Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר נתפס על 148 לכיוון מצפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרי אם תעלה את המהירות המותרת נגיד ב20 קמ"ש, אז אותם נהגים "מנוסים" שהיו נוסעים עד עכשיו במהירות של 110 או 120 יסעו עתה 130 או 140 (וזה מה שקורה בכביש 6, ולא בגלל התשתית היותר טובה, אלא כי מותר).

בכביש 6 אסור לנסוע 130 או 140. אסור גם לנסוע 120. האנשים נוסעים לא כי מותר, אלא כי תנאי הדרך בכביש 6 מאפשרים נסיעה ארוכה ורצופה במהירות גבוהה. אם התנאים לא היו מאפשרים זאת, אינסטינקט ההישרדות היה עוצר את האנשים. אם בודדים היו נוסעים מהר בכביש 6 היה להסבר שלך קצה של סיכוי, אבל כשהמסה העיקרית נוסעת במהירות גבוהה, הוא לא מחזיק מים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואללה, באמשלי לא הבנתי מה אתה אומר.

אי אפשר לעבור עם משאית את המהירות החוקית ברוורס:shock:

הוא נהג באיזה 5 קמש, הרכב היה ממש מאחוריו ובמצב עמידה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אם יוריד אות הגבלת המהירות, או יעלו אותה ל130, מעטים אלו שיסעו ביותר מ140 כדרך קבע, בגלל שהם מודעים לעובדה שהם יכולים למות.

מישהו כאן עומד לטעון שמאזדה 3 חדשה לא יכולה לשייט במהירות של 140 בלי שום בעיה?

פורסם
ובינינו, מה יקבל אותו נהג משאית אידיוט?

מה יקבל ההוזה שנוסע נגד התנועה בכביש מהיר ?

כמה פעמים מתנ"א בכלל תתייחס אליו?

מתנ"א נכשלה, נכשלת, וכל עוד לא תשנה תפיסה (בדיוק יום אחרי שיצמחו לי שערות בכף היד) גם תיכשל.

לנו זה עולה בחיים, ולאף אחד לא באמת איכפת.

אל תשכח שלא מתנ"א קובעת מה יהיה גזר דינו של אותו נהג, אלא בתי המשפט, והם לא תמיד נותנים עונשים הגיוניים ומרתיעים. כמה פעמים כבר שמעתם "עברתי פעמיים באדום והעורך דין סידר לי שלילה על תנאי וקנס של 100 ש"ח"??

בכביש 6 אסור לנסוע 130 או 140. אסור גם לנסוע 120. האנשים נוסעים לא כי מותר, אלא כי תנאי הדרך בכביש 6 מאפשרים נסיעה ארוכה ורצופה במהירות גבוהה. אם התנאים לא היו מאפשרים זאת, אינסטינקט ההישרדות היה עוצר את האנשים. אם בודדים היו נוסעים מהר בכביש 6 היה להסבר שלך קצה של סיכוי, אבל כשהמסה העיקרית נוסעת במהירות גבוהה, הוא לא מחזיק מים.

הכוונה שלי הייתה שאם בכביש בינעירוני אנשים נוסעים על 110 כי מותר 90, אז בכביש 6 הם נוסעים 130 כי מותר 110.

ונכון שהתשתית שם יותר טובה, אבל זו לא הסיבה היחידה, עצם העובדה שמותר היא שגורמת לאנשים להגביר את המהירות (נכון שבכביש מפותל אף אחד לא יסע 200 גם אם אפשר, אבל בכביש בינעירוני עם שני נתיבים אנשים בהחלט היו מרשים לעצמם).

ואינסטיקנט ההישרדות? הצחקת אותי... אז מה עם כל אלה שיוצאים לעקיפה בדרך לא פנויה, שעוקפים על פס לבן, או שגולשים עם חצי רכב לנתיב הנגדי בעקומה חדה?

פורסם
הכוונה שלי הייתה שאם בכביש בינעירוני אנשים נוסעים על 110 כי מותר 90, אז בכביש 6 הם נוסעים 130 כי מותר 110.

ונכון שהתשתית שם יותר טובה, אבל זו לא הסיבה היחידה, עצם העובדה שמותר היא שגורמת לאנשים להגביר את המהירות (נכון שבכביש מפותל אף אחד לא יסע 200 גם אם אפשר, אבל בכביש בינעירוני עם שני נתיבים אנשים בהחלט היו מרשים לעצמם).

הכוונה שלך לא נכונה ואינה נסמכת על דבר, פרט לאמונתך ולהבלים שפומפמו בך (ולבציבור) לאורך שנים ואתה מאמין בהם. לא רק זה, אלא שאתה גם סותר את עצמך באותה הפיסקה. אם שמת לב, כביש 6 הנו כביש רחב עם ראות מצוינת כמעט לכל אורכו. בקטעים בהם הראות פוחתת (הקטע שבו יש ירידה ואחריה עליה חריפה, למשל) הנהגים מאטים. האם המהירות המותרת משתנה שם והם מאטים את 20 הקמ"ש שדיברת עליהם בהתאמה? בולשיט.

ואינסטיקנט ההישרדות? הצחקת אותי... אז מה עם כל אלה שיוצאים לעקיפה בדרך לא פנויה, שעוקפים על פס לבן, או שגולשים עם חצי רכב לנתיב הנגדי בעקומה חדה?

אני שמח שהצחקתי אותך, אבל אותם האנשים שאתה מדבר עליהם הם מיעוט, שכן אם היו רוב מספר התאונות היה גדול לעין שעור.

הערותיי באדום למעלה. שים לב שלא כל החיים הם שחור ולבן. לא כל עבירה גורמת לתאונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הכוונה שלי נסמכת על הרבה שעות שהעברתי על הכביש, והרבה סוגי נהגים שפגשתי על הכביש. חסר כבישים אחרים עם שדה ראייה מצויין, איכות אספלט סבירה ושוליים רחבים? לא, אבל אישית לא ראיתי שגם שם אנשים נוסעים באותו הקצב כמו בכביש 6.

ומיעוט? כנראה שאתה לא מבלה מספיק זמן על הכבישים, כי כשאני נמצא על הכביש אני בהחלט לא מרגיש שאותם נהגים הם המיעוט. ולא נראה לי שמספר התאונות כל כך קטן, ובטח שלא התאונות שנגרמות כתוצאה מחוסר זהירות וחוסר איכפתיות של נהגים.

פורסם

אין בארץ עוד כביש כמו כביש 6 שמאפשר נסיעה במהירות דומה ושבו התנועה נפרסת באופן שמאפשר נסיעה רציפה במהירות דומה לכביש 6. בכביש 1 ובכביש 2, למשל, התנועה היא הגורם המפריע. בלילה, למשל, מהירות התנועה בהם עולה ומתקרבת לזו של כביש 6. אגב, בכביש 1, בקטעים רבים, המהירות המותרת זהה לכביש 6.

הערות כמו "כנראה אתה לא מבלה מספיק זמן על הכבישים ואני כן" מזכירות לי את כב' השר לשעבר חיים קורפו, שהכריז שעל סמך ניסיונו האישי במהירות של 50 קמ"ש מספיק "לתת קונטרה בהגה עם הידיים" ואין צורך החגורת בטיחות. מכל מקום, בוודאי שאין מקום להערות כאלה (ולו מבחינת סגנונן) בדיון מתורבת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מתנ"א נכשלה, נכשלת, וכל עוד לא תשנה תפיסה (בדיוק יום אחרי שיצמחו לי שערות בכף היד) גם תיכשל.

מתנ"א נכשלת בהחלט אך התפיסה וסדרי העדיפויות חייבים להשתנות! ההוראה צריכה לבוא מלמעלה. והמשטרה כגוף מבצע תפקידה לאכוף. אבל, שר התחבורה עסוק בהכל פרט לתחבורה ובכלל איזה פוליטיקאי ירצה להכריז על שינוי תפיסה? הרי המלחמה בתאונות הדרכים, לראייתם, היא התאבדות פוליטית.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

בדיוק היום חשבתי על זה, בעוברי ליד הפירוקייה הקרובה למקום מגוריי. התעשייה הזו היא פשוט עצומה. חלקי חילוף, בעלי מוסכים, יבואנים, סוחרים - כולם מעורבים בזה עד צווארם.

ברור לי שאני מכליל, אבל חלק גדול מהם הוא לא בדיוק טלית שכולה תכלת, נהפוך הוא.

אם באמת יצליחו להוריד את רמת התאונות, נניח בעשרה אחוז - הרי שמחזור המכירות של כל אלה שהזכרתי יירד בעשרה אחוז (בקירוב). במדינת ישראל הוכח לא פעם שטובת האזרחים (וגם חייהם) אינם תמיד נר לרגליהם של המנהיגים (?), בטח ובטח אם כסף גדול מעורב.

עצוב לי להעלות את זה במחשבה, אבל מיום ליום זה נראה לי יותר הגיוני.

שינוי סדר העדיפויות לא יבוא מלמעלה, בטח לא בהרכב הנוכחי של הפוליטיקאים בישראל.

פורסם

שמר, באמת היא שאין שום בעיה שלא ייסעו מהר. אפשר להגביל כל מכונית ואפשר למתקן קופסא שחורה ברכב שתשלח דו"ח אוטומטי. העובדה היא שאף אחד לא רוצה את זה. רב האזרחים רוצים את החופש לסוע מהר והשלטונות לא רוצים לקחת מהם את היכולת, רק לאסוף קנסות.

כל השאר זו העמדת פנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שינוי סדר העדיפויות לא יבוא מלמעלה, בטח לא בהרכב הנוכחי של הפוליטיקאים בישראל.

שמר,

לדעתי זה לא ממש עניין של סדרי עדיפויות.

שניינו מכירים את המערכת מקרוב ומבפנים, בכדי ששוטר תנועה שיושב בניידת יעקוב ויעצור, סתם לדוגמא, מישהוא שעוקף מימין (כמעט לעולם לא קורה) או יעצור ליד משאית שפורקת סחורה באמצע דרך מהירה הוא צריך גאוות יחידה, הוא צריך להיות גאה במקצוע שלו, הוא צריך להרוויח כראוי (ואפילו קצת יותר) הוא צריך גיבוי של המפקדים בכל בעיה שיש לו.

לצערנו הרב, אין לו אף אחד מהנ"ל וכשמערך שלם של שיטור (לא רק מתנ"ע) שבו"ז ומיואש, ככה נראה גם יכולות השיטור שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים חלקית בלבד.

יש באמת ובתמים קבוצה לא קטנה של שוטרי תנועה, שחבריה מאמינים בכך שהמהירות היא אם כל חטאת בכביש,

תוצאה של בערך 25 שנות שטיפת מוח רצופות (יש לך כמה נציגים של הקבוצה כאן בפורום, בין אם שוטרים בשירות קבע, ובין מתנדבים).

כאשר השוטרים הללו יוצאים לשטח, לעמוד במארב במשך שעתיים - עבורם, זו לא רביצה חסרת מעש, אלא עבודת קודש.

נכון שהמוטיבציה של חלק גדול מהשוטרים בריצפה (אני זוכר חבר שהיה יס"מניק, כלומר מאלה שנחשבים קצת יותר בסולם המזון המשטרתי, היה עובד שעות על גבי שעות, כולל עבודות בשכר וכו', כדי להגיע הבייתה בסוף החודש עם משכורת מגוחכת באופן יחסי, ואצל שוטרי הסיור/תנועה המצב הרבה פחות טוב), וזה לא גורם להם לעבוד ביתר חשק, אבל יש גם כאלה שמנקנקים אותך כי הם מאמינים שהם מצילים אותך אם עצרו אותך על 120 באיילון.

פורסם
שמר,

לדעתי זה לא ממש עניין של סדרי עדיפויות.

שניינו מכירים את המערכת מקרוב ומבפנים, בכדי ששוטר תנועה שיושב בניידת יעקוב ויעצור, סתם לדוגמא, מישהוא שעוקף מימין (כמעט לעולם לא קורה) או יעצור ליד משאית שפורקת סחורה באמצע דרך מהירה הוא צריך גאוות יחידה, הוא צריך להיות גאה במקצוע שלו, הוא צריך להרוויח כראוי (ואפילו קצת יותר) הוא צריך גיבוי של המפקדים בכל בעיה שיש לו.

לצערנו הרב, אין לו אף אחד מהנ"ל וכשמערך שלם של שיטור (לא רק מתנ"ע) שבו"ז ומיואש, ככה נראה גם יכולות השיטור שלהם.

דווקא בנושא הזה אני לא ממש מסכים איתך. בתור אחד שיצא לו לעבוד לא מעט שם שוטרי מתנ"א אני יכול להגיד לך שרוב ממה שכתבת אינו בהכרח נכון.

דבר ראשון, אף אחד מהשוטרים שפגשתי לא מתבייש במקצוע שלו, ובטח ובטח שלא שבוז. דבר שני, שוטרים מרוויחים יחסית בסדר, מעל השכר הממוצע לשוטר תנועה ממוצע (נכון שהם עובדים משמרות, ושבתות וחגים אבל הם לא היחידים).

כמו כן, תתפלא אבל בכל הפעמים שעבדתי איתם אני זוכר רק פעם אחת שהשוטר ביצע מכמונת מהירות, וזה באמצעות מכשיר הדבורה בכבישים דו סטריים ויחסית מסוכנים, כאשר על הדרך הוא אוכף גם עבירות אחרות.

לא יודע איך עובדים תנ"א במרכז, אבל בדרום הם אוכפים גם פס לבן (ואף הייתי עד למקרה שבו שוטר שלא היה בתפקיד ונסע עם המשפחה שלו לאילת, עצר כדי לרשום מזכר לגבי נהג שעקף על פס לבן), פלאפונים (זה נעשה בעיקר עם רכבים סמויים, שכן ניידת קולטים מרחוק), שמירה על הימין וכדומה.

יותר מזה, תאמין לי שלשוטר יותר קל להסתובב בניידת עם מוסיקה ומזגן ולחפש דברים כמו עקיפה מימין או רכבים בשוליים מאשר להפעיל ממל"ז, הכל עניין של סדרי עדיפויות שמוכתבים לו מלמעלה. אם השוטר צריך לעשות ממל"ז במשמרת אז הוא יעשה ממל"ז, ואם הוא צריך לעמוד ביעד של 5 דוחות פס לבן אז הוא יעשה מכמונת פס לבן.

• תוכן חדש...