Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מותר 55 קמ"ש ואף לא 50 קמ"ש באופן מובן מאליו.

המהירות המותרת הינה עד 50 קמ"ש(אלא אם צויין אחרת) וכל מהירות בכל דרך חייבת להיות מותאמת לתנאי הדרך, כך שגם 50 קמ"ש יכול להחשב כמהירות מופרזת ליד מעבר חציה, בי"ס, גן-ילדים וכד'.

אגב, התקנה על איסור נסיעת קלנועיות בכבישים התקבלה כבר באמצע 2005 והיא חלה רק על קלנועיות צרות, הקלנועיות הרחבות אסורות בנסיעה על מדרכה.

נכון! הנהיגה צריכה להיות בהתאם לתנאי הדרך, ו 50 זה המקסימום.

לא אהבתי את התגובות על ה"זקן" חברים אלו ההורים שלנו וגם אנו נגיע לגיל הזה. הקלנועית זו הרגליים שלהם ורוב המשתמשים בקלנועיות או כסאות גלגלים חשמליים נוהגים כחוק.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יוסי, בלי קשר לרכב, באילו מדינות בעולם המערבי תוכל למצוא רכבים בני למעלה מ20 שנה נוסעים על הכביש בתור רכב יומיומי של אנשים ?

כי כמה שזה ישמע מוזר, בביקורי האחרונים בחול התקשתי למצוא מכוניות בנות למעלה מ10 שנים על הכבישים.

זה כי נסעת לאירופה, ושם יש מערכת שלמה שמאלצת אותך למכור את הרכב שלך ולקנות חדש.

בוא נתחיל עם ארה"ב...

שם יש המון אנשים שנוסעים על מכוניות ישנות מאוד. זה ממש לא נחשב במקומות מסוימים למשהו שלילי.

בצ'ילה גם (כן, זה בדרום אמריקה אבל נחשב למדינה הכי מפותחת שם עם סטנדרטים מערביים).

אני רק מזכיר לך שכשגרתי בצ'ילה הייתי נוסע על מרצדס שנת 76 ומרצדס שנת 85 כרכבים יומיומיים.

מה שקורה בארץ זה מיסוי מטורף שמוציא מפרופורציה את הכדאיות של הקניה. כשאני יכול לקנות בדרום אמריקה פיג'ו 207 חדשה ב4 מליון פסוס (מטבע מקומי) או לקנות מרצדס ישנה במצב מושלם ב2 מליון, אני אלך על המרצדס.

הערך המינימלי של רכבים בהמון חלקים בעולם הוא 10000 ש"ח (1.2 מליון פסו) לרכב נוסע, ולא ממש משנה איזה רכב זה.

בצ'ילה עולה מליון פסו לקנות סובארו ג'אסטי. כבר עדיף לבזבז עוד 1500 שקל ולקנות מרצדס באותו מצב.

בקיצור, בדרום אמריקה מאזדה 323 בת 18 שנה עולה חמישית ממה שעולה אחת חדשה.

כשחושבים על זה, זה די הגיוני.

בארץ היא עולה פחות מעשירית ממה שעולה מאזדה 3.

פה הרכבים מאבדים את הערך שלהם בצורה לגמרי מגוכחת. בשאר העולם הערך נשמר בערך.

אגב, אם הייתי נוסע לגור בארה"ב, גם הייתי קונה רכב ישן ולא משהו חדש (פשוט לא עושה לי את זה).

פורסם

איך הגעתם לקובה, מיסויים ורכבים ישנים?:shock:

נפלאות שרשורי קראזפורום.

לענייננו (בערך):

אין לי מושג מה קרה בתאונה הזאת, למרות שסביר מאוד להניח שמהירות המכונית הייתה גבוהה.

מה שאני כן יכול לומר בוודאות, הוא שאחוז ניכר מנהגי/נהגות הקלנועיות למיניהם

מתנהגים בכביש כמו מתאבדים שיעים, בעיקר בכל הקשור לכניסה לצמתים באור אדום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ע"פ אתרי חדשות שונים באינטרנט:

מקום התאונה - יבניאל.

הנהג הפוגע - בן 18, פצוע קל ופונה לבי"ח פוריה.

לדברי המשטרה בבדיקה ראשונית מתברר שהקלנועית לא נתנה זכות קדימה לתנועה בכיוון הנגדי וביצעה פניה חדה שמאלה.

ולכל אלה שכל הזמן כותבים קולנועיות, אין כאם שום קולנוע (רק סרט רע), הכלי הזה נקרא קלנוע/קלנועית/ וברבים - קלנועיות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ראיתי כבר שתי תאונות שמעורבות בהן קלנועיות.

שתי התאונות בכביש מהיר עכו כרמיאל.

כאשר ראיתי את הרכב הפוגע לא האמנתי שקלנועית גרמה לו לנזק שכזה.

פורסם
זה כי נסעת לאירופה, ושם יש מערכת שלמה שמאלצת אותך למכור את הרכב שלך ולקנות חדש.

בוא נתחיל עם ארה"ב...

שם יש המון אנשים שנוסעים על מכוניות ישנות מאוד. זה ממש לא נחשב במקומות מסוימים למשהו שלילי.

דבר ראשון, הייתי ביותר מקומות מאשר רק אירופה :roll:

דבר שני, אין מערכת שמאלצת אותך - פשוט אין הצדקה להחזיק רכב בן 15-20 שנה על הכביש.

דבר שלישי - לגבי ארה"ב,

את המכוניות הישנות תראה בד"כ בשכונות פשע (כאלו שלא יצאו מהן "ראפרים":roll:) ועיירות נידחות באמצע שום מקום.

המכוניות הישנות של אנשים בשאר המקומות אלו מכוניות אשר הם שומרים בד"כ בגלל ערך סנטימנטלי כלשהו לרכב או פשוט תחביב של איסוף מכוניות ישנות.

ואז הם מתחזקים אותם ברמות הרבה יותר גבוהות מDL שנת 85 שנוסעת באיילון ומשאירה עננים שחורים אחריה.

דבר רביעי, ואחרון, עם כל הכבוד לצ'ילה ולכמה שהיא מתקדמת ביחס למדינה בדרום אמריקה, בפעם האחרונה שבדקתי, היא עדיין לא הוגדרה כמדינה מערבית מפותחת (וגם לא שאר מדינות דרום אמריקה ומרכז/דרום אסיה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ואני חושב שצריך להוריד את המכוניות מהכביש או מכל מקום אחר מעל כדור הארץ הזה ולאפשר רק לכלי תחבורה כמו: קלנועית, קורקינט ממנוע, רולרבליידס, אופניים וסקייטבורדים לשמש לבני אדם ככלי תחבורה.

איך פעם לפני המון שנים הסתדרנו בלי אוטו ?

מכוניות זה אויב אנושות, כל כך הרבה הרוגים, קטועי גפיים, נכים ... תגידו מה שתגידו - גם אם זה הנהג אשם, אף אחד לא היה מת אם היה נוסע על סקייטבורד.

כן אני יודע שזה בלתי אפשרי כי צריך להסיע ילדים ממקום למקום בגלל ושאי אפשר בלי מזגן וכ"ו וכ"ו , אבל לפנטז מותר ?

פורסם

אתה עושה צחוק?

פעם "הסתדרנו" בלי פניצילין ובלי מים נקיים.

תמיד אפשר להסתדר, פשוט צריך לייצר רכבים חשמליים ובטוחים, שנוהגים בעצמם.

ככה, כשנרצה להשתגע עם האוטו ולנהוג בצורה ספורטיבית, ניקח את האוטו השני שיש לנו, שהוא מותאם במיוחד לזה.

פורסם

כאשר ראיתי את הרכב הפוגע לא האמנתי שקלנועית גרמה לו לנזק שכזה.

לא יודע כמה תאונות ראית, אבל אפילו פגיעה ברקמה רכה (גוף של אדם או חיה), מסוגלת לרסק מכונית בצורה די קשה, וגם אופניים או אופנוע - לא כל שכן קלנועית שהינה רכב כבד יחסית.

פורסם

מִזְמוֹר לְדָוִד: יְהוָה רֹעִי, לֹא אֶחְסָר.

בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא, יַרְבִּיצֵנִי; עַל-מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי.

נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב; יַנְחֵנִיבְמַעְגְּלֵי-צֶדֶק, לְמַעַן שְׁמוֹ.

גַּם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת, לֹא-אִירָא רָע-- כִּי-אַתָּה עִמָּדִי;

שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ, הֵמָּהיְנַחֲמֻנִי.

תַּעֲרֹךְ לְפָנַי, שֻׁלְחָן-- נֶגֶד צֹרְרָי;

דִּשַּׁנְתָּבַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי, כּוֹסִי רְוָיָה.

אַךְ, טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי-- כָּל-יְמֵי חַיָּי;

וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-יְהוָה, לְאֹרֶךְ יָמִים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חברים , קבלו עידכון הקשיש לא מת לבסוף לפי מה שנאמר לי היום בהתחלה חשבו שהוא מת לאחר הניתוח מכוון שלא הייה דופק אז הבית חולים שיחרר הודעה שהוא נפטר אך בדרך לא דרך מצבו התייצב , הדופק חזר והיום הוא גם פקח עניים.

פורסם
יוסי, בלי קשר לרכב, באילו מדינות בעולם המערבי תוכל למצוא רכבים בני למעלה מ20 שנה נוסעים על הכביש בתור רכב יומיומי של אנשים ?

כי כמה שזה ישמע מוזר, בביקורי האחרונים בחול התקשתי למצוא מכוניות בנות למעלה מ10 שנים על הכבישים.

הצחקת אותי!

אתה באמת ובתמים ובצורה רצינית חושב שישראל היא מדינה מערבית?

כנראה הנוף מסביון קצת שונה, אני מבטיח לך שמארמון הנשיאות של אסאד (או חוסיין או קדאפי או מובאראק) גם יש נוף אירופאי.

ושיהיה ברור, אני לא ציני. מדינת ישראל אינה מדינה מערבית וזה שמוכרים פה ליוויס שיש דמוקרטיה או שהחינוך יותר טוב לא עושה אותה שונה ממדינה מזרח תיכון ממוצעת.

אנחנו הרבה יותר קרובים בכל התחומים לירדן מאשר לגרמניה.

דרך אגב, אם יש מדינה ארופאית שאנחנו קצת דומים לה, זאת איטליה (בעיקר דרום איטליה) ושם אתה בהחלט רואה מכוניות ישנות על הכבישים.

בזכרון בעיית הקשישים על קלנועיות מוכרת וכואבת(בעיקר קשישי מעיין צבי שנוסעים לקניות).

הבעיה העיקרית אינה קשישות הנוהג ומהירת הקלנועית אלא שבד"כ מדובר בקשישים שמעולם לא הוציאו רשיון נהיגה כל שהוא ואין להם מושג קלוש בחוקי התנועה. לדוגמא, תופעה נפוצה מאוד היא שכשהם מגיעים לכיכר ורוצים לפנות שמאלה הם פשוט פונים שמאלה ומוהגים כנגד כיוון התנועה.

בקשר לקשיש, איחולי הלבביים לרגל קימתו לתחיה :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...