיה רגילה (15 שיעורים וטסט) או עם פחות דברים
הודעה אחרונה מאת danniel, -
- 0 תגובות
- 833 צפיות
מתוך הודעת הארגון: כאשר ה- ENCAP הוקם ב- 97' נדמה היה שלקבל ציון 5 כוכבים הוא כמעט בלתי אפשרי. אבל כיום רובן המוחלט של המכוניות שנבחנות מקבלות 4 ו- 5 כוכבים. (לטעמי, זה דווקא מעיד שהארגון לא העלה את רף הדרישות יותר מדי זמן). אולם, לדעתם יצרני הרכב כדי למשוך קונים משקיעים הרבה כדי להשיג ציון של 5 כוכבים בעוד שתחומי בטיחות אחרים מוזנחים. ה- ENCAP חושב שהצרכן צריך לקבל רכב בטוח ליושבים בו וגם לסובבים אותו. בעיקר הארגון מודאג מהציונים הנמוכים שהרכבים משיגים בהגנה על הולכי רגל. לפיכך, ה- ENCAP החליטו לפתח שיטת ניקוד חדשה שתתחשב בכל המרכיבים של בטיחות הרכב כולל מערכות ההגנה האקטיביות השונות. בשיטת הניקוד החדשה הציון המקסימלי יהיה גם 5 כוכבים אולם הוא…
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב הצרפתי שאין ספור סרטונים ביו טיוב מראים אותו שוחט אגדות, ישנות וחדשות, הרכב אולי הכי לא מוערך של פזו מבחינה ספורטיבית מול רכבים מוערכים מאוד באופן כלל עולמי וכולם אוכלים את האבק של הפזו. השאלה שלי היא מה הסיכויים שיאשרו אחת לייבוא אישי וכמה נזק יצא כל הסיפור הזה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ל- ADAC הגרמני יש תשובה. מבחן הבטיחות הקדמית של רכבים ברוב העולם מדמה תאונה במהירות של 64 קמ"ש כאשר 40% מחזית הרכב מול הנהג פוגעת במחסום. אבל ב- ADAC שאלו מה יקרה לרכב במהירות פגיעה של 80 קמ"ש ?. למה זה דומה - אם תיסעו במהירות של 100 קמ"ש ותבחינו במכשול ממרחק של 50 מטר ותלחצו על הבלמים אז כאשר תפגעו בו המהירות שלכם בזמן הפגיעה תהיה כ- 64 קמ"ש (מזכיר משהו). אבל, אם המהירות ההתחלתית שלכם הייתה 110 קמ"ש אז הפגיעה תתרחש ב- 80 קמ"ש ! ונניח שנהגתם ב- "רנו לגונה" חדשה, אחד מהרכבים היותר בטיחותיים כיום. רכב גדול שזכה בציונים מצויינים. הדף מה- ADAC מתורגם. בדף הזה (למטה, הקישור מתחת ל- "ADAC-TV") יש גם סירטון. ב- 80 קמ"ש אזור הקריסה הקדמי …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
נהגים כשרוניים 1 2
מאת dany-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות אבל זה פשוט כישרון: http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5598
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחר אני מתגייס(נהג) והרכב הולך לשבת עד יום שישי בחניה בלי שיגעו בו אני היחיד במשפחה עם רשיון(אין אחים ולהורים אין רישיון),רציתי לדעת אם זה יזיק לרכב כי כמה אמרו שכן ושאלתי למה ולא החזירו תשובה,אם זה מזיק אני יביא לחבר את המפתח כדי שהרכב יהיה מונע פעם ביום.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לפני קצת פחות מ-3 חודשים, יום שבת, נסעתי לת"א. היינו בים, אכלנו, שתינו, אבל כשרצינו לחזור, פתאום לא זכרנו באיזה רחוב האוטו עומד (העיר הגדולה היא לפעמים גדולה מידי). אחרי כחצי שעה של חיפושים רגליים כבר הייתי בטוח שהמגאן נגנבה, וזה היה ממש עצוב כי היה בפנים דיסק חדש של רדיוהד בסופו של דבר האבידה נמצאה ברחוב טרומפלדור. אני מתקרב לאוטו ורואה להפתעתי דו"ח חנייה על השמשה. וזה היה ביום שבת! אוקיי, מרוב שביזבזנו זמן על חיפוש הרכב כבר היה מוצ"ש, אבל לא היה לי מושג שעיריית ת"א החמדנית מחלקת דוחות גם ביום המנוחה הלאומי. אז תדעו לכם והישמרו לנפשותיכם ולכיסכם. זה בכלל היה מעצבן, כי הדו"ח התקבל רק 5 דקות לפני שהגענו לאוטו, ככה שאם היינו עושים את הניווטים בתל אביב קצת יותר טוב - הדו"…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני כבר זמן מה שמתי לב לפורשה 911 קררה קבריולה שמסתובבת פה בעיר, לבנה חמודה, והיום יצא לי לראות אותה חונה. מישהו יודע \ שמע על הבעלים של הרכב ? למי הוא שייך ?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום שמי יניב אני חדש ישן פה.. מידי פעם מוצא את הזמן לבוא ולהכנס לפורום אני לא יודע אם כאן אפשר לכתוב את מה שאני רוצה לכתוב אבל אם לא אשמח אם יעבירו את ההודעה הנ"ל לפורום המתאים.. אז ככה אני מכונאי רכב כבר 3 שנים ובזמן האחרון התחלתי יותר להתעניין בכל נושא הקוסמטיקה של הרכב של הפנים ושל החוץ.. עכשיו יש איזה מקום שמלמד את נושא העיצוב של הטיוניג בארץ או משהו? או עיצוב בפיברגלאס למכוניות? אשמח אם תעזרו לי.. תודה, יניב
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם עשיתי טסט מכון מסויים ונכשלתי, האם אני יכול להעביר את הבדיקה למכון אחר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 870 צפיות
שלום. רציתי לשאול שתי שאלות בנוגע לנתוני צריכת הדלק: האם ניתן לסמוך על הנתונים המופיעים במחשב הדרך כתורה מסיני, כלומר האם אלו נתוני אמת או שיתכנו זיופים? בחיפוש בפורום ישנה את העצה לבדיקה האולטימטבית, דיינו, מילוי טנק מלא, נסיעה כ-100 ק"מ לערך, ולאחר מכן מילוי חוזר באותה תחנה ובאותה משאבה בדיוק. שאלתי היא כזו: האם מובטח שידית המשאבה "תקפוץ" תמיד באותה נקודה? האם בבדיקה מסוג זה לא יתכנו זיופים? תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כאילו שאין להם מספיק SUV שהורסים את העולם עכשיו הם רוצים אחד על בסיס המיני. הדבר המחריד הזה נקרא The MINI Crossover Concept ויש לי הרגשה שזה ייצא כם לייצור המוני. למחדל יש 4 מושבים בודדים, 4 דלתות שאחת מהם , זו שמאחורי הנהג , היא דלת הזזה , הנעה ל 4 גלגלים ואורך של 4 מטר.
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
חלק מהתמונות לתמונות בגודל מלא יש ללחוץ מאוד חזק על התמונה עד שתראו את העכבר מתפרק. בשביל לא להציף את הפורום הזה, ( מי יודע, אולי אחסם הפעם ) אתם מוזמנים לבקר בגלריה המוטורית. ( המתעדכנת מחר ) pbase.com/vovka43r
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,154 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- -UC-
- Michazzz
- ronrobin
- ברווז
- טויוטה סופרה
- נירו72
- Shay Shd Dave
- chezik
- unreliablebazooka
- PASHUT
- ofralon
- m.s.n