Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי צ'ינג-לינג - מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמכיר את כל הדגמים הסיניים,

ובדק אותם, אולי יוכל להצביע על אותו אחד שבאמת טוב ומוצלח.

אבל 99% מלקוחות רגלים, לא יכולים לדעת את זה, וכלן לא מומלץ לשחק עם המזל!

לא חייבים לרכוש משהו יקר, אבל אפשר ללכת על משהו מוכר בהפרש מחיר זניח

שבת שלום

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הלוואי ורק הצמיג היה הבדל בין תאונה או לא תאונה. מדבריך אפשר להבין שכל התאונות קורות עם מכוניות שמורכבים אצלהם צמיגים סיניים. לנהוג על פי תנאי הדרך, זה מה שיכול להציל. כמובן שצמיג מאוד תורם, כמו גם גורמים רבים אחרים. בפועל אחוז גבוהה מאוד של נהגי מוניות/פרטיים/משאיות נוסעים על צמיגים סיניים, שלא להזכיר את כל הצי של חברות ליסינג. הלוואי ורק צמיג סיני היה ההבדל בין כבישים מסוכנים לבין כבישים בטוחים.

אני לא בא להגן על התוצרת הסינית, אני נמנע ממנה. כיום אני לא במצב כלכלי כזה שאשקול קניית צמיגים סיניים, אבל גם לא צריך להגזים, ואתם מגזימים. צריך לדעת למה לצפות ממוצר כזה ומי שרוכש אותו חייב להבין את זה. מצד השני אין הרי אפשרות להכריח את כולם לקנות רק מישלין ב-1000 ש''ח לצמיג אחד.

צמיג מסוכן? - כל צמיג הוא מסוכן אם לא נוהגים על פי תנאי הדרך.

צמיג פגום? - קורה בכל סוגי וחברות הצמיגים.

צמיג מחליק? - קורה עם כל הצמיגים המיוצרים בטכנולוגיות יצור קדומות.

צמיג מתפוצץ? - קורה בכל סוגי וחברות הצמיגים.

צמיג סיני? - מוצר נחות, אך לא הייתי שם עליו תג של "מסוכן".

יש משהו בזה, אבל אצלינו חורף זה לא חורף.

הדיון עוסק בצמיגים ובהשפעות שלהם על הסיכוי לתאונה, בין אם זה צמיג סיני לעומת צמיג אחר.

ברור שיש עוד 1001 משתנים וגורמים לתאונות (את חלקם מנית), אבל לא בזה עוסק הדיון הזה.

הדוגמאות שהבאתי הן למצבים בהם אתה מעדיף צמיד איכותי על צמיג לא איכותי (מה שצמיג סיני הוא בד"כ).

אני חושב שהדיון הזה צריך להתרחב קצת ולעסוק בצמיג ממותג מוכר VS צמיג ממותג לא מוכר.

כשחיפשתי צמיג לקסרה של אמא שלי, כמעט קניתי רביעית maxxis שלהפתעתי הינו מותג סיני.

לא יחסתי הרבה חשיבות לכך שהמותג הוא סיני, אלא כן יחסתי חשיבות לכך שהמותג הוא מוכר ונחשב ליצרן רציני.

כמו שאני לא אקנה צמיג ממותג עלום שם סיני, כך אני לא אקנה צמיג ממותג אמריקאי עלום שם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כשחיפשתי צמיג לקסרה של אמא שלי, כמעט קניתי רביעית maxxis שלהפתעתי הינו מותג סיני.

לא יחסתי הרבה חשיבות לכך שהמותג הוא סיני, אלא כן יחסתי חשיבות לכך שהמותג הוא מוכר ונחשב ליצרן רציני.

כן, MAXIS זה מותג מוכר ויצרן רציני. של משחקי מחשב. כשראיתי את השם הזה פעם ראשונה על צמיג, צחקתי, אבל אחר כך נזכרתי שאחד העיסוקים של נוקיה זה ייצור צמיגים (NOKIAN) וסמסונג התחילו את דרכם בכלל בייצור סוכר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש הבדל רציני בין Maxxis לבין Maxis. שתי חברות שונות שאין בינהם קשר מלבד הדימיון בשם.

אגב, מקסיס הוא מותג טאיוואני ולא סיני. לא שזה אומר הרבה על איכות הצמיגים, אבל מההכרות שלי עם צמיגי השטח שהם מייצרים, מדובר במוצרים באיכות טובה ובמחירים מפתיעים לטובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני חושב שהדיון הזה צריך להתרחב קצת ולעסוק בצמיג ממותג מוכר VS צמיג ממותג לא מוכר.

אני חושב שאין בכך צורך! כל הסטריאוטיפים על חברות ומותגים זה לא יותר מאשר שיווק והשקעה בפרסום. כמובן שאחרי מותגים גדולים עומדות חברות רציניות, אך בעולם כיום הכל משתנה. אין לנו כלים להעריך את איכות הצמיג רק בגלל המותג שהוא מייצג. זה לא יהיה נכון. כמו כן ישנם מותגים חדשים השייכים לחברות ענק וקונצרנים, אשר לא מצלצלים באוזן ולא מוכרים לקהל הרחב.

כמו שאני לא אקנה צמיג ממותג עלום שם סיני, כך אני לא אקנה צמיג ממותג אמריקאי עלום שם.

אמריקאי נחשב למתקדם? ממש לא. אמריקאים הם old schol, כל הקדמה היא מאירופה ויפן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אגב, מקסיס הוא מותג טאיוואני ולא סיני. לא שזה אומר הרבה על איכות הצמיגים, אבל מההכרות שלי עם צמיגי השטח שהם מייצרים, מדובר במוצרים באיכות טובה ובמחירים מפתיעים לטובה.

בלי קשר לסטיגמות, מטיוואן יצאו אחלה חברות מכל התחומים (במחשבים למשל, Asus) - אני לא מכיר אף חברה איכותית בעלת שם עולמי כלשהוא שיצאה מסין.

פורסם
אני חושב שאין בכך צורך! כל הסטריאוטיפים על חברות ומותגים זה לא יותר מאשר שיווק והשקעה בפרסום. כמובן שאחרי מותגים גדולים עומדות חברות רציניות, אך בעולם כיום הכל משתנה. אין לנו כלים להעריך את איכות הצמיג רק בגלל המותג שהוא מייצג. זה לא יהיה נכון. כמו כן ישנם מותגים חדשים השייכים לחברות ענק וקונצרנים, אשר לא מצלצלים באוזן ולא מוכרים לקהל הרחב.

אמריקאי נחשב למתקדם? ממש לא. אמריקאים הם old schol, כל הקדמה היא מאירופה ויפן.

אתה מתעקש לעוות את הדברים שלי בשביל לחזק את הטיעונים שלך.

המשפט על המותגים האמריקאים בא להדגיש את זה שארץ המוצא של החברה (מה שחשוב זה היכן ממוקם מטה החברה והמו"פ שלה) לא רנבנטית. מותג סיני או אמריקאי, כל עוד הוא לא מוכר...זוכה ליחס חשדני ממני.

ובקשר לפרסום וכו', תן לי קצת יותר קרדיט שאני בוחר צמיגים לפי מבחנים אובייקטיבים בשני אתרים רציניים בתחום ולא מושפע יתר על המידה על פרסומת כזו או אחרת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מותג סיני או אמריקאי, כל עוד הוא לא מוכר...זוכה ליחס חשדני ממני.

או קי, מסכים.

ומה ההשקפה שלך לגבי מותגים מוכרים שמיוצרים בסין? למשל KUMHO, היית רוכש צמיגים סיניים קומהו?

ובקשר לפרסום וכו', תן לי קצת יותר קרדיט שאני בוחר צמיגים לפי מבחנים אובייקטיבים בשני אתרים רציניים בתחום ולא מושפע יתר על המידה על פרסומת כזו או אחרת.

אני לא מדבר עליך ספציפית, אתה מבין את זה , נכון? אני מדבר על מאסה של הרוכשים, שהם "הלקוח". כמה אחוז מלקוחות שרוכשים צמיגים חורשים את אתרי האינטרנט ומבררים הכל לפני הבחירה? אחוז זעום ביותר, שמבחינה כלכלית אין מה לקחת אותו בחשבון בכלל.

זה התחביב שלנו, מכוניות. וכל מה שקשור לביצועים ותחזוקה של הרכבים זוכה ליחס בדרגה ראשונה. אבל לקוח ממוצע שנכנס לפנצ'ריה מתענין בעיקר לגבי המחיר ובוחר על פי המחיר. למותג מוכר יש גם השפעה רבה, וכאשר פאנצ'רמאכר יפציץ באמירה "גודייר אמריקאים הכי טובים בעולם במחיר מבצע" הלקוח כבר רץ לשלם. הוא לא מתענים שהגודייר האלה הם בכלל טורקים ושורקים בפניות כאילו אין מחר. וזה הרוב המוחלט, "הארנק". אנחנו המיעוט שבמיעוט. לכן יכולים להרשות לעצמינו לבחור משלל רב של צמיגים, לעשות הזמנות מיוחדות ולנסות לייבא מחו''ל. אך לפאנצ'ריות או חברות צמיגים אנחנו לא כוח קניה ולא לקוח נוח. סתם מטרד קטן.

פורסם
או קי, מסכים.

ומה ההשקפה שלך לגבי מותגים מוכרים שמיוצרים בסין? למשל KUMHO, היית רוכש צמיגים סיניים קומהו?

זה כבר עניין אחר, הרבה חברות גדולות מייצרות בסין.

פורסם
120 שקל לצמיג, לאוטו של אמא. שווה?

וברצינות - בזמן האחרון רואים כל מיני הודעות, כשבכותרת מופיע צמיג סיני כזה או אחר.

למה?

אומרים שלחיים אין מחיר. מסתבר שדווקא יש. הם שווים לפחות משהו כמו מגש פיצה - זו העלות של ההבדל בין צמיג סביר לבין זול. (למידות סטנדרטיות לפחות).

תגיד איפה אפשר להשיג את הצמיגים האלו , אני רוצה לקנות לפיאסטה שלי,מה הכתובת אני הולך לשים 4 צמיגים.

לא אכפת לי גם אם זה לא במרכז

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני חושב שניתן להרחיב את השרשור "האם הייתם קונים צמיגים תוצרת....

הודו

תאיוואן

אינדונזיה

ישראל

פיליפינים

מלאזיה

מורוקו

הונגריה

ברזיל

ויאטנם

דרום אפריקה

ניגריה

קניה

ונצואלה

אלג'יריה

אינדידה

מקסיקו

פאקיסטאן

טורקיה

צ'ילה

טוניס

רוסיה

קוסטה ריקה

תאילנד

איראן

ואני לא סתם ממציא... עברתי במיוחד על כל החברות צמיגים בעולם, ובמדינות האלה ישנם מפעלים ליצור ושיווק צמיגים.

אז מה דעתכם? :wink:

פורסם

לא מתפשר על צמיגים, לא אקנה צמיגים לא מוכרים, כיום ובעבר נועל "פירלי" (מיוצרים בטורקיה??) ומרוצה מהם עד הגג בהשוואה ל"סאבה" ול"אול סטאר" שהיו כשקניתי את הרכב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
או קי, מסכים.

לא רק שהייתי רוכש, רכשתי...פעמיים!

לפני כמה שנים רכשתי צמיגי קומהו אקסטה סופרה 712 לוולקן שלי, והשבוע רכשתי לקסרה של אימי קומהו KH-18.

תפריד בין ארץ היצור לבין המדינה בה ממוקם המטה של החברה או המחקר והפיתוח שלה.

פורסם

זה לא רק המטה או המרכז פיתוח.

זה הגישה לאיכות הייצור והפיקוח על איכות החומרים והגימור.

לסינים יש גישה שבסולם העדיפות המחיר בא ראשון משמע יחסכו על הרבה דברים על עוד הם לא נראים לעין כדי להוזיל את המחיר (גם במחיר הבטיחות).

כאשר חברה גרמנית או יפנית בוחרת לייצר בסין המפעל הוא אומנם בסין אבל הפיקוח הוא מחברת האם, מתודת העבודה היא מחברת האם ונהלי העבודה והייצור הם הנחיה ישירה של חברת האם וגם רוב חומרי הגלם יהיו איכותיים ומיובאים ממקומות אחרים.

זה חל על צמיגים וממשיך לכל מוצר בשוק. הייצור בסין או בכל ארץ אחרת לא מראה על איכות הייצור אלא חברות שמקורן בסין (והן עלומות שם שצצו משום מקום) שגם מייצרות בסין ורמת הפיקוח על האיכות והבטיחות ירודה ביותר, אתה אפילו לא יכול לדעת שמה שרשום על הצמיג כמו דרוג מהירות ורמת שחיקה אמיתיים בכלל.

האינטרס של חברות כאלה זה שהמוצר אומנם יהיה דומה למוצר איכותי מחברות אחרות אבל יהיה במחיר זול שמשמעו חיסכון איפשהו אם זה בבדיקות ובקרת איכות או בחומרים מסויימים על חשבון אחרים וכו'

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
תפריד בין ארץ היצור לבין המדינה בה ממוקם המטה של החברה או המחקר והפיתוח שלה.

חומרי הגלם בדרך כלל מגיעים מאותה הארץ בה מיוצר הצמיג, ז''א חומרי גלם סיניים.

אפילו מאחורי אותו הדגם של צמיג (וסוליה זהה) המיוצר במפעלים שונים יהיה שוני בהתנהגות או תוכלת החיים של הצמיג. אפילו הקונצרנים לא מסתירים את זה והמידע הזה חשוף.

לגבי KUMHO, למה לרכוש צמיגים סיניים שלהם אם המפעל המתקדם והמפותח ביותר הוא הקוריאני? אתה מבין שיש הבדל לרעה? סביר להניח שאת הדגמים הפשוטים יותר וגדלים עד "15 מייצרים במפעלים משניים כדי באמת לחסוך בעלויות. צמיגים רציניים יותר עדיין מייצרים במרכז אירופה או יפן ואת הצמיג הפשוט מייצרים בשוליים או במזרח, וזה הכיוון היום של כל הקונצרנים.

CamaroRS69, מה שאתה אומר זה טוב ויפה. אך אין לך ממש שמץ של מושג מהו הטיב של המוצר הסיני, למרות שמאחוריו לכאורה עומדת חברת ענק. בוא נגיד ככה, היית רוכש "הונדה" סינית?

• תוכן חדש...