Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חבר נתפס על 148 לכיוון מצפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאן,זה פורום חובבי רכב.

כן,אני יודע שצריך לדאוג ללחץ אוויר בגלגלים לפני נסיעה קרחאנה,ולדאוג לטפל ולשמור ברכב, אחזקה ראויה (צמיגים,בלמים,בולמים,ציריות)... וכן הלאה וכן הלאה.

החוק מתייחס לציבור הרחב, לא לקארספורום.

אז כן,על רובכם אני יסמוך כשתסעו במהירות הזאת.

אבל החוק לא יכול להפריד בין חובב רכב שמבין יותר מ "מי לוקח פתיחות" לבין חובב רכב שדואג גם לתחזק את רכבו, ומשתתף בקורסי נהיגה מונעת וכן הלאה.

אז החוק מגבש בסיס חוקי שעל פניו כל עבירה שמוגדת כחוק על האדם עבר אותה להענש.

יש הרבה אנשים פה בארץ, שרק מהיכרות עם הרכב שלהם לא הייתי רוצה לראות את הרכב שלהם (אפילו רכב חדש עם מנוע V6 , נוסעים אתו מעל 110).

פורסם

עזבו אותכם, באמת, טוחנים מים כבר 4 עמודים ובכולם נובחים על העץ הלא נכון!

לא התשתיות,לא מהירות ולא עמוד הבטון באמצע הנתיב גורמים לתאונות.

הרוב המוחלט של ההתאונות נובע מכך ש 90% מהנהגים על הכביש הם חרה נהגים, הם אגרסיבים, הם עוקפים מימין, הם לא מאטים ב"תן זכות קדימה", הם לא עוצרים ב"עצור", הם עוקפים על קו לבן והם מבצעים פניות פרסה באמצע כביש מהיר, מתאפרות תוך כדי נהיגה, קוראים את הפרזנטציה של היום בישיבת צוות תוך כדי 120 בכביש החוף( זה מה שעשה האידיוט מאמדוקס שנכנס בי מאחורה בטורנאו שלי עם המזדה 3 שלו),מחפשים את הקופסת דיסקים מתחת לכסא הנוסעה בנסיעה או מחתלים את התינוק שבוכה מאחורה וכו' וכו' וכו'.

יש לי 2 קרובי משפחה (אחד אוסטרי ואחד הולנדי) שמגיעים לארץ באופן קבוע מספר פעמים בשנה, הם לא מוכנים לנהוג כאן וטוענים שהתנהגות ברברית על הכביש כמו שהם רואים פה הם לא רואים בשום מקום אחר בעולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איטליה? אמרת איטליה או שחלמתי? אם אתה משווה את הנהיגה בארץ לאיטליה כנראה שכבודו מעולם לא היה באיטליה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האטלקים עוקפים מימין, משמאל ויכנסו בך גם אם צריך :lol:

ההבדל בין תרבות הנהיגה (של האדם הממוצע) באיטליה לישראל הוא אפסי.

וכן, הייתי באיטליה.

פורסם
נ.ב- בוא תספר לשלישייה שנמרחה על עמוד בטון בכביש 1 לפני מספר חודשים לאחר שנסעו במהירות של 170 קמ"ש לערך שמהירות לא הורגת, לא יודע מה המקצוע שלך,אבל אני יודע שאם הם היו במהירות של 100 קמ"ש- המותרת בחוק בכביש זה, הם היו בחיים היום, אז מה, מהירות הורגת או לא...?!

אם כבר העלית את התאונה הזאת, מוזר שגם אתה וגם כל אלה שהגיבו עד עכשיו ביחס אליה שכחתם את העובדה שהנהג היה שיכור!

אומנם התגובות של שאר המגיבים היו נכונות, אבל עצם העניין הוא שמדובר בנהג שיכור, אשר דווח ע"י עדי ראיה אחרים דקות ספורות טרם התאונה על היותו מזגזג על הכביש ונוהג בפראות. בבקשה, אל תקשור בין המהירות שבה הוא נהג לבין התאונה.

מהרגע שהוא לקח את ההגה לידיים בשכרות, הוא חרץ את דינו ואת דין שאר הנוסעים ברכב. אני מוכן לשים את הראש שלי שגם אם הוא היה עושה את אותה תאונה במהירות חוקית, קרי: 100, הם עדיין היו כולם מתים.

אז לשאלתך: מהירות לא הורגת. נהיגה בשכרות, לעומת זאת, הורגת ועוד איך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מי שרוצה לנסוע ב 153 קמ"ש, שייסע.

אם יתפס, שיבוא בטענות רק לעצמו, ושיאכל את מה שבישל.

ולמי שחושב שאירופה הינה גן עדן לחובבי מהירות, טעות מרה בידו.

אם תיתפסו בהולנד או בבלגיה על מהירות, תיפרדו במקום מ 1000 יורו, ובמזומן.

גם אני חושב שחוקי התנועה בנוגע למהירות המותרת מגוכחים, אבל אני לא מנסה להלחם בהם ע"י מעבר עליהם - חבל על הרישיון שלי, הכסף לעו"ד והקנס.

יש לי דברים מועילים יותר לעשות ב 750 ש"ח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם כבר העלית את התאונה הזאת, מוזר שגם אתה וגם כל אלה שהגיבו עד עכשיו ביחס אליה שכחתם את העובדה שהנהג היה שיכור!

אומנם התגובות של שאר המגיבים היו נכונות, אבל עצם העניין הוא שמדובר בנהג שיכור, אשר דווח ע"י עדי ראיה אחרים דקות ספורות טרם התאונה על היותו מזגזג על הכביש ונוהג בפראות. בבקשה, אל תקשור בין המהירות שבה הוא נהג לבין התאונה.

מהרגע שהוא לקח את ההגה לידיים בשכרות, הוא חרץ את דינו ואת דין שאר הנוסעים ברכב. אני מוכן לשים את הראש שלי שגם אם הוא היה עושה את אותה תאונה במהירות חוקית, קרי: 100, הם עדיין היו כולם מתים.

אז לשאלתך: מהירות לא הורגת. נהיגה בשכרות, לעומת זאת, הורגת ועוד איך.

אל תשים את ראשך, פשוט כי חבל עליו... :wink: במהירות של 100 הם היו נשארים כולם בחיים היות וגדר ההפרדה הייתה הודפת את הרכב ולא גורמת להתרוממתו מעלה כפי שקרה במהירות בה נסע, לפחות תן לי קצת קרדיט לנסיוני בעבודה, זה הכל...

פורסם

...ופה אתה טועה טעות חמורה. הם לא נכנסו בגדר ההפרדה, אלא עלו על הקטע שמהווה את סופו של מעבר רכבי החרום, בו ישנה תחילת גדר הפרדה משופעת. אותו שיפוע שימש להם כמקפצה אשר הלבישה אותם על העמוד וגרמה למותם. גם 100 קמ"ש היו מספיקים להם בשביל להמריא על אותה מקפצה ולהתלבש על העמוד באותו אופן ועם אותן תוצאות.

לך וליונתן עמיר וליתר הקופצים בזכות החוק היבש כל אימת שמוזכרת המילה "תשתית": התאונה הזאת לא נגרמה על ידי התשתית, אלא על ידי טמטומו של נהג שיכור. מטומטם ככל שיהיה, למות לא הגיע לו ולא לאף אחד אחד מיושבי הרכב. תשתית סלחנית הייתה מצילה אותם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איטליה? אמרת איטליה או שחלמתי? אם אתה משווה את הנהיגה בארץ לאיטליה כנראה שכבודו מעולם לא היה באיטליה.

אדוני אבל כנראה אתה הוא זה שלא נהג מעולם באיטליה, ובטח שלא בתוך הערים.

איטלקים נוהגים גרוע כמו ישראלים אם לא יותר.

אני מציע לך לקרוא קצת.

הנה סתם דוגמאות רנדומליות.

http://www.lifeinitaly.com/travel/driving.asp

http://journals.worldnomads.com/bkhk4fun/post/10923.aspx

והכי חשוב.

http://www.carkeys.co.uk/news/2006/november/20/11961.asp

דרום אפריקה ראשונה

יוון שניה

ואיטליה שלישית כהארצות הכי גרועות לנהוג עם הנהגים הכי גרועים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ממש לא רציתי להיכנס לזה אבל אין לי ברירה.

1) ישראלי שנוסע לאיטליה רואה שכולם נוהגים כמו מטורפים אבל לא מבין שכולם נוהגים באותה צורה. זה גורם לטירוף הזה להיות די חזוי והאיטלקים מסתכלים לפני שהם עושים משהו.

פה בארץ זה לא ככה ואני לא יודע מתי האידיוט הקורולה יידחף לי ומתי לא (כי הוא לא מאותת ולא מסתכל או שלא אכפת לו) ומתי הפרחה בטוסון תחליט שאין לה מספיק איפור ותסטה מהמסלול לתוך האוטו שלי.

אם כולם נוהגים באופן אחיד, המערכת עובדת באופן כלשהו.

למשל, אני מהבהב עם אורות גבוהים למישהו שנוסע בנתיב השמאלי בלי לעקוף מישהו, אבל אם הוא עוקף אני לא, כי הוא לא עומד להאיץ ואני לא רוצה שהוא ייכנס במי שלידו, אז אני מפסיק.

הבעיה היא שיש אחרים ששמים אורות גבוהים כי לא מספיק להם שאני על 120 בזמן שאני עוקף אוטובוס והם נדבקים לי לתחת.

זה גורם לחוסר אחידות ולאי סדר שגורם לי לאי וודאות לגבי הכללים.

אנשים שבתוך התרבות המוטורית (חלק ממנה) יעשו בדיוק כמוני. מי שבחוץ ורק רוצה להגיע הביתה עם המאזדה 3 שלו, יהבהב ואחרי שניה וחצי יעקוף מימין תוך כדי צפירה, למרות שאני כבר מאותת ימינה כדי לפנות לו את הדרך.

באיטליה אתה יודע בדיוק מה הוא עומד לעשות ואתה מקבל את זה כי אתה היית עושה אותו הדבר. מה שמפריע כאן הוא חוסר הכללים וחוסר ההתאמה בהתנהגות.

2) נהיגה בשכרות היא באמת גורם רציני לתאונות ואי אפשר להשוות אותה בשום צורה למהירות. בן אדם שנוהג בשכרות מבחינתי הוא רוצח בפוטנציה וצריך להכניס אותו לכמה חודשי מאסר גם אם הוא לא עשה כלום.

3) מהירות לא הורגת. אנשים שלא יודעים לנהוג במהירות גבוהה או שמרשים לעצמם לאבד ריכוז, הם אלו שהורגים. אין תירוץ למישהו שדורס אדם אחר בגלל מהירות או שנכנס לקיר בגלל שלא נכנס לסיבוב במהירות הגיונית. אותו בן אדם פשוט לא יודע ולא צריך לנהוג, וגם אם כן, הוא נסע מהר מדי בלי ידע.

4) התשתית בארץ היא מגוכחת לגמרי ולא קשורה לחוקים, שהם בעצמם דביליים לחלוטין. אם לא היו אוכפים מהירות, אנשים היו הרבה יותר רגועים.

אני נוסע כל יום שישי לתל אביב וחזרה מהקריות.

אני רואה אנשים נוסעים על 140 אחד אחרי השני ואף פעם אין תאונות. תראו לי תאונה אחת בכביש החוף שבה לא היה מעורב אלכוהול או איזשהו ערס שמגן על כבודו אבל התרחשה מעל ל140.

זה פשוט לא קורה!

רוב אלו שנוסעים במהירויות כאלו הם יותר מרוכזים מאשר האידיוט שנוסע במשך שעה ורבע על 90 קמ"ש.

5) האכיפה פה היא פשוט מגוכחת ועשויה במיוחד בשביל בשביל להכניס כסף למשטרה במקום לעשות סדר אמיתי ולהציל חיים.

למשל, אותי תפסו ביום שבת בערב בשדרות ירושלים בקריות על 75 במקום על 50.

יותר מסוכן? לא ממש.

מה שכן מסוכן ואידיוטי היא העובדה שכמה מאות מטרים לפני כן איזו מטומטמת כמעט נכנסה בי כי היא התפרצה לכיכר ואני חשבתי "חבל שהמשטרה לא פה!", ואחרי זה כשעצרתי במעבר חציה כדי לתת למישהי לעבור, מי שהיה לידי לא עצר וכמעט דרס אותה, ושוב, המשטרה לא הייתה שם.

אבל את מי עוצרים שם ונותנים דו"ח? כן, לזה שנוסע ממש רגוע עם מוזיקה חלשה ונהנה מהנסיעה שלו.

בקיצור, כמו שאמרתי לרס"מ אחמד הנחמד, אם הם היו תופסי נהגים עבריינים אמיתיים שמסכנים חיים, כולם היו נוהגים כמו שצריך.

אמרתי לו "תוציאו את כל ניידות המהירות, שימו ניידות סמויות, תנו דוחות על עקיפה מימין, עקיפה בלי איתות, נהיגה בשכרות, זיגזג מטורף, הידחפות לנתיב, הטרדה (הבהוב עם האורות בזמן שמישהו עוקף אחרים), נהיגה אגרסיבית ובריונית וכו', אבל אל תאכפו מהירות".

שאלתי אותו מה יותר מסוכן, זה שאני נוסע במהירות הזאת (מאחורי המון מכוניות שנוסעות באותה מהירות בלי עקיפות) או האידיוטים שהצגתי קודם. התשובה הייתה "אנחנו לא ראינו את זה, אתה היחיד שעבר על החוק".

רציתי גם להעיר לו על העובדה שהוא קפץ לכביש ושכל אלו שתפסו אחרי היו צריכים לבלום בלימות חירום, אבל חשבתי שיש גבול למה שאני יכול להגיד לו.

אגב, בזמן שדיברתי איתו עצרו אחרים על 110,100 ו93.

אני מרגיש שמערכת האכיפה לא פועלת ולא עושה כלום בשבילנו, אלא להיפך.

אני רק מקווה שבכביש החוף לא יתחילו לשים ניידות מהירות כי זה יגרום ליותר תאונות.

אין לי טיפת כבוד לשוטרי תנועה כיום. הם כאן רק כדי להוציא מאיתנו יותר מיסים ולעשות את החיים יותר קשים אבל לא מטפלים בעבירות אמיתיות שגורמות למוות.

פורסם

דרומית לעתלית, חיכו לי בסוף ירידה עם לייזר, מדדו 153 קמ"ש, הפחיתו 5 ל148, לקחתי עורך דין ב3000 ש"ח, היה לי גם 5 שנים רשיון ללא עבירות, עשו לי עסקת טיעון:40 ימים שלילה בפועל(הוסיפו 10 ימים למנהלית),4 חודשים שלילה על תנאי למשך 3 שנים(תנאי שכולל כמעט את כל העבירות), 1,100 ש"ח קנס, 10 נקודות.

פורסם

אני קורא חלק מהתגובות בשרשור, ולפעמים נדמה לי שאנשים פה חיים במדינה אחרת.. כביש מצפה רמון זה כביש נהדר?? אלא אם כן משהו השתנה מאז הפעם האחרונה שנסעתי בו (לפני חודש או חודשיים) אז אנשים פה קצת טועים. נכון שהכביש סלול בצורה טובה, ונכון שיש שוליים, אבל מפה ועד להכתיר את הכביש ככביש מצויין שאפשר לנסוע בו 150??

מדובר על כביש מפותל, עם הרבה פניות עוורות, נתיב לכל כיוון ובלי הפרדה, זה עדיין לא האוטובאן.

לא יודע כמה מהאנשים נסעו בכביש הזה יותר מפעם אחת, אבל בתור אחד שנסע על הכביש הזה פעמים לא מעטות ובכל שעות היממה, אני יכול לספר לכם שלמרות שאין הרבה תנועה עדיין יש את כל אותם חכמולוגים (שבטח חלקם גם כותב בשרשור הזה) שהם הרי נהגים מעולים, ושמהירות של 150 קמ"ש או עקומה של כמה מעלות לא מזיזה להם, ונכנסים לי במקרה הטוב עם 2 גלגלים לנתיב באמצע העיקול, ובמקרה הרע רוב הרכב בנתיב שלי. וכמובן שיש גם בעלי חיים משוטטים ושאר הפתעות.

אז דבר ראשון לא מדובר על כביש מעולה, מדובר על כביש שסלול בצורה טובה, אך עדיין זה כביש מסוכן כי מה לעשות שלא מעט נהגים לא מודעים למגבלות שלהם, ולא פעם נכנסים לנתיב הנגדי באמצע סיבוב.

אין בכלל מקום להשוות לכביש כמו כביש 6 מבחינת תנאים לנסיעה מהירה.

דבר שני, מישהו פה באמת מאמין שאין הרבה הבדל בין תאונה ב100 קמ"ש לתאונה ב170 קמ"ש (או על אפשרויות ההתחמקות ממכשול במקרה חירום)?? אם סתם לדוגמא בתאונה במהירות של 100 קמ"ש תצאו במצב בינוני עד קשה, אז ב170 יגרדו אתכם עם כפית.

נכון שנהג טוב שמודע למגבלותיו ולמגבלות הכביש והרכב יכול לנסוע במהירויות גבוהות, אך במקרה של תאונה התוצאות יהיו יותר קשות.

ודבר שלישי, כמה אפשר לבכות על מתנ"א ומכמונות המהירות? הרי כולם יודעים שמתנ"א אוכפים גם עבירות מהירות, אז למה כל פעם להתלונן ולחפור בנושא? בסופו של דבר החכמה היא לא להיתפס, ואם נתפסת אכלת אותה, אין הרבה מה לעשות (חוץ מלקחת עורך דין טוב).

• תוכן חדש...