רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול כמה כ"ס יש בהונדה סיויק 1.6 שנת 01? ועם משנה הדגם של המכונית (es או ls) או שזה סתם מבחינת איבזור? ניסיתי לחפש בפורום אבל לא מצאתי תוצאות. תודה לכל.
הודעה אחרונה מאת guyy17, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, בשעות אחר הצהוריים נסעתי לקראת צומת שיש 2 רמזורים לפני הצומת ו2 רמזורים קצת אחרי הצומת. כשהתקרבתי לצומת היה ירוק אך כשהייתי כבר ממש קרוב השמש היתה בדיוק בגובה של הרמזורים ובקושי ראו אותם, מה שכן ראו זה את 2 הרמזורים שאחרי הצומת והם היו עדין ירוקים. ברגע האחרון כשכבר הייתי ממש מתחת לרמזורים הראשונים היה אפשר לראות אותם והצבע התחלף לאדום. בלמתי, הרכב נעצר כ2 מטר אחרי הפס ונכנסתי כבר במהירות ממש איטית באוטו שחצה את הצומת (גם כן לאט) הנזק שנגרם למכוניות קוסמטי. החלפנו פרטים ונסעתי לדרכי. באותו יום, בערב, הבנאדם מתקשר אלי ומיידע אותי שהוא התחיל להרגיש כאבים בגב והולך לבית החולים, כמו כן הוא טוען שהוא נאלץ להגיש תביעה. נסעתי לאותה הצומת שוב פעם באותה שעה ע…
הודעה אחרונה מאת zada, -
קורס ראלי בחו"ל
מאת Assaf- 1 תגובות
- 816 צפיות
מישהו יכול להמליץ לי על ביה"ס לנהיגת ראלי בחו"ל מחפש קורס של כמה ימים מישהו רוצה להצטרף - בסוכות
הודעה אחרונה מאת טלר, -
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
למדתי את כל שלושת ספרי התיאוריה של 2008 לא הופיע חלק 1 אפילו על מנוע זאת אומרת שלא בוחנים עליו יותר?
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
היי אני רוצה למכור את הרכב שלי לפירוק ולקבל את החזר הכספי של החלק היחסי שמגיע לי באגרת רישוי רכב. זאת שאלה למישהו שכבר עשה את זה ומכיר את הפרוצדורה - ממצב של רשיון רכב בתוקף למצב שהכסף אצלו בבנק. "ביטול רשיון רכב" ו "בקשה להחזר אגרת רישוי רכב" זה שתי פרוצדורות נפרדות ? אני מבין שכאשר אני בא לבטל את הרשיון מיד אומרים שאפשר לקבל החזר ואני ממלא טופס עם פרטי בנק , נכון ? עוד שאלה: איך מחשבים כמה אני אמור לקבל כהחזר ? נגיד שהרשיון בתוקף עד 13 לאוגוסט 2009 ( שילמתי את האגרה ב 24 ליולי 2007 ) והסכום ששילמתי הוא 731 ש"ח ? מה יהיה גובה ההחזר שלי אם אני מעביר את הבקשה היום ?
הודעה אחרונה מאת עמי555, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע אם מכוני הרישוי עובדים במתכונת יום שישי ביום שני (ערב ראש השנה)? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! ברצוני לשאול, אם ישנה האפשרות להתחיל ללמוד נהיגה לפני מעבד תיאוריה. תודה.
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. לפני בערך 10 חודשים קניתי רכב שהוחלף לו מנוע וקיבלתי שטר מכר. לאחרונה הטסט מתקרב ואיבדתי את השטר מכר!! המוכר אין ברשותו עוד עותק. עכשיו מה אני יכול לעשות? האם אני יכול לפנות לחברת "אמריקה ישראל" שהיא נתנה את השטר מכר ולבקש העתק? או שיש דרך אחרת? תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי שיודע על מה אני מדבר, מוזמן לדלג לפסקה הבאה. מי שלא יודע במה דברים אמורים, הנה הפרטים בקצרה - כידוע, ההצלחה ההיסטרית של התוכנית TopGear הנה כלל עולמית וצופים נלהבים שלה נראים בכל פינה נידחת. אלא שהתוכנית הבריטית המקורית עוסקת בעיקר בפן המקומי שלהם ובמרבית המקרים ההתייחסות שלהם לתחבורה ככלל ולמכוניות בפרט היא מנקודת מבט אנגלית טיפוסית. אי לכך, החליטו יזמים לקנות את פורמט התוכנית ב-2 יבשות נוספות על פני הכדור. אוסטרליה וארה"ב. התוצאה היא - 2 תוכניות חדשות המבוססות על הפורמט הידוע, אך עם צוות מנחים מקומי, מכוניות מקומיות וכמובן הומור מקומי (לטוב ולרע). הסידרה האוסטרלית יצאה לדרך, האמריקאית צפויה אף היא להתחיל בקרוב. אחרי צפיה בפרק הראשון של הגירסה האוסטרלית א…
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שבת שלום השבוע גיליתי שבכביש-66 המחבר את יוקנעם עם צומת מגידו החלו בעבודות הקמת גדר קבועה מבטון בין הנתיבים הבודדים לכל כיוון !! לפני זמן מה ,הקימו גדר כזו בחלק קטן מהכביש הנ'ל , בין קיבוץ מגידו לצומת מגידו הידועה-באורך של 1.5 קמ' בערך ! אבל לא יצקו בטון קבוע ,אלא הניחו אלמנטים מוכנים מבטון בדמוי גדר יצוקה כפי שמוכר לנו בדרכים בינערוניות כשיש לפחות 2 נתיבים לכל כיוון ! חשבתי שהדבר נעשה באופן זמני כדי לפתור בעיה דחופה . עלי לציין שמאז ,כל פעם שאני נוסע בקטע הקצר הזה אני חש פחד מפני תאונה,תקלה או כל אירוע סתמי אשר יכול לסגור את עורק התנועה לכיוון אחד מבלי יכולת של רכבי הצלה מלהגיע למקום אם חס ושלום יתרחש דבר מה !!!! אני לא מצליח להבין איך מהנדסי מע'צ או אחרים נו…
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
-
סתם מהסקרנות. רולס רויס, מרצדס, ג'יפים מסויימים, קרייזלר 300C,ועוד- גריל ענק ומכוער שהורס את כל העיצוב של האוטו. למה?! תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בקרוב אני אבא שלי ואח שלי רוצים לטוס לאירופה,ואני ואבא שלי רוצים איזה כמה ימים שמכוניות,מסלול וכל מה שקשור לנושא יהיה העיקר בכמה ימים האלה..עכשיו ראיתי כמה פירסומים של אנשים שטסו ל"רינג" בגרמניה וזה נשמע ממש טוב. השאלה שלי היא כזאת:אם מישהו יכול לתת לי פרטים מלאים על הנורבורגרינג-מלון,עלות כניסה,כמה הקפות אפשר לעשות וכו'.. והאם יש מינימום גיל לנסיעה על המסלול?(אח שלי בן 17) נ.ב אם למישהו יש עוד רעיונות לטיול שכזה באירופה אני אודה אם יציע.
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מקור: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=424482
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נראה לי שהשופטים מעבדים את השפיות גם כן בחור שנהג שיכור לגמרי עשה תאונה עצמית. נשלל לו הרישיון לנהוג על רכב פרטי אך כן מותר לו לנהוג על משאית בימי עבודה. פשוט הזוי , אם הנהג הזה יהרוג מישהו מעניין איזה הסבר יתן לזה השופט. http://news.walla.co.il/?w=//1354703
-
הרכב הוחנה במקום אסור, עבר שוטר ורשם דוח אך לא הצמיד אותו לרכב (הדוח הגיע לאחר מכן בדואר רשום) לאחר 55 דקות (שעת לילה אחרי חצות) עבר שוטר ורשם דוח נוסף לרכב כי הוא לא ראה את הדוח הראשון. האם מיבחינת החוק אני אמור לשלם 2 דוחות או לבקש ביטול הדוח השני ? למעשה אני משלם את הקנס על העברה באותו מקום ולא לא הגיוני שבאותו לילה יעבור כל שעה שוטר ויחלק דוח ותיאורתית נגיד הייתי בא אחרי 10 שעות אז אני צריך לשלם 5000 שקל.
הרכב ניראה מרשים מאוד ויפה שחבל, על הזמן האם למישהוא יש פרטים על הרכב מחירים, מנועים או רמות גימור. הנא תמונות של הרכב "] "] קרדיט למשתמש שצילם ממועדון פיאט. יניב
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום ברצוני להחליף את מושב הנהג אצלי (טויוטה קורולה 98)במושב אחר ונוח יותר , אין לי שום ענין בקנית מושב רקארו או ספארקו באלפי שקלים . חשבתי לקנות מושב מפירוקיה נגיד של פיג'ו 306 שהם נוחים מאוד במיוחד בשנתונים של 99-2002 . השאלה הנותרת היא מי יודע ועושה עבודה של התאמת המושב לרכב מסילות ריתוכים וכו'? תשאלתי כמה מסגרים באיזור מגוריי ואף מעבר ואף אחד מהם לא יודע וגם לא רוצה אפילו להתעסק עם זה. אם יש מישהו בפורום שמכיר בעל מקצוע שיודע ומכיר את סוג העבודה אשמח לקבל פרטי התקשרות ואף אשלם לו ביד נדיבה על עבודה מסוג זה. תודה מראש שלומי
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
05.7.2004 רויטל סלומון/TheMarker רוכשי רכבים משומשים יוכלו מעתה להיות רגועים הרבה יותר. משרד התחבורה גיבש תכנית שתאפשר למכוני הרישוי לרכב להתחבר למחשבי משרד התחבורה ולקבל מידע עדכני על ההיסטוריה של הרכב והשינויים הטכניים שבוצעו בו. החיבור בין מכוני הרישוי ומחשב משרד התחבורה יאפשר לרוכשי רכב משומש לקבל מידע בזמן אמת על כל השינויים שבוצעו ברכב, כמו החלפת מנוע, צמיגים או כל חלק אחר וכן יחשוף נתונים על מבחני רישוי או בדיקות שעבר הרכב. המערכת תעזור בחשיפת כלי רכב הרשומים כגנובים או מזויפים ודרכה ניתן יהיה לגלות כלי רכב שהורדו מהכביש בשל ליקויי בטיחות. כיום מועברים הנתונים ממשרד התחבורה באמצעות דיסקטים, דבר שגורם לעיכוב של כמה ימים, ולא מאפשר בדיקת הרכבי…
הודעה אחרונה מאת Sunflower, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן. יש לי שאלה כללית. אב קנה לבנו רכב. הרכב רשום על שם האב. הבן שהוא הנהג היחיד ברכב עושה ביטוח מקיף על שמו שלו!! אם במידה והרכב מושבת/נגנב/נשרף וכו... מי יקבל את התשלום מחברת הביטוח. בעל הרכב(אבא)? או בעל הפוליסה(הבן)?? דודו.
- 0 תגובות
- 626 צפיות
חיפשתי בקליות שקופות לאקסנט שלי ולא מצאתי בשום מקום. עכשיו אני רוצה לדעת, אם בכלל קיימות בקליות שקופות לרכב הזה? תודה מראש לעוזרים. אלכס ריבקין.
הודעה אחרונה מאת alex_riv, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 32.6 אלף צפיות
השאלה שלי היא האם אפשר לרשום רכב על שם מישהו שאין לו בכלל רישיון רכב? ואני לא מדבר על מישהו מתחת לגיל 17... האם את הביטוחים אני עדיין יכול לרשום על שמי? מה לגבי דו"חות וכאלה?
הודעה אחרונה מאת TOLIK, -
כן כן,אני קיבלתי קנס,לרוע הפתעתי תפסה אותי נידת ונסעה אחרי וקראה ברמקול " עצור " - ואני חשבתי שאני נמצא בסרט פעולה - לא יודע מאיפה היא צצה,ולדעתי היא סתם תפסה אותי,כי היא מחפשת אנשים. טוב אני יקצר כמה שאני אוכל : תפסה אותי נידת והעבירה דוח לאיפה שצריך ועכשיו אני מחכה לקבל את הדוח/קנס דרך הדואר. עשיתי 2 עבירות : 1) מכונית אחת נתקעה בכיכר,לא יודע את סיבותיה,אז האוטו שהיה לפני עקף אותה,אני רציתי לעבור אותה גם אבל בסוף ברוב טיפשותי נתתי לה את הזכות קדימה,עברנו את הכיכר והחלטתי לעקוף אותה,כביש דו סטרי בעל נתיב אחד,אני עקפתי אותה בכביש שאסור - פס לבן. 2) נסעתי במהירות טיפה חריגה מי מה שאפשר בעיר אחרי שעקפתי אותה(לא חריגה מידי ולא היוותי שום סכנה על הכביש) - הרמזור היבהב…
הודעה אחרונה מאת LOPIP, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
רציתי לדעת אם לעיוור עם 100 אחוז נכות אפשר לקנות אוטו על שמו כדי לקחת אותו לטיפולים וכו, ניסיתי לבדוק במשרד הרישוי אבל אני לא מוצא איפה בדיוק אני יקבל את התשובה תודה
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יום שישי אחרי פנצ'ר מזעזע בפילוט פרמסי המיובש להחריד החלטתי שעם הגשם הממשמש ובא אני כבר מחליף את כל הרביעיה הרביעיה - 4 מישלינים פרמסי שקבלתי עם הגנטים במידה המקוללת 195/55/15 למרות שהיו צריכים להחזיק זמן מינמאלי סחבתי איתם כמעט שנתיים שני חורפים וטסט אחד! אך היובש הגיל והסדקים כבר עשו את שלהם. לכן בשישי אמרתי מספיק, יאלה צמיגים חדשים. על הכוונת: DZ101 T1R KU 712 טלפון לשני צמיגיות ברמה"ש-הרצליה (אחת אפילו מוכרת) הניבו מחירים ל-DZ של 560-600 ש"ח לצמיג! ה- T1R הוצע לי ב-500 ש"ח. רק מה, שני אלו לא היו במידה שלי במלאי אצל הצמיגיות והספקים (כנ"ל הקומהו). ובגלל שזה יום שישי "יום קצר", רציתי צמיגים טריים ועכשיו - טלפון מאוכזב לצמיג ישיר הודיע ל…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם. שמתי לב לפרק של מכסחי המיתוסים, בו הם בודקים את השפעת הפעלת מדחס המזגן על צריכת הדלק של הרכב. הם לקחו רכב אמריקני "משובח", שברולט או GMC לא שמתי לב, ועשו מספר עשרות של סיבובים במסלול, ללא האצות או בלימות, 90 קמ"ש ללא נסיגה או האצה. פעם אחת עם מזגן (חלונות סגורים), פעם אחת בלי מזגן (עם חלונות סגורים), ופעם אחת עם חלונות סגורים ללא מזגן. בחישוב כללי יצא שצריכת הדלק עלתה באופן מזערי ביותר, עשירית הק"מ, בעוד שדווקא נסיעה עם חלונות פתוחים השפיעה בצורה דרמטית יותר. אגב צריכת הדלק שלהם הייתה בסביבות ה6 ק"מ לליטר, עם חלונות סגורים ובלי מזגן (מי אמר אמריקאי משומן היטב ?) מה דעתכם ומדוע זה כך ?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , ברשותי קסנון שמותקן כרגע על גולף שנת 2000 . שאלתי היא האם הוא יתאים לקורולה שנת 2007 (הצורה החדשה)? תודה, חג שמח ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת tfishler, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדובר על ת.ד. שארע ב-א.ת. "בלו-בנד", בו קפח הולך רגל את חייו. בעל הרכב התיר לאחר לנהוג בו כשהוא נמצא לצידו ולאחר קרות התאונה נמלטו מהמקום והחביאו את הרכב. קצין משטרה שלל את ר.נ. של הנהג הפוגע ושל בעל-הרכב. בעל-הרכב הגיש ערר על פסילה זו בטענה של חוסר סמכות, מאחר והנהג הפוגע הודה ואף נשלל רשיונו. ביהמ"ש לא קבל טענה זו. לפס"ד.
הודעה אחרונה מאת impious, -
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, הפעם הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי מידע על גלגלי המזנזיום. אני בקרוב קונה פיגו' 308 חדשה, ורציתי לדעת האם שווה להשקיע עוד 5,800 שקל לגלגלי מגנזיום. מה היתרונות, מה החסרונות [אם יש]. תודה ויום טוב =]
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 8 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
יש לי מספר שאלות ברשותכם בקשר למשאית. 1- האם משקל כולל מותר במשאית זה משקל המשאית פלוס המשקל שאני יכול להעמיס סחורה נניח? 2- אם לשוגמא ברשותי משאית במשקל כולל של 10 טון... עכשיו נניח שהעמסתי ציוד רב במשאית ותפס אותי שוטר והחליט לשקול את המשאית בטענה שיש לי מטען עודף...עכשיו נניח שאחרי השקילה נמצא שמשקל כולל הוא 11 טון אז זה אומר שחרגתי בטון? או שבנוסף לשמקל כולל יש גם משקל העמסה? 3- איך אפשר לחשב את המשקל כולל של המשאית בכדי לדעת אם יש העמסת יתר?? תקנו אותי אם אני טועה....צריך לקחת את המשקל העצמי ולחבר אותו עם משקל המטען או שיש לכל משאית משקל העמסה למה לפי מה שידוע לי ברישון הרכב יש משקל עצמי ומשקל כולל בלבד???
הודעה אחרונה מאת orenaaa, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שתהייה שנה טובה ומבורכת. מי ייתן ונתברך בהמון מפגשים למינהם והרבה כיף . ושתהייה שנה מתוקה כתפוח בדבש. בברכה אסף. .
הודעה אחרונה מאת ezuf,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)