רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
שתי תמונות כרגע ממפגש מאוד גדול שנערך היום (אתמול יותר נכון) בחיפה בחוף דדו שבמהלכו נסענו שיירה מאוד מכובדת לעוספיה דרך בית אורן מחר אני אעלה עוד תמונות ומקווה שהאנשים שצילמו יעלו עוד תמונות עד אז... כמה מהרכבים שהגיעו: שתי m5 ישנות, סידרה 6 טורבו כסופה, אלפינה טורבו, סידרה 8 עם מנוע סופרה טוין טורבו, e30 סופרגארגר ועוד כמה...וכמובן המגרדת אסבלט שלי... אגב משהו מאוד מאוד חשוב לכל מי שמתכוון להעלות תמונות: נא למחוק את מספרי הרישוי של הרכבים!!!
הודעה אחרונה מאת Drayeron, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 899 צפיות
אהלן, בקאוואליר שלנו 2000 , יש הגה די קצר 2.66 סיבובים מנעילה לנעילה. מדוע אם כן הוא לא מהיר? ועם יחס סיבובים כזה הוא גם לא חד בתגובה שלו. יש למישו הסבר הגיוני?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאבא שלי יש VW Bora 2.0 שנת 2002 או 2003. הוא משלם על הביטוח שלו 3800 וזה כולל הכל [גם גניבה]. בקרוב אני אמור לקבל רשיון, והוא התקשר לחברת הביטוח כדי להעביר את הביטוח עלי. הסוכן אמר שאת אותם הדברים רק עלי יעלה כמעט 10,000. אני לא יודע את המחירים של הביטוחים היום אבל זה נראה לי הזוי. חבר שלי משלם 4000 שקל אבל אין לו נגד גניבה (שמעתי שזה עולה הרבה). רציתי לדעת אם זה הגיוני, או יש פה משהוא מסריח ואם מישהוא מכיר חברת ביטוח אם אותם התנאים בסכום זול יותר? **ההודעה נערכה בטוב טעם ע"י הנהלת הפורום. **
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, כמו שכולנו רואים מחירי הנפט יורדים, מדיי פעם נזכרים להגיד לנו בארץ שהבנזין יורד(כשהוא עולה כל יום שומעים ושיורד רק פעם בחודש), אבל הדיזל נישאר תקועה ללא ירידה(בארץ). אני חייב לשאול למה?! שניהם מיוצרים מאותו "אב" הלוא הוא הנפט !
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
למי שלא מעודכן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3611910,00.html לפני שכל חסידי אכיפת המהירות יקפצו, אני אנסה להעלות כמה נקודות למחשבה בנוגע לתאונה המזעזעת הזאת: המתחם המסחרי הסמוך למקום התאונה (קניון אם הדרך) נמצא על כביש פנימי, וממילא אין אליו גישה ישירה מכביש החוף. איזו סחורה לעזאזל נהג המשאית מצא לנכון לפרוק דווקא על שולי הכביש המהיר ודווקא בשעה מוזרה שכזאת? כיצד, אם בכלל, מתכוונת המשטרה לפעול למניעת הישנות תאונות שכאלה? ברור לכולם שמהירות היא לא הגורם למותם של שלושת הצעירים (למישהו יש ספק שגם במהירות 90 קמ"ש הפיאסטה הזאת היא מלכודת מוות בנסיבות המקרה?), מה גם שאישית עברתי את הקטע הזה עשרות אם לא מאות פעמים במהירות הגבוהה מ-90, ומעולם לא נתקלתי בבעי…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הצוות ששבר את מחסום הקול היבשתי בפעם הראשונה ב1997, ינסה לעשות זאת שוב, והפעם הם מכוונים רחוק. מאוד רחוק. מקור: אוטו http://auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-22008-%D7%94%D7%99%D7%A2%D7%93-1-000-%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%A2%D7%94.aspx האתר הרשמי של הפרוייקט: http://www.bloodhoundssc.com/ חושבים שיצליחו? אישית קשה לי להאמין לזה. 1600 קמ"ש...
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חבר הביא לי גלאי רדר של אסקורט דגם passport 4500 יש לי צג ושם רשום x k ka L מה פירוש האותיות? והאם מישהו יודע מידע על המכשיר כמו לגבי איזה דברים הוא תקף מצלמות לייזרים משהו?
הודעה אחרונה מאת cartom, -
- 3 תגובות
- 795 צפיות
זה לינק לתוצאות תחרות עיצוב בהשראת FIAT 500 החדשה. http://www.designboom.com/contest/wi...?contest_pk=13 היו שלוש קטגוריות לתחרות: 1. השראה לסגנון חיים 2. השראה לחפצים שימושיים 3. השראה לכל מקום אפשר להקליק על התמונות הקטנות שבצד שמאל כדי לראות את כל הרעיון והסבר מילולי. נחמד ומעניין. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת alfonso, -
- 7 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן כולם. למרות החיפושים הקדחניים בפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית וחותכת, האם אפשר להעביר בעלות על רכב לקטין? בדואר אני יודע בוודאות שלא אבל מה עם משרד הרישוי? שאלה שנייה. מה קורה לאחר העברת הבעלות ? הרי אין על האוטו ביטוח על שמי באותו הרגע.. אני אמור לעשות אותו קודם לכן? איך עובד בדיוק כל התהליך הנ"ל? תודה רבה על ההתייחסות ועל התגובות
הודעה אחרונה מאת _johny_, -
- 1 תגובות
- 661 צפיות
אהלן, לאבא שלי יש ביטוח מחברה Y נגיד, האם אני חייב להוסיף את הביטוח נהג חדש וצעיר בביטוח שלו או שאני יכול לעשות את ההשלמות בחברת ביטוח X
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הנה לכם סיקור מאתר AUTO.CO.IL קרבון מוטורס E7 – למשטרה בלבד 13.10.08 דני שטיינמן יצרנית אמריקנית מציעה לראשונה מכונית משטרה שתוכננה מן הבסיס ככזו, ולא כמכונית סדרתית שעברה התאמות ייעודיות. מתחיל להיות מפחיד לעסוק בפשע... המשך הכתבה כאן ***שימו לב - אין לצטט כתבות מלאות מאתרי עיתונות בשל זכויות יוצרים*** נראה מרתיע. לא?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חבר'ה, שאלה כללית וחשובה (לדעתי): מי נחשב לעו"ד הכי טוב/בין הטובים לנושא נהיגה בשכרות, למקרים מורכבים, באיזור ת"א/השרון? עם אופציה לעסקת טיעון. (גם אם הוא יקר ואפילו מאוד). תודה!
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום ראיתי אודי A5 לדעתי, עם פס אורות לדים מקדימה (אורות חניה?) קרה זה באור יום בהיר מאוד, וסונוורתי מאוד. רוצה לדעת מה יקרה במצבי לילה, אורות הלד האלה לא מסנוורים מדי? דעתי האישית היא שזה נורא יפה, כמעט גאוני. מוסיף הרבה למראהו של הרכב הנל. מישהו יודע במקרה איך האורות האלה עובדים, (באמת לדים?) והאם אלו אותם אורות כמו שיש לB3 ומאזדה 6 החדשות באורות האדומות מאחור?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיבלתי את הרישיון החדש, ומאז אני רק מבולבל. קודם כל ישנם 9 סעיפים שונים שעל אף אחד מהם אין הסבר על משמעותו. אחד הסעיפים תקוע איפושהו בצד שמאל למטה, בלי קשר לעולם. שום דבר הם לא יודעים לעשות כמו שצריך? נוראי פשוט! האם מישהו יודע על איזה תאריך מדובר בסעיף 4A ? רשום לי שם תאריך כלשהו ומכיוון שאין הסבר אין לי מושג מה משמעותו. 15.3.2004 תאריך הוצאת רישיון זה לא , יומולדת גם לא, יכול להיות שזהו התאריך שבו עוברים את הקורס ריענון לאחר שנתיים רישיון או משהו כזה? את דף ההסבר כבר זרקתי כך שאין לי איך לבדוק את העניין.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 3 תגובות
- 928 צפיות
האמת שכבר מלפני מספר ימים שמתי לב להמון כתבות בנושא הנ"ל בעיתונות והתפלאתי שטרם צויין כאן על גבי הפורום. בכל אופן, קישור לכתבה רלוונטית : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3604370,00.html . לאלו שלא מבינים על מה המהומה: ב-1 בינואר 2009 (בעוד כחודשיים) היתה אמורה לחול ירידה במיסים מסוימים ובמע"מ. אחד מהמיסים המדוברים הינו מס רכב, שעומד כיום על 80%, ב-1 לינואר אמור היה לרדת ב-4% ל-76% דבר שאמור היה להוזיל במאות ואפילו אלפי שקלים מכוניות (רכב שעולה כ-120 אלף שקל ירד קרוב ל-5000 ש"ח. זה לא מעט כסף). דובר רבות על "מחירי ינואר 2009" ואף יבואנים רבים יצאו בפרסומים שהמכוניות באולמות נמכרות כבר עכשיו במחירים אלו. מעניין מה יקרה עכשיו.. האם היבואנים יעלו את…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, מבקש את עצתכם בנוגע להמשך צעדים מול רשות מקומית (רעננה) לגבי דו"ח חניה על חניה במקום אסור (4 גלגלים על מדרכה). 1) 10/02/2008 - ביצוע העבירה 2) 30/03/2008 - קבלת תזכורת לתשלום הקנס 3) 25/04/2008 - שליחת מכתב רשום לאגף חזות העיר > נימוק ופריסת טיעונים לביטול הדו"ח 4) 25/05/2008 - קבלת מכתב מהעיריה > דחית הקשה לביטול הדו"ח 5) 13/07/2008 - קבלת דו"ח חדש. כתוב כאן במפורש שניתן לשלוח בקשה להישפט עד 90 יום מיום קבלת מכתב זה 6) 02/10/2008 - שליחת מכתב רשום לאגף חזות העיר בקשה להישפט. שימו לב שהמכתב נשלח לפני שחלפו 90 יום 7) 05/10/2008 - קבלת מכתב הדוחה את הבקשה להישפט בטענה שהבקשה להישפט נשלחה לאחר יותר מ - 90 יום. WTF?! או שאני מפספס פה מש…
- 1 תגובות
- 626 צפיות
20-Horsepower at 200 psi and 700 rpm Approximate weight 150 pounds for 20 Horsepower engine http://www.mikebrownsolutions.com/20hpse.htm
שלום רב רציתי לדעת היכן ממקומות מרבית המלצמות המהירות בכבשים כי אני לא מבין איך שאני יוצא מנמל תל אביב אנשים מרביצים 150 160 בדרך חזרה איפה שיש מצלמות הם לא עובדות או מה? אני אם אוטו מהיר מאוד לא מעיז השמח לשמוע את דעתכם? האם המצלמות בכלל עובדות?? אני אישית בחיים לא יסע יותר מהר גם ביגלל מה ששמעתי וגם משיקולים של פחד.
הודעה אחרונה מאת falou, -
שלום לכולם היום יצאתי לטיול מצפון, למרכז לת"א, בדרך חזור עצרתי בM הדרך. ביציאה מM הדרך יש צומת שאפשר לפנות ימינה ושמאלה, ( לפני התחנת דלק למי שמכיר ) בצומת עמדה לה פיגו 205 שלא שמה לב בכלל לתנועה התעסקה עם דברים בתוך הרכב. צפרתי לגברת שהייתה בפנים פעם אחת, לא הגיבה והמשיכה בשלה. אני חיכיתי בתוך הרכב, עד שהגברת החליטה לזוז היא עשתה עלי רוורס בלי לשים לב שאני שם או לשמוע את הצפירות שלי. אחרי שהיא נתקע לי ברכב, שברה לי את הטמבון, את הפנס דרך + האיתות (הפלסטיקה של האיתות נשברה) הימני הכניסה לבפנים, שברה לי את השפם שיש מתחת לפנס ורק אחרי זה נזכרה לעצור. כשהיא יצאה מהרכב , יצאה בטענה רוצים שאט של ארק? ונסגור את זה כמו חברים? ( היה לה בקבוק במושב הקדמי של הרכב )…
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
אני ראיתי סיטרואן דה ז'וו,קאדילק אסקלייד,איבו,s 2000 (שלא כל כך נדירה)ומרצדס s65 אני מזכיר רק מכוניות שראיתם בכביש לא בתצוגות!
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
קרדיט לצלם מפורום סקאלה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
חברים, חבר שלי ניתפס בשבת בערב (17:45) בירידות מאילת על 153 (148 אחרי הפחתה). כנראה על ידי הדבורה קיבל חודש שלילה על המקום ומשפט בפברואר. 5 שנים ללא עבירות (פעם אחרונה על מהירות בשנת 2003). מה מצפה לו במשפט ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לצערי הייתי מעורב בתאונה עם נפגעים.. כולם יצאו בסדר ברוך השם ויש רק פגיעות יבשות, אבל שני הנוסעים שאיתי היו במיון ולכן התאונה נחשבת עם נפגעים. התאונה הייתה עצמית, שום רכב אחר לא היה מעורב. החלקתי כתוצאה ממים עם הכביש במהירות של 90 קמ"ש במקום שמותר בו 80 ונכנסנו בעמוד. קיבלתי שלילה לחודשיים וכנראה שאני יקבל גם הזמנה לבית משפט. מה לדעתכם יהיה הדין בבית משפט? מה עליי לעשות בשביל להקל על העונש כמה שיותר? ומה יקרה בדיוק לדעתכם? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת בעובעו, -
-
נפח מנוע-ההבדל בניהם 1 2
מאת tal76-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
במה מתבטא ההבדל בין נפח 1600 ל 2000 ומעלה?
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין להוציא במשרד הרישוי אישור תנועה זמני ל48 שעות לרכב ללא טסט וללא ביטוח חובה. האם אני אוכל לקבל את האישור הזה ללא הצגת ביטוח חובה במקום ורק לאחר מכן לעשות את הביטוח חובה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
רציתי לדעת עם התאוריה שיש בקורס מלגזה נעשית במשרד הרישוי (כמו תאוריה למוכנית)? האם צריך טופס ירוק ובדיקות רפואיות לקורס מגלזה? כמה בערך עולה קורס מלגזה?
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני במסע חיפושים אחרי הרכב הראשון שלי. עדיין לא מצאתי את הכלה ועוד לא החלטתי מה בדיוק אני רוצה ומחפש. יוצא לי הרבה שאני מחפש נתונים על רכב כלשהו ופשוט לא מוצא,אז רציתי לשאול אתכם אם יש דרך כלשהי לראות מפרטים של מכוניות יותר ישנות משנת 1990-2000 בערך? יוצא לי לחפש המון ולפעמים גם לא למצוא(יכול להיות שאני פשוט לא מחפש טוב או במקומות הלא נכונים) אם תוכלו לעזור לי אני אשמח. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם זה משנה אם הוא רכב פרטי, שטח או טנדר? אם כן, מדובר ברכב שטח. האם יש תוספת ברישוי על וו גרירה, שקע חשמל מאחור וכו? הרי זה עוד עבודה לבוחן. תודה
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך ניתן לקבל החזר על הביטוח? הרי צריך את התעודה המקורית...
הודעה אחרונה מאת yosik, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים. לא פעם שמעתי על הזמנות של חלקים חדשים או משומשים במחירים ממש טובים. חיפשתי ב- EBAY, אך מאוד בעיתי למצוא שם משהו. המבחר מאוד גדול ולא מסודר, לא רשום בדיוק מה מתאים לאיזה רכב. ( כרגע ברצוני להזמין סט של מצמד איכותי ל-323 ו- 7 בקבוקי BG 75W90 ) אז, עם מישהו מכיר אתר, שהוא מאוחד לחלקי חילוף ( או שלא מאוחד ) אשמח להמלצות!
הודעה אחרונה מאת Jenek,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,006 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מאיר בעל הנס
- Michazzz
- daniel.asu
- מבין הרבה
- אברהם א
- Tal7
- santiago
- Jeka88
- amlh
- ידית
- IsraCar
- adir10