Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר נתפס על 148 לכיוון מצפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולכל הצדקנים למינהם אני מזכיר, זה פורום מכוניות... לא נאה לכם? יש מספיק אתרים אחרים.

אני מזכיר לך - אלה הם כבישים ציבוריים. לא מתאים לך? אל תעלה עליהם.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא,הם לא מתפללים,הם סומכים על חבריהם לכביש שיהיו מספיק חכמים,מספיק שקולים ומספיק אחראים לא לעשות שטויות שייסכנו אחרים בחוסר זילזול, הם אחראים מספיק לתחזק את המכוניות שלהם ברמה טובה ולא לנסוע בגרוטאות על גלגלים, הם דואגים לזה שרמת הנהיגה שלהם תהיה טובה ולא יצאו לכביש בטירוף רק לאחר שעברו טסט של 10 דקות בתוך העיר, והכי חשוב, כשתהיה לנהגים בארץ תרבות של נהג בגרמניה,תודיע לי... אין לי שום כוונה להיגרר לוויכוח חסר העניין הזה מעבר למה שרשמתי כבר. תודה.

נ.ב- בוא תספר לשלישייה שנמרחה על עמוד בטון בכביש 1 לפני מספר חודשים לאחר שנסעו במהירות של 170 קמ"ש לערך שמהירות לא הורגת, לא יודע מה המקצוע שלך,אבל אני יודע שאם הם היו במהירות של 100 קמ"ש- המותרת בחוק בכביש זה, הם היו בחיים היום, אז מה, מהירות הורגת או לא...?!

אם אני זוכר קצת פיזיקה אבל ממש קצת , ההפרש בין 170 ל 100 באנרגיה הקינטית של הרכב היא אמנם מעט גבוהה אבל אינו ישנה כלל את התוצאה הסופית של השלישייה .

ודעה אישית שלי אם אתה רוצה אתה יכול לקחת אישי ואם לא אז לא , בחירתך , אם לא כול מתנ"א היו יושבים ומתחבאים ומחפשים את הנהגים על עבירות של כלום וכלום ופשוט מחפשים להכניס לך את הדוח אז כול הנהגים היו נוהגים ההרבה יותר מאפן רגוע וממוקד בכביש ולא בשוליים שמחכה להם איזה כחול-מדים מכול סוג שהוא (מתנדב או לא ) .

מהירות לא הורגת . מהירות יחסית גבוהה גורמת לך 2 דברים לדעתי :

1.להיות מרוכז יותר בכביש בהנחה שוב שלא מחכים לך מעבר לפינה .

2. עקב המהירות הגבוה מופרש אנדרנלין לגוף שמחדד את החושים וזה לא יזיק לאף אחד על הכביש .

בברכת קחו קורס נהיגה (אני מתכנן ליום הולדת).

עמי.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אני מזכיר לך - אלה הם כבישים ציבוריים. לא מתאים לך? אל תעלה עליהם.

להזכירך, אנחנו גם חלק מהציבור, ואם לשפוט על פי כל נסיעה מנהלתית בכבישי הארץ - בערך 95 אחוז מהנהגים עוברים על הגבלת המהירות.

אז אולי א-ת-ה תפנה קצת מקום לציבור, ולא תיסע בכבישים הציבוריים ? אתה מעכב את כולם.

פורסם
להזכירך, אנחנו גם חלק מהציבור, ואם לשפוט על פי כל נסיעה מנהלתית בכבישי הארץ - בערך 95 אחוז מהנהגים עוברים על הגבלת המהירות.

אז אולי א-ת-ה תפנה קצת מקום לציבור, ולא תיסע בכבישים הציבוריים ? אתה מעכב את כולם.

למה, אתה יכול לנסוע רק בנתיב הימני?

חוץ מזה, אני נוסע על פי התנאים שנקבעו לנסיעה בכבישים האלה, מן הסתם מי שלא עומד בתנאים האלה, הוא שצריך לפנות את המקום.

זה קצת יותר הגיוני מלנסוע במהירויות בלתי סבירות ולהתלונן על קיומו של עמוד בטון...

פורסם

אני נוסע על פי התנאים שנקבעו לנסיעה בכבישים האלה.

לא. התנאים נקבעו לפני כמעט 40 שנה, כאשר למכוניות לא היו גם עשרה אחוז מאחיזת הכביש שיש היום, ובטח לא מערכות עזר. גם הכבישים היו ברובם המוחלט דו מסלוליים (תאמין או לא, בשנת 1976, כשכביש מס. 1 נפתח, עם שני מסלולים לכל כיוון - הוא היה כמעט יחיד במינו).

מה שנשאר קבוע מאז הוא המוח המנוון של כל מי שאחראי על התקנות ועל אכיפתן, כל השאר התקדם מאז.

פורסם
יונתן,

1. בכביש מהיר לא צריך להיות עמוד בטון.

2. פגישה עם עמוד בטון ב-95 קמ"ש אינה מתכון לאריכות ימים.

1. מה ההבדל בין עמוד בטון בין שני נתיבים לקיר של מנהרה?
  2. מרחק הבלימה ב-95 קמ"ש הוא 50 מ', מרחק הבלימה ב-170 קמ"ש הוא 162 מ', בלי להחשיב את זמן התגובה שבמהלכו הרכב נע מרחק כמעט כפול. בנקודה בה הרכב האיטי יעצר, הרכב המהיר ינוע במהירות של מעל ל-140 קמ"ש.

פורסם
לא. התנאים נקבעו לפני כמעט 40 שנה, כאשר למכוניות לא היו גם עשרה אחוז מאחיזת הכביש שיש היום, ובטח לא מערכות עזר. גם הכבישים היו ברובם המוחלט דו מסלוליים (תאמין או לא, בשנת 1976, כשכביש מס. 1 נפתח, עם שני מסלולים לכל כיוון - הוא היה כמעט יחיד במינו).

מה שנשאר קבוע מאז הוא המוח המנוון של כל מי שאחראי על התקנות ועל אכיפתן, כל השאר התקדם מאז.

אלה עדיין התנאים.

פורסם
  1. מה ההבדל בין עמוד בטון בין שני נתיבים לקיר של מנהרה?
  2. מרחק הבלימה ב-95 קמ"ש הוא 50 מ', מרחק הבלימה ב-170 קמ"ש הוא 162 מ', בלי להחשיב את זמן התגובה שבמהלכו הרכב נע מרחק כמעט כפול. בנקודה בה הרכב האיטי יעצר, הרכב המהיר ינוע במהירות של מעל ל-140 קמ"ש.

אם אתה נוהג כראוי, עם הראש על הכתפיים, העיניים על הכביש ועם רכב תקין - אין סיבה שתגיע לקיר או לעמוד.

חנך את הנהג לפעולות הללו, עזוב אותו מהמהירות, כי אם הגעת למצב שאתה פוגש עמוד ב- 170 קמ"ש, כנראה שלא היית עירני (או לחילופין- רכבך לא תקין) כדי לנהוג את המכונית על הכביש ולא בשוליים, איפה שמשום מקום, לפתע, צץ מכשול.

גם ב-95 קמ"ש, אם הראש שלך לא על הכביש - תגיע לעמוד ומשם, עם בלימה, ללא בלימה -בנסיבות אלה- ישירות לבית העלמין.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
אם אתה נוהג כראוי, עם הראש על הכתפיים, העיניים על הכביש ועם רכב תקין - אין סיבה שתגיע לקיר או לעמוד.

בטח, כי אם יקרה לך משהו זאת "התשתית". :roll:

פורסם

לפי דעתי יש להוריד את המהירות המותרת בכל הכבישים המהירים ל-70 קמ"ש - לפחות עד שיפתרו את הבעיה הזאת של עמודי הבטון שקופצים פתאום לאמצע הכביש (תמיד אמרתי, צריך לחייב את הבדווים לקשור את עמודי הבטון שלהם שלא יתקרבו לכביש)

לפותח השרשור - החבר לא צריך שום עו"ד, שיגיד לשוטר שיחזיר לו את הרשיון כדי שיוכל להפעיל את המזגן ברכב. אני בטוח שיתנו לו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא התשתית.

העמוד שבאמצע השוליים על כביש מהיר.

המדרכה שפתאום צצה באמצע הכביש, ללא סימון מתאים בצומת בית ליד.

המדרגה שביום אחד מתרוממת במחלף הכפר הירוק כי עובדים בכביש.

זה והעובדה שאין שם הכוונה מתאימה כדי למנוע מפגש שיהיה מאוד לא נעים גם במהירות 80 קמ"ש.

ה-170 קמ"ש הם לא הבעיה.

הם מצביעים אולי על חלק מהזלזול של אותם אנשים בחוק.

הם מצביעים אולי על התנהגות כללית קלוקלת

הם בוודאי מאפשרים תעמולה וכותרות גדולות.

מה שהרג אותם והורג אנשים אחרים מידי יום הוא חינוך קלוקל, התנהגות רעה שמקבלים את התפנית הטראגית במפגש בתנאי דרך רעים.

שוב , על מנת לפשט - הדגש הוא לא המהירות - אלא המפגש של חינוך לקוי בתשתית הורגת.

כל עוד השניים לא נפגשים - לרוב אין אבדן חיים.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

דרך אגב תשתית, בישראל מתעקשים לחסוך על מעקות בטיחות שלא עומדים בתקן ויכולים לשפד מכוניות ועמודי בטון שעולים גרושים אבל הורגים נהגים ולא עמודים סופגי אנרגיה כמו ברוב המדינות המתוקנות כי פשוט זה עולה יותר.

ואחרי זה אתה מתפלא למה נהג נכנס בעמוד ונהרג כמו שניסו להסביר לך התוצאה של מהירות של 100-120 לא שונה בהרבה מתאונה של 170 כל עוד אתה פוגע בעמוד בטון.

אני פשוט תוהה מה נעשה עם כל הכסף שנסחט מהציבור על בסיס יומי חוץ מלשלם משכורות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לעיתים הוא הולך למסעות שטיפת מוח (בעברית "נקייה" קוראים לזה פרסום) שעובדים על אנשים ומשכנעים אותם שאם ייסעו 90, הם ייהרגו פחות טוב מאשר ב-170.

• תוכן חדש...