רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כשנה רכשתי רכב מבן אדם שהתחייב בפני ואף חתם על זכרון דברים ,שכלל הבעלויות על הרכב היו פרטיות. לאחר כשנה בתהליך מכירת אותו רכב.. הקונה רצתה שאתחייב על כך שכלל הבעלויות היו פרטיות, הצגתי לה את זכרון הדברים המדובר, אך היות והיא אישה משכילה ( בניגוד אליי ) , היא ביקשה שנעבור גם במשרד הרישוי. לכשעברתי במשרד הרישוי התברר שהיד הראשונה הייתה חברת ליסינג. בסופו של דבר היא רכשה ממני את הרכב עם קיזוז נוסף בשל היותו ליסינג. פניתי לזה שמכר לי את הרכב אך הוא סרב לקחת עליו את הקיזוז. עכשיו אני מתחיל תהליך של תביעות קטנות, כשברשותי זכרון הדברים המדובר ומסמך ממשרד הרישוי המעיד שהבעלים הראשונים היו חברת ליסינג. 1. רציתי לדעת במעט איך עובד תהליך התביעה.. 2.בנוסף ,…
הודעה אחרונה מאת yigal_van, -
- 32 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יש לי חניה פרטית בחצר שלי, שהדייר שלי החליט שהיא שלו והוא חונה שם דרך קבע להרגיזני. אז יום אחד באתי בלילה ופשוט חניתי מאחריו על ה-X שעל הכביש. המנוול הזמין את משטרת התנועה וקיבלתי בנוסף גם דו"ח של המשטרה בסך של 250 ש"ח. יש כזה סעיף מסתבר... שאלתי, איך אני מבטלת את הדוח על שמי, ומעבירה לו את הדוח ? ואיך אני יכולה בדרך חוקית לגיטמית להפרע ממנו ? יש עילה לתביעה או משפט ? על כל ההצקות שלו בנושא ? כל רעיון יתקבל בברכה. עירית הקובץ המצורף הוסר. העלאת תמונה של רכב שאינו שייך לך ללא מחיקת מספר הרישוי וללא קבלת אישור מבעליו - אסורה.
הודעה אחרונה מאת כרמל דוכס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
בדקתי את ההאצה מ 0 ל 100 קמ"ש ויצא לי 15 שניות שמצב הגיר על D האם זה הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1356591 זה שבמשך שנים אנחנו משלמים כמעט פי 3 מארה"ב זה בסדר. אבל פתאום שיש הוזלות הם יפשטו רגל. מדינה של רמאים.
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני במהלך פתיחת עסק ואני מנסה לחשב מה גודל העגלה האופטימאלי בשבילי . אני לא מצליח למצוא מה התקנות לגבי גודל העגלה ביחס לרכב הגורר . מה שקריטי לי הוא רוחב ואורך ולא משקל כי הציוד קל מאוד . תודה מראש אומי
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 2 תגובות
- 985 צפיות
היי חברים הייתי רוצה לדעת איפה אפשר בחיפה לעשות שטיפת תא מנוע ,גחון וכל מה שנמצא מתחת למכסה מנוע ככה שיראה חדש, בעיקרון כל המסביב נקי אצלי אבל יש שמן שנתפס על המנוע ועל הקרטר ועל עוד כמה מקומות שהייתי רוצה שיהיה נקי שם ואי אפשר להגיע עם היד אם יש מקום באיזור חיפה מקצוענית ולא יקר אשמח להמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת haimy, -
המון אנשים אומרים לי שזה לא רכב אמין ובארץ מאוד לא אוהבים צרפתיות וגם לא יודעים לטפל בהם בארץ??? מישהו יכול לעשות לי סדר בדבר אני לא מבין מאיפה אנשים מחליטים כאלה דברים?! אני נוסע על פיג'ו 106..
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי האם אפשר לעשות טסט לרכב שלא העבירו אותו טסט 3 שנים? אם כן במה כרוך הדבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי להזמין דרך אי ביי פלסטלינה אבל אני לא יודע ולא מכיר חברות האם מישהו יכול להמליץ לי על חברה או דגם מסויים? לא מצאתי תחת שום קטגוריה באי ביי את הפלסטלינה .. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
היום כ 100 מטר מהעבודה שלי עליתי על אבן שהיתה מונחת בדיוק באמצע הכביש (לא ראיתי אותה מבעוד מועד בגלל רכב שהיה לפני). מיד נדלקה מנורת לחץ שמן, כיביתי את המנוע וגלשתי עד העבודה. הזמנתי מכבי אש כדי שיכסו את השמן שלי. הרמתי את הרכב על ג'ק כדי לראות את הנזק ופשוט נדהמתי (קיויתי שיהיה אפשר לרתך את הקרטר). את הנזק תוכלו לראות בתמונות. כמה שאלות: האם אפשר לתבוע את העיריה במצב כזה? מישהו יכול לעזור לי להשיג קרטר של 145 TS 147 2.0 אולי 1.6 גם יתאים ו 156 2.0. חברה סעו בזהירות.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 785 צפיות
זכור לי מפעם כאשר רצו למכור רכב היו שוטפים לו את המנוע ממה שאני זוכר זה היה מים ואחר כך משפשפים עם מברשת ואבקת כביסה להוריד את כל הליכלוך והשמן. האים פעולה שכזו פוגעת במנוע?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
נגרר 500 ק"ג כולל, הסוכן שלי נתן לי הצעה של כ700 ש"ח, רק עבור צד ג'. נשמע לי די הרבה בהתחשב בעובדה שהטמבון הקדמי של הנגרר זה בעצם קנגו או קורולה עם ביטוח מקיף משלהם... כך שהסיכוי של הנגרר לפגוע במשהו , הוא לא גבוה, מה גם שהנגרר נוסע אצלי 12 פעמים בשנה, מקסימום. מישהו עשה בפחות?
הודעה אחרונה מאת א ג אסף גרובר, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום חברה, אני חדש בפורום ויש לי שאלה שמבלבלת אותי מאוד! ככה: יש לי רכב מסוג סיטרואן ברלינגו, ועשיתי בו וו גרירה לפני שבוע וחצי, מאז אני מחפש עגלה, ומצאתי כל מיני עגלות למכירה יד שניה, וכולם 750 ק"ג, כל המוכרים של העגלות אמרו שאני לא יכול לגרור עגלה מהסוג הזה, יש לציין שכל העגלות שמצאתי, הם עם סרן אחד וללא ברקסים, ברשיון של העגלה רשום "יגרר ע"י רכב שמשקלו הכולל מעל ל2300 ק"ג" אני חשבתי שהברלינגו שהיא מכונית מסחרית כמובן יכולה לגרור עגלות מהסוג הזה.. שאלתי היא כזו: איזה סוג של עגלות מותר לי לגרור? עיינתי קצת בפורום ולא מצאתי תשובה לשאלתי כי כל אחד אומר משהו אחר.. העלתי תמונה של עגלה שרציתי לקנות, שאני לא יכול כמובן לגרור ואני לא מבין למה, שימו לב…
הודעה אחרונה מאת א ג אסף גרובר, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מפרסמת את הודעה בשם של חבר. ביום שישי בבוקר חבר עבר תאונת דרכים עם הוורסיס שלו. נהגת חתכה אותו במחלף בני דרום והוא נכנס בה. היא יצאה מהרכב,ראתה שהוא זז, נכנסה חזרה לרכב וברחה. הוא לא זוכר מספר, אלא רק שהרכב היה לנסר מהדגמים החדשים. הוא יצא יחסית בסדר מהתאונה, כאבים בגוף וזרת שבורה ברגל (מיגון מלא), אבל האופנוע חטף מכה מכה. צוואר שילדה התעקם, ג'אנט קידמי גמור, החשמל עובד אבל האופנוע לא מניע. לבחור אין ביטוח מקיף. אני יודע שזו ירייה באפילה, אבל אולי זה יעזור, לכל מי שראה או שמע באיזור אשדוד על רכב לנסר עם מכה רצינית בבגאז', לכל מי שמכיר רכב כזה, אודה למידע, נסו לפרסם זאת אצל כל מי שאתם מכירים, האופנוע נקנה בתשלומים ושימש ככלי רכב יחיד. בנוסף, היום ב 18…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
להפתעתי מצאתי השבוע את הרכב שלי עם מעיכה קטנה בכנף אחורית על העצבים שקיבלתי אני לא ידבר כי זה לא רלוונטי לנושא כי הייתי עושה לבן אדם חג שמח. האם אפשר לדפוק עם פטיש גומי את המכה החוצה מבלי לגרום לסימנים של דפיקה או עדיף להשאיר את זה ככה ? כמובן שלתת לפחח מקצועי שמבין עניין לעשות את זה הרכב נקי ממכות וזה בולט לי לעין
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ! בעוד חודש מסתיימות לי השנתיים כנהג חדש ... לפני מספר ימים קיבלתי את הרישיון הזמני שתקף חצי שנה (עד שמגיע הקבוע ..) ושילמתי את האגרה ועכשיו הוא בתוקף. על הרישיון הנ"ל לא מופיע הגבלה של נהג חדש ! השאלה היא האם בחודש הקרוב אני נחשב נהג חדש או לא (מבחינת לשים את השלט, הביטוח והכל ...) אם אני לא שם את השלט ואמור לשים זה קנס ... כנ"ל להיפך .... מה לעשות ? תודה לעונים (: יאיר
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 3 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי רכב חדש שרכשתי לפני שנה. קיבלתי היום את הרשיון החדש לחידוש, ורשום שם שעליי לעשות טסט במכון רישוי. אני יודע שלא צריך לעשות טסט לרכב בשנתיים הראשונות, האם זה נכון? אז מה בעצם אני צריך לעשות? לשלם את ה1200 ש"ח של חידוש הרשיון בדואר וזהו? ומה עם המדבקה של הטסטס שעל האוטו? איך אני מחדש אותה? תודה
הודעה אחרונה מאת בראבו, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נקודת הביקורת היתה באצטדיון רמת גן. המפגש החל כשוק קניה-מכירה של המועדון וכעבור כשעה התארגנה שיירה מסודרת לכיוון מכון "משה זר - קרבורטורים והזרקות דלק", אחד ממכוני ההסדר של מועדון אופל. חברי המועדון חנו בחניה שאורגנה מבעוד מועד מול המכון ונכנסו לחגוג את כניסת השנה העברית החדשה ולאחר מכן - הרצאה על קרבורטורים, מערכות הזרקה וכו'. לתמונות, סרטונים וחוויות מהמפגש אתם מוזמנים לבקר בפורום מועדון אופל ישראל.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
1.עם יש לי תיאוריה על רכב אני לא צריך לעשות גם תיאוריה לקטנוע? (וההפך?) 2.איזה דרגת רישיון של אופנוע באה אחרי 125 סמ"ק ומאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד עלייה והטסט מתי? 3.כמה שיעורים צריך על אופנוע מעל 125? 4.עם יש לי רישיון ותיאוריה על 125 האם אני אמור לעשות פחות שיעורים על הדרגה שמעל? 5.האם כדי להוציא רישיון על 125 סמ"ק עכשיו שאני בגיל 17 או לחכות עוד כמה שנים ולעשות על נפח גדול יותר?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן! זוהי שאלה לנהגים החדשים שפה לפני כשנתיים+ כשהתחיל "גל" של חברים שלי של הוצאות רישיון הם אמרו לי שהם לא אוהבים לשים(וחלקם לא שמים בגלל זה) את השלט של הנהג החדש מהסיבה ש"נטפלים" אליהם בכביש,מכוניות חותכות,צופרות ועוקפות רק כי הם נהגים חדשים. בתור נהג חדש(בקרוב נהג צעיר,בעוד פחות מחודש)לא שמתי לב לתופעה ואני חושב שכל פעם שצפרו\עקפו\חתכו אותי זה היה מוצדק\סתם כי הם אנשים רעים ללא שום קשר לשלט שיש לי מאחור. לדעתי מה שחברים שלי אמרו נובע מחוסר ביטחון ורגשי נחיתות. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלתי מתבססת על המאמר המפורסם בקישור הבא: http://www.mekif.co.il/new-car.html חברי הפנה את תשומת ליבי לכתבה זו שבה נטען כי הכותב ייבא רכב בן מס' שנים (כנראה שמעל שנתיים. לא ניתן לומר בוודאות מאחר והמאמר אינו מתוערך) ביבוא אישי. באופן אישי, אני טוען כי לאזרח רגיל אשר אינו תושב חוזר ו/או עולה חדש, לא מתאפשר לייבא רכב בן יותר משנתיים או פחות משלושים (אספנות). בנוסף, אני טוען כי המאמר הינו כללי ואינו נכנס כלל לכל הנושא של חוקי היבוא האישי ועל כן לא ניתן לקבוע כי הכותב אינו תושב חוזר בעל זכויות יתר וכו'. חברי לעומת זאת טוען כי הדבר אפשרי וכי המאמר מוכיח זאת. כמו כן, למרות כל טיעוניי, הוא מתעקש לראות את חוות דעתכם כתובה שחור ע"ג מסך ע"מ שישתכנ…
הודעה אחרונה מאת Joecamel, -
- 3 תגובות
- 877 צפיות
ערב טוב. הסיפור הוא כזה: בלילה של יום רביעי אחרי צאת החג נסענו החבר'ה מרמלה לכותל בירושליים לסליחות, כמובן שהנסיעה התחילה בקריאת תפילת הדרך מאחר ואין לנו גם שמץ של מושג איך מגיעים למקום ואיך לעזאזל חוזרים, אך כולם אופטימים. בסביבות השעה 2 ורבע בלילה בערך יצאנו מהכותל היינו( 4 רכבים) 2 רכבים נסעו בדרך אחרת כבר ואני ועוד רכב נסענו ביחד, אך כעבור מספר דקות הוא נעלם מהאופק כי נסע במהירות גבוהה ממני (אני אחד שלא נוסע יותר מ-90) מה שקרה זה שהגעתי לצומת "רמות" לכיוון הירידה ותחלס חיפשתי את השלט "תל-אביב" ולא הייתי מרוכז מספיק על הכביש. הסיטואציה היא כזאת: 150 מטר בערך ממני לכיוון הירידה נמצאת הצומת, הרמזור היה אדום, הפנים שלי בכלל על השלט שכתוב בו מעלה א…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סתכלו כאן: http://www.toyota.com/corolla/vehicle-tour.html תראו בתוך הרכב את הגיר. רואים שם בברור שיש שם P כלומר PARKING.
הודעה אחרונה מאת H.C.B, -
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
כתבה שווה מאת מיקי יואכים על עונת המלפפונים בפורומלה 1, הספורט היקר בעולם, שווה לקרוא.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 730 צפיות
הנושא נטחן המון. לפי הידוע לי בארץ ניתן לשכור אך ורק רכבי מנהלים ויוקרה בחברות הגדולות (גיל 28+ עם 2 כרטיסי אשראי). בכל אופן, עלתה בי השאלה האם אתם מכירים מישהו (פרטי או חברה) שמשכירה רכבים טיפה יותר מעניינים? אני שמעתי על כל מיני אנשים שמשכירים את המכוניות שלהם-אבל לא הבנתי איך מגיעים לאנשים האלה וכמה זה עולה. אשמח לקבל מידע מיודעי דבר. שבוע טוב..
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב. כמה כ"ס יש לסיאט איביזה ידנית 1600 בין השנים 96-99 דגם CLX או LATINO תודה.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
המכונית השנויה במחלוקת http://carscoop.blogspot.com/2008/10/ferrari-california-and-599-gtb-live.html מצאו את ההבדלים
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני אמורה לקחת בליסינג רכב מהחב בה אני עובדת מסוג יונדאי גטס אוטומט נאמר לי שהרכב הוא דרגה 2 כי הוא אוטומט ולא ידני מצד שני יש כאלה שאומרים שהוא דרגה 1 , מה נכון? ואיך בודקים זאת ? תודה
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 8 תגובות
- 858 צפיות
יהיה נחמד לראות על מה חברי הפורום נוסעים שבת יפה, אחרי ראש השנה, כולם ביקשו סליחות על כך שנסעו מעל המהירות המותרת. ואני חושב שצריך להיפגש כולם! במרכז אצטדיון רמת גן או משהו כזה
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב הורי נכים ואנו מעוניינים לרכוש רכב. אנו יודעים שאפשר לקנות רכב בלי מיסים. רציתי לדעת,כמה המיסים שחלים על הרכבים הבאים: מאזדה 3,שברולט אפיקה,רנו מגאן,ויונדאי(כל יונדאי) תודה רבה!! והמשך יום נעים...
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)