Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

חשבתי להתקין ברכבי (מזדה 3, 2.0) חגורת בטיחות נוספת. מדובר על חגורת בטיחות "כמו במירוצים" (מחזיקות למטה את האגן ועולות עד מאחורי הכתפיים - 3 נקודות, 2 אינץ').

כאשר הייתי בקורס בטורקיה, ברכבי המרוץ שלנו היו מותקנות חגורות 6 נקודות - אני לא צריך כזו מפלצת, וגם הכיסא לא יאפשר התקנת כאלה.

עד כמה שאני מבין, היתרון הפחות או יותר יחיד של חגורות כאלה הוא שהן מחזיקות אותך צמוד לכיסא בזמן "תימרונים".

נשאלות השאלות הבאות:

1) בחגורות הבטיחות הרגילות יש "קדם מותחן". בחגורות האלה, מן הסתם, אין. זה לא בדיוק יתרון, לא?

2) עד כמה חגורות כאלה חוקיות לכביש? לא, אני לא מתכוון לנהוג איתן בצורה קבועה, רק כאשר אני מגיע לכבישים "שמחים" (ערד, נס הרים וכו'). אך גם שם איני רוצה לחתוף, במקרה, דו"ח על חגורה. הדבר הזה תקני?

3) שוב, למקרה של חס וחלילא תאונה (Shit happens, you know), האם שימוש בחגורות האלה יהווה יתרון או חסרון בהשוואה לחגורה הרגילה של הרכב (מבחינה בטיחותית)? הרי בשימוש בחגורות האלה לא נראה לי שיש מצב שאני אגיע עד כרית האוויר.

תודה מראש לעונים.

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן צדקת ביתרונות של הרתמות. אבל גם בפן הבטיחותי יש יתרון.

רתמה מצמידה אותך למושב ת-מ-י-ד. בעוד חגורה רגילה (שגם היא, אגב, 3 נק' עגינה) משתמשת בטכנולוגיות שונות ומשונות בכדי לנסות להגיע למצב דומה (כמו שתיארת - קדם מתיחה).

במידה וחגרת על עצמך גם את החגורה המקורית - זה חוקי לגמרי.

כנ"ל לגבי הביטוח.

לגבי בטיחות - אני את דעתי רשמתי. בכל אופן, כדאי להשתמש ברתמה ובחגורה בו-זמנית. כך תמנע הצקות שוטרים וגם תהנה מכל העולמות.

פורסם

אני מדבר על 3 נקודות, שהוא "דמוי" 4 נקודות. כמות הנקודות הנספרת זה נקודות החיבור למרכב. גם חגורה רגילה ברכב מודרני הינה 3 נקודות.

אך אלו הן 3 נקודות שונות במקצת.

אני מדבר על חגורות כאלה:

http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=popup_image&pID=208&zenid=534d6a0a477a8f1a5ba88e7741dbfdd3

להשתמש בשתיהן - נשמע לי קצת מסורבל...

השאלה העיקרית, היא האם בזמן תאונה עדיפה הרתמה הזו מאשר החגורה הרגילה.

זאת, היות והחגורה הרגילה מחושבת לא לשבור עצמות וצוואר (בכך שהיא משחררת את הרצועה קצת) ולתת לפרצוף לנחות "ברכות" על הכרית - במקום שהגוף ישאר במקום והראש יעוף קדימה (לא נשמע כמו משהו בריא לצוור)

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

אין נוסחא מדוייקת ואנחנו יכולים רק לשער.

בכל ליגות המרוצים חובה להשתמש ברתמות, אך אלו עם 5-6 נק' ובעלות תקן FIA. חלק מהסיבה היא כי לרובם יש כסא מרוצים שאסור לשבת בו ללא רתמות, אך גם לאלו שאין אני מנחש שזה נעוץ בסיבה מסויימת.

אגב, הראש יעוף קדימה בשני המקרים באותה מהירות. החגורה המקורית לא "מנחיתה" אותך ברכות על כריות האוויר, אלא ננעלת בבת אחת ותוקעת לך את הפרצוף בכרית האוויר. כך זה קורה באמת.

מניסיון חד פעמי של חבר, בתקווה שלא יחזור, הרתמה הצילה לו את החיים לדבריו. הוא מתאר את התאונה כך: בום, בום, טראח והרכב נעצר. במשך כל התאונה הוא היה דבוק למושב ורק שמע את המכות. הרכב, אגב, נפגע גם מקדימה וגם מאחורה. לבסוף נעצר בשיחים.

לשים את שני החגורות זה לא מסורבל כמו שאתה חושב. פשוט שמים את החגורה המקורית מעל כל העסק ואין עם זה שום בעיה. כנ"ל עם שוטרים.

פורסם

יש המלצות איפה לקנות כזו?

אני מכיר חנות אחת :oops:

פורסם

אהלן ברכבי מותקנת רתמות .

אבל דע לך שרתמות 4 נקודות הרבה יותר ממולצות .

את היתרונות הבטיחות כתבתה כבר וכך גם את הנסיעה עם רתמות שזה הרגשה די מדהימה חוץ מכל מיני מבטים של "מאיפו נפלתה"

אגב אני קניתי רתמת ספארקו 4 נקודות לא זול אבל שווה .

אור

פורסם

מה ההבדל בשימוש בין 4 ל 3 נקודות?

הרי ה 3 נקודות הן בדיוק כמו 4, רק שרצועות הכתפיים עולות למעלה, ומתחברות אי שם מאחור - לא אמור להיות מורגש.

טל.

פורסם

במידה וחגרת על עצמך גם את החגורה המקורית - זה חוקי לגמרי.

כנ"ל לגבי הביטוח.

לא חוקי ולא נעליים, אל תטעה אותו סתם.

התירוץ של השוטרים/בוחנים לפסילת רתמות כלשהן, אינו קשור ישירות לחגורה, אלא מוגדר כ"שינוי מבנה", אשר אסור ע"פי תקנות התעבורה:

380. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

(ג) לא יינתן היתר לשינוי מבנה רכב משא מיושן הרשום ברשיונו כרכב מסחרי רגיל, לרכב מסחרי רכין.

(ד) בתקנה זו "שינוי מבנה רכב" — לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.

לפיכך אפשר לכלול בקלות את הרצועה בתור "התקנת מכשירים מיוחדים".

זה אמנם בטוח יותר (בהנחה שההתקנה נעשתה כראוי), אבל עדיין לא מונע מכל שוטר שיחפוץ - לתת לנהג הורדה מהכביש על כך, גם אם תרתום את עצמך בנוסף בכל חגורות הבטיחות שברכב.

פורסם

ליצנות, הא?

אני לא עושה את זה בשביל הפוזה, אלא בשביל הנוחות והבטיחות שלי.

שוב, מי יכול לעמוד על ההיבטים החוקיים של שימוש ברתמות כאלה?

טל.

פורסם
ליצנות, הא?

טל.

נוח זה לא כי אתה תהייה צמוד לכיסא ולא תוכל להדליק את המזגן למשל .

וגם לא בטוח שזה בטוח יותר מחגורה רגילה .

פורסם
ליצנות, הא?

טל.

ראה התקנה שציטטתי.

אם ירצו להתנער ממך - אתה מספק להם יופי של סיבה, ולא ניכנס כרגע לויכוח של "מה בטוח יותר", פשוט אסור. ליושב במרוּמים (כלומר, מרמה את כל אלה שבוחרים בו) של משרד התחבורע הפתרונים.

• תוכן חדש...