Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר נתפס על 148 לכיוון מצפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהירות הורגת.

גם גובה הורג, וכן גם מנת יתר של תרופות, חוסר חמצן ודברים מאוד חדים, אז למה החוק אינו אוסר בניית בניינים גבוהים, מכירת אקמול, שקיות ניילון וסכיני מטבח? אולי כי ההנחה הסמויה היא שמי שנופל מבניין גבוה, לוקח יותר מדי כדורים, כורך שקית על ראשו או חותך את הווריד בד"כ התכוון לכך, או אפילו עשה טעות מטופשת (גם אני חתכתי כבר אצבע או שניים תוך כדי קילוף פרי), ולכן יש לאפשר המשך השימוש בכל הדברים הללו ע"י אנשים נורמטיביים שלא מנסים לקלף תפוח לילדה תוך כדי הכנת חביתה.

כי בסופו של דבר מה שגורם לאדם לההרג במהירות, בגובה, בחנק ובחדות (בהנחה שלא התכוון לכך) זה חוסר תשומת לב. אז כמו שלא נצפה לראות פועל בניין עובד על פיגום תוך כדי גילוח, קריאת עיתון ושיחה בטלפון (אני מניח. יש גם פועלים שנופלים מפיגומים) אלא נצפה שיסתכל איפה הוא דורך, וכמו שלא ננסה לקצץ בשר לקבבים תוך כדי שליחת SMS, יש לצפות שאדם לא ינהג תוך עשיית כל הדברים הללו.

מי שישים לב מה הוא עושה - מתוך הבנת מעשיו ומתוך ריכוז מלא בפעולתו - יצליח כנראה להגיע לשיבה טובה (ולאינספור התחלואים המגיעים קומפלט עם מה שמכונה "שיבה טובה"), מבלי לבצע תאונה עצמית לתוך עמוד, בלי ליפול ממרפסת ביתו, בלי לנסר את כף ידו ואף בלי למצוא לפתע את שקית הקניות כרוכה על ראשו.

הייתי מציע לשר התחבורה להחליף את שלטי הגבלת המהירות בתמרור חדש שהוראתו "נהג - בקטע דרך זה יש להתרכז". והייתי שם את השלט הזה ביציאה מכל חנייה בארץ. מצד שני גם שר התחבורה (הקודם? הנוכחי? מה בדיוק הסטטוס של מ' כרגע) לא ממש היה מרוכז בעבודתו, אז לא הייתי בונה על זה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי מציע לשר התחבורה להחליף את שלטי הגבלת המהירות בתמרור חדש שהוראתו "נהג - בקטע דרך זה יש להתרכז". והייתי שם את השלט הזה ביציאה מכל חנייה בארץ

אתה יודע מה? רעיון מעולה!

ואפשר לעשות אכיפה מוגברת בקטעים האלו, למשל על דיבור בטלפון תקבל 2000 ש"ח קנס ולא 1000.

(בלי טיפת ציניות)

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר זה "אני נהג מרוכז, אני מסוגל לצפות התנהגות של נהגים אחרים ואני מבין את מעשי, אז מותר לי לנסוע 150 או 170 קמ"ש".

ונניח לרגע שזה נכון. על כל נהג כמוך יש 5 (במקרה הטוב) או 50 (מה שיותר הגיוני) נהגים נטולי רפלקסים של חתול והשילוב שלך ושלהם יחד על אותו כביש הוא קטלני.

בשביל זה נועד החוק. יש מסגרת שכולם חייבים לשמור עליה אם זה 90 או 100 או 110 קמ"ש, בלי sms-ים ובלי גילוח.

יכול להיות שלפעמים החוק מגוחך, ולמשל בכביש 6 אפשר להגביל מהירות ל- 130 ולא 110 (למרות שנסעתי שם היום ועם כל העבודות בכביש הייתה תחושה של שביל עיזים), אבל בשביל זה צריך לבדוק אפשרות לשנות את החוק בהגיון ולא לעבור עליו.

ולגבי להחליף את שלטי הגבלת המהירות לתמרור "נהג - בקטע דרך זה יש להתרכז" - הרי גם ככה להרבה אנשים השילוט זה רק המלצה. אם תתיר להם עפ"י חוק אני לא רוצה לתאר מה יהיה.

פורסם
אז בעצם מה שאתה אומר זה "אני נהג מרוכז, אני מסוגל לצפות התנהגות של נהגים אחרים ואני מבין את מעשי, אז מותר לי לנסוע 150 או 170 קמ"ש".

לא מספיק השאלה היא גם מה תנאי הדרך,ראות והצפיפות בכביש.

בקיצור נהג עם מיומנות מספיקה ושיקול דעת טוב יכול לנהוג הרבה יותר מהר מהמותר ללא סיכון עצמו והסובבים.

שוב הכל שאלה של נסיבות.

פורסם

כשהייתי בחו"ל ראיתי המצאה פשוט גאונית, ששמחתי בשבוע שעבר לראות גם בגני תקווה.

מצויר על הכביש עצמו עיגול ענק עם הגבלת המהירות עליו.

מה שגאוני בזה היא העובדה קודם כל שזה יותר זול משלט, ושהנהג יראה את זה 100% בטוח. אין סיבה כלשהי ואין תירוץ לפספס את זה.

יש אנשים שאפילו לא מודעים למהירות, ואת זה ראיתי אצל חבר (כבר לא חבר אבל לא משנה) שכאשר שאלתי אותו מה הוא חושב שהמהירות המותרת בכביש החוף, הוא ענה "120, אלא אם כן אתה ברכב מסחרי".

כן, יש אנשים שלא מודעים אפילו לחוק, או שבמהלך השנים משהו התפקשש אצלם.

אם נשים שלטים על הכביש עצמו, כולם יהיו הרבה יותר מודעים.

למשל, מישהו שם לב שמחיפה ועד תל אביב אין שלט שמורה על המהירות המותרת חוץ מאחד ליד שפיים שכתוב בו "להזכירך, 90"?

פורסם
מה שגאוני בזה היא העובדה קודם כל שזה יותר זול משלט

לא יותר זול.

אם היית יודע מה עלות מטר צביעה של כביש, העיניים שלך היו :shock:.

מעבר לזה - הבלאי של צביעה הכביש הוא אדיר. בעיקר בישראל, בה החום והשמש מרככות את האספלט.

בכמה מעברי חציה מחוקים אתה נתקל ביום ?

ככה יהיה עם "שילוט הכביש" המוצע.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לא, הפרשי מהירות (ולא באמת משנה אם זה 150 מול 110, או 70 מול 110, בשני המקרים התוצאות יהיו עגומות מאוד, ואישית, אני מעדיף לשכב מתחת לפרחים מאשר לרייר במיטה בבית לוינשטיין (גם למשפחה ולמדינה זה עדיף, נורא ככל שזה נשמע)) הם מאוד מסוכנים.

אני מעדיף שלכולם יהיה מותר לנסוע 130 בכבישים מתאימים, כך שהתנועה תתנהל בקצב סביר ועם הרבה פחות סיכונים מאשר היום (נסה פעם לנסוע 90 קמ"ש בכביש מס. 1, ותראה איך כולם חולפים על פניך. עכשיו תחשוב שאתה נוסע 120, ופתאום מול עיניך המחסום המתנייד הזה מאלץ אותך לבלום או לברוח).

פורסם
אז בעצם מה שאתה אומר זה "אני נהג מרוכז... אז מותר לי לנסוע 150 או 170 קמ"ש". ונניח לרגע שזה נכון. על כל נהג כמוך יש 5 (במקרה הטוב) או 50 (מה שיותר הגיוני) נהגים נטולי רפלקסים... בשביל זה נועד החוק. יש מסגרת שכולם חייבים לשמור עליה... להרבה אנשים השילוט זה רק המלצה. אם תתיר להם עפ"י חוק אני לא רוצה לתאר מה יהיה.

אם תשים לרגע את הפחדים והחששות בצד, תראה שהאמת אינה כך.

ראשית, כאשר מגבילים את התנועה למהירות נמוכה באופן מלאכותי, התוצאה היא שגם רמת הנהיגה יורדת. והנזק של רמת נהיגה נמוכה גבוה הרבה יותר מאשר ההפרש במהירות הנסיעה, שהיא אחד הדברים השוליים בגרימת תאונות (אם כי משפיעה במידה משמעותית על התוצאות).

שנית, בכבישים שאין בהם אכיפה (אני מכיר כמה וכמה כאלה, מן הסתם גם אתה), אופי ומהירות הנהיגה אינם שונים משמעותית, כי אנשים נוהגים כפי שהם רגילים - וזו הבעיה עם מהירות נמוכה מדי. כפי שהעירו לפני, במהירות נמוכה באופן מלאכותי אנשים מתרכזים פחות בנהיגה ויותר בדברים אחרים, בין השאר בגלל שיש להם הרגשה שההקפדה על מהירות "X" כבר הופכת אותם לנהגים שקולים ואחראיים ומצויינים, ללא צורך להסתכל סביב, להשתלב בתנועה וכדומה.

ועוד: במקומות שבהם מהירות הנסיעה גבוהה (מערב אירופה) כמות התאונות נמוכה משמעותית לעומת מקומות שבהם מהירות הנסיעה נמוכה יותר. ואם תגיד שזה בגלל רמת נהיגה טובה יותר - הרי זו בדיוק טענתי.

דני

פורסם

השבוע החלטתי לצאת מקו המחשבה הכל כך חביב עלי, וגמרתי אומר בלבי שיום אחד אסע במהירות החוקית - ויהי מה.

במהלך אחת מנסיעותיי על כביש החוף בקטע שבין מחלף פולג לנתניה צפון, נסעתי על 90 - וקמ"ש אחד לא יותר, בהנחה שמד המהירות באלפא בת 11 עדיין מדייק. כמו תלמיד נהיגה שניגש לטסט, רק בנתיב הימני (למען האמת, גם בלי קשר לניסוי הזה אני נמצא רוב הזמן בימין) ובמהירות חוקית למהדרין. התוצאה? משום מה לא מפתיעה. הנה סבתא נחמדה חולפת על פני כרוח, ומיד לאחר מכן מזנבת בה קאיה פרג'יו. עוד רגע, והנה גם זוג צעיר ונחמד טס לו אל האופק במהירות מזעזעת של כ-110 קמ"ש.

רגע אחד, מה זה? שיט, מנתיב ההאצה שיוצא מאזה"ת החדש של נתניה משתלבת לפני משאית איטית להחריד. על אף המזגן המצוין, אני כבר מתחיל להזיע, ובעיני רוחי רואה כיצד אינני עומד בפיתוי ויוצא לעקיפה בריאה אגב השלכת הניסוי לכל הרוחות. איזה מזל שנהג המשאית הדביק את הדוושה והתקדם תוך שהוא חוסך ממני את הצורך (או את היכולת, תחליטו אתם) לעקוף אותו.

ואני? הוכחתי את מה שכבר ידעתי מראש: כוחה של הגבלת המהירות יפה לחלוקת דו"חות, ותו לא. אני בספק אם כל אותם אלה שהשאירו לי אבק בכלל מודעים לעצם העובדה שבגלל חוק שחוקק כבר לפני עשרות שנים וטרם שונה הם כולם עבריינים החייבים בתשלום קנס, ולעתים גם בשלילת רישיונם.

ועל כך שנו חז"ל: "יש לנו ארץ נהדרת".

eretz%20nehederet%20-%20kitzis.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
TT,

אתה מבין שלנהוג מהר בירידות לאילת זה מסוכן כי השוטר עלול לתפוס אותךץ אבל, ליד גן הילדים שאליו מגיעים כל יום ילדיך/אחיניך/הבני דודים השניים ו/או הילדים של השכנים ניתן להאיץ ל-80 כי שם אין שוטר?

אם הבנת אז אנא הסבר לי מה עשה השוטר באותו כביש שכוח מכוניות?

חי

אבל זה כן קורה. עומדים מס' שוטרים בתוך שכונת מגורים בה יש תמרור הגבלת מהירות ל-30 קמ"ש בשעות הבוקר/צהריים כאשר הילדים הולכים לגן ולבית ספר או בחזרה וכל נהג החורג ממהירות זו נעצר ונכנס. וזה אפילו קורה עם אקדח לייזר רגיל.

א... רק שזה קורה בגרמניה מול המרפסת שלי.:idea:

Veni Vidi Vici

פורסם

עם זה אני מסכים לגמרי.

יש שוטרים, אין שוטרים, מול בית ספר צריך להוריד את המהירות בצורה דרסטית כדי לא לפגוע בילדים.

זה שנותנים דוחות מול בית ספר זה טוב. זה שנותנים אותם באמצע המדבר או במקומות בלי אנשים, זה אידיוטי.

פורסם

דוגמא למה שאני מנסה להוכיח בשרשור הזה קיבלתי היום בבוקר.

אני נוסע מצומת פרדיס למחלף קיסריה בכדי לעלות על כביש 2.

פתאום , פקק ענק. לא זוחל, פשוט עומד.

עוברת מולי ניידת תנועה עם שוטר שאני מכיר ואני שואל אותו מה עניינים והוא אומר לי "אתה בחיים לא תאמין, נהג סמי טריילר נכנס מתחת לגשר ואז הבין שהוא משתלב לנתיב לת"א והוא בעצם צריך לחיפה. מה עושים? הוא הרי בעלבית של הכביש! שילב לרוורס, טיפס על איזה רכב פרטי שהיה מאחוריו שהוא בכלל לא ראה ועכשיו שניהם תקועים שם".

אתה מבין עד כמה נהגים בישראל יכולים להיות תלושים מהמציאות?

באמצע דרך בין עירונית חד נתיבית נהג סמי מחליט לעשות רוורסים! :shock:

לפני כמה ימים גם נתקלתי בנהג אחר שעשה רוורס בכביש 2 לאורך ק"מ (בכיוון דרום)כי הוא פספס את הירידה של קיסריה.

מכירים אחרי המחלף יש מין ירודה תלולה ואחריה עליה שבקושי יש בה שוליים?

את כל זה הוא עשה ברוורס! :shock:

חתיכת אידיוט, תמשיך כבר לחדרה ותעלה שם על הגשר ותעבור לצד השני.

בקיצור, אין ממש מניעה להעלות את המהירות בכבישים נבחרים בארץ ל 110-120 רק איפה הבעיה?

הבעיה היא במי שלא שם ז*ן על שום חוק ועושה בכביש מה שבא לו (מרשעות או סתם טמטום).

הם גם אלה שאשמים במרבית התאונות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בקיצור, אין ממש מניעה להעלות את המהירות בכבישים נבחרים בארץ ל 110-120 רק איפה הבעיה?

הבעיה היא במי שלא שם ז*ן על שום חוק ועושה בכביש מה שבא לו (מרשעות או סתם טמטום).

הם גם אלה שאשמים במרבית התאונות.

פה בדיוק קלעת לנקודה. הרי לא חסרים כבישים שאפשר להעלות בהם את מהירות הנסיעה, ולא חסרים גם רכבים שיכולים לנסוע בלי בעיה במהירויות של 120-130 קמ"ש ולא להוות סיכון. אממה, הבעיה היא בנהגים, בחינוך ובתרבות הנהיגה.

הרי אם תעלה את המהירות המותרת נגיד ב20 קמ"ש, אז אותם נהגים "מנוסים" שהיו נוסעים עד עכשיו במהירות של 110 או 120 יסעו עתה 130 או 140 (וזה מה שקורה בכביש 6, ולא בגלל התשתית היותר טובה, אלא כי מותר). אבל מה, הם עדיין לא ממש ישימו על מה שקורה בכביש, וימשיכו להיצמד, לחתוך, להתעסק בדברים אחרים וכדומה. לא בטוח שמספר התאונות יגדל, אך אחוז התאונות הקשות בהחלט יגדל (ולא משנה כמה אנשים פה יתווכחו, הרי בסופו של דבר במקרה של איבוד שליטה או תאונה הפרש של 30 קמ"ש יכול להיות ההבדל בין פציעה קלה לקשה, או בין פציעה קשה למוות).

פורסם

אבל אם האידיוט היה נוהג ברוורס במהירות המותרת או מתחת לה, היה לו לפחות יותר זמן לסטות ולא לעלות על הפרייבט!

כמו שאמרו גדולים לפני...

SPEED KILLS

moz-screenshot.jpg

Ed_imgSNN2205A_62777a.jpg

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
כמה דוגמאות מעניינות.

ובינינו, מה יקבל אותו נהג משאית אידיוט?

מה יקבל ההוזה שנוסע נגד התנועה בכביש מהיר ?

כמה פעמים מתנ"א בכלל תתייחס אליו?

מתנ"א נכשלה, נכשלת, וכל עוד לא תשנה תפיסה (בדיוק יום אחרי שיצמחו לי שערות בכף היד) גם תיכשל.

לנו זה עולה בחיים, ולאף אחד לא באמת איכפת.

• תוכן חדש...