רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
הנ"ל כולל משלוח ומס להלן. אני עדיין בודק את העניין ואיך וכמה זה יסתכם בסופו של דבר (ואם זה שווה). http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=192147 אני בטוח שאם תהיה קבוצה נוכל לקבל עזרה יותר גדולה ממיני ארה"ב. מחיר לדוגמא של קופר S עם תוספות בארה"ב: 25000$. משלוח: 1500$ בסה"כ: 26500$ מס (ארצות הסכם 105%): 26500 * 2.05 = 54325$ דולר ממוצע (באם יעלה) 3.8 : 54325*3.8 = 206435 ש"ח השינויים שצריך לעשות הינם הספידומטר ומד מרחק (ואולי אולי בפנסים הקדמיים) במוסך המרכזי: נניח ויקחו על זה 10000 ש"ח. נקבל: 216435 ש"ח. שזה המחיר של קופר רגילה בארץ, והמחיר של כזו בארץ הינו 270000 ש"ח. אשמח לשמוע דעות (ולא מהמשמיצים סתם לרעה).
הודעה אחרונה מאת matan0041, -
שלום לכולם הזמנתי רכב חדש, היום מסרו לי שהסיומת היא 61, למרות שביקשתי את הסיומת העדכנית 67 או 68. ראיתי מכוניות של היצרן עם סיומת 67. האם יש מקום לתלונה/ החלפת מספר או משהו כזה או שזה משהו נורמלי? מאוד חבל שרכב מסוף 2008 נע בכביש עם סיומת של 2006!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בבקשה רק מי שבאמת יודע שיענה קיבלתי דוח האמת די מוצדק על חניה כפולה בסך 250 שקל את הדוח קיבלתי ביד משוטר תנועה לפי מספר רכב ורשיון נהיגה שלי מרוב ששגעתי אותו הוא טעה ורשם בספרות 250 ובמילים מאה שקל "מאיפה אני אמור לדעת כמה אני אמור לשלם ?"(המרכאות לא סתם כאן )
הודעה אחרונה מאת unix, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
שלום מתוך סקרנות רבה רציתי לדעת מהם ההבדלים; אני יודע ש-TDI משמעו Turbo Direct Diesel Injection - הזרקת טורבו דיזל ישירה. חוץ מזה אני בור, הבנתי ש- TSI נחשב לחלש שמבין החבר'ה, למה זה? ומה כל השאר אומרים? שיהיה סופ"ש נעים ורגוע, חן
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 692 צפיות
בכביש שאני נוסע בו כמעט כל יום שמתי לב שעומדת ניידת בצד הדרך בכביש שבין מחלף עתלית לצומת בית אורן. היום נסעתי ממש לאט בשביל לראות מה מותקן עליו וראיתי שזה דבורה. ראיתי לפי הקישור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=175855&highlight=%D7%93%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94 שהדבורה זה המכמונת הכי מתקדמת אבל עדיין השוטר צריך לעצור את הנהג כדי לרשום לו דוח, האם זה לא עובד ככה כמו המצלמות שזה שולח דו"ח בדואר? כשעברתי על יד הניידת השוטר פשוט הוריד את המשענת ונח לו שם בניידת, לא נראה שהוא התכוון לצאת לעצור מישהו בצד.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה, כבר שבועות רבים שאני מבלבל לרבים כאן בשכל, ומטעויות רק לומדים. הסיפור הוא כזה, הייתי עם סוכן ביטוח שנתן לי פוליסה בכלל ביטוח, להונדה סיוויק 04 ב6700 שקל, וביטוח חובה ב2400 שקל, סמכנו עליו בהתחלה שיתן את המחירים הזולים ביותר (יש לנו תיק רחב מאוד אצלו) וכמובן שהוא לא עשה כך, נאלצתי להוסיף מיגון בכדי שיאשרו את הפוליסה, 600 ש"ח שנוספו מעבר לפוליסה, ובנוסף ההשתתפות העצמית שלי היא 2000 ש"ח, מאחר ואני נהג חדש. אמר שיקפיא את עניין הביטוח זמנית, הוא מצא בזמנו פוליסה משתלמת יותר, והעניין עם המקיף נגרר ונגרר ובסוף הועברתי לכלל ביטוח, ולמעשה "הרווחתי" 3 חודשי ביטוח בגלל המעבר הזה, את הביטוח "דרכים כבר שילמתי ביום העברת הבעלות וגם את הביטוח חובה, החלטתי לקחת יוזמה ול…
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אבא שלי, אדם בן 75. מחזיק ברשיון נהיגה ישראלי כבר 58 שנים. למרות שהוא נוהג ממוצע של 30K בשנה. אין לו עבירות. לפני כשבועיים קיבל בדואר זימון למשפט. הוא הואשם כי נהג במהירות של 80 קמ"ש (שמונים) מעל המהירות המותרת, ב 4 לפנות בוקר בירושלים וצולם במצלמת מהירות. אבי מעולם לא עבר על המהירות, לא נהג בירושלים בתאריך העבירה, איש מלבדו לא נוהג ברכב והטח לא ב 4 לפנות בוקר. כשלקחתי את העניין לבדיקה מעמיקה יותר. הסתבר כי הוא "צולם" יומיים לפני שקיבל את הרכב מהיבואן. מדובר ברכב חדש יש ראשונה. התקבל עם 0 ק"מ. תחילת הבעלות שלו על הרכב היא 4 ימים לאחר ביצוע העבירה. אגרת היבואן שולמה ברשיון הרכב יום אחד לפני שהרכב נמסר, שלושה ימים לאחר ביצוע העבירה לכאורה. שאלתי היא האם במש…
הודעה אחרונה מאת ork21, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב, זה קצת ארוך: קניתי את הרכב (פולו 00') בתחילת הרכב, כשקיבלתי את הרישיון. הרכב הגיע עם פירלי מתפרקים מאחור וצמיגים ירוקים שהורכבו זה עתה (אך יוצרו אי שם ב 2006) של firestone מקדימה. (מידה- 175\65\14) את הפירלי החלפנו במהירות ל yokohama A.drive טריים. לא היו בעיות מיוחדות, ובסביבות מרץ שהיה לי כסף החלטתי לשדרג את הקדמיים הירוקים והישנים ליוקוהמה א.דרייב. כמובן חדשים לאחור וה"ישנים" קדימה. כבר היה קיץ (כן מרץ בישראל זה כבר קיץ) אז לא היו לי מפגשים עם כביש גשום, רק בכיכרות עם חלקים רטובים עקב הממטרות. ובכל מפגש כזה ידעתי להוריד מהירות ל-0 מכיוון שאחרת הייתי מקבל תת-היגוי חריף. אפילו כתבתי על זה פה ואמרו לי שאני נוסע מהר מדי (אין מצב, כיכר ב 20 קמ"ש זה לגיטימי)…
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 42 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היום בסמוך לשעה 10 וחצי הייתה תאונה קשה למדי בישוב שלי , תאונה בין רכב פרטי לבין קשיש בערך בן 80 על קלנועית . התוצאות קשות למדי כפי שניתן לראות בתמונות , הקלונועית התפרקה לשתיים והחלקים שלה עפו למרחק של כמה מטרים את הקשיש פינו במסוק של מד"א הוא נפצע בראשו ובחזה מצבו קשה למדי. את הנהג של הרכב אני מכיר באופן אישי הוא ניפצע באורך קל ממה שנאמר לי , אומנם סימני הבלימה הארוכים (משהו כמו 15-20 מטר) לא מותרים הרבה צל ספק המהירות הייתה גבוהה מהמותר בכביש (שטח עירוני , 55 קמ"ש) אך אם זאת הוא לא אשם (לפחות ממה שידוע לי) הקשיש חצה את הנתיב של הכביש כדי להיכנס לביתו בלי להסתכל שיש מכונית בנתיב הנגדי ולא הותיר לנהג המכונית הרבה סיכוי לברוח , סביר להניח שאם מהירות המכונית הייתה נמוכ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
באזור המרכז, דרוש סטודנט לעבודה במשרה חלקית ,מעניינת וגמישה מאוד בשעות. מי שמעוניין מוזמן לשלוח לי קורות חיים ל- [email protected] או לשלוח את הפרטים שלו בה"פ עם רקע תעסוקתי וכיו"ב.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 2 תגובות
- 950 צפיות
יש בכביש עכו כרמיאל מצלמות מהירות בשני הכיוונים בצומת ציקלון (הם היחידות שפועלות כל השאר שלאורך כל הכביש דמה) . לפני כמה ימים נסעתי בכביש שם והגעתי לפני אותה מצלמת במהירות באוזר ה-85 קמ"ש , אבל עקף אותי רכב משמאל במהירות יותר גבוהה בדיוק שעברתי שם והוא קיבל פלאשים אבל מכיוון שהיינו צמודים בדיוק במעבר מול המצלמה נדמה כאילו והיא צילמה גם אותי. במקרה כמו שתיארתי פה המצלמה יודעת למי לשייך את העבירה?
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מתלבט אם לשים אזעקת ביפר ואם כן איזה אזעעקה לשים ברכב בין הגארד LS 635 לבין הרב בריח MPV650 מהניסיון שלכם רציתי לדעת מה יותר עדיף ולמה? איזה אזעקה יותר רגישה באיזה אזעקה זה מראה במדויק את מה פתחו ברכב דלת,פג'ז מכסה מנוע ואם אפשר עוד פרטים על הביפר בכלליות תודה
הודעה אחרונה מאת BEEKER, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
השאלה למעלה ^^
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
New MINI Convertible to debut in Detroit נכון,הם אמרו שהפסיקו לייצר את הפתוחה וזה היה מתוכנן מראש. אז מה? יש חדשה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בקרוב יהיה ניתן להתחבר למחשב הרכב בעזרת מכשיר iPhone וכבל OBD-II ! iRfLS6jkBMY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://devtoaster.com/products/rev/index.html מגניב .
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
פשוט לקרוא ולהפנים ובלי תגובות בבקשה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3581412,00.html
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נראה שהיורה החליט להקדים מעט השנה, וכבר אתמול החלו לרדת באיזור המרכז ממטרים פזורים שנמשכו עד הבוקר. אנא, סעו בזהירות. הכבישים כאן חלקים בצורה מפחידה. בואו נעבור את החורף הזה עם מינימום שרשורים הנושאים כותרות בסגנון: "איבדתי שליטה בכיכר רטובה" או "זקוק להמלצות לפחח טוב שיכול למתוח שילדה". זוהי גם ההזדמנות להזכיר לכל מי שטרם עבר קורס נהיגה מתקדמת למהר ולעבור אחד, ממש לא חשוב באיזה מבתי הספר - העיקר שתעברו אותו. כמו"כ, זה גם הזמן לבדוק את מצב הצמיגים. זכרו שצמיג סיני חדש מאיכות גרועה לעיתים יכול להיות עדיף מצמיג מצוין ממותג מוכר אך במצב סליקס. וכמובן, שנה טובה ומתוקה לכל חברי הפורום ובני ביתם
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ביום חמישי בערב חזרתי לי מהבסיס מאושר ושמח ואחרי שראיתי את החברה זזתי הביתה לישון. העמדתי את המכונית עם הפנים ליציאה מהחנייה בירידה (בעיות התנעה...זמניות..) כ 3 מטר מהונדה אקורד חדשה ונוצצת... מבט קל אל ההונדה לילה טוב לסקודה שלי ועליתי לישון...ב 8 בבוקר אבא שלי מעיר אותי בפלא וקורא לי לחנייה אחרי ששאל האם הכל היה בסדר אתמול.... ירידה לחנייה אחרי הרבה אי הבנה למה לא השלמתי את שעות השינה לי אחרי שבוע בצבא... את הקפה החליף לי המראה הבא: אצל ההונדה מרוסק כל הטמבון וכמעט כל החלק הקדמי, נכנסו בע עם הקדימה, ובשלי נכנסו עם החלק האחורי ברוורס..עכשיו לעומת ההונדה זה כלום אבל עדיין יש לי קמט מקדימה ובאסה כי אין לי מקיף...ואף אחד בלילה לא ראה כלום ומי זה היה... כאב לי …
הודעה אחרונה מאת Dar, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן! השאלה בכותרת. האפשרויות הן: כן. לא. לא יודע, אולי כן, אולי לא... אני אישית לא הייתי לוקח, כי הנערים הרסו את האמאמא של המנוע, לא טיפלו בו טוב, לא תחזקו אותו טוב, והוא סתם נראה מכוער...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי אני מכיר כמה מקומות שאפשר לקנות מהם חלפים שונים לרכבים שונים כמו: רדיאטור, סוללות, פנסים, פגושים וכ"ו. יש מישהו שקונה חלפים כאלה ? חוץ מאלה שבאים עם גרר וקונים רכב שלם לפירוק כמובן
הודעה אחרונה מאת עמי555, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי יודע באיזה שנים נמכרו בארץ סיוויק מתוצרת טורקית?
הודעה אחרונה מאת asaf999, -
האנזו הגיע, יקח לי קצת זמן להתאושש מהחוויה. תמונות נוספות והתרשמות ממה שעבר עלי בזמן שביליתי במחיצת הדבר הזה יגיעו בקרוב... כשאתאושש.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם אני אביא בייבוא אישי באופנוע ים מארה"ב, אני אצטרך לשלם בארץ מס? אם כן, מישהו יודע כמה?
הודעה אחרונה מאת dany, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ותקבל אריאל אטום
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב, הערב נתפסתי בעיר התחתית בחיפה 4 קילומטר לפני גשר פז, על מהירות של 92 קמ"ש בקטע בו מותר לנסוע 50. הסיפור הוא כזה, אני לא ממש זוכר כמה נסעתי אבל בטוח שלא 92, חזרתי מהעבודה הכי רגוע שיש בהכי כיף אחרי יום ארוך, נסעתי כמו שכולם נסעו בנתיב האמצעי בקטע הזה יש 4 נתיבים לכיוון נסיעה, הוא עמד בסוף העיקול מיד אחרי רמזור, אין שום סיכוי שנהגתי יותר מ 65-70. הרישיון כמובן נלקח וקיבלתי שימוע בפני קצין ביום ה' בבוקר. אני נוהג כבר 7 שנים עברה אחרונה הייתה ב 2006. מה צפוי לי בפני הקצין ההוא? מה אני יכול לטעון? האם הם בכלל מקשיבים או שהם בשלהם וזהו... נקבע לי משפט לינואר 2009, מה צפוי להיות העונש? והאם שווה לקחת עורך דין, או שלהכין שיעורי בית לגבי הכל כולל הוכחות ולעמוד מ…
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
שלום לכם, הסיפור הוא כזה: לפני חודש חבר טוב שלי רצה שאבוא איתו להופעה ובגלל שלא רציתי הוא הבטיח שלמחרת הרב שלי לא יניע. למחרת הרכב הניע אבל מיד נכבה, פתחתי את המכסה מנוע ומסתבר שהוא ניתק חוט הצתה אחד מהמפלג. הרכב לא הניע יותר. מיד טלפון לחבר ולמחרת הוא גרר אליו את הרכב וניסה לתקן את המפלג אצל מוסך של חברים שלו ללא הצלחה. הוא שלח את המפלג לשיפוץ אצל מומחה למפלגים (אדמונד בת"א) וזה אמר שהמפלג גם ככה היה נהרס מתי שהוא אך הניתוק של חוט ההצתה היה הקש ששבר את גב המפלג. בקיצור תיקון של המפלג + חוטי הצתה חדשים + פלגים חדשים עלה 750 ש"ח. החבר שילם חצי ממחיר המפלג החדש 250 ש"ח. הוא החזיר לי את הרכב אך המצבר היה גמור, גם בגלל ניסיונות ההנעה החוזרים ונישנים וגם כי הוא ג…
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 1 תגובות
- 642 צפיות
במהלך נהיגה אני לא עובר את גבול 3000 סיבובים לדקה. האם יש הצדקה לכך? (בהתחשב בגיל של המנוע). אולי אפשר להגיע גם ל 4000 בלי לחשוב פעמיים? מנועי ה M40 יחד עם המאוורר המאסיבי די רועשים לכן יש חשש ללחוץ על הגז. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת moelia, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי את המייל הזה המזהיר ממכמונת חדשה באיזור קיסריה . הנה התמונות , האם זו מכמונת ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
והפעם גרסת DIESEL Fiat 500 Special Edition “DIESEL” : Fiat 500 by DIESEL המחיר מתחיל ב €15,000 שזה פחות מג'ינס של דיזל. יש גם גג פתוח בדרך... http://globalmotors.net/fiat-500-cabrio-spotted-again-with-a-better-view-of-the-rear/ http://globalmotors.net/fiat-500-cabrio-spy-shot-series-continue/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם הפתרון של onstar יכול לסכל את גניבות הרכב ? או שהגנבים יפתרו את המשוואה מהר מאוד ? 0AZBb13px0w דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Discover,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)