Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

בעוד חודש מסתיימות לי השנתיים כנהג חדש ...

לפני מספר ימים קיבלתי את הרישיון הזמני שתקף חצי שנה (עד שמגיע הקבוע ..) ושילמתי את האגרה ועכשיו הוא בתוקף.

על הרישיון הנ"ל לא מופיע הגבלה של נהג חדש !

השאלה היא האם בחודש הקרוב אני נחשב נהג חדש או לא (מבחינת לשים את השלט, הביטוח והכל ...)

אם אני לא שם את השלט ואמור לשים זה קנס ... כנ"ל להיפך ....

מה לעשות ?

תודה לעונים (:

יאיר

פורסם

גם אני קיבלתי לפני כמה ימים את הרשיון הזמני (פתחתי על זה שרשור באוף טופיק, אתה יכול לקרוא אם תרצה) בלי התמונה לאחר כמעט שנתיים על הכביש.

אם ברשיון לא מופיעה ההגבלה אזי אתה כבר לא נהג חדש (מרגע ששילמת את האגרה) ואין צורך בשלט...

פורסם

שים לב שמבחינת הביטוח, החישוב נעשה לפי תאריך קבלת הרשיון, ולא לפי מה שכתוב (או לא כתוב) על הרשיון עצמו. לכן מבחינת ביטוח אתה עדיין נהג חדש.

מבחינת שלט ושאר ההגבלות- אותו כנ"ל. הגדרת "נהג חדש" היא נהג שקיבל את הרשיון שלו לפני פחות משנתיים, ולכן אתה עדיין נהג חדש. תשאיר את השלט לעוד חודש, וגם אם יעצרו אותך לבדיקה, אתה יכול להראות תמיד את הרשיון הישן, שעדיין בתוקף ועדיין עם "נהג חדש". עם האפשרות השניה (לנסוע בלי שלט ולהראות את הרשיון הזמני) אתה עלול להסתבך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מסכים עם האביר.תישאר עם השלט והרישיון של הנהג חדש,מסיבה פשוטה:אתה מוגדר כנהג חדש למשך שנתיים בידיוק מיום קבלת הרישיון.אם תעצר ע"י ניידת,חבל על הדו"ח והנקודות.גם אני נסעתי(בוסר רצון בולט)עם השלט והרישיון הישן במשך חודש.

סקר-איך נפטרתם מהרישיון ומהשלטים של הנהג חדש?...

אני עשיתי חגיגה...יצאתי עם 2 חברים ליער,תליתי את השלטים על עץ,והיטלתי עליהם סכינים.אחלה מטרות.אח"כ כמובן שרפנו את מה שנשאר(במדורה "אחראית",יש שם מקום מושלם ומגודר באבנים והכל).מה אתכם?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ברגע שאתה משלם את האגרה של הרישיון החדש, זה שאין בו הגבלה של "נהג חדש", משרד הרישוי מעדכן אצלו כי האגרה שולמה והמידע מועבר גם למסוף משטרת ישראל, שם הגבלת ה"נהג חדש" שלך גם משתמטת מרשימת ההגבלות שחלות עליך. מבחינת הביטוח אתה אמור להיות מכוסה, אלא אם חברת הביטוח באמת הולכת על הדקויות הקטנות ומסבירה מפורשות שהסעיף על נהגים חדשים הוא שנתיים בדיוק מיום קבלת הרישיון.

לסיכום:

מבחינת ביטוח - תבדוק מה רשום בפוליסה ואם אתם עם סוכן צרו עימו קשר.

מבחינת משטרה, אתה "מכוסה" כל עוד אתה ממציא לשוטר רישיון נהיגה משולם עם חותמת בלי הגבלת נהג חדש.

תעמיס את האוטו ונסיעה טובה!

Xbox12341

פורסם

השאלה היא לא מה יקרה אם תעוכב לביקורת רישיונות, שאז אולי לא בדיוק יפשפשו בהיסטוריה ובחישובים ורק יסתמכו על הכתוב.

השאלה היא מה יקרה במקרה של תאונה עם נפגעים. האם גם אם אז המשטרה לא תעשה את החישוב המדוייק ותתעלם מכך שטרם חלפו שנתיים ?

אם אתה בטוח שהכל חוקי למהדרין ולא רק בתשובות של היתממות, אז עשה כטוב בעיניך.

אם יש לך צל צילו של ספק, עדיף לך להתאפק עוד חודש.

אם חלילה יקרה משהו, אני מתאר לעצמי שהשירשור הבא יהיה: תפסו אותי/תאונה.... אני צריך עו"ד... מה העונש /השלילה... האם שוב אהיה נהג חדש וכד'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
עם 2? למה לא עם 4?:-)

לקח לי שנייה להבין...:lol:

אני הייתי חדש לפני התקופה המטומטמת של 2 נוסעים, כך שהתקנה לא השפיע עליי כלל. כך שלא חשבתי על זה.

:-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אישית נשארתי עם הרשיון של הנהג חדש עד שהתוקף שלו נגמר. ברגע שהתוקף של הרשיון הישן נגמר, כבר אין לך ברירה אלא לנסוע לפי תנאים של נהג לא חדש (אתה לא יכול לנסוע עם רשיון פג תוקף, ואם תיסע עם שלט נהג חדש כאשר לא כתוב נהג חדש ברשיון זה בעייתי).

סקר-איך נפטרתם מהרישיון ומהשלטים של הנהג חדש?...

אני עשיתי חגיגה...יצאתי עם 2 חברים ליער,תליתי את השלטים על עץ,והיטלתי עליהם סכינים.אחלה מטרות.אח"כ כמובן שרפנו את מה שנשאר(במדורה "אחראית",יש שם מקום מושלם ומגודר באבנים והכל).מה אתכם?

עדיין יש לי אותם- גם את הרשיון הזמני של לפני הפלסטיק הראשון. בקשר לשלטים של נהג חדש- היום אחותי משתמשת בהם.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...