Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שרשור ה - GTR מול ה - 911, מה תעדיפו כרכב ספורטיבי ומדוע:

רכב מודרני, כבד, חזק, עמוס מחשבים, יעיל ומהיר

או

רכב קלאסי, קל משקל, מכאני, פשוט יחסית

דוגמא ראשונה M3 מול M3:

M3E30

bmwm3e30.jpg

M3E90

ac_schnitzer_bmw_m3.jpg

106GTI - Deus ex machina

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלפתא 2 ליטר שנות ה80

156 שנות 2000

או 157 של היום

הלב בוחר באלפתא שהיתה המכונית שלי דאז.

אגב, היא לא היתה קלה.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני הולך לעצבן פה כמה אנשים, אבל מצטער, במקרה הספציפי הזה הסנטימנטליות ממני והלאה. ואני לא מתכוון דווקא לעניין של ה-M, אלא בכלל למכוניות ספורטיביות שתכליתן נהיגה ספורטיבית. לא מתחבר לכל העניין הזה של "הלב" כי אני לא בוחר מהלב, אני בוחר מהראש. וברור לי לחלוטין שה-M3 החדשה תהיה יותר מהנה, תאפשר ניצול יותר טוב של מעטפת היכולות, תשחרר יותר אדרנלין וגם תשמור על החיים שלי יותר טוב. ברגע שמדובר בבחירה עבור נהיגה ספורטיבית התשובה שלי תהיה כזו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם הייתה לי מכונת זמן קטנה ויעילה והייתי יכול לחזור ל 87 לקחת M3 מהמפעל, לחזור ל 2009, הייתי עושה זאת.

אני חסיד של החינוך הספרטני. הבעיה זה למצוא רכב כזה שאפשר גם לאחר הנחות קלות להדביק אליו את צירוף המילים : "מצב תצוגה". מכיוון שרכב כזה בלתי אפשרי להשיג, וכל אקזמפלר אהיה בדרגות בלאי שונות בדברים שוליים וטפליים כמו: בידוד אקוסטי, פלסטיקה, ריח האוויר כשאתה מפעיל חימום והוא עובר בצנרת הישנה... וזה בהנחה שהמנוע, גיר, ניהול מנוע... במצב חדש

לוקח ישן במצב מושלם

פורסם
אני הולך לעצבן פה כמה אנשים, אבל מצטער, במקרה הספציפי הזה הסנטימנטליות ממני והלאה. ואני לא מתכוון דווקא לעניין של ה-M, אלא בכלל למכוניות ספורטיביות שתכליתן נהיגה ספורטיבית. לא מתחבר לכל העניין הזה של "הלב" כי אני לא בוחר מהלב, אני בוחר מהראש. וברור לי לחלוטין שה-M3 החדשה תהיה יותר מהנה, תאפשר ניצול יותר טוב של מעטפת היכולות, תשחרר יותר אדרנלין וגם תשמור על החיים שלי יותר טוב. ברגע שמדובר בבחירה עבור נהיגה ספורטיבית התשובה שלי תהיה כזו.

מסכים ולא מסכים.

ה M3 הראשונה היתה פשוט מכונית מירוץ שיועדה למרוצי מסלול.

למרות שנפח מנועה היה 2.3 היא היתה בעלת מנוע 4 בוכנות בעל תכנון קיצוני, וככלל המכונית עצמה היתה קיצונית למדי.

עם האובולצייה בדגמי סדרה 3 הפכה ה M3 למכונית GT מעולה ומאד מהירה אם כי פחות קיצונית.

ה M3 הראשונה היתה מכונית קיצונית מאד שנוחות ונינוחות היו ממנה והלאה.

ברור שבמונחים של נוחות, שימושיות, שלא לדבר על בטיחות יש עדיפות מוחלטת לדגם החדש.

נהיגה ספורטיבית? נהגתי קילומטרים בודדים ב M3 הישנה, מהבודדות שהגיעו לארץ.

בחדשות יותר לא נהגתי ולכן אין לי נקודה להשוואה.

ולעניין אלפא - לנהיגה ספורטיבית, האלפטא היתה מכונית נהדרת, ומרות שברור שה 156 עולה עליה בכל התחומים (שוב, כמו במקרה ה M3) אני אישית מעדיף את צליל המנוע בעל זוג המאיידים הכפולים וההנעה האחורית, במכונית שנהנתה מחלוקת משקל מושלמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו חלק גדול מהקוראים והמגיבים פה, גם לי אין התלבטות והייתי לוקח את הדגם החדש, המפואר יותר, עם חוויית הנסיעה והנהיגה המהנה והחלקה יותר.

השנים לא סתם עברו אלא נוצלו על מנת לשפר ולתקן כל דבר קטן ברכב ועל כן אלא אם אתם ממש בקטע של רכבים קלאסיים (חלק קטן יחסית מהאוכ':-)) עדיף הרכב המודרני 8).

פורסם
קשה לי להבין למה לבחור משהו ישן יותר

כי בנהיגה ספורטיבית משקל קל הוא יתרון מכל בחינה דינמית.

בנוסף, למכוניות של פעם היתה פחות אחיזה וכיול פחות בטיחותי (פחות נטייה לתת היגוי), מה שהפך אותן ליותר... מעניינות ומאתגרות לנהיגה.

ולבסוף, רעש. מכוניות ישנות יותר מרעישות. שומעים יותר את המנוע, האגזוז, המכניקה וזה מערב את הנהג יותר בנהיגה.

מה יותר טובות המכוניות המודרניות?

בעיקר בכושר הבלימה (בלי להתייחס למערכות סיוע אלקטרוניות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא שאני עתיר נסיון על רכבים ספורטיביים ,אבל אני מעריך שכמו הפשוטים יותר, גם שם אתה מרגיש את הרכב טוב יותר בישן .

אני מאמין שגם אם הייתי בוחר דגם חדש , הייתי בוחר משהו יחסית פחות ממוחשב ויחסית קטן מימדים .

בדבר אחד אין ספק שרוני צודק , החדש בטוח יותר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הקטע הוא שהרבה אנשים חושבים שבגלל שעל שתיהן כתוב M3 אז ה E30 והE90 הן אותו דבר "רק זה ישן יותר" , מאז ועד היום זרמו טריליוני ליטרים בנהר ואין דבר אחד משותף חוץ מהאות M בין שתי המכוניות , הE30 לא מסוגלת להגיע לקרסוליים של המפלצת הנוכחית ואפילו לא בצחוק .

בעניין של "הלב" "נהיגה אמיתית" "טוהר הנהיגה ללא אלקטרוניקה" - "עזבו אתכם באמאשלכם" בשביל זה יש באגי או טרקטורון , תקפצו לM3 החדשה , היא כבר תראה לכם מה זה טוהר הנהיגה .

ולמי שהצהיר שהוא "יקח את הקלאסית" הרשה לי לגחך , אם המצב אכן היה קורה אף אדם שפוי לא היה עושה כדבר.

פורסם

הצלחת להעביר בדיוק מה שהתכוונתי, אי אפשר אפילו להשוות בין 2 המכוניות עקב ההבדל העצום ביניהן.

2 המכוניות שונות ולכן אנשים יבחרו באחת מהן לפי ההעדפות שלהם מהמכונית. אלה שמעדיפים את התחושה הטבעית והעתיקה ילכו על הישנה ואלה שמעדיפים חדשנות מהירות ובטיחות ילכו על המודרנית.

פורסם
הצלחת להעביר בדיוק מה שהתכוונתי, אי אפשר אפילו להשוות בין 2 המכוניות עקב ההבדל העצום ביניהן.

2 המכוניות שונות ולכן אנשים יבחרו באחת מהן לפי ההעדפות שלהם מהמכונית. אלה שמעדיפים את התחושה הטבעית והעתיקה ילכו על הישנה ואלה שמעדיפים חדשנות מהירות ובטיחות ילכו על המודרנית.

אז לא הצלחתי להעביר אליך כנראה , אחדד , שים שניה בצד את ה"תחושות" וכו אין שום השוואה זה כמו להשוות מרצדס S500 חדשה לסובארו DL 82 ולשאול אותך מה תעדיף , בדיוק ככה .

בלי לפגוע בקלאסיות בהתהוות של הE30 .

פורסם

בנהיגה ספורטיבית,

ה-E30 תדרוש מעורבות גבוהה יותר מצד הנהג, רק נהג מיומן יוכל להנות ממנה (ולהחזיר אותה שלמה), היא לא תהיה סלחנית, ובמקרה של תאונה חלילה גם תהיה פחות בטוחה משמעותית.

ה-E90 תוכל להיות מהנה ומתגמלת גם לנהג שאינו מיומן, היא תהיה סלחנית ותאפשר מקום לטעויות, ובמקרה של תאונה תגן משמעותית על המעורבים.

מנסיון עם E30, ועם בימר חדשה, קל להיות שבוי בנוסטלגיה, ולהעדיף את ה"קלאסית", אך בראיה אובייקטיבית, ההבדל העיקרי הוא פסיכולוגי, משום שב-E30 אסור לטעות.

הבימר החדשה לא נופלת מקודמתה בכלום, ובפרמטרים חשובים רבים מתעלה עליה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

david brown, הבנתי בדיוק למה התכוונת, אבל אל לנו לשכוח שיש אנשים שמעדיפים רכבים קלאסיים מסיבותיהם האישיות. אני אישית מעדיף רכב כמה שיותר חדש עם כמה שיותר גאדג'טים, אבל חלק מהאנשים בעלי רכבי האספנות בהחלט יחלקו על דעתי.

• תוכן חדש...