Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר נתפס על 148 לכיוון מצפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר שני, מישהו פה באמת מאמין שאין הרבה הבדל בין תאונה ב100 קמ"ש לתאונה ב170 קמ"ש (או על אפשרויות ההתחמקות ממכשול במקרה חירום)?? אם סתם לדוגמא בתאונה במהירות של 100 קמ"ש תצאו במצב בינוני עד קשה, אז ב170 יגרדו אתכם עם כפית.

אתה טועה ומטעה. ההבדל היחיד בין תאונה ב-100 קמ"ש לתאונה ב-170 קמ"ש יהיה צורת הרכב המעוך והגופה. הלוואי והיית יכול לצאת במצב בינוני עד קשה מתאונה ב-100 קמ"ש. להזכירך, NCAP מרסק רכבים בתאונה חזיתית ב-64 קמ"ש ולא כל הרכבים אפילו עד לפני עשור הצילו את יושביהם במבחן זה (כשפעם מהירות המבחן הייתה אף קטנה יותר).

לגבי התחמקות ממכשול אתה צודק, אבל גם ב-100 קמ"ש הסיכוי של נהג לא מיומן לבצע תמרון התחמקות אפסי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רומן, הוצאת לי את המילים מהפה - זה בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב.

זה בסדר, אני מבין שהיתה עליית משמר ו-TT העביר את תורנות הצדקן היומי ל-gadik6.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מי שרוצה לנסוע ב 153 קמ"ש, שייסע.

אם יתפס, שיבוא בטענות רק לעצמו, ושיאכל את מה שבישל.

ולמי שחושב שאירופה הינה גן עדן לחובבי מהירות, טעות מרה בידו.

אם תיתפסו בהולנד או בבלגיה על מהירות, תיפרדו במקום מ 1000 יורו, ובמזומן.

גם אני חושב שחוקי התנועה בנוגע למהירות המותרת מגוכחים, אבל אני לא מנסה להלחם בהם ע"י מעבר עליהם - חבל על הרישיון שלי, הכסף לעו"ד והקנס.

יש לי דברים מועילים יותר לעשות ב 750 ש"ח.

כל מילה בסלע. לצערנו רק ככה מבינים. דרך הכיס.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ושוב אני חוזר ואומר לכל פותחי השרשורים שכותרתם "תפסו אותי על 172 קמ"ש, מה לעשות?", שיחשבו היטב לפני שהם עוברים על החוק.

גם אם החוק לא מתאים לנו הוא עדיין חוק.

ומי שעובר עליו וניתפס, שייקבל עליו את הדין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ומי שעובר עליו וניתפס, שייקבל עליו את הדין.

"אל תבכה כמו ילד על דברים שעשית כמו גבר".

ולא שאני מצטדק, אבל כל עוד לא נפעל לשינוי החוק (והיו פה יוזמות שכשלו בעבר) אין לנו על מי להלין מלבד על עצמנו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כולם מכירים בכך שיש חוק (גם אם אנכרוניסטי ופשוט מטומטם) ושמי שעבר אותו, עליו לשלם על כך. התלונות הן כנגד הצדקנים, שמצדיקים את אותו חוק אנכרוניסטי ומטומטם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל עוד לא נפעל לשינוי החוק (והיו פה יוזמות שכשלו בעבר) אין לנו על מי להלין מלבד על עצמנו.

בדיוק.

אמנם אני חי רוב הזמן בח"ול אבל פעם אחרונה שנסעתי בכביש המערבי לאילת הירידות היו לאילת ולא מאילת.

ליוצר הדיון = אולי כדאי שבדיון הגולש הזה נקבל גם אינפורמאציה מעשית: איך נתפס ואיפה בדיוק נתפס ופרטים על הנידת ומוד הפעולה שלה.

פורסם

לכל הצדקנים - אם יש בארץ כביש ארוך בעל תנועה דלילה ביותר ואספלט טוב, שניתן לנסוע בו מהר מאוד - זה הכביש הזה.

ברור שאף אחד לא יסע 170 בעיקולים מייד אחרי מצפה רמון, אבל יש בכביש הזה כמה קטעים שאפשר לנסוע פחות או יותר כמה שאתה רוצה ואתה לא מסכן אף אחד. (בשעות היום. בשעות הלילה יש בעיה של טווח פנסים ואז מהירויות כאלו הן לא כל כך לעניין)

אכיפת מהירות שם זה רוע לב נטו, כי תאונות רציניות שם לא היו (או לפחות לא דווחו בחדשות) כבר המון זמן, וגם מבחינת עלות/תועלת לקופת משרד המשפטים לא נראה לי שזה משתלם. (השוטרים מתייבשים עשרות דקות בהמתנה עד שיבוא רכב, וכשהוא כבר מגיע אז רושמים לו זימון למשפט ואז צריך להשקיע אנרגיות במשפט בשביל איזה 1100 שקל במקום לרשום דוח של 750 שלא מצריך כמעט אף פעם התדיינות משפטית.)

ולגבי ההבדל בין עמוד לבין קיר של מנהרה - את הקיר של המנהרה אתה לא פוגש חזיתית ראש בראש. אתה עלול לשפשף אותו אבל גם במהירות גבוהה זה בד"כ ייגמר בפגושים הרוסים וחריטה עמוקה על הצד של הרכב ולא הרבה יותר מזה.

לגבי תאונה במהירות 90 מול מהירות 170 - גם בהנחה המרחיקת לכת שאפשר לצאת בחיים מתאונה חזיתית במהירות 90 (יכול להיות, אם אתה נסעת ברנו מגאן והנהג השני נסע בג'אסטי) - ההבדל יהיה צמח או פרח. אני אישית אם כבר זו הבחירה מעדיף פרח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שוב חוזר הניגון

כל פעם מחדש

ולפותח הנושא

תגיד לחבר שלך ליצור קשר עם תביעות תעבורה אילת

(קצת קשה להשיג אותם - 086362413)

שיסגור עיסקת טיעון

אותי תפסו בערבה על 140 (נו מי אומר שזה מהר? מי ?)

בטלפון סגרנו על 3 חודשים על תנאי לשנתיים ו1500 קנס

עברת מהירות חמישית שלי ב12 שנה על הכביש...

:wink:
פורסם
אתה טועה ומטעה. ההבדל היחיד בין תאונה ב-100 קמ"ש לתאונה ב-170 קמ"ש יהיה צורת הרכב המעוך והגופה. הלוואי והיית יכול לצאת במצב בינוני עד קשה מתאונה ב-100 קמ"ש.

לגבי התחמקות ממכשול אתה צודק, אבל גם ב-100 קמ"ש הסיכוי של נהג לא מיומן לבצע תמרון התחמקות אפסי.

ומאיפה בדיוק הידע הזה?? בתור אחד שגם התנדב במד"א וגם ראה לא מעט תאונות במהלך השירות הצבאי אני יכול להגיד לך שאנשים יוצאים חיים מתאונות במהירויות של 80-100 קמ"ש (ותתפלא אבל אפילו במצב בינוני לעיתים).

לעומת זאת במהירות של 170 הסיכויים לשרוד הרבה יותר קטנים. גם אני מזמן לא למדתי פיסיקה, אבל לפי מה שאני זוכר האנרגיה גדלה בריבוע ביחס לעליה במהירות (כלומר אם העלת את המהירות פי שניים, האנרגיה גדלה פי 4).

וכמובן שאני לא מדבר על פיאט אונו משנות ה80 שגם במהירות של 80 קמ"ש לא בטוח שתצא בחיים, אלא על רכבים מודרניים שבהם אפשר לצאת איכשהו בחיים מתאונה במהירות של 100 קמ"ש, אבל ב170 הסיכויים הרבה הרבה יותר קטנים.

על זה אני בדיוק מדבר, יש הרבה נהגים לא מיומנים (שחושבים שהם אשפי הנהיגה) שנוסעים במהירויות גבוהות (יחסית ליכולות שלהם), ואז כשהם מגיעים לעיקול או שהם גולשים לנתיב הנגדי או שהם מאבדים שליטה על הרכב.

רומן, הוצאת לי את המילים מהפה - זה בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב.

זה בסדר, אני מבין שהיתה עליית משמר ו-TT העביר את תורנות הצדקן היומי ל-gadik6.

אני רואה שאתה ממש מתוסכל מכל הסיפור הזה, יש לך מטען רגשי שאתה רוצה לפרוק??

ואיפה בדיוק ראית אותי מצטדק?? בזה שאמרתי שהכביש הזה מפותל ועם פניות עוורות? או בזה שאמרתי שיש נהגים שלא יודעים להשתלט על הרכב וגולשים לנתיב הנגדי? או אולי בזה שאמרתי שבתאונה במהירות גבוהה כמעט פי שניים הסיכויים לשרוד יותר קטנים?

פורסם

הידע שלי הוא, כפי שמופיע באותו חלק מההודעה שלי ממנו התעלמת, לפי מבחני NCAP. בשל אותו יחס בו גדלה האנרגיה, תעשה את החשבון לעניין ההבדל בין 64 ל-100 קמ"ש.

אם יצא לך לראות את הסרטון שבו רוסקה בפיפת' גיר הסמארט לתוך קיר בטון ב-70 מי"ש (110 קמ"ש) יכולת לראות, שבעוד הרכב שרד את התאונה יחסית יפה, נאמר שהאיברים הפנימיים של גוף האדם לא היו עומדים באנרגיית התאונה. תאונה בה הרכב מחליק על פני מכשול אפשר לשרוד גם במהירות גבוהה יותר ובהרבה. בתאונה חזיתית, או חזית צד (כשאנחנו מדברים על הרכב שפוגע עם חזיתו במכשול) כשמהירות האימפקט היא 100 קמ"ש כמעט ואין סיכוי לשרוד וכל שורד הוא פשוט בגדר סטייה מדגמית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תתפלא, אבל לא מעט אנשים יוצאים לא רע (יחסית) מתאונות חזיתיות במהירויות של 70 -80 קמ"ש.

יש כאן חבר פורום שיצא בפציעה בינונית בהתנגשות חזיתית של לנצ'ייה דדרה בסקודה פייבוריט, שתי מכוניות בעלות רמת בטיחות של לפני 20 שנה, פלוס מינוס.

אנחנו לא בשנות ה 60', ורמת הבטיחות הגבוהה של המכוניות בנות ימינו מוכיחה עצמה לא רע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדוד שלי הייתה שברולט קאוואליר 2002, הוא התרסק במהירות 120 קמ"ש חזיתית ברכב אחר! התרסק בפאסאט 98 ....

ויצא חי, עם 2 רגליים שבורות, נהג הפאסאט (האשם בתאונה) ריסק את עמוד השדרה.

אגב הקאוואליר הייתה מהשכרה :|

פורסם

אגדות...

הוא נסע 120 שעה לפני התאונה

100 דקה לפני התאונה

הוא הבין שיש משהו לא בסדר אז הוא התחיל לבלום, הדרך ל80, 70, ואפילו פחות מ50 קמ"ש עד ההתנגשות קצרה מאוד!

בניסויי ריסוק, 64 קמ"ש היא המהירות בזמן ההתנגשות ולא המהירות שהנהג חושב שהוא זוכר שהוא ראה בפעם האחרונה שהוא הסתכל על מד המהירות לפני שהוא חווה את הטראומה הקשה של תאונה עם פציעה והרצון להעצים את תחושת המזל והתודה לגורל על השרדות.

בברכה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

הוצאת לי את המלים מהפה. תקף גם למקרה הדדרה, אגב.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...