Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג כבר 3 שנים , ואין שום הבדל ביחס שקיבלתי בכביש בין התקופה שהייתי נהג חדש לעכשיו.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו ההתנסות האחרונה שלי עם נהג חדש.

מדובר בשעה 6 לערך, אנשים חוזרים מהעבודה ואילו אני בדרכי לעבודה (כלומר השעה שכולם רוצים כבר להגיעה)

ליד איזור התעשיה של ראשון ישנו כביש המחבר לעיר ובו כיכרות, באמצע שני הנתיבים נוסעת יונדאי אקסנט לבנה, חבולה שהבולמים בחלקה האחורי ראו ימים יפים יותר, על השמשה מאחורה נהג חדש ואילו ברכב אמא אבא והנהג החדש.

אנו מגיעים לכיכר (הראשונה מתוך 3), הבחור כמעט עוצר מרוב פאניקה (מזכיר לכם שאני צריך להגיעה לעבודה בשלב מסוים ואילו הכיכר ריקה) לאחר מכן היונדאי מקיפה את הכיכר במהירות 15 קמ"ש (נסעתי מאחור בהלם מכך שהבחור קיבל רישיון) נמעס לי צפצפתי קלות (באמת שקלות, היפנים החליטו לצייד את הקייק הנתון בצפצפה של וספה ואילו אני עדיין הגנתי התחשבות בנהג), הבחור שוב עצר ונתן לי לעבור (כביש דו נתיבי).

ברמזור (שפספסתי את כל הירוקים הקודמים לו) אמא של הבחור (שיכולה לעייף בולמים בכל חלק של הרכב) תוהה בפני למה אין לי סבלנות ואני לא מרחם על הבן שלה, אני עונה (עדיין באדיבות) שהילד יוכל לנצל את הידע מאיזה קורס נהיגה בסיסי ואם היתה בידי אפשרות שכזו כשאני התחלתי היתי מנצל, האמא ללא אדינות יתרה אומרת לי שאני צריך קורס בנימוסין ורוגע (לא הרמתי את קולי וכולי)

-הנק' לאחר תראומה זו היא שמאז שהוצאתי רישיון (שלט של נהג חדש היה דבוק לשמשה האחורית בשנתיים הראשונות) אני נוטה להזהר מנהגים חדשים (וגם ממוניות :evil:) בד"כ האחרונים יעשו איזו שטות, יחתכו מישהו (בפוזה של מהיר ורגזני) וכולי ולכן לדעתי :תשארו עם השלט ככה עם תעשו שטויות אנו נוכל לצפות זאת מבעוד מועד.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני נהג חדש פחות מחודש.

שמתי לב שההתייחסות כלפיי בכביש משתפרת עם השלט "נהג חדש" ויותר מתחשבים בי.

כשלמדתי נהיגה,הנהגים בכביש התייחסו אליי ונהגו לידי באופן ממש פרעי ולא מתחשב, התפרצו לי לכביש מסמטאות צרות או מכבישים צדדיים לכביש ראשי שאני נוהג בו ובגלל זה הייתי צריך לבלום ממש חזק עד כדי כך ששמעו חריקות של הצמיגים(קרה במיוחד בנסיעה לת"א ובת"א למרות שאני גר בחיפה).

גם כשנסעתי בשיעורי נהיגה במהירות המירבית המותרת נהגים עקפו אותי,צפרו לי,סינוורי אותי ומה לא.

בקיצור אני מכיר את ההתנהגות הפרעית של הנהגים בכביש.

הבעיה של הנהגים הותיקים שהם מרשים לעצמם ליד "למד" לעשות עבירות תנועה חמורות,להתפרץ לכבישים בגלל שהם יודעים שלמורה לצידי יש גם דוושות ובמקרה הכי גרוע הוא ישתמש בהם.

כמו שציינתי בהתחלה אני נהג חדש עם רישיון בדיוק חודש.

אני דווקא מרגיש בזמן הנהיגה התחשבות מצד הנהגים הסובבים אותי (למרות שניצמדים אליי בכל מצב גם כשאני נוסע 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת-קרה רק פעם אחת).

קורה לפעמים שדווקא עוקפים דווקא שאין צורך רק בגלל שאני נהג חדש,למשל היום כשנסעתי עם אבא שלי(המלווה שלי) נהגתי בכביש בין עירוני שמותר בו 80 קמ"ש,נסעתי בדיוק על 80 קמ"ש,

הגעתי לקטע שיש בו קו הפרדה-רצוף ורכב פתאום החליט לעקוף אותי כשממול יש אופנוע שדוהר לכיווננו ובקושי הוא הספיק לסיים את ההעקיפה בלי לפגוע באופנוען,לרוע מזלו הייתה משטרה מאחוריו וכשהוא הגיע לצומת עצרו אותו בצד ואני לא מקנא בו מה יעשו לו..

אז תחשבו אם כדי להמתין כמה דקות מאחורי הנהג החדש או ששווה לעקוף בקו הפרדה רצוף ולהיתפס.

"שמחתי" שתפסו אותו ואני מקווה שישללו לו את הרישיון.

אגב,דני G אתה לא כתב במגזין "הגה" במקרה?

פורסם

ולכן לדעתי :תשארו עם השלט ככה עם תעשו שטויות אנו נוכל לצפות זאת מבעוד מועד.

על זה בדיוק דיברתי, הסיבה שהשלט הזה גורם לזלזול - סבבה שאתה רוצה לצפות בטעויות, אבל אם כל הכבוד זוהי הכללה מגעילה הייתי אומר, שכל נהג חדש לפי מה שכתבת מתישהו יעשה שטות , צריך להיזהר ממנו ומשטויות שיעשה.

אני לא רואה סיבה למה אתה לא צריך להיזהר מכל אחד אחר בכביש , ואפילו ברמה יותר גבוהה של זהירות כי הרבה "וותיקים" שנתקלתי בהם צריך להוריד אותם מהכביש. ולצערי הרב יש הרבה מאוד כאלה.

פורסם

על זה בדיוק דיברתי, הסיבה שהשלט הזה גורם לזלזול

ממש לא זלזול אלא יותר הדגשה של "מוקד סיכון", אנשים עושים תאונות רבות יותר בתחילת דרכם מאשר לאחר מספר שנים של ניסיון על ההגה.

אין ספק שנהג חדש הוא מסוכן יותר וצפוי פחות מנהג ותיק (סטטיסטית ולאו דווקא נהג מסוים), פאסטמן: הכינוי שלך האם הוא מתייחס לנהיגה או לאיזה דבר אחר שאתה גומר מהר?!

האם אתה לא מסוכן יותר על הכביש מנהג עם 10 שנות ניסיון בנהיגה או אפילו 5 (וההבדל ביניכם הוא תהומי מבחינת ניסיון), מקריאה של ההודעות שלך בפוסט אני יכול להבחין בביטחון עצמי קצת מופרז- כל נהג חדש יעשה יותר שטויות מנהג ותיק, אתה רוצה להתווכח על זה ?, האם אתה בטוח באופן הנהיגה שלך?

ומבחינת זריזות היא עושה את זה טוב. המכונית לא שוקלת כמעט והיא מזנקת חבל על הזמן (ובדקתי את זה עם הרבה מכוניות)

אבל אתה הרי נולדת שומכר וממש לא צריך לשים שלט נהג חדש.

רק לאחר זמן מסוים מתחיל הנהג להכיר את רכבו ולדעת לשלוט בו באופן מינימלי (רחוק ממצוין), בשנה שעברה למשל נהגתי כ45-40K בכל סביבה שאתה יכול לדמיין, למדתי עם הזמן לטעות פחות (כל נהג טועה , מי שאומר שלא - משקר) וגם לצפות מראש אפילו חריגות מהנתיב של רכבים אחרים אתה בתור נהג חדש אינך יכול עדיין לעשות זאת, דבר שמסכן אותך יותר וגם אותי הנוסע מאחוריך (במידה ואתה בלי שלט למשל)

כיום לאחר +5 שנים שיש לי רישיון אני מאמין באופן מוחלט שלפחות 1/3 מבעלי הרישיון בארץ אינם יודעים את חוקי התנועה ומסכנים את הנוסעים בדרך.

*הדברים נכתבו למרות העובדה שממש לאחרונה נכנסה בי איזו סתומה בת 50 טענה שלא פגעה לי באוטו ואני בכלל חתכתי אותה (אני פניתי שמאלה מנתיב שיש בו פניה שמאלה והיא המשיכה ישר מהנתיב שמצד שמאל די בניגוד לסימונים בכביש/ ברמזור/ בתמרור) כך שאין קשר בין וותק הנהיגה לאיכות, כמו כן היות ודי ציפיתי לאיזו הפטעה מצידה של הגברת הקפדתי להתרחק ממנה ולבצע פניה רחבה ככל האפשר, דבר שדי מנעה החלפת דלת מאחורה ותיקוני פחחות נוספים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני אישית לא שמתי לב לשום דבר מוזר.

גם בלי שלט לא חסרים נהגים שחותכים.

אני נוהג דיי הרבה בלי שלט, לא בגלל שלא בא לי, אלא בגלל שאני שוכח ( אני לא היחיד שנוהג ברכב, ואחרי כל נסיעה אני מוריד את השלט ).

זה מעצבן איך שהם עושים את זה, מילא לעקוף אין לי בעיה, אבל שיעקפו כמו שצריך ולא יחתכו כמו...

פורסם
יש כמה סוגי נהגים :

1. את הנהג שרואה שלט "נהג חדש" חושב שאתה טמבל ועוקף מיידית כדי להראות שיש לו "זין יותר גדול" או במקרה שלו "אוטו יותר ערסמובילי" .

2. את הנהג שרואה את השלט "נהג חדש" , רואה אותך מבצע ניסיון השתלבות בתנועה מאט ונותן לך לעבור בגלל אותו שלט

הנהג החדש שלי יסתיים ב 19.12.2008 בדיוק , אפילו לא דקה לפני , אבל ב 90 אחוז מהזמן דווקא כן נסעתי עם שלט נהג חדש ומעטו המקרים בהם ראיתי נהגים שבאמת התחשבו בי בגלל השלט , כשעוד הייתי נהג חדש מאוד או בתקופה הזו שעכשיו .

מעטים הנהגים על הכביש שבאמת נותנים לך להשתלב בתנועה , שבאמת מגלים סבלנות על הכביש ומגלים לונדוניות מיוחדת במקום ישראליות חסרת מעצורים .

לי אישית מאוד עצוב וחורה , שהנהג הישראלי הכל כך "מנוסה , ותיק , ה-20-30-40 שנה על הכביש , עם האוטו היותר גדול \ מהיר" לא יכול להתחשב בנהג החדש .

לעיתים ,אני נתקל בנהגים שעוקפים אותי על פס הפרדה רצוף , תוך כדי שמכוניות באות ממול וסיכון מירבי לו ולסביבתו כי אין לו לאן לברוח ומדובר בעצם ברחוב עירוני צר במיוחד , שלא סתם מוקם באמצע פס הפרדה לבן רצוף .

בקיצור - סע בזהירות ! הישראלי המשוגע על הכבישים ...

זה חורה לכולנו, וותיקים וחדשים כאחד.

לצערי, לאחר כ-17 שנות וותק בנהיגה על כבישי הארץ אני יכול לומר שהמצב בארץ רק הולך ומתדרדר.

אולי זה בגלל הצפיפות בכבישים שהולכת וגדלה, אולי מדובר בדור חדש של נהגים בעלי חינוך קלוקל, אולי כמות הלחצים והמשברים במדינה שלנו שהפכו את החיים לפחות קלים ואולי ישנן עוד 1000 סיבות. אבל בסיכומו של יום, כולנו צריכים לחלוק את אותו הכביש ולכן כל אגואיזם מכל סוג שהוא פוגע במטרה המשותפת.

ל-Avihai GTI, כן עד חודש אפריל השנה כתבתי במשך 3 שנים במגזין "הגה", מקווה שנעמתי לך :-).

דני G.

פורסם

פירסמתי פה בעבר כמה פעמים את צורת ההתייחסות אליי עם השלט הארור(אני קורא לו "אות קין") של הנהג חדש, ואיך היא השתנתה כשהוא ירד.

אני לא נהג "משוגע", "פראי" או "טייס". אני נוהג בסבבה, ברגוע, לא מחפש מהירות, לא מזגזג באופן כללי, ולא עושה "שטויות".

כך נהגתי בתקופת הנהג חדש וכך גם היום.

אז, כשהשלט היה על האוטו, חתכו אותי בפראות, נצמדו לי לת*ת, הבהבו לי עם האורות בנתיב השמאלי\האמצעי\הימני(נסעתי לאט מדיי בשביל כולם?! לא נראה לי), צפירות כאילו שאני עיוור חצי שנייה לפני שהאור ברמזור מתחלף מאדום-כתום לירוק(שהרי רק נהג מנוסה יכול להבחין בשינוי כל כך עדין ברמזור), צעקות וקללות כל הזמן(כלפיי. אני לא הגבתי בצורה הזו),בקיצור-חווייה טראומטית מאד.

ללא השלט: רק ה"משוגעים" עוקפים אותי, וחותכים אותי, וכולי.

יש 70% פחות "עניינים ובעיות" מאשר עם השלט.

הבעייה מתחילה כשחותכים נהג חדש וטרי, והוא נבהל, ולוחץ על הברקס-ועלול לאבד שליטה, או לחלופין לחטוף מכונית בת*ת, ואז המשטרה תרד עליו רצח. למזלי לא קרה לי, לא הגזמתי בתגובות ההתחמקות שלי, תמיד ידעתי מה המידה הנכונה.בלי הרבה קשר...

השלט אכן עושה הבדל רציני.

אבל חוק הוא חוק, סע איתו וזהו. חבל על הבעיות שעשויות להיות לך עם המנ***ק.

3 שנים צבא-עובר. גם שנתיים נהג חדש יעברו.

זהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני הייתי נהג חדש עד לא מזמן.

שנתיים נסעתי עם שלט ואני יכול להגיד חד משמעית שראיתי יחס טוב יותר - לא חותכים, פחות עוקפים. ממש כאילו מפחדים ממני :lol:.

עכשיו שאני בלי שלט אז כולם פתאום יותר אגרסיביים.

כשאני רואה שלט נהג חדש אני חושב פעמיים על הפעולות שלי. אני לא רוצה לגרום למצב מסוכן שבו הנהג החדש יגיב שלא כמצופה וחלילה יגרום לתאונה.

פורסם

לי אישית שמעירים לי אז זה מוצדק זה שחברים שלך לא רוצים לשים כי הם טוענים "שנטפלים" אז כנראה הם לא יודעים לנהוג!

דווקא שאנשים רואים שלט נהג חדש הם מתייחסים יותר יפה מנסים כמה שפחות לעקוף ולצפור.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

מספר דברים:

1. השם FASTMAN לא מעיד על דבר אלא על כך שלא היה לי שם אחר באותו רגע.

2. אני לא אמרתי שאני לא עושה טעויות או שאחרים לא עושים טעויות - ההפך אמרתי שכולנו סה"כ בני אדם וכולנו טועים.

3. אף אחד לא אמר שאני "שומכר" זה שהסתכלת בשרשורים שכלל לא קשורים לפה אינך יכול לדעת דבר על צורת הנהיגה שלי.

4. אתה אומר כי אתה מבחין בבטחון עצמי גבוה ואתה צודק, אומנם שנה ומשהו יש לי רישיון אבל אני מבטיח לך שזה אינו כלל הניסיון שלי על הכביש. ובנוגע לכך שנהג חדש אינו יכול לחזות רכב שעומד לסטוט ממסלול אחד לאחר לדוג' או דברים שנהג וותיק ממנו כן יכול - אתה טועה ובגדול. (איני חולק על כך שנהג בעל יותר ניסיון הוא בעל יכולת יותר גבוהה לחזות מקרים איך אין זה משנה את העובדה כי נהג חדש או נהג בעל פחות ניסיון יכול גם כן).

ראוי לציין, שבניגוד לחברה הצעירים כיום, אני נוהג מאוד שקול ובהתאם לחוקים. אני לא עושה שטויות, ולא מסכן את עצמי או את הסובבים אותי.

בנוסף, הביטחון העצמי הגבוה שאתה מדבר עליו לא נרכש סתם, הוא נרכש עקב הרבה מאוד מקרים שאני לא בטוח שכל נהג חדש או אפילו נהג מיומן יותר היה יוצא מהם באותו מצב.

ולמרות שאולי אתה לא תקבל את זה, הניסיון אומנם נרכש עם הזמן אך אין זה אומר שנהג בעל שנה + רישיון לא יכול לחזות הרבה דברים שנהג וותיק ממנו כן יחזה.

אני לא בא להתפאר בנהיגה שלי או להשוויץ במשהו חס וחלילה, אבל מהיום הראשון שעליתי על ההגה אצל מורה הנהיגה המשפט הראשון שלו היה "אני אוהב את איך שאתה חושב כי אתה לא חושב כמו תלמיד נהיגה אתה חושב כמו נהג אמיתי על הכביש".

בנוסף, אני לא יכנס לפרטים אך לא פעם אמרו לי דברים בסגנון "איך חשבת על הדבר הזה" , "איך ידעת שזה מה שהוא יעשה" וכה'. ציינתי זאת כדי להראות לך ש"נהג חדש" לווא דווקא מהווה כמוקד שיש להיזהר ממנו מאשר אחרים על הכביש.

אומנם ישנם נהגים חדשים שעברו בקומבינות לאחר 10 שעורים או כל דבר אחר ולא יודעים לנהוג וכן מהווים סיכון אך אני מבטיח לך שלפחות אני לא כך.

שוב, אני דיברתי פה בכלליות על איך שאני מרגיש שאני שם את השלט, יכול להיות שזה רק אני יכול להיות שלא.

סוף שבוע טוב שיהיה

פורסם

זה שטויות.

יש כאלה שנוהגים שנה וחצי ונוהגים יותר טוב מנהגים שנוהגים 10 שנים (עד כמה שזה עצוב זה אמיתי).

אולי יש כאלה שחושבים שנהג חדש זה מישהו שלא יודע לנהוג אבל לדעתי זה שטויות.

פורסם
זה שטויות.

יש כאלה שנוהגים שנה וחצי ונוהגים יותר טוב מנהגים שנוהגים 10 שנים (עד כמה שזה עצוב זה אמיתי).

אולי יש כאלה שחושבים שנהג חדש זה מישהו שלא יודע לנהוג אבל לדעתי זה שטויות.

צודק ב100% זה מה שבאתי להבהיר פה.

לא מדבר על כל נהג, אך יש מקרים שכן ובמקרים כאלה השלט הזה שגורם לך להתנהג כאילו איזה מפגר מאחורי ההגה מטעה.

פורסם

בתור נהג חדש כבר שנה+ (לא שאני אומר שזה הרבה) אני השתחררתי מהלימודי נהיגה שלי עם הרבה יותר ידע ונסיון מרב האנשים פה אחרי חצי שנה, למרות שאני גר בחור דיי נידח בדרום הארץ, עשיתי את שיעורי הנהיגה שלי ביפו, למדתי בפנימיה צבאית במרכז וקיבלתי צופר בסוף התיכון, וואוצ'ר נהיגה שכולל 120 שיעורים ו8 טסטים, על כל הטובות האלה הצבא שילם מראש, והציב טסטר צבאי ששומר שהנהג היוצא יהיה לא פחות ממושלם וככה נתקלתי בהרבה מקבלי מתנה זאת מסיימים שיעורי נהיגה ב80-90 שיעורים וטסט 6-7, עשיתי 54 שיעורים במקום הממוצע 70 וטסט שני במקום הממוצע 5.

וממקום צפוף וקשה עברתי לעיר קטנה וריקה ממכוניות שבהשוואה ליפו זה גן עדן. מה זה קשור לשלט? אני יכול לומר שמבחינת נהגים על הכביש כבר בחודשיים הראשונים יצא לי לצעוק על נהגים וותיקים שהם אידיוטים והיחס שמקבלים מהנהגים על הכביש הוא בהתאם לנהיגה וההססנות שלך. אבל..ופה האבל הגדול השלט נהג חדש מדליק נורה גדולה ולא חיובית אצל כל שוטר תנועה באזור, שיעצור אותך לבדיקת רשיונות גם אם "זרמת" עם התנועה בכביש 55 במקום 50, או שגלשת קצת לכיוון הכיכר כשאתה עומד או ברמזור (ובינינו לא נולד הישראלי שלא עושה את זה).

אז זה או סיכון לקנס של 150 שקל או כאב ראש וסיכון להרבה יותר קנסות....אני מעדיף להשאר בלי שלט.

פורסם

כנראה המצב תלוי בעיר בה אתה נוהג.

בחיפה המצב עלוב ביותר, והשלט הנ"ל גורר באופן גורף "התעללויות" בנהג "הטיפש וחסר הניסיון שסבתא שלי יודעת איך לנהוג יותר טוב ממנו! אז מה אם הוא נוהג במהירות שמתאימה לתנאי הדרך ואפילו מאותת החצוף הזה?!".

אני רק רוצה להזכיר, השלט הנ"ל הוא לפי חוק. מי שלא שם אותו עובר על החוק. נקודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...