Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני .

נגיד הייתי מציע לך עכשיו רכב שבו יש ארבע כפתורים , האצה האטה ימינה ושמאלה , את כל השאר הוא כבר יעשה , היית נוהג בו ?

הרכב יודע בדיוק איך לקחת את הסיבוב הכי מהר שאפשר, וכמובן בדיוק מתי להעביר הילוכים .

הרי זה לא כיף נכון? למרות שהוא יעשה זמני הקפה מאוד קצרים .

אין לי רבע מהנסיון שלך על רכבים ספורטיבים ובכלל .

אבל אני יודע שאם אני לא מרגיש את האבן על האספלט , לא שומע את המנוע , לא רועד לי ההגה בסיבוב מוגזם ולא צריך לתקן הגה בברקס חזק , אני נהנה פחות.

אני אוהב לנהוג על מכונות לא על מחשבים .

מה שעצוב זה שבמצבי הפיננסי הסטודנטאלי עד שיהיה לי כסף לרכב ספורט אמיתי כבר לו יהיו מכונות אלא רק מחשבים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במכוניות ישנות סטנדרטיות משנות ה 80 ומטה עם מרכב אחוד (פח) ,השילדה-מרכב קשיחים פחות בהפרש ניכר מהמכוניות המודרניות, זה עוד במצב כשהרכב חדש, המרכב לאחר עשר עשרים שנים נחלש יותר ומתגמש .

הפורשה 550 ספידסטר בה נהרג שחקן הקולנוע (ונהג מוכשר) ג'יימס דין תוארה כשילדת מיתרים, המיאטה רכה מה ה S2000

וכך הלאה , זאת המיגבלה שפוסלת מבחינתי רכב ישן כרכב ספורטיבי.

זה כל עוד מדובר על שילדה רגילה.

הקשיחות של שילדה צינורית קשיחה מתכנון טוב (לוטוס,למבורגיני וכו') ,עמידה הרבה יותר בזמן לעומת כל BMW ,מרצדס איכותיות ככל שיהיו.

פורסם

בשורה התחתונה, כל מקרה לגופו, בכפיפות לחוית הניהוג. שתי דוגמאות:

- גולף GTI, דור ראשון מול הנוכחי(הראשון היה מאסטרפיס, השני בוגר יותר, הרביעי-בסה"כ רמת גימור - ואילו החמישי, הנוכחי הוא הטוב מכולן, לטעמי).

- רנו ספורט קליאו, תנו לי את המהדורה הראשונה(דגמי 2000/2001 ) על פני כל המהדורות ומתיחות הפנים, כולל הדגם הנוכחי.

ומה האידאל? רכב מודרני שהוא גם קלאסי, קל, מהיר ומהנה - וממעט באלקטרוניקה. לוטוס אליס, למשל. או מאזדה מיאטה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא מכיר את אף M אבל נהגתי בכל הגירסאות החזקות של סדרה שלוש מאז ה-E30.

אני לא יודע אם הייתי מעדיף E30 על E36 (אני מכיר טוב מאוד את ה-325 קופה), כי ה-E30 היא באמת בעייתית משהו למי שלא ממש מיומן. מצד שני, כמכונית רק לסיבובי כיף... הייתי מתפתה לאתר.

אבל אם אפשר היה היום לקבל E36 חדשה הייתי קונה. שומדבר שקרה בעולם הרכב מאז לא הוסיף לי דבר שאני רוצה ו/או צריך ברכב, משום בחינה (טוב, הייתי מחליף את מושב הנהג).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רוני .

נגיד הייתי מציע לך עכשיו רכב שבו יש ארבע כפתורים , האצה האטה ימינה ושמאלה , את כל השאר הוא כבר יעשה , היית נוהג בו ?

הרכב יודע בדיוק איך לקחת את הסיבוב הכי מהר שאפשר, וכמובן בדיוק מתי להעביר הילוכים .

הרי זה לא כיף נכון? למרות שהוא יעשה זמני הקפה מאוד קצרים .

אין לי רבע מהנסיון שלך על רכבים ספורטיבים ובכלל .

אבל אני יודע שאם אני לא מרגיש את האבן על האספלט , לא שומע את המנוע , לא רועד לי ההגה בסיבוב מוגזם ולא צריך לתקן הגה בברקס חזק , אני נהנה פחות.

אני אוהב לנהוג על מכונות לא על מחשבים .

מה שעצוב זה שבמצבי הפיננסי הסטודנטאלי עד שיהיה לי כסף לרכב ספורט אמיתי כבר לו יהיו מכונות אלא רק מחשבים .

אומי, אני לא כל כך מבין מאיפה ההקבלה שלך למה שאני אמרתי. ברור שרכב שנוהגים בו כמו במשחק מחשב הוא לא מהנה (למרות שעם הגה לוג'יטק נורמלי זה יכול להיות כיף מאוד :wink: ) אבל כלי רכב ספורטיביים מודרניים הם בכלל לא כאלה. מרגישים מצוין כל דבר על האספלט (אפילו יותר מבעבר - הצמיגים רחבים ונמוכי-חתך יותר והמתלים קשיחים יותר כדי להתמודד עם תוספת הכוח והאחיזה), שומעים את המנוע היטב ובמקרים לא מעטים ההגה יודע לספק את התחושות הנכונות (וגם אם לא, לא תמיד זה מפריע).

- רנו ספורט קליאו, תנו לי את המהדורה הראשונה(דגמי 2000/2001 ) על פני כל המהדורות ומתיחות הפנים, כולל הדגם הנוכחי.

.

הנה, גם אני חשבתי שזה יהיה ככה, ואז נהגתי על קליאו ספורט חדשה מול הדורות הקודמים, ומה אני אגיד לך - אני יכול להבין אנשים שמתחברים יותר לדור הראשון, אבל תאמין לי - החדשה זה פשוט כיף אדיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ליום יום רכב חדש .

לשעשועים ולחויה רוחנית - מחזיקים בחניה אלפה או ב.מ. וו . ישנה ( אין כמו ריח הנפל"ם על הבוקר ) :wink:

אייל .

אני לא הייתי לוקח לא את הE30 אלא דווקא את הE36-הדגם עם ה321 כ"ס.

לפני שנים היתה לי E36 318M TECHNIC ידנית עם גיר מקוצר ו150 כ"ס (יבוא אישי )מהבודדות שהגיעו לארץ.

כל המכוניות שנהגתי עליהם אח"כ כולל חדשות לחלוטין לא מתחילות להתקרב לשלמות של הרכב הזה.

חבר,אתה חופר

פורסם

הנה, גם אני חשבתי שזה יהיה ככה, ואז נהגתי על קליאו ספורט חדשה מול הדורות הקודמים, ומה אני אגיד לך - אני יכול להבין אנשים שמתחברים יותר לדור הראשון, אבל תאמין לי - החדשה זה פשוט כיף אדיר.

רוני

נהגתי אותה ולא מעט. נהגתי את המקורית וגם את מתיחת הפנים שלה(האנמית מכולן, לטעמי). החדשה מרשימה באחיזתה, בדיוק השלדה ובציביליות הכללית. גם הביצועים היו מרשימים, בהתחשב במשקל עצמי זהה לזה של וולוו 240GL...אך ההגה פגע בשואו הכללי, בדומה לזמר מקהלה שזיופיו בולטים מעל לשירת חבריו.

קליאוספורט המקורית אינה מושלמת. יש לה לחימת הגה(שנעדרת מהנוכחית), תנוחת הנהיגה בעייתית משהו והיא נותנת לעתים תחושה של שור שצריך לתפוס בקרניו - אך היא תתן פאן אמיתי לאורך כל הדרך, ללא זיופים - וללא קיצורי דרך.

אני בספק אם תהנה לנהוג בחדשה לאורך 3 שנים.

פורסם
הייתי בוחר במשהו ישן רק בגלל העיצוב. הרכבים ניראו הרבה הרבה יותר טוב פעם לדעתי...מבחינתי אין מה להשוות בין רכב חדש לעיצוב של פעם...

0308_02z+1986_renault_r5_turbo2+rear_side_view.jpg

אני יכול להמשיך את זה לעוד 30 עמודים פה אבל הבנתם את דעתי...אין את זה היום ברכבים!

אגב, לא רק ברכבים "עממים". גם כל האקזוטיות כמו פרארי, למבורגיני, אוסטין וכו' ניראו פעם פשוט מדהים והיום הכל ניראה כמו חלליות זהות...

+1 דעה טובה

גם הערך של האוטו כשהוא ישן יותר, זה נותן לו ערך מוסף שלא נמצא ברכב חדש.

Polo 2012

פורסם

לצערי אני עושה את הבחירות שלי עם הלב, אבל גם עם הראש.

אני חושב ברצינות על גולף MK5 GTI כמחליפה של הסקסו. (אם וכאשר)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ב. כמו שחששתי, השרשור מתדרדר לתחומים שונים לחלוטין (ואני לא מדבר על מלחמות ה-33 ב-146) - ההודעה המקורית הייתה "מה הייתם מעדיפים לנהיגה ספורטיבית". יענו עומדות לפניכם שתי המכוניות ומסלול מרוצים. במי תבחרו?

רוני, דווקא פה איבדת מעט את כוונת פותח הת'רד. לא מדובר על רכב למסלול המרוצים, כי אז ברור שעדיף את הרכב המהיר ביותר, אלא עם איזה רכב ספורטיבי תעדיף לחיות ביום-יום.

באופן אישי אני הייתי מעדיף אחד מכל סוג. רכב ספורטיבי מודרני ליום-יום, עם מינימום פשרה בנושא הבטיחות והאמינות, ורכב קצת יותר פשוט לסופ"ש. אבל רק בסדר הזה.

הסיבות לכך הם בעיקר מזג אוויר קלוקל בעיר מגורי (שיקגו), והעובדה שבנתיים, הרכב הראשון שלי משמש אותי בתור אמצעי, להגיע ממקום למקום, ואחר-כך בתור מטרה. אולי בשלב אחר בחיי אוכל להקריב זמינות ונוחות בשביל התענוגות שלי.

אני כן מוכן לוותר על פיסגת הטכנולוגיה בשביל יותר כיף (למשל, ושוב פעם אין לי ניסיון מיד ראשונה, כנראה שהייתי מעדיף איבו 9 על איבו 10)

פורסם

אני הייתי מעדיף את הE30 , אפילו ע"ח נוחות , הנאה כביכול ועוד...

פשוט כי:

א' היא אחד מ3 הרכבים היפים ביותר בעולם

וב' תקראו לי מיושן אבל אני מעדיף אנלוגיות על פני דיגיטאליות , מאותה סיבה שאני אעדיף לטוס על TU154 מאשר על BOEING 737(כנוסע , לא כטייס:twisted:). מעין תחושה של שלטון מוחלט.

נ.ב

יאשה , הייתה לך 190 EVO2 ?

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם
אומי, אני לא כל כך מבין מאיפה ההקבלה שלך למה שאני אמרתי. ברור שרכב שנוהגים בו כמו במשחק מחשב הוא לא מהנה (למרות שעם הגה לוג'יטק נורמלי זה יכול להיות כיף מאוד :wink: ) אבל כלי רכב ספורטיביים מודרניים הם בכלל לא כאלה. מרגישים מצוין כל דבר על האספלט (אפילו יותר מבעבר - הצמיגים רחבים ונמוכי-חתך יותר והמתלים קשיחים יותר כדי להתמודד עם תוספת הכוח והאחיזה), שומעים את המנוע היטב ובמקרים לא מעטים ההגה יודע לספק את התחושות הנכונות (וגם אם לא, לא תמיד זה מפריע).

רוני

רוני ברשותך נתייחס רגע לרכבים ספורטיבים פשוטים יחסית, אתה מסכים איתי שבגולף דור 2 אתה מרגיש יותר את הרכב והכביש מדור 5 ? אישית לא נהגתי בדור 5 , אני מעריך שהיא הרבה פחות מורגשת.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
נהגתי אותה ולא מעט. נהגתי את המקורית וגם את מתיחת הפנים שלה(האנמית מכולן, לטעמי). החדשה מרשימה באחיזתה, בדיוק השלדה ובציביליות הכללית. גם הביצועים היו מרשימים, בהתחשב במשקל עצמי זהה לזה של וולוו 240GL...אך ההגה פגע בשואו הכללי, בדומה לזמר מקהלה שזיופיו בולטים מעל לשירת חבריו.

קליאוספורט המקורית אינה מושלמת. יש לה לחימת הגה(שנעדרת מהנוכחית), תנוחת הנהיגה בעייתית משהו והיא נותנת לעתים תחושה של שור שצריך לתפוס בקרניו - אך היא תתן פאן אמיתי לאורך כל הדרך, ללא זיופים - וללא קיצורי דרך.

אני בספק אם תהנה לנהוג בחדשה לאורך 3 שנים.

הביצועים של החדשה דווקא לא מרשימים - הם כמעט זהים לשל הדור הקודם וכאן רנו דווקא לא הלכה בכלל קדימה. היא כן הלכה קדימה בכמות האחיזה וביכולת המשחק עם המכונית - הקליאו ספורט החדשה מאפשרת לנהג לעשות כל מה שאפשר לעשות עם הנעה קדמית, וכל זה בלי להפחיד אותו בכלל. זה נכון שהיא יותר סטרילית מהקודמת, אבל אישית, אני מעדיף שתהיה לי היכולת לתת למכונית הוראות ושהיא תעשה בדיוק מה שאני רוצה, על פני עוד טיפה תקשורת מההגה או עצבנות-יתר מהמכלולים (שמוסיפה לאקשן, כמובן).

לכן גם ההגה של החדשה לא הפריע לי - התקשורת משאר מרכיבי השלדה מספקת ובשורה התחתונה המכונית מאפשרת לי לעשות מה שאני רוצה, וזה מה שחשוב, לטעמי.

בקשר לנהיגה בחדשה לאורך שלוש שנים - ברור שאני אהנה, אבל אני עכשיו עובר הלאה להנעה אחרת, כך שה-197 היא בפירוש לא התקדמות משמעותית עבורי.

רוני, דווקא פה איבדת מעט את כוונת פותח הת'רד. לא מדובר על רכב למסלול המרוצים, כי אז ברור שעדיף את הרכב המהיר ביותר, אלא עם איזה רכב ספורטיבי תעדיף לחיות ביום-יום.

באופן אישי אני הייתי מעדיף אחד מכל סוג. רכב ספורטיבי מודרני ליום-יום, עם מינימום פשרה בנושא הבטיחות והאמינות, ורכב קצת יותר פשוט לסופ"ש. אבל רק בסדר הזה.

הסיבות לכך הם בעיקר מזג אוויר קלוקל בעיר מגורי (שיקגו), והעובדה שבנתיים, הרכב הראשון שלי משמש אותי בתור אמצעי, להגיע ממקום למקום, ואחר-כך בתור מטרה. אולי בשלב אחר בחיי אוכל להקריב זמינות ונוחות בשביל התענוגות שלי.

אני כן מוכן לוותר על פיסגת הטכנולוגיה בשביל יותר כיף (למשל, ושוב פעם אין לי ניסיון מיד ראשונה, כנראה שהייתי מעדיף איבו 9 על איבו 10)

אם מדובר על רכב ספורטיבי ליום יום אז הטענה שלי אפילו מתעצמת - ליום יום ברור שתעדיף את המכונית המודרנית יותר, הבטוחה יותר, הנעימה והמאובזרת יותר. עם רכב כזה, אני חושב שמהר מאוד אתה תראה שגם אותו אתה מעדיף לסופ"ש של אקשן, ולא את הרכב המיושן.

רוני ברשותך נתייחס רגע לרכבים ספורטיבים פשוטים יחסית, אתה מסכים איתי שבגולף דור 2 אתה מרגיש יותר את הרכב והכביש מדור 5 ? אישית לא נהגתי בדור 5 , אני מעריך שהיא הרבה פחות מורגשת.

כאן אנחנו נכנסים עמוק יותר לעניין התחושות - למה אתה בדיוק מתכוון שאתה מרגיש יותר את הכביש והרכב? ויברציות? תקשורת? יכולת שליטה? לא נהגתי על גולף GTI דור שני (או ראשון) אבל די ברור לי שבכמעט כל הפרמטרים הספורטיביים, דור 5 יהיה מהנה יותר. אין מה לעשות, צועדים עם הקידמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רמת התקשורת של גולף GTI דור 5 מרשימה(ביחוד מבחינת השלדה) - והיא מאפשרת לא מעט משחק על ובקרבת המגבלות. שלב את זה עם נוחות נסיעה טובה, שיכוך טוב ויחידת כוח מצויינת וקיבלת כלי מנצח. דור 2 אכן היה מעט תקשורתי יותר, אך הוא איבד מהתזזיתיות של הדור הראשון. האם התקשורת הופכת את דור 2 למהנה יותר מדור 5? מבחינתי, לא.

פורסם

אני אישית, לא רק מבחינת כח ומהירות, אלא יותר מבחינת איכות נסיעה והנאה מהנהיגה, כפי שכבר אמרתי, הייתי בוחר באוטו החדיש ביותר.

זאת גם העדפתי.

בכלל, הויכוח הזה מזכיר לי את מלחמת חובבי התקליטים התקליטים בחובבי הדיסקים/MP3:wink:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...