Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מהרגע שהוצאתי רישיון שמתי שלט נהג חדש ולמרות זאת מישטרה עדין הביאו לי דוח על השלט, אמרו שהם לא רואים אותו כמו שהם רוצים (שילכו *****) ,ואני עדין נהג חדש ואני עדין שם את השלט ואף אחד לא צופר לי. אלה לי יש בעיה אני זה שצופר לאחרים עוקף חותך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחת שהייתה 4 שנים נהגת חדשה :roll: אני יכולה להגיד שלרוב, זה רק גורם לנהגים האחרים להתיחס ביתר סבלנות.

אם נכבה האוטו לא צופרים (גם נהגת וגם חדשה, מזל שנכבה רק פעם אחת!).

לא מצפצפים בכתום לפני הירוק.

והכי חשוב, שומרים המוווון מרחק בזינוק בעליה :)

למרות שמידי פעם, היה את ה"אבא" שרצה לחנך אותי שאסור לעשות ככה וככה ואיך את מרשה לעצמך בתור נהגת חדשה ובלה בלה בלה.

תמיד יש קקות, צריך לדעת להתעלם מהם.

כמו שאמרו מקודם, לא שווה בגלל שטויות כאלה לקבל קנס.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

רק פעם אחת בכביש מיד מרדכי לאשקלון רכב מלא בחברה צעירים (20+) התגרה בי בגלל השלט, איך אני יודע שזה השלט? הם היו באמצע עקיפה ואז האטו ועשו דאחקות, יפה שהפג'טה הישנה שלי מצליחה לעמוד בקצב של אקסנט חדשה:twisted:

פורסם

קראתי פה דברים שאני לא יודע אם להגיב אליהם בבכי או בצחוק.

בכל הזמן שנסעתי עם שלט הנהג חדש אף אחד לא התייחס אלי שונה בשום דרך. אם כבר כן התייחסו אלי באופן שונה, זה היה בגלל הרכב שנהגתי בו דאז (פיאט אונו מודל 88). לאחרונה, שהחלפתי רכב ראיתי איך היחס שונה.

מעולם לא התחכמתי עם החוק ושמתי את השלט על המגש האחורי והשתמשתי בתירוץ "הנפילה". השלט היה על הרכב 100% מהזמן (לא 90, לא 95, 100%) כי זה החוק. יש יותר מדי אנשים על הכביש שהחוק לא מעניין אותם וזורקים XXX עם בליסטרה על החוק ועל הזולת (כמו חבר'ה שנוסעים רוורס ברח' חד סיטרי למשל) ומה לעשות, שלא מעט נהגים חדשים נמנים כחברי ה"מועדון" המפוקפק הזה.

יצא לי לראות את הנהגים החדשים החוכמולוגים שצופרים וחותכים אנשים סתם בלי סיבה (תסביך הכלי הקטן\גדול) - ומעולם לא הבנתי אותם. אני זוכר שלפני משהו כמו 4 שנים עוד שהייתי נהג חדש, עצר אותי שוטר לביקורת סטנדרטית ואמר לי שאני מהווה דוגמא ומופת לנהגים החדשים. הסמקתי ושאלתי אותו למה, אז הוא אמר שבגלל שאני נוסע כחוק (מסתבר שהוא עקב אחרי כמה קילומטרים טובים, בלי קשר להיותי נהג חדש... פיאט אונו שנת 88 זה נראה קצת "פלילי" - אלו היו דבריו) והרכב שלי נקי ומסודר והעובדה שהוא "רשום על שמי" (בחיי!).

אנשים בארץ צריכים להבין שהצופר לא נועד לשימוש כה חופשי כמו שמשתמשים בו כאן. נמאס.

ודווקא נהגים חדשים צריכים להוות דוגמא על הכביש לדעתי ולא לשחק אותה כמו אלו "שיודעים יותר טוב מכולם".

Skoda Fabia 1.2TSI 2011 "Sport" Manual gearbox

פורסם

אני נהג חדש ולא מתייחסים אלי שונה אני באמת לא מבין מאיפה אתם מביאים את זה.

וגם אם אני רואה נהג חדש אני "בוטח" בכישורים שלו בדיוק כמו כל נהג אחר, אני לא משער שבגלל שמישהולא נהג חדש אז הוא ינהג נכון.

ואלה שכתבו שהם לא שמו כדי שאנשים (לא נהגים אחרים) לא ידעו שהם נהגים חדשים, WTF מי שם על השלט הזה?

פורסם
אם נכבה האוטו לא צופרים

נכון, צופרים על דברים הרבה יותר מפגרים מזה.

כמו עצירה במעבר חציה בבוקר לילדים שיעברו בשלום את הכביש, שלא נעקב את האנשים לעבודה שלהם!

חס וחלילה!

שהם לא יאחרו, ויתנו לילדים לעמוד כמה דקות במעבר חציה שאף אחד לא מתחשב בהם!

אני כל בוקר הייתי עובר במעבר חציה ( לפני הרישיון כמובן ), ופשוט בזיון מה שהיה, אף אחד לא מוכן לעצור עד שאני לא מתפרץ לכביש ( בחוכמה כמובן ), ועוד בסוף גם באים אלי בתלונות למה אני עובר.

חבר'ה, התרבות נהיגה בארץ על הפנים ( לרוב.. ), בא לי פשוט להוציא לפעמים יד מהחלון, ולעשות לזה שמאחורה אצבע משלושת, ואז ניראה אותו צופר עוד פעם אחת.

פורסם

** אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. **

אבל אז אתה מסתכן בזה שאולי זאת תהיה הפעם האחרונה שתוכל להוציא אצבע משולשת...

Skoda Fabia 1.2TSI 2011 "Sport" Manual gearbox

פורסם
צופרים על דברים הרבה יותר מפגרים מזה.

כמו עצירה במעבר חציה בבוקר לילדים שיעברו בשלום את הכביש.

או זקנים.

או חיה.

או בכלל אם אתה נוסע לאט מדיי. או מהר מדיי. או בנתיב הימני. או השמאלי. או אם אתה עוצר ברמזור כשהוא ירוק מהבהב. או אם אתה שם גז כשהוא ירוק מהבהב.

"ארור תהיה אם תעשה, וארור אם לא תעשה" - אין לי מושג מי אמר את המשפט הנ"ל אך הוא כל כך נכון לארץ הזו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מהנסיון שהיה לי כשהיתי נהג חדש לי אישית עשו את זה הרבה פעמים חתכו או צפרו ואפילו לא חסכו ועשו תנועות עם הידים להסביר לי כמה אני אדיוט לדעתם ואני לא נוהג גרוע (לפחות לדעת האנשים שנוסעים איתי:?) בכל מקרה יש הבדל גדול בין לנהוג עם השלט ובלי לפחות במקרה שלי היה.

אם להרחיב את הדיון אני יכול לספר שהרגשתי גם הבדל ביחס בין אם אתה נוהג ברכב חדש או ישן כשקניתי את האוטו שלי והפסקתי לנהוג על הרכב של אמא (שברולט 2005) שמתי לב שיש יחס שונה מצד הנהגים שמשום מה מרשים לעצמם לחתוך אותי יותר בגלל שזה רכב קטן וישן (יחסית 1998) לפחות ככה זה נראה על פניו

פורסם

אני יכול להגיד לך מניסיון שזה מעצבן,

אחרי חודש וחצי בערך שנסעתי עם נהג חדש נשבר לי , והוצאתי את זה , נגמר לי הנהג חדש לפני כשבועיים ולא עצרו אותי לביקורת, וגם אם כן אין בזה שום עבירה תעבורתית.

"עדיף לאבד רגע מהחיים,מאשר את החיים ברגע" :scatter:

פורסם
או בכלל אם אתה נוסע לאט מדיי. או מהר מדיי. או בנתיב הימני. או השמאלי. או אם אתה עוצר ברמזור כשהוא ירוק מהבהב. או אם אתה שם גז כשהוא ירוק מהבהב.

זה כבר קשור למצב שבו אתה נמצא.

אם אתה במהירות נמוכה ומרחק שמאפשר עצירה (ואתה בטוח בזה ) אז כמובן שעדיף לעצור.

אבל אם אתה במהירות שלא מאפשרת עצירה והרמזור הפתיע אותך באמצע, כמובן שתתן גז ותעבור כמה שיותר מהר, כי אם תנסה לעצור זה יהיה באמצע הצומת.

או בכלל אם אתה נוסע לאט מדיי. או מהר מדיי. או בנתיב הימני. או השמאלי

אני לא נוסע לאט מדיי, אבל אני גם לא טס, לא צריך שיפול עלי שוטר :)

ואולי יש לי לפעמים דביקה לנתיב השמאלי, אבל ברגע שאני רואה מישהו מאחורי אני עובר לימני ונותן לו לעקוף ושיהיה לו בכיף.

• תוכן חדש...