Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מס' נקודות

1. זה ממש מעצבן בהחלפה בין שני לראשון (הורדת הילוך), לא יודע איך אחרים מתרגלים לזה

4. חוץ מזה, הרכב באמת נעים לנהיגה, ואני לא מצליח להבין את כל אלה שמתבכיינים עליו

אתה לא רואה פה סתירה פנימית? מצד אחד גיר שאתה לא מבין איך מתרגלים אליו ומהצד השני אתה לא מבין למה אנשים בוכים על הרכב הזה?

הינה מס נקודות שלי:-

1) את הרכב הזה לא היית קונה אם לא היה רשום עליו טויטה.

2) לא היית נותן אפילו צ'אנס אחד לרכב עם גיר כזה במידה ולא היה רשום עליו טויטה.

3) במידה וטויטה הייתה מחזירה את הגיר האוטומטי הפלנטרי, אתה ורוב רוכשי קורולות 08 הייתם הראשונים להחליף אותה.

4) הבעיה היותר בטיחותית בגיר הזה זו העבודה שהרכב מדרדר בעליה וקשה לשלוט עליו בשיפוע.

5) מצחיק הניסיון לשכנע קוראים תמימים לעבור לרכב שאתה מגדיר "לא יודע איך מתרגלים לזה" וזה עוד מניסיון אישי שלך.

6) את נושא צריכת הדלק בדקו בירחון "אוטו", לא היה הבדל בין קורולה 08 לדגם 07 הקודם בצריכה האמיתית.

לגבי השביעות רצון של הלקוחות שרכשו רכבים רובוטים, הנה התרומה שלי לנושא:-

http://www.yad2.co.il./Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=&FromYear=2008&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קורה גם באוטומטי רגיל. ולא הייתי מגדיר את זה כ"בעיה", כי מה לעשות - התיבה לא יכולה לדעת אם רק הורדת את הרגל מהגז בשביל סיבוב שאחריו תצטרך להאיץ, או שהגעת למהירות הרצויה ואתה עובר לשיוט.

נכון, אבל (הרבה) פחות.

פורסם
כאחד שנושא בגאון את התואר 'חרטטן מדופלם' תרשה לי להביא מספר דברים לתשומת ליבך:

- מאז שקבלתי רישיון נהיגה (לפני לא מעט שנים) ועד לפני שנה וחצי, נהגתי תמיד על כלי רכב עם גיר ידני.

למעשה, אני חסר ניסיון (באופן יחסי) בנהיגה על גיר אוטומטי...

- אצלנו במשפחה כבר נוסעים על ה- RUNX השנייה, כך שיש לנו דיעה חיובית ביותר על טויוטה.

למרות הכל - כאדם בעל דיעה חיובית ביותר על היצרן - אני מחזיק בדיעה שהתיבה הזו כישלון, למה:

- כי העברת ההילוכים מ- 1-2 ו- 2-3 תחת עומס נעשית בצורה גסה מאוד. התחושה היא שהרובוט זקוק דחוף לשיעורי נהיגה נוספים שמטרתם ללמד אותו להחליף הילוך כמו שצריך ללא טילטול.

- כשמרימים מעט את הרגל מהגז בכניסה לסיבוב, הרובוט מחליט להעלות הילוך, לחיצה על דוושת הבנזין ביציאה מהסיבוב משאירה אותך ללא כוח.

בקיצור, תיבה ממש לא מרשימה. אם האוריס לא תגיע עם תיבה נורמאלית, אז נראה שה- RUNX תוחלף במכונית שאיננה מתוצרת טויוטה.

אתה באמת חרטטן מדופלם כי שוב אתה מדבר מחוסר נסיון ושמועות בלי לנהוג אתה קובע עובדות, אני מדבר מנסיון - תעשה טובה קח את הרכב מחבר\משפחה ליותר מ 10 דקות תנהג ותחזור הנה ותתנצל :).

פורסם
אתה לא רואה פה סתירה פנימית? מצד אחד גיר שאתה לא מבין איך מתרגלים אליו ומהצד השני אתה לא מבין למה אנשים בוכים על הרכב הזה?

3) במידה וטויטה הייתה מחזירה את הגיר האוטומטי הפלנטרי, אתה ורוב רוכשי קורולות 08 הייתם הראשונים להחליף אותה.

4) הבעיה היותר בטיחותית בגיר הזה זו העבודה שהרכב מדרדר בעליה וקשה לשלוט עליו בשיפוע.

5) מצחיק הניסיון לשכנע קוראים תמימים לעבור לרכב שאתה מגדיר "לא יודע איך מתרגלים לזה" וזה עוד מניסיון אישי שלך.

6) את נושא צריכת הדלק בדקו בירחון "אוטו", לא היה הבדל בין קורולה 08 לדגם 07 הקודם בצריכה האמיתית.

http://www.yad2.co.il./Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=&FromYear=2008&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הרכב מתדרדר רק בעליות ממש רציניות לאחר זמן לחיצה על הבלם של יותר מ5 שניות שאז הגיר לוחץ על כל הקלאץ באופן מלא, וגם זה למרחק מאוד קצר וגם זה רק אם לא לוחצים על הגז מיד. אבל למה להוריד את הרגל מהבלם בלי ללחוץ על הגז ?

ולא אני לא הייתי חוזר לתיבה רגילה, גם אם הייתה לי אפשרות.

לגבי צריכת דלק זה לא מעניין אותי כי הדלק חינם מהעבודה, אבל הנתונים שהוא עושה לפי מה ששמתי לב עד עכשיו זה כ-600 ק"מ ל47 ליטר בממוצע בעיר בלבד - נסיעה רגועה עם מזגן ב 50% מהזמן.

אני מודה ששמתי לדבר אחד שלדעתי יש צורך בשיפור וזה כשרוצים לנסוע בעליה אבל ממש תלולה (כ-60 מעלות) אז המחשב באמצע העליה מנסה להחליף לשני, וזאת עליה ששום רכב לא יוכל לעלות אותה בשני, ואז הוא רואה שאין כוח אז הוא מחזיר לראשון

אבל כבר למדתי לפני ההעליה הזאת להוזיז את הסטיק לMANUAL ואז אני עולה את העליה הזאת בראשון.

זהו בסך הכל

פורסם
כמה חרטטנים לא יאומן, אני בטוח שכל המגיבים פה לא נסעו על הרכב יותר מ 5 דקות וחיים משמועות של עוד אנישים שנסעו גם הם רק 5 דקות על הרכב, אני נוהג על הרכב כמעט 3 חודשים מליסינג מהעבודה עם 6000 ק"מ וזה האוטו הכי מדהים שנסעתי עליו :roflmao: (ביחס למה?)

ביומיים הראשונים באמת האוטו הרגיש כבד אולם לאחר מכן ללא שום שינויים בצורת הנהיגה שלי הרכב פשוט הרגיל את עצמו אלי, :roflmao::roflmao:

והגיר, אני לא יודע מה אנשים מתלוננים גיר חלק לחלוטין, שוב אני אומר כל זה השתפר לאחר יומיים של נסיעה.

הגיר הזה הוא לא אוטומט רגיל וזה מה שגורם לו לתדמית שלילית, ושינוי קיצוני אצל מבוגרים שקבועים עם הרגלי נהיגה של שנים,

אני רוצה שמישהו שיש לו את הרכב (לא להורים ולא לחברים) אלא לו ! שלו שהוא נוסע עליו יום יום ובמשך יותר משבוע ויגיד

שהוא רוצה למכור את האוטו, בדקת לאחרונה ביד2? :roflmao:

ועכשיו הערה (עם סימני פיסוק): לא נהגתי ברכב, רק ראיתי אנשים שמתנהלים בו לידי בפקק ונסעתי בו כמות נכבדה של ק"מ כנוסע במונית. בהנחה שנהג המונית עשה קצת יותר ק"מ ממך, והוא כבר uber מומחה להעברת הילוכים בגיר הזה, אני לא כ"כ מבין למה אתה מתכוון, כי ההתנהלות בהילוכים הראשונים היתה ממש לא נעימה. אתה טוען שלא היית מחליף אותו, וזה טוב ויפה, זכותך, אבל אתה גם טוען שהאוטו הרגיש לך כבד, וזה הדבר האחרון שהוא אמור להרגיש, משום שהוא די חזק ואף אחד לא טען אחרת. זהו. אם אתה עונה, נסה לענות עם סימני פיסוק, זה יקל עלינו. יום טוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כמה חרטטנים לא יאומן, אני בטוח שכל המגיבים פה לא נסעו על הרכב יותר מ 5 דקות וחיים משמועות של עוד אנישים שנסעו גם הם רק 5 דקות על הרכב, אני נוהג על הרכב כמעט 3 חודשים מליסינג מהעבודה עם 6000 ק"מ וזה האוטו הכי מדהים שנסעתי עליו ביומיים הראשונים באמת האוטו הרגיש כבד אולם לאחר מכן ללא שום שינויים בצורת הנהיגה שלי הרכב פשוט הרגיל את עצמו אלי,

והגיר, אני לא יודע מה אנשים מתלוננים גיר חלק לחלוטין, שוב אני אומר כל זה השתפר לאחר יומיים של נסיעה.

הגיר הזה הוא לא אוטומט רגיל וזה מה שגורם לו לתדמית שלילית, ושינוי קיצוני אצל מבוגרים שקבועים עם הרגלי נהיגה של שנים,

אני רוצה שמישהו שיש לו את הרכב (לא להורים ולא לחברים) אלא לו ! שלו שהוא נוסע עליו יום יום ובמשך יותר משבוע ויגיד

שהוא רוצה למכור את האוטו,

אז די לחרטט ולא אני לא עושה שום יחסי ציבור או חשבון לטויטה ו\או למישהו אחר, פשוט מעצבן אותי שכל פלוץ ששמע מחבר שלו

את המושג גיר רובוטי מתחיל לברבר בלי להבין, מרק, מה הנסיון שלך בנהיגה על הטויוטה החדשה ? ספר לנו כמו חודשים נהגת עליה עד שהגעת למסקנה הזאת ?

מי שיש לו תגובות למה שאמרתי שיכתוב רק שיבוא עם גיבוי של ניסיון ולא עם שמועות,

נ.ב. את הרכב שלי קיבלתי חדש מהעבודה בתחילת מרץ השנה, כך שכל מה שכתבתי מתיחס לדגם שהגיע במרץ השנה ולא לדגמים אחרים שאולי שונים,

אפשר לומר שהרב נוח, מתנהג סבבה, ואגב, ממש לא כבד, מרגיש יותר נמרץ מכל משפחתית 1600 סטנדרטית

אבל - הגיר פשוט זוועה, לא יעזור מה תגיד, בן זוגה של אימי (עם עבר נהיגה עשיר מאוד בסוגים שונים של רכבים ואופנועים כבדים) לקח את הרכב הזה לנסיעת מבחן של 40 דקות- שעה, וישבתי איתו ברכב, לא משנה מי נוהג, הגיר פשוט זוועה, נכון שאפשר בהתנהגות מסויימת עם הגז לגרום לבעיטות בהחלפות הילוך להיות מעט פחות מורגשות אבל עדיין - אתה לוקח רכב בידיעה שאתה לוקח רכב אוטומאטי, ואתה רוצה גם שיתנהג כמו אוטומאטי, הבעיה שהוא לא רק שלא מתהג כמו אוטומאטי, אלה גם גרוע יותר מנהג שלומד נהיגה על גיר רגיל.

מה שכן - בשיוט הרכב מאוד נעים לנסיעה.

פורסם
אתה באמת חרטטן מדופלם כי שוב אתה מדבר מחוסר נסיון ושמועות בלי לנהוג אתה קובע עובדות, אני מדבר מנסיון - תעשה טובה קח את הרכב מחבר\משפחה ליותר מ 10 דקות תנהג ותחזור הנה ותתנצל :).

נהגתי ברכב, מה נראה לך, שרק אתה זכית להניח את ידך על ה"פלא הטכנולוגי" הזה? :screwy:

מה שכן, חשבתי להציע את הרכב לשב"כ, במקום לטלטל עצורים, אפשר פשוט להסיע אותם ברכב הזה... :lol:

פורסם

הבעיה היחידה כאן שאתם רוכשים מכוניות עם תיבות אוטומטיות. במקום לסבול עם הגיר הרובוטי הזה- תרכשו רכב ידני.

גם חסכוני, גם אמין וגם מהנה לנהיגה.

נהגתי על הפיגו 307 חדשה מהניילונים 25 ק"מ וירדתי מהרכב. לא יכולתי לסבול את הגיר האוטומטי למרות הבעת הפנים המרהיבה של בעלת הרכב שאמרתי לה את זה.

פורסם

אין סתירה

רשמתי חוץ מזה

זה אחלה אוטו חוץ מהבעיה הזו :) , זה כמו שלא התרגלתי לרעש של הסובארו שלי, אבל מה לעשות, חוץ מהרעש הוא עושה את העבודה.

מה לעשות שאני נוסע על ידני 99 אחוז מהנסיעות שלי וקשה לי להתרגל להחלפות של רובוט בין שני לראשון, אני והוא לא חושבים אותו דבר...

ובחיים לא היתה לי (או למישהו מהמשפחה) טויוטה, אז השם שלהם פחות מרשים אותי.

ההדרדרות בעליה זה קשקוש, הוא זז בקושי מילימטר, יש המון נהגים ששולטים בקלאץ' פחות טוב (לא מדבר על עצמי, כן...:) )

ולגבי הדלק, לא יודע מה בדקו, אני השוותי את זה בכלל למאזדה שהיתה לנו

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אמת או בדיה ?

שמעתי מכל מיני מקורות שמועות על עדכון תוכנה שקיים לגיר הרובוטי שמשפר אותו משמעותית.

שאלתי את קצין הרכב אצלנו, הוא בדק עם המוסך - אמרו שאין דבר כזה.

אחרי שמצאתי מישהו שממש באופן אישי אמר לי שאצלו עשו את העדכון והוא מרגיש שינוי משמעותי (לפני זה הוא כמעט כבר החזיר את הרכב, ועכשיו הוא די מבסוט), החלטתי לברר בדיוק מה העניין. שאלתי אותו איזה הבדלים יש, הוא אמר שלמשל בעמידה בפקק לפני העדכון הרכב לא זז בלי גז, ואחרי העדכון הוא גולש בלי גז כמו אוטומט. גם ההעברות יותר חלקות, אם כי עדיין לא כמו באוטומט.

ביקשתי את השם של המוסך, דיברתי עם החשמלאי הראשי שם, והוא הסביר לי ככה :

אין עדכון, יש "איפוס". אם הגיר לא מתנהג כמו שצריך - עושים לו איפוס וכוונון,חלק מזה זה נקודת ההפרדה של הקלאץ'.

המבחן שלהם - גלישה בלי גז, ואם הלקוח מתלונן על חבטות מוגזמות בהעברת הילוכים אז בודקים גם בנסיעה.

בקיצור - אין כאן בשורה גדולה לבעלי הקורולות. אם הרכב שלכם גולש במישור לבד - זה המצב התקין, אם לא - המצב יכול להשתפר ע"י איפוס במוסך.

אני עוד מתכוון לבדוק עם החבר שעבר את האיפוס ולהשוות את הרכב שלי עם שלו. עדכונים בהמשך..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ביומיים הראשונים באמת האוטו הרגיש כבד אולם לאחר מכן ללא שום שינויים בצורת הנהיגה שלי הרכב פשוט הרגיל את עצמו אלי,

אולי במפעל היו צריכים ללמד את הקורולות שלהם במשך יומיים , קודם לשיווק הרכב בעולם .

אבל אז היתה מתעוררת דילמה לגבי הרגלי הנהיגה של נהגים שונים ברחבי העולם , ולך תלמד מכונית אחת כל כך הרבה .

אכן אוטו חכם , ממש לומד את הנהג וכל זה בתוך יומיים . :shock:

פורסם

בגיר כל כך עלוב לא נתקלתי זה שנים, עונש מתמשך ..

אני מרחם על כל אילו אשר נוהגים על הרכב, וזכים למנת הטילטולים במעבר מראשון לשני, ועוד בפקקים, ממש תענוג..

מעניין אם היו מגינים אילו אשר נושאים את גאוות הרובוטי על החזה , על רכב עם לוגו האריה אם היה מדובר על אותו גיר.

אני מבטיח לכם הררי מילים נאצות וגידופים על תוצרת נחותה, של מהנדסים אשר מלבד כיסאות נוחים לרכב לא יודעים לעשות דבר..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הגיר הרובוטי של הקורולה הוא פשוט פיקשוש. חלק פחות מסלספיד דור ראשון של אלפא (והוא לא היה להיט). במוד ידני, מן הסתם (עם הרמת רגל מהגז) זה לא מורגש, במוד אוטומטי אי אפשר לנהוג, אלא אם אתה מדמיין שאתה ב-lowrider כל העברת הילוך או מנסה לצפות העברה ומוריד רגל מהגז ואז מפספס את כל העניין האוטומטי.

לגבי ההתדרדרות בעליה, זה משותף לכל הרובוטיות ודווקא כאן לא הייתי נטפל לטויוטה. זה באמת עניין של הרגל (ושל hill holder טוב).

לכל אלה שיקראו לי חרטטן - נהגתי בקורולה, וברכבים אחרים בעלי גיר רובוטי - אלפות למיניהן, קורסה איזיטרוניק - הגיר של טויוטה הוא הפחות חלק ונוח לשימוש מביניהם במצב האוטומטי (וזהו הרי שורש הבעיה, במצב ידני עם הרמת רגל מהגז כולם בסדר...).

למר kazaabubu:

תנהג ברכב עם תיבה רובוטית מתקדמת, אלפא 159 למשל (אומרים שגם ה-SMG של ב.מ.וו. מתפקד היטב, אך לא נהגתי עליו) ותרגיש את ההבדל. אני כבר לא מדבר על ה-DSG. הגיר של טויוטה הוא בוסר, ודורש המון פיתוח נוסף. לא משהו שלא ייפתר עם הזמן, לדעתי, אבל בשלב זה המוצר נחות.

ועוד משהו, הקורולה בחיים לא תעלה עליה של 60 מעלות:

PR-N30E.jpg

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיוק עכשיו אני אמור להחליף רכב ליסינג בעבודה, לקחתי את הטויוטה ליום שלם להתרגל לרכב, הזהירו אותי מפני הגיר הנ"ל אבל חשבתי שזה סתם שטויות. אז ככה נסיעה אוטומטית אין דבר כזה, אם אתה רוצה לנסוע רגיל (מצב E) אז אתה נוסע עד שהוא מחליף הילוך, בזמן שהוא עושה את זה המנוע לא מחובר לגלגלים, ממש כאילו אתה לוחץ על הגז והקלאץ' לחוץ בגיר רגיל.

אבל סבבה יש אפשרות להרים את הרגל קצת לפני לראות איך הטורים עולים ולהתאים את עצמך בהתאם, אבל כל העניין של הזינוק בעליה הוא ממש ממש מפחיד, יצאתי מבית החייל אחרי עוד ערב תרבות שהחברה גררה אותי, והיציאה הייתה בשיפוע ותוך כדי אנשים הולכים מסביב מה שאומר שצריך לנסוע לאט והרבה פעמים אתה מגיע למצב שאתה עומד במקום, כל פעם אבל כל פעם האוטו התדרדר לאחור ולא לא לס"מ או שניים אלא עד שלחצתי על הברקס. בנסיעה בכביש מהיר בלי פקקים הנסיעה הייתה די נוחה, האוטו יושב טוב על הכביש כאשר הוא כבר הגיע להילום חמישי והכל טוב ויפה וזה באמת נותן הרגשה של רכב מפנק אחרי הכל הסלון ענק, האוטו מיני סירה קטנה, ויש איזשהו דימיון לטויוטה קאמרי. אבל בפקקים, ממש ממש זוועתי - אי אפשר לנסוע זה כמו לנסוע עם תלמיד נהיגה שכל שניה קופץ לו הקלאץ' לפעמים חשבתי אפילו שהנה עוד שניה גם יכבה לי המנוע :)

יש את האפשרות של לנסוע ידני, אבל גם כאן זה לא ידני עד הסוף, וצריך לעקוב אחרי טורים ובקיצור פשוט לא כזה נוח.

בשורה התחתונה קונים רכב בשביל שישרת אותכם ולא שאתם תצטרכו להתאים את עצמכם אליו, שלא תצטרכו לשבור את הראש בשביל לזכות בנסיעה רגועה יחסית. אני אגב, החלטתי לקחת את המגאן החדשה.

פורסם

מיכאל, כל העניין הוא שהגיר לא "כאילו" ידני, אלא ידני לכל דבר ועניין מבחינת מבנה, וכך יש להתייחס אליו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...