Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם, לפני ההזרקה, בטרם חלמו על חיישני חמצן בת*ת של האוטו, היו קרבורטורים.

היתה להם תגובה שונה ואמיתית יותר מהזרקה.

מה שכן צריכת הדלק היתה על הפנים:-)

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. הודעות כמו "הייתי לוקח את ה-X" לא שוות כלום. תנמקו בבקשה.

ב. כמו שחששתי, השרשור מתדרדר לתחומים שונים לחלוטין (ואני לא מדבר על מלחמות ה-33 ב-146) - ההודעה המקורית הייתה "מה הייתם מעדיפים לנהיגה ספורטיבית". יענו עומדות לפניכם שתי המכוניות ומסלול מרוצים. במי תבחרו?

חוצמזה:

קלאסית .

זו הסיבה שהמתחרה של ה M3 E30 מבית מרצדס היתה בבעלותי .

זו הסיבה שהפרויקט הנוכחי שלי הוא על רכב שנת 84 .

למה אני מעדיף רכבים ישנים יותר ?

הרבה סיבות . אחת מהם היא העדר בקרות יציבות , בלימה , האצה ומציצה . אני לא צריך שהרכב יחמיא לנהיגה שלי .

דבר שני , כמו שעופר אמר - משקל . הישנות היו קלות יותר . משמעותית .

דבר שלישי , הישנות לדעתי נראות הרבה יותר טוב . אני לא מתבייש לומר שמראה מאוד חשוב לי .

דבר רביעי , תחושות . ושלא יבלבלו לכם את המוח , לא תקבלו תחושות מרכב חדש כמו מרכב ישן .

ושלא תבינו לא נכון , רכב ספורט חדש אוחז יותר , מאיץ מהר יותר , בולם טוב יותר ועושה הכל טוב יותר . הטכנולוגיה הזאת מאוד מרשימה . פשוט זה לא מתאים לי

ב-99% ממכוניות הספורט יש אפשרות לבטל את בקרת היציבות והמשיכה לחלוטין. בקרה לבלימה אתה ועוד איך צריך - אין בה שום חסרון למעט העובדה שהיא תשמור לך על החיים במקרה ותחליט להתאבד. מכוניות חדשות מעבירות את הכוח לכביש יותר טוב, מאפשרות לך לנצל הרבה יותר טוב את מעטפת היכולות שלהן = יותר כיף. הלאה.

משקל - פה אתה צודק. אמנם המכוניות החדשות מתגברות על סעיף ההאצה והבלימה באמצעות מנועים הרבה יותר חזקים ומערכות בלימה אדירות, אבל בכל הקשור לקלילות וזריזות בתוך הפנייה יש יתרון למכונית קלה יותר. רק שגם כאן המכוניות החדשות עוזרות לך - הן הרבה יותר אוחזות והרבה יותר מאפשרות לנצל את הכוח בסיבובים. מחיר קטן לשלם.

מראה חיצוני - לא פקטור בשאלה המקורית.

תחושות - אתה צודק, באמת ברכב חדש לא מקבלים את התחושה שהכל מתפרק מסביבך, שהאוטו משיר חלקים בכל סיבובים ושהמנוע עומד להתפוצץ כל שנייה. תחושות הקשורות להנאה מנהיגה מקבלים גם מקבלים, אני מבטיח לך (תלוי באיזה רכב, כמובן).

בוא תספר לי..

למיורה יש, לפחות בקו ישר, ביצועים טובים יותר מלסובארו.

איך שלא יהיה, יש לה פי 3 מנוע.:-)

ובנוסף, הן מכוניות מאד "פיזיות" וקשות מאד לנהיגה וכלל לא בטוח שהן תהיינה מהנות יותר.

לגבי הקורבט הסיפור פשוט בהרבה - למעט המון כוח ותאוצה מדהימה, אין לה כלום להציע, לפחות לא במתכונתה הסטנדרטית (ולשם שינוי זה ניבדק מול אימפרזה WRX).

לא דיברנו עכשיו על קו ישר, חוצמזה שאת הסובארו אפשר לשפר בקלות ולהגיע לביצועים דומים. ואתה יודע שנפח המנוע לא פקטור כאן. בשביל זה המציאו את הטורבו...

קורבט - הישנות היו זוועה. החדשות כנראה טובות, לא נהגתי אז אני לא יודע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הערותיי באדום (כיאה לאלפא :wink:) לעיל.

אני לא נוהג לכתוב על חויותיהם של אחרים כשאני מתייחס למכונית זו או אחרת. אם מה שכתבתי נוגע לחויית נהיגה או נסיעה, חזקה על הדברים שהם תוצאת נסיון אישי. אולי בשל הקירבה ליום כיפור ורוח הסליחה בנובע, אני מרשה לעצמי להתנצל בפני בשמך.

פורסם

למכוניות ישנות יש את זה, אין מה לעשות.

אבל לשאול היום מה עדיף, ברור שרכב חדש,

הרי מה יעזור רכב ישן שצריך לשפץ ולתחזק ומהיכן להשיג חלקים... זה לא קל.אם היה אפשר להביא רכב של "פעם" בנהרת הזמן, בלי לחשוב פעמיים כן ואני אקח 2 תודה רבה.

נעבור להשוואה אחרת : לנציה דלתה אינטגרלה 1993 למול STI

מה הייתם לוקחים.

אני את הלנציה גם היום ....אין מה לעשות חלום זה חלום.

LIOR RR

פורסם

לנצ'ייה דלתא אינטגרלה הינה מקרה נדיר של מכונית ישנה יחסית, שלפחות במה שקשור לנהיגה נטו, לא נופלת מהמתחרות החדשות שלה, אות וסימן לתכנון טכנולוגי מיתקדם מאד לזמנו.

ברור שבאלמנטים רבים היא לא מיתקרבת אפילו לכפולות ההנעה היפניות - מרווח פנימי, בטיחות, תא מטען ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מוכן להתערב שהיא גם לא מתקרבת ביכולת ההאצה, הבלימה, העברת הכוח, האחיזה והתפעול הספורטיבי באופן כללי למתחרות החדשות שלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תשמע,הייתי רוצה M3 E30 למסלול המרוצים כי זה רכב קלאסי והנוסטלגיה חוגגת - אלא מה,בתור חוויה חד פעמית.

לרכב שישמש אותי ביום,יום ובמסלול המרוצים יותר מפעם אחת ללא ספק E92 M3/.

פורסם

התשובות באדום בציטוט עצמו .

מכוניות חדשות מעבירות את הכוח לכביש יותר טוב, מאפשרות לך לנצל הרבה יותר טוב את מעטפת היכולות שלהן = יותר כיף. הלאה.

כנראה שאצלך רק זמנים מהירים יותר = כייף .

תחושות - אתה צודק, באמת ברכב חדש לא מקבלים את התחושה שהכל מתפרק מסביבך, שהאוטו משיר חלקים בכל סיבובים ושהמנוע עומד להתפוצץ כל שנייה.

זה כי אתה רגיל לצרפתיות . כנראה שאין לך מספיק ניסיון על גרמניות ישנות .

יש דברים שהם מעבר לזמני הקפה , או מהירות גבוהה יותר בפניה .

אני יכול להגיד לך שמתוך המון ספורטיביות שנסעתי עליהן , דווקא את הישנות יותר אהבתי ובמיוחד את הפרועות שבהן .

למה ? כי זה מה שאני אוהב . זה אני - פסיכי .

אתה אוהב משהו אחר . סבבה לגמרי .

אני מסכים איתך שרכב מודרני הוא טוב יותר + בטוח יותר + מאיץ טוב יותר + בטח ובטח אמין יותר + בולם טוב יותר + אוחז יותר וכו'... לא טענתי מעולם אחרת .

אבל הוא גם סינטטי יותר . לא משהו שאני יכול להסביר במילים . אני לא שולל את כל החדשות , תמיד יש יוצאות דופן .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

איזו לנצ'יה! חבל שתמונה לא מהארץ. צבע אדום לוהט. אין מילים, היא פשוט מדהימה.

וברקע של לנצ'יה עומד בומר, מאוד דומה שלי. :-P אפילו צבע וג'נטים אותו דבר. יכול להיות שבומר הזה E34 ולא E32, אבל יש אותו לא מספיק בתמונה כדי להחליט בוודאות. אני מניח שמדובר ב-E34, כי ייצרו יותר חתיכות מסדרה 5.

עריכה:

מהסתכלות יותר מפורטת על הבומר, לפי דלת אחורית, ניראה לי שבכ"ז מדובר ב-E34, גם אין לו גג נפתח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התשובות באדום בציטוט עצמו .

יש דברים שהם מעבר לזמני הקפה , או מהירות גבוהה יותר בפניה .

אני יכול להגיד לך שמתוך המון ספורטיביות שנסעתי עליהן , דווקא את הישנות יותר אהבתי ובמיוחד את הפרועות שבהן .

למה ? כי זה מה שאני אוהב . זה אני - פסיכי .

אתה אוהב משהו אחר . סבבה לגמרי .

אני מסכים איתך שרכב מודרני הוא טוב יותר + בטוח יותר + מאיץ טוב יותר + בטח ובטח אמין יותר + בולם טוב יותר + אוחז יותר וכו'... לא טענתי מעולם אחרת .

אבל הוא גם סינטטי יותר . לא משהו שאני יכול להסביר במילים . אני לא שולל את כל החדשות , תמיד יש יוצאות דופן .

מי דיבר על זמנים? עצם העובדה שאפשר לנצל טוב יותר את המכלולים אומרת שאפשר ליהנות מהם יותר. זו לפחות הפילוסופיה שלי.

סינטטי יותר - אני יכול להתחבר לזה. אבל כאמור, יש ויש. בסופו של דבר, תן לי לבחור מבין מכוניות ישנות וחדשות לנהיגה ספורטיבית, ברוב המקרים אבחר את החדשות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מוכן להתערב שהיא גם לא מתקרבת ביכולת ההאצה, הבלימה, העברת הכוח, האחיזה והתפעול הספורטיבי באופן כללי למתחרות החדשות שלה.

אל תתערב.

לדור האחרון של הדלתא אינטגרלה יש ביצועים ברמה של הסובארו והאיבו 8-9.

ולפי מה שהבנתי מקריאה במגזינים בחו"ל ההיגוי שלה עדיף בהרבה על זה של הסובארו (וזו לא חוכמה גדולה, האמת..) ואפילו יכולת הבלימה מצויינת תודות למערכת בלימה שנלקחה מהתמא.

שוב, האינטגרלה הינה דוגמא כמעט יחידה למכונית שלא נופלת מהבחינה הספורטיבית פרופר ממכוניות חדשות.

בשאר הפרמטרים - בטיחות, מרווח פנימי ופרקטיות ברור שהיא נופלת ממיתחרותיה; בל זאת חלפו כמעט 30 שנה מהיום בו הוצגה הדלתא המקורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין לי ניסיון במכוניות ספורטיביות כמו שאתם מזכירים כאן, (אני בסך הכל בן 18 :-)) אבל אחרי חצי שנה של נהיגה (לא עדינה) באונו שלי בלבד, נסעתי בפולקסווגן פולו ופיאט פנדה ידניות וחדשות של ההורים וזה פשוט זוועה, מרגישים בכאילו נוהגים בהגה ודוושות של מחשב. חוסר תחושה מוחלט, במיוחד בפולו.

אני יודע שמבחינת יכולות אין מה לדבר (אפילו מול הפנדה..), אבל זה לא מה שחשוב, רוב האנשים לא מחפשים את התאוצה או המהירות הסופית אלא את הכיף..

אם ההבדל הוא דומה (?) גם במכוניות ספרטיביות אני כבר הבנתי מה ההעדפות שלי.

עכשיו נוסיף את זה שמכוניות ישנות הרבה יותר יפות, יותר פשוטות (לטיפול עצמי וסתם הבנה מה קורה באוטו שלך), יותר זולות ויותר מיוחדות, והישנות ניצחו אצלי לפחות בגדול.

החסרון היחיד זה שלפעמים יוצא לחשוב מה יקרה אם תהיה תאונה.. אבל לא בונים על דברים כאלו :lol:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...