רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה מיוחד ברכב הזה וע"י מי נבנה?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אחרי שקראתי על כך הרבה דיווחי משטרה חרא, החלטתי לשתף אותכם בחוויה קצרה מהטיול לקוסטה ריקה (שיסתיים בסוף השבוע). הכביש הראשי בקוסטה ריקה הוא כביש 1. כביש בעל מסלול אחד לכל כיוון ללא הפרדה בין הנתיבים כמובן, מהירות נסיעה חוקית 80 קמ"ש. הרכב - גיפ דייטסו טריוס (BEGO), המהירות 90-100 קמ"ש בערך. שוטר עוצר אותי בצד הדרך והולך לקראתי עם אקדח ראדאר ישן. אני שואל מה הבעיה והוא שולף את האקדח ומראה לי מהירות דמיונית של 117 קמ"ש. 26000 קולון הוא אומר (550 קולון = דולר) ואתה יכול לשלם את זה בדואר - או ישר אצלי ! אני כמובן מתנגד - הגיפ לא יכול לנסוע כל כך מהר, הייתי על הרבה פחות, זה לא יכול להיות, וכו. השוטר מתעקש אבל עדיין מוריד את הקנס ל 20000 קולון. אישתי …
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
מה זה אבארט'?
מאת Razg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני רואה הודעות שכתוב בהם HGT , ובהודעות אחרות HGT אבארט', לדוגמה. מה זה האברט הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת שטוטית, -
-
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על אופנועים תלת גלגליים? הנה אתר שיש בו כמה תמונות ושינויים של אופנועים של הונדה הארלי ועוד. תגובות בבקשה http://www.netupandgo.com/hankschopshop/gallery.html
הודעה אחרונה מאת רפי שטח, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://il.youtube.com/watch?v=5bR9XFSQMwg דבר כזה אפשרי בארץ.רק מנוע !!!
הודעה אחרונה מאת רפי שטח, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
אם אפשר לקבל אומדן עלויות אחזקה של רכב יפני משנתונים ישנים דוגמת 90-93 לעומת קטנוע 125 סמ"ק שנת 2008. אם זה משנה אני אביא דוגמא לרכב דייהטסו אפלאוז ידני בצבע שחור (בצחוק לגבי הצבע ). קטנוע קימקו מובי. עלות רכישה של שניהם תעמוד על כ-10 אלף ש"ח. לא נתווכח על אלף לפה או אלף לשם זה לא משנה כרגע. האוטו עשה בוודאי כ 250 אלף ק"מ. הקטנוע בקושי גמע 13 אלף. עד כאן החפירות. אני מעוניין להוציא מהמשוואה את עניין הדלק. דלק זה עניין של הנוסע. אתה משלם כמה שאתה נוסע. העניין הכי חשוב לי זה הקטע של הטיפולים והתיקונים. אני מבקר לעיתים בפורום הטכני פה ואפשר פשוט לראות מלא מושגים ושלל בעיות הרכב. השאלה כמה זה עולה לנו? מה אני צריך להכניס למשוואה? ביטוח חובה+צד ג' (מקיף אני ל…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 31 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם! חשבתי להתקין ברכבי (מזדה 3, 2.0) חגורת בטיחות נוספת. מדובר על חגורת בטיחות "כמו במירוצים" (מחזיקות למטה את האגן ועולות עד מאחורי הכתפיים - 3 נקודות, 2 אינץ'). כאשר הייתי בקורס בטורקיה, ברכבי המרוץ שלנו היו מותקנות חגורות 6 נקודות - אני לא צריך כזו מפלצת, וגם הכיסא לא יאפשר התקנת כאלה. עד כמה שאני מבין, היתרון הפחות או יותר יחיד של חגורות כאלה הוא שהן מחזיקות אותך צמוד לכיסא בזמן "תימרונים". נשאלות השאלות הבאות: 1) בחגורות הבטיחות הרגילות יש "קדם מותחן". בחגורות האלה, מן הסתם, אין. זה לא בדיוק יתרון, לא? 2) עד כמה חגורות כאלה חוקיות לכביש? לא, אני לא מתכוון לנהוג איתן בצורה קבועה, רק כאשר אני מגיע לכבישים "שמחים" (ערד, נס הרים וכו'). אך גם שם …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
שלום, לקח לי הרבה זמן להשיג את התמונה של הלנד קרוזר החדש שייצא אלינו באמצע-סוף 2009 או לכל המאוחר תחילת 2010 . יש לציין שהדגם הקצר יבוא ליצור גם הוא ולא ירד מפס הייצור. יהיה שיפור במנועי הדיזל, בהספקים ובצריכת הדלק. יש סיכוי גבוה בעיקר בארצות המזרח שהרכב ישווק גם עם מנוע 4.4 ליטר V8. (עוצמתי במיוחד) התמונה הזו מוערכת 70-90 אחוז שהיא אמיתית כי אני הבאתי מאותו מקור לפני 4 חודשים תמונה של האוונסיס החדשה לפני הצגתה בתארוכת פריז. ככה שאני מאמין שזה לא פיברוק. אשמח לתגובות. *לא לשכוח שאתם הראשונים שצופים בכך התמונה המהוללת:
הודעה אחרונה מאת tomush18, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שמעתי על האירוע הזה בתקשורת וזה מאוד העציב אותי. לאחר מכן התחלתי לקרוא כל מיני תגובות בגנות המשטרה שבילבלו אותי. המשטרה אשמה?! אני לא בטוח. אני לא יודע למי מכם יצא אי פעם לעבוד בתפקידי אבטחה. אבל בין אם זה בתור מאבטח, שומר, חייל, שוטר וכו'. מאוד קשה לעבוד עם האוכלוסיה בארץ. כל אחד שנכנס לקניון ואתה מבקש לבדוק לו את התיק ישר מתחיל בהערות מתחכמות: "מה אני נראה לך מחבל?" תמיד יש לכל אחד את הרצון לנהל לך את העבודה: "תעשה ככה וככה, אתם בודקים את האנשים הלא נכונים וכו'". ואם כבר תפסתם משהו ישר הוא מאשים אותך בזה: "הרסתם לי, בגללכם, מי אתם". בארץ לא ייתכן ולא נתפס ששוטר לא רק שייקח בכוח מפתחות של רכב אלא אפילו לא ידבר בצורה מספיק יפה. בארץ זה נורמ…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום נסעתי לתומי מראש פינה לכיוון צומת עמיעד. למי שמכיר, עומדת שם ניידת מעל מחלף אליפלט, ותופסת עם לייזר עם כיוון הנסיעה. זה אומר שהם לוזרים עליך מאחור, ואז מתחילים לרדוף אחריך. אני מכיר את המארב האמור, אבל אחד שלא, בהונדה סיוויק בצבע כחול כהה, עקף אותי על 140-150. תגובת משטרת ישראל לא איחרה לבוא - ובמהרה ראיתי ג'טה גרוטאה מכלה את נפשה בדרכה מטה מהמחלף, בשביל לתפוס את העבריין. רק מה, העבריין כבר התרחק אל האופק, שמורכב מעיקול ואחריו ירידה - כך שאין שום סיכוי שהשוטר הצליח לשמור על קשר עין כלשהו. אני כבר איבדתי קשר עין עם הסיוויק כשהשוטר עוד היה 150 מטר מאחורי. אותו שוטר טס מטה, כשהוא חותך מכוניות על ימין ועל שמאל, על 170 לפחות - ולבסוף סגר על הרכב - אך לא אותו ה…
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3610950,00.html הסיבה שצרפתי את זה לכאן נעוצה בשורה האחרונה של הכתבה: "כמות האלכוהול המותרת לנהגים בבריטניה היא 35 מיקרוגרם" ואילו אצלנו בארץ: לפי סעיף 169 לתקנות התעבורה, תשמ"ב - 1982, אסורה נהיגה ברכב כאשר רמת ריכוז האלכוהול בדם עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם, אוו 240 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף. אנחנו כל הזמן מתלוננים על הדברים הטובים שבחו"ל, וכאן רבים מתלוננים שהם נתפסו על 270 או 280 מיקרוגרם. מסתבר שאנחנו הרבה יותר ליברלים בענין לעומת חו"ל או מדינות אחרות שבהן רמת האלכוהול המותרת היא "אפס". שם מותר 35 מיקרוגרם אבל המהירות המותרת לא מוגבלת כמו כאן, ואילו כאן בחרו להגביל את המהירות ולתת עו…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כבר העליתי בשרשור הקודם את הסברה הקונספירטיבית שאולי מדובר ביותר מסתם תאונה. ובכן גם אנשי פולקסווגן לא מוכנים לקבל את העבודה שמישהו נהרג ברכב הכי בטוח שלהם. ראו כאן: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article1820566.ece מדובר בעיתון חובב קונספירציות, אבל הגעתי אליו בעקבות כתבה שהיתה היום ב"הארץ". שהוא כידוע עיתון לאנשים שחושבים.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן! היה דיון ביני לבין חברים שלי אתמול ורציתי להמשיך אותו לפורום. כשאיילון\כביש החוף וגומיהם פנוי,השעה מאוחרת בלילה\מוקדמת בבוקר והתנאים מאפשרים. מה המהירות הרגילה שלכם?(בהנחה שאתם לא בקטע של להיתפרע) שלי אישית זה 120,לעיתים נדירות 130..
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 915 צפיות
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/800/706.html "במקביל, הורה משרד האוצר על אופן חלוקת התקציב בתוך משרד התחבורה, למשל העברת סכום של 270 מיליון שקל לטובת בניית תשתיות, תקציב שלא יוכל לשמש את משטרת התנועה" "המסקנה היא שהרשות מביאה אפס תוצאות ואיננה מתפקדת כראוי. הרשות לא מצליחה להפחית את מספר תאונות הדרכים וההרוגים. ברור שהרשות כשלה בתפקידה באופן מוחלט למרות תקציבי ענק" אולי סוף סוף תשתנה הגישה ויתחילו להילחם בתאונות הדרכים ולא בנהגים ובגביית מיסים...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
צריך לקוות שאכן פתרו בעיה קיימת. האם מישהוא נתקל, ראה והרגיש זאת? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=207&msgid=116925420 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת Discover, -
הורי, שהינם אנשים לא צעירים, הזמינו לפני מספר שבועות סקודה פאביה. כחלק מכך הזמינו מספר אביזרים המותקנים בהתקנה מקומית (קודן, חיישן נסיעה לאחור ומערכת קול משודרגת). יבואן סקודה עובד עם מתקינים מ"רדיו מילאנו" ומ Class A . לאחר התשלום וטרם קבלת הרכב, למדנו כי חוות הדעת על המתקינים מטעם "רדיו מילאנו" הינן שליליות ולעומת זאת חוות הדעת על Class-A הינן חיוביות מאוד*. החלטנו ללמוד מניסיון האחרים ולהימנע ככל האפשר מבעיות חשמל עתידיות (ע"ע התקנות מקומיות). לאחר משא ומתן לא קצר ומורט עצבים הסכימו נציגי סקודה, לכך שההתקנה המקומית תהיה במסגרת Class- A וזאת בעבור תוספת תשלום. כבר קודם לכן הודענו כי במידה ולא יתאפשר הדבר נשקול התקנה עצמאית ב Class A. מסיבה לא ברורה החליטו גם…
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 522 צפיות
אהלן, אני עושה עבודה לבגרות באקולוגיה בנושא זיהום אוויר שניגרם ממכוניות. אני מבקש מידע על הנושא, כתבות על הנושא, מאמרים וכל מה שאפשר למצוא על הנושא הזה. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם! היום סיפרו לי על "סובארו כריש" . אם משהו מכיר את הרכב ויש לו תמונה אשמח אם יעלו אותה לאתר! תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 916 צפיות
האם יש טופס שאני יכול לקבל כדי לשלוח לחברת הביטוח שאינני מעוניין לחדש את הביטוח אצלהם לשנה הקרובה? ואם לא, מה הפרוצדורה ומה עלי לכתוב ? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
האם עובד זר יכול לרשום על שמו בעלות על רכב?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום וחג שמח. לפני כחודש נגנבה להורי סיאט טולדו. הרכב בוטח חודשיים לפני הגניבה בערך,ביטוח חובה+מקיף. שאלתי היא מה קורה עכשיו,אחרי שהרכב נגנב. האם אני צריך לסיים את התשלומים על הביטוח אפילו שהרכב כבר לא קיים (מה שלא נשמע לי הגיוני במיוחד)? או שמתבצע איזה חישוב ואני אמור לקבל חלק מכספי הביטוח (חובה או מקיף) בחזרה? או שמתבצע חישוב חוזר לביטוח על מנת שיתאים לרכב שאני אקנה ואז או שאני מוסיף כסף או מקבל את ההפרש? תודה רבה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
תאונה עם שועל 1 2
מאת k1235- 28 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, האם העירייה שבשטח השיפוט שלה קופץ שועל/תן לכביש מהיר אחראית על תאונה עם החיות הללו ועל הנזק הנגרם מכך? תודה
הודעה אחרונה מאת itay24, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש טענות שזאת לא תמונה אמיתית. http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/229656/alfas_beautiful_little_number.html
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
בעקבות השירשור משטרת ישראל מכה שנית. היה לי מקרה דומה, ראיתי סובארו אימפרזה שטסה בערב שבת לכיוון צפון אחרי הכניסה לגעש, במקום שידוע שמשטרת ישראל מליירזת (יש עיקול ועלייה ממש מתונה - כך מי שלא מכיר את המקום הזה- אין לו סיכוי להגיב בזמן.) ראיתי את הניידת יוצאת לתפיסה (עם עוד ניידת שעמדה כחצי קילומטר ממנה ) והם עצרו הונדה . המשטרה יצאה בערך בזמן שהאימפרזה הגיעה לאיזור הניידת, את ההונדה ראיתי רק כשעברתי את הניידות (ואין לי מושג אם הם עשו משהו). האם הייתם מתערבים?
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 1 תגובות
- 578 צפיות
הייצור מתוכנן עד סוף 2011. אם הידיעה (שהודלפה) נכונה, אזי אורך חיי הדור השישי יהיה קצר יותר מאורך חיי הדור החמישי. בדור החמישי התירוץ היה שעלויות הייצור יקרות ויש לקצר את משך הייצור כל פריט. האם ניתן אם כך לקבוע שהדור השישי הוא לא דור אלא רק שינוי צורה, בשינוי מגוון המנועים? לעומת זאת, אם ניקח בחשבון את השינויים הטכנולוגיים שבפתח, פולקסווגן לא יכולה להרשות לעצמה "למשוך" את הדור החדש 5 שנים, עד אז הרכב יהיה מיושן יחסית למכוניות שייוצרו באותה תקופה.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני טס לקנדה עוד שבוע ומן הסתם אני מעוניין לנהוג שם. (לא כל יום יש לך אינפיניטי בחנייה) ברשותי הרשיון הישן- מצ"ב תמונה להמחשה (קרדיט לXENON) חיפוש העלה את התוצאה הזאת, מלפני כשנה בערך. שאלתי היא האם התשובות שקיבל הבחור עדיין רלווטיות או שהשתנה משהו? להבנתי, עלי לגשת לדואר ולהוציא במקום טופס שמשמעותו היא אישור שהרשיון שבידי בר תוקף במדינה בה אני אשהה. ד"א-על גב הרשיון כתוב "הרשות לנהוג ברשיון זה בחו"ל היא על-פי חוקי המדינה בה הנך נוהג/ת." זה לא אומר משהו? (שלא צריך לא טופס ולא נעליים-?)
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
- 8 תגובות
- 975 צפיות
כפי שאצל רובם פוליסת הביטוח היא למשך שנה שלמה. הבעייה הבעייתית שהרכב מבוטח אצל סוכן ביטוח גנב ורמאי , כך שאני סופר את הדקות מתי אפשר לעזוב אותו ולחדש בחצי מחיר במקום אחר. הבעייה שהחלה היא שבתחילת שנה ביטחתי רכב מסוג הונדה סיוויק קרוב לסכום של 9-10 ש"ח , והטעות הגדולה שלא עשיתי סקר לפני כן כי היני נהג חדש שרק נכנס לתורת הרכב והביטוחים , פשוט אבא שלי ביטח את הרכב וזהו , לאחר שהוא ביטח עשיתי סקר קטן עם חברים שיש להם גם סיוויק 05 והופתעתי לגלות שהם משלמים פחות ממני באלפי שקלים , גם לאחר קבלת הצעות מחיר מחברות אחרות קיבלתי הצעות נמוכות למה שהסוכן הנוכחי לקח , וזה ממש עיצבן והרתיח אותי עד לשמיים , כי בתור נהג תמים שרק מגיע עם אבא לסוכן הביטוח לא אמור להבין המון בדברים האלו …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כתבה מ-YNET. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3609033,00.html מועדים לשמחה. .
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני חודשיים בדיוק קיבלתי שלילה של 60 יום. ועכשיו שעברו ה-60 יום שלילה אני מעוניין לקחת את הרישיון שלי. אני גר בחיפה ויש למישהו מושג אם מרחב חוף אגף התנועה פתוח היום? אני יכול ללכת לקחת? הם לא עונים בטלפון.
הודעה אחרונה מאת TomSilver, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 962 צפיות
רכב ללא טסט שנחשב לפי החוק היבש "כגרוטאה" ונגרר ע"י העירייה,במה עליי להצטייד כאשר אני מגיע למגרש כדיי לשחרר אותו? 1. האם אני צריך להגיע עם טופס הרשיון רכב משולם וביטוח חובה בתוקף? 2. כמה עולה כל הסיפור של שחרור הרכב מהמגרש? אשמח לכל מידע בנושא מבעליי ניסיון בבקשה. תודה מראש ושבת שלום לכולם.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 917 אורחים (הצג רשימה מלאה)