רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 18.4 אלף צפיות
צהריים טובים. כמה יעלה לי להוריד רכב מהכביש. הרכב בלי טסט כבר חודש אם זה משנה משהו.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מגיע בשני מנועים, הראשון TSI 1.4 המפיק 200 כ"ס, והמנוע השני גם הוא TSI, מפיק 350 כ"ס. וג'אנטים בקוטר 20".
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 21.3 אלף צפיות
כאמור, אני מעוניין לעבור שינוי רשיון נהיגה בכדי שאוכל לנהוג על גיר ידני, מה הפרוצדורה לעבור תהליך זה? אגב, יש ברשותי רשיון נהיגה על אוטומט שנה., האם אצטרך מלווה על הרשיון החדש? האם הטסט עצמו יהיה קצר יותר מהסיבה שיש לי כבר רשיון נהיגה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הערב היתה כתבה מענינת בחדשות ערוץ 2 על היחידה האוירית של המשטרה. מה דעתכם? http://www.keshet-tv.com/News.aspx ממש מפחיד לראות מקורה בכבישי ארצינו ואיך אנשים מזלזלים בחיי אדם. טוב שיש יחידה כזו וחבל שאין מספיק תקציב ליותר.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם השאלה היא ככה בן דוד שלי נתפס נוהג בלי רישיון נהיגה ויש לו משפט עוד כמה חודשים הוא הלך לעורך דין והוא הבטיח לו שהוא מוציא אותו מזה בלי יום שלילה אפילו, מקסימום עם קנס של 700 או 900 שקל לא זוכר כבר זה יכול להיות?! הוא דרש ממנו 5700 שקל בשביל כל הסיפור
הודעה אחרונה מאת natco, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתגורר בשכונה קטנה של בתים פרטיים בר"ג. השכונה היא כולה חד-סטרית ובנוייה בצורה מעגלית ורחובותיה צרים כך שאם איזה אינטיליגנט מחליט לנסוע נגד הכיוון הוא מסכן את עצמו ואת הזולת בתאונה לא נעימה. לפני מספר ימים אימי מספרת לי שיצאה מביתינו וראתה למטה מורה לנהיגה מוריד כמה תלמידים (שזה מפתיע כי הגיל הממוצע בשכונה שלנו הוא 77 בערך...) ומתכוון לנסוע נגד הכיוון ברחוב שבו ממש לא מומלץ לנסוע נגד הכיוון. אימי מסמנת לאותו מורה בתנועות ידיים שהרחוב הוא חד-סיטרי ושאסור לנסוע לכיוון הזה (כאילו שהתמרורים לא מבהירים זאת מספיק... ). המורה עשה לאימי תנועת ביטול עם היד (תנועה אה-לה "יאללה 'תחפפי"), אימי סימנה למורה בשנית והוא לא הקשיב. אימי התקרבה לרכב המורה ונקשה על החלון עם אצבעותיה…
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי יש לי מספר שאלות... אני מצטט את חוקי התעבורה . מטען לא יחרוג: ב) יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב, ובלבד שבמטען שאורכו חורג עד מטר אחד מן החלק הקדמי או האחורי של הרכב — יהיה המטען יחידת אורך אחת ואם היו שתי יחידות לא יפחת אורך כל אחת מהן מ-6 מטרים. שאלתי כזו : אם יש לי מטענים חורגים במטר נניח אז מה כל מטען חייב להיות באורך 6 מטר??זה הגיוני? ועוד ציטוט: 2) המטען מסודר באופן — (א) שגבהו מפני הדרך ועד הנקודה הגבוהה ביותר של המטען אינו עולה על — 1. 2.50 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר עד 1500 ק"ג; 2. 3.00 מטר — ברכב שמשקלו הכולל המותר מ-1501 ק"ג עד 3500 ק"ג; 3. 3.50 מטר — ברכב שמשקלו הכו…
הודעה אחרונה מאת orenaaa, -
בעקבות שרשור ה - GTR מול ה - 911, מה תעדיפו כרכב ספורטיבי ומדוע: רכב מודרני, כבד, חזק, עמוס מחשבים, יעיל ומהיר או רכב קלאסי, קל משקל, מכאני, פשוט יחסית דוגמא ראשונה M3 מול M3: M3E30 M3E90
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 958 צפיות
מה אתם אומרים? מקווה שזה מתאים לפורום הנכון.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
למבורגיני מתכוונת להשיק רכב חדש בתערוכת פריז הקרובה. ההשקה הרשמית - ב1 לאוקטובר בשעה 22:00 (אם אני זוכר נכון, ערב ראש השנה). השמועות באינטרנט חלוקות... יש מי שאומר שמדובר על גרסאת SV למורצ'לייגו, יש מי שטוען שמדובר בSUV חדש (מבוסס טוארג כמו הקאיין & Q7 ?) ויש מי שטוען שמדובר בכלל על רכב במרכב Sedan-Coupe שיתחרה בPanamera של פורשה ובRAPID של אסטון-מרטין. כנראה שנאלץ לחכות SO FAR, פורסמה תמונה אחת בלבד.. הולך להיות חםם בתערוכה!
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
פאריס חוגגת. המונדיאל ל'אוטומוביל מושך אליו אלפי מבקרים, חוצות העיר ומנהרות המטרו מקושטים באין ספור כרזות - ואפילו מזג האויר האיר פנים. התערוכה עצמה היתה מעניינת - כתמיד. וכתמיד הציעה מגוון אטרקציות, לרבות נסיעות מבחן. נהגתי במספר מכוניות, שחלקן נעדרות מהשוק המקומי, אך בחרתי להרחיב על לנצ'יה דלתא, לאור היעדרותה הכאובה של לנצ'יה מכבישינו - ודיונים רבים בפורום זה לגבי עתידה הלוט בערפל, בפרט לאחר חשיפת האוסף הפרטי והמרשים של היבואן הקודם. יהיה מי שיפתור את דלתא החדשה באמירה שזו בסה"כ פיאט בראוו עם בסיס גלגלים מתוח. השתיים חולקות את רוב מכלוליהן, כמו גם את הארכיטקטורה הבסיסית של לוח המחוונים. יכול להיות. אך באמירה זו ניתן להתייחס גם למוצרים רבים של קונצרן VAG - ואין זה …
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני ללמוד מכונאות רכב מתוך רצון להיות ולשמש בעתיד כ-קצין רכב , בעקבות תפקידי האחרון בתור עוזר קצין רכב . ויש לי מספר שאלות ברשותכם : א . איפה אפשר להירשם לקורס מכונאי רכב סוג 1 באזור חיפה והקריות ? ב . האם חייב לעבור גם קורס מכונאי רכב סוג 2 ? ג . מהם האבדלים בין סוג 1 ל 2 ? ד . האם אני יכול לגשת וללמוד ישר מכונאי סוג 2 ? ה . אחרי איזה תקופה אני יכול להתחיל ללמוד קצין רכב ומהם הדרישות ? סוג הרישיון שלי הוא 03 + נהג אמבולנס (לא יודע אם זה קשור) הודה לכם על התשובות ליאור
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 1 תגובות
- 743 צפיות
אהלן חברה, ערב טוב! בכעוד חודש אני חוגג יומולדת 20 וההורים רוצים לקנות מתנה, אני לא רוצה משהו שאחרי יום יזרק הצידה ולכן חשבתי על לבקש קורס נהיגה! הייתי רוצה לדעת מה סדר גודל של המחירים ליום אחד כזה, מה זה כולל, כמה שעות ואיפה הכי מומלץ לעשות (אני מהצפון)?
עמידות 205 בתאונה 1 2
מאת alon-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תמונה אחת שווה 1000 מילים. http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5759
-
מה אתם חושבים, מה הצ'נס של רובר המחודשת בשם Roewe 500 שמגיעה מסין ממש עוד מאט להתאקלם בארץ???
הודעה אחרונה מאת bababen, -
- 2 תגובות
- 907 צפיות
http://www.autoblog.com/2008/10/10/rufs-electric-porsche-breaks-cover/
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW, -
ילדים רצים באמצע הרחוב [איך נכשלתי בטסט בשל ילדות על אופניים ושאר הכותרת מסיפור אחר] 1 2
מאת DareDevil- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום, היה לי טסט 3 שנכשלתי בו, יום חשוב לא פחות מיום כיפור אני חושב. הטסט התחיל הכול טוב ויפה חוץ מזה שנכבה לי המנוע. יוצא ממושב כלשהוא, עולה 90 [יש תמרור שמורה על האפשרות] נוסע בסבבה שלי ללא שום בעיות, עובר צומת שמתחברת לעיר, אחרי הצומת הזאת הבוחן ביקש לפנות ימינה לכניסה נוספת שיש לעיר. עובר אותה די בקלות אין כאלה שצריך לתת להם זכות קדימה, עכשיו לרגע הכי נוראי שקשור לילדים, אני מרחוק רואה שני ילדות נוסעות על אופניים ללא שום הגנה, רק מה הן נוסעות נגד התנועה זאת אומרת שהן באות לקראתי, ואז.....אני שובר שמאלה בשיא הכוח, יוצא החוצה ומתחיל להרביץ להן מכות, את האמת זה לא קרה. אני באותו רגע לא מבין מה לעשות הרי אם אני זז ימינה יהיה מצב שגם הן יזזו ימינה ואז אני יזוז שמאלה וגם הן…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
120 שקל לצמיג, לאוטו של אמא. שווה? וברצינות - בזמן האחרון רואים כל מיני הודעות, כשבכותרת מופיע צמיג סיני כזה או אחר. למה? אומרים שלחיים אין מחיר. מסתבר שדווקא יש. הם שווים לפחות משהו כמו מגש פיצה - זו העלות של ההבדל בין צמיג סביר לבין זול. (למידות סטנדרטיות לפחות).
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברה, בשעה טובה אני נהג חדש (כשבועיים כבר) . יש לי שאלה שרציתי לשאול אותה אתכם , אני בטוח שתוכלו לעזור לי. אני למדתי על גיר ידני וכעת אני נוהג על סקסו 2001 אוטומט (1.4). אני מרגיש שבהרבה עליות (אני גר בחיפה) הרבה ממש מזדחל לו , ולכן אני לוחץ על דוושת הגז ממש עד הסוף. אני מנסה לקבל קיק דאון (אין לי ניסיון בגיר אוטומט) שלפי מה שהבנתי מאבי פשוט לחיצה "עמוקה" על דוושת הגז אמורה לגרום לזה שאני אקבל . למרות זאת הרבה פעם אני לוחץ באמת עמוק אבל לא מקבל את הורדת ההילוך שאני רוצה לקבל. מה הטעות במה שאני עושה ? אולי בכלל הוא לא מעביר כי הוא לא מרגיש שהוא צריך יותר כוח ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Ran_16, -
-
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים ! יש לי שאלה לגבי ירידת ערך של רכב מאזדה 6 שעבר תאונה קלה שבה הוחלף פח חזית ?? האם צריך לדרוש משמאי לקבל ירידת ערך , אם כן כמה אחוזים ? אייך מקבלים את האחוז הזה רק במכירה או ישר אחרי התביעה ? תודה לעוזרים צום קל וגמר חתימה טובה.
הודעה אחרונה מאת yakov81, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נסעתי 120 קמ"ש בכביש 4...(מותר 90) מכיוון צפון לדרום.. לפני צומת דרור בדיוק המצלמה נתנה את הפלאש.. אני הייתי די לבד כך שאין סיכוי שזה לרכב אחר. אני נהג חדש...יש לי רישיון שנה ו4 חודשים.. מעבר לכך אני חייל (אם זה עוזר או משהו?) זה עבירה ראשונה...האוטו רשום על שמי.. מעבר לכך אני גם אף פעם לא נוסע ככה! אני מודע לכל המצלמות והכל, אני יודע גם איפה הם נמצאות...אני טיפה לא הייתי מרוכז והאוטו האיץ מהר.. לפני חודשיים נסעתי לאילת וכל כביש הערבה לא עברתי 100 !!! אני בכלל הייתי על 105 בערך דקה לפני והאוטו האיץ טיפה...אני חושב שעברתי ליד המצלמה טיפה לפני שהיא צילמה הייתי על 117 ככה.. השאלה שלי היא מה העונש שאני עלול לספוג כתוצאה מזה ? אני יודע שזה קו…
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
מישהו יודע מה המחירים של הדגמים VELA HYDRA CANYON? והאם אחד מהדגמים האלה מתאים לבורה 5X100? ואיפה ניתן להשיג את הדגמים בארץ?
הודעה אחרונה מאת sergey_k, -
- 2 תגובות
- 643 צפיות
עשיתי תאונה קטנה באשמתי. לרכב שלי הנזק הוא שריטונת לפגוש, לא צריך אפילו לתקן. לרכב השני נגרם כיפוף קל בדלת. אני מבין שהדרך הכי טובה תהיה לסגור את זה בינינו. 1. מה אמור להיות עלות התיקון של הנזק לרכב השני? (כיפוף קל בדלת) 2. בעלה של האשה שנהגה ברכב מנסה כנראה לנפח את הסיפור. בהתחלה טען שהדלת לא נסגרת, אח"כ חזר בו, אח"כ אומר ש"אולי יכנסו מים" וכו'.. ורוצה ללכת למוסך שלו, לא מסכים שנלך למוסך שאני אבחר. לדעתי הוא רוצה לעשות תיקון גדול יותר על חשבוני ו"להגיש לי את החשבון". מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
צהריים טובים וצום קל. לפני שאני מברר ב-144. מישהו יודע מה המחיר שגרר יכול לקחת לי מירושליים ללוד?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה.אם אני רואה מישהו שעושה עבירת תנועה (נגיד חותך אותי בכביש או נוסע בלי חגורה).אם אני רושם את המספר רכב שלו ומתלונן יעשו לו משהו כי זה לא נראה לי הגיוני כי כל אחד יוכל להתלונן סתם על השני. איך זה עובד כל העסק הזה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לספר לכם על רכב מאוד מיוחד, דיהטסו טיאן דזין. בזמנו, לקראת קריסת ברה"מ, כאשר גבולות חלקית נפתחו, התחיל יבוא אישי של מכוניות ממדינות שכנות: אירופה ויפן. בעיקר אהבו לייבא מכוניות מגרמניה. זה בדיוק הזמן שתכננו לעלות לארץ ישראל. באותו זמן בעסקת ברטר מסין הגיעו לברה"מ מיניבוסים קטנים וחביבים - דיהטסו טיאן דזין (העתק של דיהטסו היג'ט יפנית). מכיוון שאבא שלי נכה והיה לו מאוד קשה להסתדר עם תחבורה ציבורית, החלטנו לעלות ארצה עם רכב. בנוסף, רצינו לקחת כמה שיותר מטען איתנו - דברים שנזדקק להם בזמן הראשוני. בהתחלה חשבנו על רכב פרטי ונגרר, אך נפתחה לנו הזדמנות לקנות דיהטסו טיאן דזין חדשה. הרכב היה מצוייד בקפיצי עלים קשים מאחור והיה מאוד קופצני ללא מטען. אבל …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
בדיוק דיברתי עם חבר שלי ממוסקבה שקנה לו אחת כזאת ידינית חדשה ב10000 דולר... למה לא להביא כאלה לארץ???
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
. אפילו זוויות צילום דומות.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 0 תגובות
- 786 צפיות
שלום לכולם, הסיפור מתחיל..מדובר בפורד אסקורט אריקה 1600CXיש לנו את הרכב הנ"ל משנת 95 . הוא יד ראשונה ואני מחבב אותו מאוד..לא היו בעיות מיוחדות מלבד החלפת מנוע (בשנה הראשונה ) ,המצב הפנימי טוב והמנוע מרגיש נהדר עם 160000 ק"מ . הבעיה שהאוטו חונה כל השנים כ20 מטר מהים, הפח גמור..במשך השנים נעשו עבודות פחחות וצבע מספר פעמים, עכשיו פשוט המון מקומות רקובים עם חורים בגודל של מחברת..אני תכף יוצא לצלם ואעלה תמונות ,למרות שהמראות קשים... חשבתי לסתום עם בדים ופוליאסטר כבסיס לפיניש, אני מבין שלרתך זה לא פשוט... הייתי שמח להפשיט את הפח מהשילדה ולרתך הכל...מצאתי כבר קרובות משפחה שירדו מהכביש ב1500 ש"ח ... זו מחשבה ריאלית או דמיון פרוע? הנהלת הפורום שמחה לסייע לך להתגבר על מוגבלות שלך…
הודעה אחרונה מאת BACBOOK,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)