Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להבין משהו בסיסי מאותם אנשים שנוהגים בקורולה עם הגיר הרובוטי על בסיס יומי בפקקים.

האם בנסיעה איטית בפקק יש צורך להרים רגל מהגז בזמן ההחלפה מראשון לשני, ומה קורה אם לא עושים זאת?

הבנתי שיש פה אנשים שטוענים שצריך להתרגל, אבל אם אני בכלל אשקול את הרכב הזה, אין מצב שאהיה מוכן להשלים עם מצב שהרגל שלי תתאמץ כפול יחסית לגיר אוטומטי רגיל.

אם הייתי רוצה להפעיל את הרגליים יותר אז הייתי בוחר בגיר רגיל, כי כושר אני מעדיף לעשות בחדר כושר או במגרש ספורט ולא בזמן נהיגה.

נהג ותיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לשמחתי לא נוהג לבלות הרבה בפקקים, אבל מהמעט שכן :

- בכל מקרה, כשנוסעים רגוע, בהאצה עדינה, העזיבה של הגז פחות חשובה, לא מרגישים טלטול. כלומר בנסיעה בפקק, עם גז מרפרף אין סיבה לעזוב. המעבר מראשון לשני סביר בהחלט. מעבר לזה בנסיעה בראשון הרכב יודע לגלוש גם בלי גז.

וגם אם עוזבים את הגז - אתה משווה עזיבה של גז בהעברה, לנסיעה בגיר ידני עם משחק של גז-קלאץ' בפקקים ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אז בוא נשאל הפוך,

אחרי שמתרגלים לחיה הזאת, האם ניתן להמנע מתופעת הטילטולים שמתוארת פה,

והאם זה דורש הפעלת רגליים מאומצת יותר יחסית לגיר אוטומטי קונבנציונלי ?

שוב אני מבקש תגובה ממי שנוהג ברכב כזה באופן אישי ועל בסיס קבוע

נהג ותיק

פורסם

נראה לך בכלל הגיוני, שאתה צריך להתרכז בשעת נהיגה במד הסל"ד ובהקשבה למנוע, כדי לדעת מתי להוריד את הרגל במטרה למנוע שיקשוק מערכות פנימיות, במקום בסובב אותך ובתנועה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בקיצור מצטער להגיב בצורה כזו לכל החמודים המבינים למיניהם

שאני בטוח שהם מבינים יותר ממני

יש לי את הרכב כבר שנה - אני לא נוסע ממש הרבה כולה עשיתי 16000

שזה בעצם בית-עבודה וטיולים בשבתות (לא רחוקים מידי)

הייתי איתו בצפון פעמיים ונסעתי איתו גם על כביש 6 כמה פעמים וזהו סה"כ הרכב בתול ;)

לפני כן הייתה לי לנסר 2005 ולפני כן יונדאי אלנטרה 2005 ולפני כן פיאט פונטו 2002 ולפני כן פורד סיירה 88

אז אלו הרכבים שבאמת נסעתי עליהם המון וזה הניסיו שלי פחות או יותר (בלי להיכנס לנושא הקטנועים)

הרכב פצצה, פשוט נהדר . אתם מדברים שטויות.

לא הייתי מחליף אותו באף רכב בשוק ה1.6 משפחטומטיות

אני נהנה ממנו כל הזמן, לא מרגישים שום קפיצות וטלטולים תפסיק לזיין בשכל

לא יודע כמה זמן לקח לי להתרגל אבל לא הרבה

גם אנשים שלא נהגו עליו חצי דקה ובאו נטו לנסוע יאמרו שזה רכב שד

מי שבא לבדוק בציציותיו של הרכב יימצא אותו בקטנות אבל מה לעשות זה לא אוטומט

וזה לא בהכרח אומר פחות טוב ולדעתי יותר טוב.

לא הוא לא מודל לחסכונות (אני נוסע חזק יחסית) אבל הוא זריז בהחלט לא שותה דלק לא משנה כמה נדיבים עם הגז הוא עושה את ה11.8 לליטר בתוך העיר.שזה הרבה יותר מבסדר (עם מזדה 3 כשאני נוהג יוצא 1 ל 8 ופחות)

הוא בהחלט נאה בצבעים מסויימים ומפנק מאוד ברמת הGLI, יש המון רכבים שממוצבים רמה מעל וכשיושבים בתוך הרכב מבינים שזה רמה מתחת. אין מה לעשות טויוטה שיחקו אותה עם הBEST SELLER שלהם. המנוע של הקורולה החדשה זה פנינה אמיתית. לדעתי המיאוץ שלו מ0 ל100 היה משתפר לפחות ב2 שניות אם הגיר היה מעביר יותר מהר ובלי דיליי אבל אני מניח שזה לא היה שיקול כאן כמו נושא האמינות. איכות ההרכבה טובה מאוד לא רעשים ולא פירכושים, מי שלא יודע לנהוג שלא יעלה עליו.

אם מישהו כאן משייט לו על סל"ד 1200 ומצפה לאיזה האצה בעלייה שילך לעשות כמה שיעורי נהיגה ויחזור.

האופציה שלי הידני נהדרת ואפילו מהנה, המוטות מאחורי ההגה זה דבר פנטסטי במיוחד בקיפות אבל לא שימושי בזמן סיבוב במעגל תנועה (מסתובבות עם ההגה)

בתור בעל הרכב הרבה חברים שואלים אותי אם לקנות אותו למרות הגיר הרובוטי

אני אישית קניתי אותו בגלל! הגיר הרובוטי

ואני עונה לכולם אותו הדבר

"רכב זה בקטע של רגש.. אני ?! אהבתי. אתה ? תקנה מה שעושה לך טוב בסופו של דבר אתה תיסע עליו אז.. תהנה "

איש חכם אמר : "אני לא עשיר כדי לקנות משהו זול"...

פורסם

אף אחד לא טען שהקורולה החדשה הינה מכונית גרועה.

להיפך - הקורולה החדשה מכונית טובה בהחלט - שמצויודת בגיר רובוטי גרוע.

ולא, אי אפשר להתרגל לזה, ואת האמת, בהיצע המכוניות החדשות שיש בארץ כיום, גם לא ממש צריך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

(אוף-טופיק) ועדיין היבואן לא מסוגל להביא את הרכב עם 6 כריות אוויר ועם בקרת יציבות כמו רוב המתחרות שלה (הכוונה במחיר של קבוצה 2).

ואין לי ספק שה- 3 הבאה שתגיע תציע ESP בכל רמות האיבזור.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני מניח שאיזה 60-70 איש אשר מוכרים קורולה מודל 2008 ביד 2 מרוצים הרבה פחות ממך מהגיר הרובוטי העלוב של הקורולה.

כל נסיון לצייר את הגיר הזה כהצלחה מראה על חוסר אוביקטיביות , ואו עצימת עינים מול המציאות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אורך חיי האיפוס הזה הוא כ 15000 ק"מ. תלוי בשחיקה של המצמד.

עם לא עושים איפוס, אז הנזק יהיה כזה ,שיצתרכו להחליף מצמד.

מעיניין איך הרכב הזה יתנהג כרכב יד שניה ומי יקנה אותו?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
אף אחד לא טען שהקורולה החדשה הינה מכונית גרועה.

להיפך - הקורולה החדשה מכונית טובה בהחלט - שמצויודת בגיר רובוטי גרוע.

ולא, אי אפשר להתרגל לזה, ואת האמת, בהיצע המכוניות החדשות שיש בארץ כיום, גם לא ממש צריך.

אני מאמין בטיוטה כיצרן חזק ואמין.

הם פתרו את בעיות המנועים בדור הקודם, :-)

אז נמתין עד לפתרון הגיר בדור האחרון. :cry:

חבל לבארצנו הקטנטונת היבואנים לא מוחרים קורולות עם גיר רגיל

פורסם

אתם עדיין מדברים על הקורולה?

הרכב מצוין. הגיר מצוין.

רק צריך שהגיר יחליף הילוכים מהר יותר וזה הכל.

איך עושים את זה? שמים קלצ' נוסף.... אהה בעצם כבר עשו את זה ברכבים אחרים...

פורסם
אני מניח שאיזה 60-70 איש אשר מוכרים קורולה מודל 2008 ביד 2 מרוצים הרבה פחות ממך מהגיר הרובוטי העלוב של הקורולה.

כל נסיון לצייר את הגיר הזה כהצלחה מראה על חוסר אוביקטיביות , ואו עצימת עינים מול המציאות.

מה בדיוק אתה יכול להגיד מהנתון הזה של 60-70?

אתה יודע מה היחס של הנתון הזה לבין כמה דיגמי 2008 נמכרו?

אתה יודע מה היחס של המכירות של הקורולה 2008 לרכבים המגבילים בשוק? ומה היחס של הרכבים המגבילים הנמצאים למכירה?

יש לך בכלל אפשרות לדעת כמה מתוך ה60-70 האלה מוכרים ביגלל הגיר?

אז עד שאין לך את כל שאר הנתונים ה"60-70" אומר רק שיש בין 60 ל 70 קורולה למכירה באתר יד2.

ולמה זה מראה על חוסר אוביקטיביות? ביגלל שיש לו רכב כזה?

אז אני אומר שצרפתיות זה חרא של אוטו. בעיות חשמל בלי סוף.

אתה רוצה לגיד לי שביגלל שיש לך רכבים צרפתים אתה לא יכול לענות לי על זה?

דווקא ביגלל שיש לך רכבים צרפתיים אתה כן האיש לתת חוות דעת. וכנ"ל גם הוא.

פורסם
אורך חיי האיפוס הזה הוא כ 15000 ק"מ. תלוי בשחיקה של המצמד.

עם לא עושים איפוס, אז הנזק יהיה כזה ,שיצתרכו להחליף מצמד.

מעיניין איך הרכב הזה יתנהג כרכב יד שניה ומי יקנה אותו?

לגבי האיפוס - אני נוסע כבר 25000 מאז שקיבלתי אותו, ולא היה צורך בשום איפוס בינתיים, הכל מתנהג אותו דבר כמו בהתחלה, לטוב ולרע.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מה בדיוק אתה יכול להגיד מהנתון הזה של 60-70?

אתה יודע מה היחס של הנתון הזה לבין כמה דיגמי 2008 נמכרו?

אתה יודע מה היחס של המכירות של הקורולה 2008 לרכבים המגבילים בשוק? ומה היחס של הרכבים המגבילים הנמצאים למכירה?

יש לך בכלל אפשרות לדעת כמה מתוך ה60-70 האלה מוכרים ביגלל הגיר?

אז עד שאין לך את כל שאר הנתונים ה"60-70" אומר רק שיש בין 60 ל 70 קורולה למכירה באתר יד2.

ולמה זה מראה על חוסר אוביקטיביות? ביגלל שיש לו רכב כזה?

אז אני אומר שצרפתיות זה חרא של אוטו. בעיות חשמל בלי סוף.

אתה רוצה לגיד לי שביגלל שיש לך רכבים צרפתים אתה לא יכול לענות לי על זה?

דווקא ביגלל שיש לך רכבים צרפתיים אתה כן האיש לתת חוות דעת. וכנ"ל גם הוא.

אם חווית את נפלאות הגיר הרובוטי של הקורולה היית מבין לבד את הבעיתיות של הגיר הנ"ל.

לא תקפתי את הרכב עצמו אלא התמקדתי בגיר שלו, ואילו אתה מכליל על כל הצרפתיות , רוצה לדבר על אוביקטיביות ?

ומה הקשר של הצרפתיות לכאן ???

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...