Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האנזו הגיע, יקח לי קצת זמן להתאושש מהחוויה.

תמונות נוספות והתרשמות ממה שעבר עלי בזמן שביליתי במחיצת הדבר הזה יגיעו בקרוב... כשאתאושש.

IMG_5327.jpg

IMG_5359.jpg

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לחברי הפורום,

יום מעניין עבר עלי אתמול. חיכיתי וציפיתי למפגש הגדול שלי עם הרכב הזה. ידעתי שיש למה לצפות והרכב הזה לא דומה לדברים עליהם נהגתי אבל רגע המפגש היה מהמם..

לפני חצי שנה בערך, כתבתי כאן על המפגש המרגש עם ה599 היוקרתית וה"מתורבתת" . מאד נדירה בארצות הברית, רק 70 כאלו יש והיא נקנתה (חדשה)בחצי מליון דולר שזה הרבה מעל מחיר המחירון.

אתמול, הפרארי אנזו. מודל 2003 כמובן. יוצרה רק באותה שנה ובמהדורה מוגבלת של 349 יחידות . לאחר לחץ מצד גופים שונים , יוצרו עוד חמישים יחידות. בזמנו, הרכב נמכר ב643,330 דולר, וכל היחידות נמכרו לפני שיוצרה המכונית הראשונה. לא כל אחד יכל לקנות, רק כאלה שברשותם מספר מכוניות פרארי , עם עדיפות לכאלה שמחזיקים בF40 ובf50 . בימים אלו, אין מחיר "מחירון" לרכב והוא נמכר במכירות פומביות במחירים שונים.

החבר שלי מצא אחת כזו "שמורה" עם 6000 קילומטר. נקנתה ב1400000דולר (מיליון וארבע מאות אלף...).

מרכב הרכב עשוי סיבי פחם וגם חלקים שונים בתוך תא המנוע עשויים סיבי פחם.

מנוע 12 צילינדרים, ארבעה שסתומים לצילינדר , גל זיזים עלי כפול. יחס משקל קדימה אחורה 44.56,

על הנייר, למטרות ביטוח יש לרכב טיפונת מתחת ל600 כוחוס סוס אבל הוא בעל 650 כוחות סוס. הרכב הספציפי שבתמונה עבר שדרוג והמנוע מפיק 800 כוחות סוס.

הבלמים קרמיים והגיר כמובן גיר f1.

אפס למאה, שלוש שניות או פחות.

מאחר והרכב אמור להיות קל ביותר, אין בו דברים בסיסיים כמו חלונות חשמל. קשה להאמין אבל את החלונות פותחים עם מנואלה, כמו פעם...

תא המטען מקדימה כמובן ויש בו מקום לילקוט מקורי של פרארי שיכל להכיל אולי כמה מחברות 40 דף ולא יותר (תמונה מצורפת).

המושבים נוחים מאד, הרכב מאד נמוך (אגיע לזה בהמשך) ויש תחושה כמעט של ישיבה על הכביש ממש. רצועות הבטיחות ברכב מזכירות את הרצועות שיש בכיסא תינוק לרכב. לא ראיתי דבר כזה אף פעם.

לפני שהתחלתי לנהוג, התבקשתי לנסוע שלושה מטרים ולעצור, על מנת לקבל תחושה של הבלמים. הכנסת מפתח לסוויץ, לחיצה על הבלמים (שממש ממש קרובים לדוושת הגז) ולחיצה על כפתור ההתנע. ואז נשמע "בום", אני לא מגזים, פשוט נבהלתי. וזה קרה בכל אחת מ4-5 הפעמים שהתנעתי את הרכב בשעה שעתיים שביליתי בו. המנוע רועם בהתנעה בעוצמה שקשה לתאר מבלי לחוות. חלק מזה נובע מהשדרוג שעבר הרכב באגף האגזוז.

נסיעה של כמה מטרים, עצירה. תחושה כמו להתקע בעץ. לא פחות ולא יותר. צריך להתרגל ולכן הנסיעה במאות מטרים הקרובות הזכירה לי את שיעור הנהיגה הראשון.

הרכב מאד נמוך וכל מהמורה מסכנת את תחתית הרכב . לכן במהירות של עד 25 קמש, אפשר ללחוץ על כפתור שמרים את הרכב. הרכב חוזר למצב הרגיל לאחר מכן.

התחלתי בנסיעה נורמלית. הדבר הראשון שעלה לי בראש, זה זכרון ילדות, אי שם בשנות השבעים. היינו לוקחים תחתית עץ של ארגז פירות מהשוק. בארבע הקצבות מחברים קוגלגרים שקיבלנו מהמוסך השכונתית והיידה להתגלגלות בכביש, בירידה כמובן. היתה אז תחושה של לשבת ממש על הכביש והפררי אנזו נותנת בדיוק את אותה תחושה. תוכלו לראות בתמונות עד כמה הרכב יושב נמוך. אני לא מגזים אם אני אומר שהרגשתי לפעמים כאילו אני יושב על שואב אבק .לחיצה קלה על דוושת הגז מעיפה את הרכב קדימה כאילו מדובר במנוע רקטי, בכל אופן זו התחושה. שאון המנוע כל כך חזק , עמוק ומלא שגם את זה קשה לתאר במילים. לא אתן סופרלטיבים על אחיזת הכביש של הרכב מאחר והמהירות בה נסעתי בו , באופן יחסי למה שהוא מסוגל ובנוי לו , הזכירה לי את המהירות שמגיעים לה הילדים באופניים עם גלגלי עזר.

בשעה , שעתיים הבאות ריחפתי מאושר אבל גם קוצרו חיי מהמתח והפחד שמה יקרה משהו. אפילו תיקון של גירוד התחתית של הרכב מתבטא בסכומים שקשה לתאר. (בפרארי הכל יקר. טיפול שמנים עולה 3000 דולר וטיפול בינוני יכל להגיע לעשרות אלפי דולרים). הרכב מאד רחב וקשה לאמד מרחק מרכבים אחרים וגם ממדרכות. האנשים נוטשים עיניים, כולם והתחושה הזו גם משונה. רוורס אין סיכוי לעשות מבלי כיוון של מישהו מאחורה, הראות מאחורה היא כמעט אפס.

זהו לא רכב לנסוע בו בכביש. זה בפירוש רכב רק למסלול או לאספנות.

את הרכב לקחתי במקום המפגש המסויים נסעתי הביתה לצלם וחזרתי לאותו מקום על מנת לאסוף את הרכב שלי איתו הגעתי למפגש . שוב, אני לא יכל להתעלם מההשוואה בנהיגה. הרכב שלי הרגיש גבוה כמו האמר או רכב שטח אחר. שקט כמו מעלית. ונורמלי כמו פקיד בעיריה. אבל למרות שאי אפשר להשוות רכבי ספורט שונים עם אף פרארי, האנזו לא דומה לשום דבר שיש בכביש ומקומה גם לא בכביש.

בעוד זמן קצר יוצאת הפרארי החדשה שנקראת "קליפורניה" ,אותה הוא כמובן ירכוש. אבל מה שמשמח במיוחד שהפעם הוא יהיה זכאי לרכוש גם את מכונית העל החדשה של פרארי שתצא בעוד שנתיים.

IMG_5330.jpg

IMG_5351.jpg

IMG_5363.jpg

IMG_5340.jpg

IMG_5343_2.jpg

IMG_5355.jpg

IMG_5358.jpg

IMG_5368.jpg

פורסם

חבל שלא לקחת את הרכב למסלול לפחות היית נהנה ממנו כמו שצריך

אבל אני בטוח שרק להניע את הרכב נתן לך חיוך על הפנים...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
רגע, אני לא ממש מבין. גם כשאני הייתי קטן נסענו, חבריי ואני, על תחתית ארגז פירות עם קוגלרים ואין לי אף חבר עם אנזו היום.:cry:

יכל להיות שהיית צריך להחליק על תחתית של ארגז פסיפלורה... :-)

פורסם

אני מקנא בך בטירוף! נראית ממש טוב,כשהייתי שנה שעברה בצרפת עמדתי ליד אחת כזאת והיתה לי צמרמורת מהרכב.

יום-טוב!

אוהד.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

זהו חביבי. :shock:

שברת שיא מבחינתי..

אין יותר.. אני בטוח שמאותו יום שום דבר לא כמו שהיה לפני.. זהו!! שכח מהכל.. זהו!

אני אישית חויתי פה ושם מכוניות "קצת" מעל הממוצע .. אבל אתה ללא ספק שברת שיא.

אני מקנא. זאת באמת הDREAM CAR שלי..

:-)

וכמו שרועי רשם - YOU WIN.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

בהחלט You Win...

הגשמת חלום בכל מובן שהוא, לקבל גישה חופשית לנהוג באנזו זה הכי קרוב שאפשר להגיע לפני בעלות של אחת.

אוטו מדהים בכל קנה מידה קיים! האוטו הזה פשוט מדהים! אני לא מבייש להגיד שאני מקנא. :oops:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

הוא עדיין לא נהג על לאמבורגיני ;) (או שכן?!)

רכב מדהים ועוד יותר מדהימים הנתונתים שלו. הרגשה בטח קרובה לשלמות.

באמת עכשיו כדאי לך להתחיל עם חיוך על הפנים (לפחות בארץ),

ככה שאם ישאלו אותך למה אתה מחייך תגיד שנהגת על פרארי...ועוד 2.

יאללה, מברוק, העיקר שנהנת.

פורסם

תקשיב, אני לא מאמין שאני אומר את זה, כי בדיוק חזרתי מאיטליה לאחר נהיגה מצטברת על כמה אלפי כוחות סוס וכמה מיליוני יורו, אבל יש סיכוי שכן, ניצחת :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

RESPECT!

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אין לי כלכך מילים, אז רק נביא בשאלה -

מתי בוגאטי?:twisted:

נורמלי כמו פקיד בעיריה.

איך רואים שאתה לא גר בארץ:wink:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...