Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
david brown, הבנתי בדיוק למה התכוונת, אבל אל לנו לשכוח שיש אנשים שמעדיפים רכבים קלאסיים מסיבותיהם האישיות. אני אישית מעדיף רכב כמה שיותר חדש עם כמה שיותר גאדג'טים, אבל חלק מהאנשים בעלי רכבי האספנות בהחלט יחלקו על דעתי.

בעלי רכבי האספנות , כשמם כן הם-אספנים .

הם אוספים מכוניות, לא נוסעים איתן ובטח שלא מוציאים להן את המיץ כמצופה מרכב ספורטיבי .

אדם בעל אמצעים הרוצה מכונית ספורט יבחר במודרני אם הוא אוהב מכוניות אספנות הוא יאסוף מכוניות בנוסף בלי קשר . ומי שמספר לך שלמרות שיש לו אמצעים לרכישת מכונית כמו M3 והוא מעדיף לנסוע במכונית שאבד עליה כלח כבד ממזמן , הטל ספק בדבריו .

(אני מדבר בתור חובב הן רכבי אספנות והן רכבי ספורט מודרניים )

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הם אוספים מכוניות, לא נוסעים איתן ובטח שלא מוציאים להן את המיץ כמצופה מרכב ספורטיבי .

ראית פעם קורבט V8 במפגש? הפרארי של ראובן/שמוליק?

הם לא מוציאים את המיץ,

הם סוחטים את הכביש =]

----

פורסם

לא דובר פה על אספנות, שזה משהו שונה לחלוטין. הכוונה הייתה לנהיגה ספורטיבית ואולי צריך לחדד:

נניח והייתם מקבלים כביש נהיגה או מסלול מרוצים פנוי עבורכם ואחת משתי המכוניות למשך יום שלם - במי הייתם בוחרים?

אותה ההשוואה אפשר לעשות למשל עם 205GTI ו-206GTI, או מיצובישי EVO דור ראשון מול EVO דור נוכחי, או פרארי 308 מול פרארי 430 וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בעלי רכבי האספנות , כשמם כן הם-אספנים .

אדם בעל אמצעים הרוצה מכונית ספורט יבחר במודרני אם הוא אוהב מכוניות אספנות הוא יאסוף מכוניות בנוסף בלי קשר . ומי שמספר לך שלמרות שיש לו אמצעים לרכישת מכונית כמו M3 והוא מעדיף לנסוע במכונית שאבד עליה כלח כבד ממזמן , הטל ספק בדבריו .

(אני מדבר בתור חובב הן רכבי אספנות והן רכבי ספורט מודרניים )

וכאן אתה כבר טועה ומטעה.

אין שום בעייה לנהוג מהר וחזק במכונית ישנה אך ספורטיבית כמו אלפא GTV 1750.

יש לא מעט אספנים שנהנים מנהיגה ספורטיבית גם במכוניות בנות 30 ומעלה, ולעשות הכללות זה פשוט לא נכון.

על דבר אחד אין ויכוח - המכוניות החדשות עדיפות בכל פרמטר על המכוניות "של פעם".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ראית פעם קורבט V8 במפגש? הפרארי של ראובן/שמוליק?

הם לא מוציאים את המיץ,

הם סוחטים את הכביש =]

זאת בעיה שלהם .

אני מוכן להתערב שאימפרזה טורבו מודל 2005 למשל שהיא רכב ספורט עממי לכל הדעות תראה הן לפרארי והן לקורבט הישנות את הדרך על המסלול , וזה מסכם הכל .

פורסם
לא דובר פה על אספנות, שזה משהו שונה לחלוטין. הכוונה הייתה לנהיגה ספורטיבית ואולי צריך לחדד:

נניח והייתם מקבלים כביש נהיגה או מסלול מרוצים פנוי עבורכם ואחת משתי המכוניות למשך יום שלם - במי הייתם בוחרים?

אותה ההשוואה אפשר לעשות למשל עם 205GTI ו-206GTI, או מיצובישי EVO דור ראשון מול EVO דור נוכחי, או פרארי 308 מול פרארי 430 וכולי.

רוני

לגבי האחרים יש ויכוח לגבי הפרארי...מדובר במכונית על הסטנדרטית הטובה בעולם , ממש אבל ממש אין שום מצב להשוואה.

פורסם
זאת בעיה שלהם .

אני מוכן להתערב שאימפרזה טורבו מודל 2005 למשל שהיא רכב ספורט עממי לכל הדעות תראה הן לפרארי והן לקורבט הישנות את הדרך על המסלול , וזה מסכם הכל .

עכשיו אתה גם מדבר שטויות.

לפאררי 308 ביצועים מעולים גם בקנה מידה של ימינו, ובמסלול היא תוציא תוצאות מכובדות בהחלט.

הלמבורגיני מיורה כבר בת 40, אז זה אומר שהיא עגלה ?

וכן, כמעט בכל מצב היא תתן לאימפרזה טורבו להריח עשן שנובע מ 6 מאיידים כפולים..

פורסם

לא מדוייק לחלוטין. אם ראית, פעם בטופגיר הם בדקו את דורות הגולף וראו שכל תוספת המשקל באמת גרעה מהאוטו למרות כל החדשנות. בטיחות והגנת הרכב עולים גם בביצועים בסופו של דבר.

אני אישית, לא רק מבחינת כח ומהירות, אלא יותר מבחינת איכות נסיעה והנאה מהנהיגה, כפי שכבר אמרתי, הייתי בוחר באוטו החדיש ביותר.

פורסם
לגבי האחרים יש ויכוח לגבי הפרארי...מדובר במכונית על הסטנדרטית הטובה בעולם , ממש אבל ממש אין שום מצב להשוואה.

ההשוואה היא בדיוק כמו ההשוואה בין M3 דור ראשון ל-M3 דור נוכחי. למה לא?

לפאררי 308 ביצועים מעולים גם בקנה מידה של ימינו, ובמסלול היא תוציא תוצאות מכובדות בהחלט.

מצטער, אבל אתה ממש טועה. לא שה-308 או המיורה איטיות, אבל האימפרזה נהנית מאחיזה מעולה ומיכולת טובה יותר להעביר את הכוח לכביש. צריך שוב תזכורת לסרטון של קלארקסון EVO מול מורצ'ילאגו? בשורה התחתונה, ב-95 אחוז מהמקרים אין סיכוי ששתיהן תברחנה למכונית כמו האימפרזה או האיוו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קלאסית .

זו הסיבה שהמתחרה של ה M3 E30 מבית מרצדס היתה בבעלותי .

זו הסיבה שהפרויקט הנוכחי שלי הוא על רכב שנת 84 .

למה אני מעדיף רכבים ישנים יותר ?

הרבה סיבות . אחת מהם היא העדר בקרות יציבות , בלימה , האצה ומציצה . אני לא צריך שהרכב יחמיא לנהיגה שלי .

דבר שני , כמו שעופר אמר - משקל . הישנות היו קלות יותר . משמעותית .

דבר שלישי , הישנות לדעתי נראות הרבה יותר טוב . אני לא מתבייש לומר שמראה מאוד חשוב לי .

דבר רביעי , תחושות . ושלא יבלבלו לכם את המוח , לא תקבלו תחושות מרכב חדש כמו מרכב ישן .

ושלא תבינו לא נכון , רכב ספורט חדש אוחז יותר , מאיץ מהר יותר , בולם טוב יותר ועושה הכל טוב יותר . הטכנולוגיה הזאת מאוד מרשימה . פשוט זה לא מתאים לי .

אסיים בדוגמא ( שלא כל כך קשורה , אבל זו השריטה שלי ) מעולם התעופה .

דבריו של גיורא אפשטיין , בחור צנוע עם אנגלית "ישראלית" יותר משלי אשר הוא שיאן העולם בהפלות מטוסי סילון .

כאן . חמש דקות לסיום הסירטון . למי שאוהב סיפורים על קרבות אוויר מומלץ לראות את שני הסירטונים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מצטער, אבל אתה ממש טועה. לא שה-308 או המיורה איטיות, אבל האימפרזה נהנית מאחיזה מעולה ומיכולת טובה יותר להעביר את הכוח לכביש. צריך שוב תזכורת לסרטון של קלארקסון EVO מול מורצ'ילאגו? בשורה התחתונה, ב-95 אחוז מהמקרים אין סיכוי ששתיהן תברחנה למכונית כמו האימפרזה או האיוו.

בוא תספר לי..

למיורה יש, לפחות בקו ישר, ביצועים טובים יותר מלסובארו.

איך שלא יהיה, יש לה פי 3 מנוע.:-)

ובנוסף, הן מכוניות מאד "פיזיות" וקשות מאד לנהיגה וכלל לא בטוח שהן תהיינה מהנות יותר.

לגבי הקורבט הסיפור פשוט בהרבה - למעט המון כוח ותאוצה מדהימה, אין לה כלום להציע, לפחות לא במתכונתה הסטנדרטית (ולשם שינוי זה ניבדק מול אימפרזה WRX).

פורסם

אציג את הדילמה הזאת מנקודת המבט שלי: המכונית הקודמת שלי (אלפא 33 1.5 ל' מוזרקת) ומכוניתי הנוכחית (אלפא 146 2 ל').

כידוע, ה-33 הוצגה בתחילת-אמצע שנות השמונים, כאשר שני העדכונים שבאו בהמשך היו בעיקר קוסמטיים, והמכאניקה נותרה די זהה עד לשנת 94' - היא השנה האחרונה בה הדגם יוצר.

החליפה אותה ה-146 (וגם ה-145, שאליה לא אתייחס, בעיקר בשל העובדה שהן די זהות, וגם בגלל שיש לי ניסיון רק עם ה-146), אשר תוכננה וניבנתה כבר כשאלפא חסתה בצילה של פיאט.

השוואות עד כה:

1. התנהגות - כפי שכבר נכתב על רכבים אחרים, מעטפת הביצועים של החדש עדיפה בהרבה על זאת של הישן, וגם צמד האלפות אינן יוצאות דופן. ה-146 מגיבה בפיהוק כשהיא מעומתת עם סיטואציות שהיו גורמות ל-33 לצאת משלוותה.
  2. בטיחות - עשור זה זמן נצח במושגי רכב, והדבר ניכר בעיקר בהבדלי הבטיחות בין שתי המכוניות. ה-33, שכאמור החלה את חייה עשור קודם, איננה רכב בולם במיוחד, שלא לדבר על הגה כוח, כריות אויר או ABS. למען ההגינות, יש לציין ש-ABS והגה כוח אומנם הוצעו ב-33, אולם מדובר באופציות בתשלום, כאשר את ה-ABS ניתן היה לקבל (אני מזכיר: בתשלום!!) רק בדגמים הבכירים בלבד (1.7, פרמננט 4), ובכל מקרה מדובר בתוספות שניתן היה להשיג רק בדור השלישי, שהוצג ב-91'.
  3. הבדלי משקל - 940 ק"ג ב-33 לעומת 1,225 ק"ג ב-146. אז נכון, האחרונה הרבה יותר חזקה, ולא בכדי. המחיר הוא בצריכת דלק פחות טובה וכמובן בתחושה פחות קלילה. שלא תבינו לא נכון, אני כמובן מעדיף שהרכב ירגיש מהודק יותר על הכביש, אבל יש להבין שעם איבוד הקלילות אובד משהו גם בתחושות.
  4. גימור, נוחות ואיכות - נו, באמת. שמיים וארץ. כל מיני פאשלות קטנות ומעצבנות שמקורן בהנדסת אנוש איטלקית "משובחת" מראשית שנות השמונים סודרו ונעלמו לעד. יוצא דופן לטובה הוא בידוד הרעשים: ה-146 אומנם מבודדת טוב יותר, אבל כשנכנסים לעמדות קרב, צליל המנוע בהחלט חודר פנימה כמו בימים הטובים, כהשלמה מנטאלית לכושרו של הנהג :twisted:
    (ואולי זה רק אני, שנוסע כל הזמן עם הסאנרוף פתוח)
  5. שורה תחתונה: כיף - תהרגו אותי, אבל עוד לא החלטתי. בערך חודשיים שה-146 אצלי, אבל עדיין רוב הנסיעות היו מנהלתיות. אין ספק שאין דבר מענג יותר מהעובדה שפעם עשיתי את קטע X במהירות Y, והיום את אותו X אני עושה במהירות ?+Y. מצד שני, גם האתגר בלהשאיר את הרכב (וגם את עצמי) שלם באותו קטע X במהירות Y הוא כיף. רק הבעיה היא שהכיף הזה פשוט נכחד עם המעבר לחדש. לפני כמה ימים, סתם מתוך סקרנות, הצצתי בלוחות יד 2 כדי לראות את ה-33 המוצעות למכירה. אני אשקר אם אומר שלא הרגשתי משהו בפנים שקצת דגדג לי. יש משהו בתחושה הבלתי אמצעית שהישן יכול להעניק, שלא ממש קל למצוא אותו בחדש. אם תרצו, תוכלו להשוות את זה לבישול בפתיליה מול ארוחת מיקרוגל.
    אז מה עדיף בכל זאת? תלוי בכל אדם. אישית, אני לא חושב שאני מפונק, ועובדה שחמש שנים נסעתי ב-33 בהנאה אמיתית. מצד שני, תמיד אמרו עלי שאני ילד של אמא :oops:
    יודעים מה? אני אקח את שתיהן :-D

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ללמבורגיני מיורה תארים כ"מכונית העל הראשונה" "המכונית היפה בעולם" נדירות ובכלל ערך יקר מפז .

אך שים לב , המיורה היא מלכודת אש מסריחה מאדי דלק ומיושנת שהנוהג בה ימות מוקדם מסיבה זאת או אחרת .אף אחד לא באמת נוהג במכונית הזאת ..מקומה בהיכל התהילה .

ואני מניח שאחיזת הכביש שלה גרועה והיא מסוכנת לנהיגה .

"הרחת עשן משש מאיידים כפולים" ודימויים יפים כאלה הם יפים בדמיון ,אך המציאות גוברת על כל דמיון.

העבר הוא מפואר ויפה אך בוא נניח לו במקומו - בעבר .

פורסם
קלאסית .

זו הסיבה שהמתחרה של ה M3 E30 מבית מרצדס היתה בבעלותי .

זו הסיבה שהפרויקט הנוכחי שלי הוא על רכב שנת 84 .

למה אני מעדיף רכבים ישנים יותר ?

הרבה סיבות . אחת מהם היא העדר בקרות יציבות , בלימה , האצה ומציצה . אני לא צריך שהרכב יחמיא לנהיגה שלי .

דבר שני , כמו שעופר אמר - משקל . הישנות היו קלות יותר . משמעותית .

דבר שלישי , הישנות לדעתי נראות הרבה יותר טוב . אני לא מתבייש לומר שמראה מאוד חשוב לי .

דבר רביעי , תחושות . ושלא יבלבלו לכם את המוח , לא תקבלו תחושות מרכב חדש כמו מרכב ישן .

ושלא תבינו לא נכון , רכב ספורט חדש אוחז יותר , מאיץ מהר יותר , בולם טוב יותר ועושה הכל טוב יותר . הטכנולוגיה הזאת מאוד מרשימה . פשוט זה לא מתאים לי .

אסיים בדוגמא ( שלא כל כך קשורה , אבל זו השריטה שלי ) מעולם התעופה .

דבריו של גיורא אפשטיין , בחור צנוע עם אנגלית "ישראלית" יותר משלי אשר הוא שיאן העולם בהפלות מטוסי סילון .

כאן . חמש דקות לסיום הסירטון . למי שאוהב סיפורים על קרבות אוויר מומלץ לראות את שני הסירטונים .

אני ואתה הולכים יחדיו לקמור ואני מזמין לך M3 חדשה בצבע לבן שנהב , בתמורה לרכבך הישן , אני רוצה לראות שאתה מסרב , משם אנו הולכים הישר אל מעבדת חקר המוח בחוג לפסיכולוגיה שבו אני לומד .

לגבי גיורא - עם כל הכבוד לבחור המדהים הזה שהוא בעל שם עולמי (קווטר אס נראה לי )הוא גם כן מתרפק על העבר , סביר להניח שכיום הטייסים פחות טובים זה נכון גם מבחינה פסיכולוגית מכיוון שעם התקדמות הטכנולוגיה הטייסים מתקדמים יותר אל עבר טיסה באוטומטיות נלמדת , כלומר כמו לרכב על אופניים(*הדוגמא היא לשם המחשת האוטומטיות ואיני משווה חלילה בין טובי בנינו לבין רוכבי אופניים).

פורסם

אך שים לב ,הנוהג בה ימות מוקדם מסיבה זאת או אחרת .

העבר הוא מפואר ויפה אך בוא נניח לו במקומו - בעבר .

תתפלא, אבל כולנו נמות מסיבה זו אחרת, אפילו אני, רחמנא ליצלן..

בנושא השני אני בהחלט מסכים איתך, כדאי ללמוד ממנו ולהפיק ממנו לקחים ואפילו להנות הניחוחות הנוסטלגייה, אך אין להשוות את הישן לחדש.

ב 99% מהמקרים המכוניות החדשות עדיפות על הישנות בכל היבט.

ולאלעד - אין הרבה מקום להשוואה בין ה 33 ל 146.

לייצר מכונית יותר גרועה מה 33 זה גם סוג של אמנות, ואלמלא מעט אנשים שמכורים למותג ללא קשר למה שהוא מייצר, מקומה של ה 33 צריך להיות בפח האשפה של תעשיית הרכב, בתור מכונית שניסתה לרשת את הטובה בקבוצתה, וכל זאת במינימום השקעה כספית.

וזה אף פעם לא עבד, וכנראה גם לא יעבוד.

• תוכן חדש...