Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום וחג שמח.

לפני כחודש נגנבה להורי סיאט טולדו. הרכב בוטח חודשיים לפני הגניבה בערך,ביטוח חובה+מקיף.

שאלתי היא מה קורה עכשיו,אחרי שהרכב נגנב.

האם אני צריך לסיים את התשלומים על הביטוח אפילו שהרכב כבר לא קיים (מה שלא נשמע לי הגיוני במיוחד)?

או שמתבצע איזה חישוב ואני אמור לקבל חלק מכספי הביטוח (חובה או מקיף) בחזרה?

או שמתבצע חישוב חוזר לביטוח על מנת שיתאים לרכב שאני אקנה ואז או שאני מוסיף כסף או מקבל את ההפרש?

תודה רבה על התשובות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לגבי ביטוח חובה - ברמת העיקרון, אתם יכולים לקבל את החלק היחסי של התקופה שלא נוצלה. בפועל מקבלים קצת פחות. חבל שאתם נזכרים חודשיים אחרי, זה יכול לגרום לכך שחברת הביטוח תטען שגם על החודשיים האלה אתם משלמים.

לגבי המקיף - ביטוח מקיף הוא בד"כ לשנה, אבל הוא למקרה יחיד. משמע אם הרכב נגנב, צריך להמשיך לשלם עד תום את הפוליסה. בפועל יתכן שיקזזו לכם את ההפרש מהתשלום המגיע לכם (ולא ימשיכו לגבות בתשלומים).

אילו היתה תאונה, גם אז חברת הביטוח מקזזת לך מהתשלום המגיע לך את החלק היחסי שמשיב את הפוליסה לקדמותה, משמע היית מקבל את עלות התיקון פחות השתתפות עצמית ופחות כינון מחדש (כך קוראים לזה).

חג שמח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא כל כך הבנתי למה הכוונה שאמרת שחבל שהרכב בוטח חודשיים לפני הגניבה :roll:

הוא פשוט היה מבוטח בחברה אחרת לפני זה,ואז חידשנו ביטוח בחברה אחרת,חודשיים לפני הגניבה.

גם לגבי המקיף לא כל כך הבנתי. לדוגמא אם אני מבטח את הרכב,ואחרי חודש מוכר אותו,אני ממשיך לשלם את הביטוח או מקבל זיכוי?

בסופו של דבר,חודשיים אחרי תחילת הביטוח הרכב לא קיים יותר (ואנחנו בעצם רכשנו ביטוח לשנה שלמה). לא כל כך מובן לי ההגיון שבעניין.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מה שאמיר ניסה להגיד זה שחבל שאתם נזכרים לבקש החזרים חודש לאחר גניבת הרכב. אם הייתם מבקשים את ההחזר בצמוד לגניבת הרכב הייתם יכולים לקבל החזר על ביטוח החובה לחודש נוסף, עכשיו זה בסימן שאלה.

לגבי ביטוח המקיף - במקרה שלך אתה צריך להמשיך לשלם. לחילופין, יש אפשרות שחברת הביטוח תקזז מהסכום שהיא צריכה להעביר לך את הסכום שאתה צריך להמשיך ולשלם לה במשך השנה ואז לא תצטרך להמשיך ולשלם. אבל איך שלא יהיה, אתה צריך לשלם את כל עלות הפוליסה שלך למרות שהרכב נגנב אחרי חודש.

מקרה של מכירת רכב שונה, במקרה כזה אתה מפסיק את הפוליסה מבלי שניצלת אותה ולכן יכול לקבל החזר על החלק היחסי שנותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקי,אם אנחנו קונים עכשיו רכב שוב,זה אומר שצריך לבטח אותו בביטוח מחדש (ז"א,לשלם גם את הפוליסה של הרכב שנגנב במלואה וגם על הפוליסה של החדש)?

או שמתבצע שיקלול ואני יכול להמשיך את אותה פוליסה לרכב אחר?

פורסם

את ביטוח החובה סביר להניח שתוכל להעביר הלאה לרכב הבא. אם הקפאת את הביטוח בזמן שלא היה לכם רכב תקבל החזר על תקופת ההקפאה בסוף תקופת הביטוח.

ביטוח מקיף תצטרך לעשות חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבנתי,תודה רבה :-(

• תוכן חדש...