Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבעלים של קורולה 08 שמעתי קפיצות בהעברות הילוכים ,

המורגשות בעיקר בין הילוך ראשון לשני. הפתרון היה להרים מעט את הרגל מהגז.

ולגבי דירדור בעליה גם כן תלונות אין סוםיות.

ממש מוזר, ולא מתאים טויוטה.

יפה, שהמציו עדכון, חבל שלא מפרסמים את זה לבעלי קורולה

פורסם

יש לי עוד סיפור בנושא:

חבר טוב שלי נכנס למוסך מורשה טויוטה, מה שעניין אותו -אמינות של הגיר המדובר.

מנהל העבודה (שהוא גם ידיד שלו) אמר:

אתה רואה את הקורולות האלה כאן?

לכולם יש בעיה עם המחשב של הגיר - בגלל שיש כמה אפשרויות העברת הילוכים.

אנשים פעם מעבירים בעזרת הכפתור על ההגה, פעם בעזרת הרגל, המחשב משתבש.

נשמה הזוי?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בשביל לפתור את בעיות התיבה של המקרר הנקרא טויוטה קורולה יש להחליף את התיבה.

שום עידכון תוכנה בשום רכב לא משנה מקצה לקצה את תפקוד התיבה או הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
שום עידכון תוכנה בשום רכב לא משנה מקצה לקצה את תפקוד התיבה או הרכב.

מרק אני לא מכיר לעומק את אופן המימוש של גיר אוטומטי ממוחשב. באופן עקרוני להבנתי לקחו את כל מה שהיו קוראים לו מוח בתיבות האוטומטיות והמכאניות והחליפו אותו במערכת סולנואידים מבוקרים מחשב. לכן כל ההתנהגות התיבה נעוץ באלגוריתם תוכנתי שהמחשב מריץ. לכן תיאורטית שינוי תוכנה יכול לשנות את התנהגות התיבה מקצה לקצה. שוב הכל ספקולציות.

פורסם
מבעלים של קורולה 08 שמעתי קפיצות בהעברות הילוכים ,

המורגשות בעיקר בין הילוך ראשון לשני. הפתרון היה להרים מעט את הרגל מהגז.

זה לא הפתרון כי זו לא הבעיה, ככה זה צריך להיות, הגיר לא אמור להחזיק את הרכב בעליה כמו באוטומט ואתה אמור לשחרר את הרגל מהגז כמו בגיר ידני שאתה עושה את זה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ממה שאני הבנתי, עדכון הגרסא הוא סוג של פיקציה שדוחפים ללקוחות שמתלוננים על התיבה הרובוטית. סוג של פלסיבו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה חרטטנים לא יאומן, אני בטוח שכל המגיבים פה לא נסעו על הרכב יותר מ 5 דקות וחיים משמועות של עוד אנישים שנסעו גם הם רק 5 דקות על הרכב, אני נוהג על הרכב כמעט 3 חודשים מליסינג מהעבודה עם 6000 ק"מ וזה האוטו הכי מדהים שנסעתי עליו ביומיים הראשונים באמת האוטו הרגיש כבד אולם לאחר מכן ללא שום שינויים בצורת הנהיגה שלי הרכב פשוט הרגיל את עצמו אלי,

והגיר, אני לא יודע מה אנשים מתלוננים גיר חלק לחלוטין, שוב אני אומר כל זה השתפר לאחר יומיים של נסיעה.

הגיר הזה הוא לא אוטומט רגיל וזה מה שגורם לו לתדמית שלילית, ושינוי קיצוני אצל מבוגרים שקבועים עם הרגלי נהיגה של שנים,

אני רוצה שמישהו שיש לו את הרכב (לא להורים ולא לחברים) אלא לו ! שלו שהוא נוסע עליו יום יום ובמשך יותר משבוע ויגיד

שהוא רוצה למכור את האוטו,

אז די לחרטט ולא אני לא עושה שום יחסי ציבור או חשבון לטויטה ו\או למישהו אחר, פשוט מעצבן אותי שכל פלוץ ששמע מחבר שלו

את המושג גיר רובוטי מתחיל לברבר בלי להבין, מרק, מה הנסיון שלך בנהיגה על הטויוטה החדשה ? ספר לנו כמו חודשים נהגת עליה עד שהגעת למסקנה הזאת ?

מי שיש לו תגובות למה שאמרתי שיכתוב רק שיבוא עם גיבוי של ניסיון ולא עם שמועות,

נ.ב. את הרכב שלי קיבלתי חדש מהעבודה בתחילת מרץ השנה, כך שכל מה שכתבתי מתיחס לדגם שהגיע במרץ השנה ולא לדגמים אחרים שאולי שונים,

פורסם

התיבה הרובוטית של הקורולה, אכן זוועתית (אני מנסה לצאת דיפלומט - אבל זה ממש לא הולך), אבל:

- עידכון תוכנה אמור לשנות את אופי הפעולה של התיבה (ע"ע תיבות ה- SMG של ב.מ.וו. ששם הנהג יכול לשלוט במוד הפעולה של התיבה).

- vladclar' לא נשמע לי סביר שנהג יכול ל"שגע" את מחשב התיבה, נראה לי שמנהל העבודה לא מבין במיקרו מעבדים, זה הכל. תסכים איתי שאין תקלת תוכנה (שאיננה תוצאה של שיבוש נתוני התוכנה), ש - RESET פשוט לא יכול לפתור.

פורסם
כמה חרטטנים לא יאומן, אני בטוח שכל המגיבים פה לא נסעו על הרכב יותר מ 5 דקות וחיים משמועות

והגיר, אני לא יודע מה אנשים מתלוננים גיר חלק לחלוטין, שוב אני אומר כל זה השתפר לאחר יומיים של נסיעה.

הגיר הזה הוא לא אוטומט רגיל וזה מה שגורם לו לתדמית שלילית, ושינוי קיצוני אצל מבוגרים שקבועים עם הרגלי נהיגה של שנים,

כאחד שנושא בגאון את התואר 'חרטטן מדופלם' תרשה לי להביא מספר דברים לתשומת ליבך:

- מאז שקבלתי רישיון נהיגה (לפני לא מעט שנים) ועד לפני שנה וחצי, נהגתי תמיד על כלי רכב עם גיר ידני.

למעשה, אני חסר ניסיון (באופן יחסי) בנהיגה על גיר אוטומטי...

- אצלנו במשפחה כבר נוסעים על ה- RUNX השנייה, כך שיש לנו דיעה חיובית ביותר על טויוטה.

למרות הכל - כאדם בעל דיעה חיובית ביותר על היצרן - אני מחזיק בדיעה שהתיבה הזו כישלון, למה:

- כי העברת ההילוכים מ- 1-2 ו- 2-3 תחת עומס נעשית בצורה גסה מאוד. התחושה היא שהרובוט זקוק דחוף לשיעורי נהיגה נוספים שמטרתם ללמד אותו להחליף הילוך כמו שצריך ללא טילטול.

- כשמרימים מעט את הרגל מהגז בכניסה לסיבוב, הרובוט מחליט להעלות הילוך, לחיצה על דוושת הבנזין ביציאה מהסיבוב משאירה אותך ללא כוח.

בקיצור, תיבה ממש לא מרשימה. אם האוריס לא תגיע עם תיבה נורמאלית, אז נראה שה- RUNX תוחלף במכונית שאיננה מתוצרת טויוטה.

פורסם

מס' נקודות

בתור אחד שנהג די הרבה על הרכב הזה, מס' נקודות:

1. זה ממש מעצבן בהחלפה בין שני לראשון (הורדת הילוך), לא יודע איך אחרים מתרגלים לזה

2. לשאר ההחלפות מתרגלים, והן גם הרבה יותר צפויות

3. אם תלחצו על ES, הרכב ימשוך טיפה את ההילוכים, מה שיתבטא (לפחות להרגשתי) בנסיעה חלקה יותר, אני ממש אהבתי את האופציה, שגם לא ניכרת בצריכת הדלק...

4. חוץ מזה, הרכב באמת נעים לנהיגה, ואני לא מצליח להבין את כל אלה שמתבכיינים עליו

5. ואל תשכחו שהוא חסכוני מאוד בדלק לעומת רכבים אוטומטיים (לפחות אל מול המאזדה שהיתה לנו לפני כן - הפרש של כמעט 30 אחוז!!!)

פורסם

- כשמרימים מעט את הרגל מהגז בכניסה לסיבוב, הרובוט מחליט להעלות הילוך, לחיצה על דוושת הבנזין ביציאה מהסיבוב משאירה אותך ללא כוח .

זה קורה גם באוטומטי רגיל. ולא הייתי מגדיר את זה כ"בעיה", כי מה לעשות - התיבה לא יכולה לדעת אם רק הורדת את הרגל מהגז בשביל סיבוב שאחריו תצטרך להאיץ, או שהגעת למהירות הרצויה ואתה עובר לשיוט.

בעיניי השאלה עם הקורולה זה כמה היא חסכונית בדלק והאם הצריכה שלה אכן שווה לקורולה הידנית.

• תוכן חדש...