Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעות אחר הצהוריים נסעתי לקראת צומת שיש 2 רמזורים לפני הצומת ו2 רמזורים קצת אחרי הצומת. כשהתקרבתי לצומת היה ירוק אך כשהייתי כבר ממש קרוב השמש היתה בדיוק בגובה של הרמזורים ובקושי ראו אותם, מה שכן ראו זה את 2 הרמזורים שאחרי הצומת והם היו עדין ירוקים. ברגע האחרון כשכבר הייתי ממש מתחת לרמזורים הראשונים היה אפשר לראות אותם והצבע התחלף לאדום. בלמתי, הרכב נעצר כ2 מטר אחרי הפס ונכנסתי כבר במהירות ממש איטית באוטו שחצה את הצומת (גם כן לאט) הנזק שנגרם למכוניות קוסמטי. החלפנו פרטים ונסעתי לדרכי.

באותו יום, בערב, הבנאדם מתקשר אלי ומיידע אותי שהוא התחיל להרגיש כאבים בגב והולך לבית החולים, כמו כן הוא טוען שהוא נאלץ להגיש תביעה.

נסעתי לאותה הצומת שוב פעם באותה שעה על מנת לבדוק את ראות הרמזורים ושמתי לב שבאמת השמש בדיוק בגובה של הרמזורים והרמזורים שאחרי הצומת נראים יותר מהרמזורים שלפני וקל להתבלבל והרמזור מתחלף מירוק לצהוב כשהצהוב בכלל לא נראה ולא מהבהב והצהוב מתחלף מאד מהר לאדום.

מספר שאלות:

א. לא הגיע שוטר / פקח / בוחן תנועה, האם אפשר להאשים אותי בעבירת תנועה?

ב. אם כן, האם יש דרך לערער על זה אם אני חושב שהרמזורים בצומת הזאת גרמו לי לעבור באדום?

ג. אם אי אפשר לערער, ואני נהג חדש, הם המשמעות היא שלילה / קנס / בסוף הנהג חדש אני לא מקבל רישיון וצריך לעבור את התהליך עוד פעם?

אשמח גם לרעיונות באופן כללי על המקרה הזה.

בגדול אני מנסה לברר מה אפשר לעשות, ואם המקרה הזה עשוי להסתיים בשלילה או רק בעיניין של נזק למכוניות.

חשוב לציין שאני נהג חדש כבר חצי שנה, נהג זהיר ועד עכשיו לא הייתי בשום תאונה ואין לזכותי עבירות בכלל.

מצטער על החפירה ותודה למי שהגיע עד כאן. :-P

פורסם
מספר שאלות:

א. לא הגיע שוטר / פקח / בוחן תנועה, האם אפשר להאשים אותי בעבירת תנועה? כן, יכולים לזמן אותך לתחנה עקב דיווח על תאונה עם נפגע (הוא הלך לבית חולים = יש נפגע).

ב. אם כן, האם יש דרך לערער על זה אם אני חושב שהרמזורים בצומת הזאת גרמו לי לעבור באדום? כן, אם יוחלט להגיש נגדך דו"ח/כתב אישום/שלילה מנהלתית.

ג. אם אי אפשר לערער, ואני נהג חדש, הם המשמעות היא שלילה / קנס / בסוף הנהג חדש אני לא מקבל רישיון וצריך לעבור את התהליך עוד פעם? קודם כל אפשר לערער גם על קביעת בית-משפט. מעבר לזה, כל האופציות שכתבת אפשרויות.

מציע לך לגשת למקום כבר מחר עם מצלמה בשעה התואמת ולצלם את המצב כך שיראו את מצב הרמזורים. לא שזה פוטר אותך מאחריות, אבל אולי נסיבות הענין יקלו עליך.

אל תשכח שתנאי מזג האויר משתנים, הראות משתנה לעומת שעות היום, ולכן חשוב לצלם כעת ולא בעוד 3 חודשים כאשר הכל שונה לגמרי.

שנה טובה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

על אף שהשאלות שנשאלו חשובות, ישנו דבר חשוב הרבה יותר.

עבירת תנועה המתרחשת מבלי לגרום לתאונה היא דבר מיותר, שגוי, ופסול.

עבירת תנועה הגורמת לתאונה מצריכה התייחסות שונה.

כל מקרה חירום בכביש טומן בחובו סכנת חיים. בכדי למנוע את הסכנה יש לנקוט באמצעי זהירות ופעולות מנע. אחת מפעולות אלו היא ציות לחוקי התנועה אשר מסייעת להשלטת סדר בכביש ועל ידי כך מניעת מצבי סיכון (במרבית המקרים). פעולת מנע אחרת היא נהיגה בצורה מיומנת ומתוכננת. שילוב של אלו יעזור להימנע ממצב החירום והסכנה.

פגיעת צד בצומת נחשבת לאחת התאונות הקטלניות ביותר, בעיקר השל היעדר אזור קריסה מספק בדופן הצד. על כן חשוב להבין שאותה כניסה לצומת באור אדום היא הנקודה הראויה להתייחסות ולא המשמעות המשפטית של התאונה לאחר התרחשותה.

לגופו של עניין,

לפי החוק, משך הזמן המינימלי של האור הצהוב ברמזור הוא 3 שניות.

במהירות איטית במיוחד, כזו הראויה למקרה בו השמש מסנוורת והראות לקויה - 25 קמ"ש, הרכב עובר 7 מטרים בשניה.

מכן ניתן להסיק שבמהלך האור הצהוב ברמזור, עבר הרכב 21 מטרים.

גם לאחר שהתחלף האור ברמזור לאדום, היה על הנהג האחר (הנפגע) לזנק ולהתקדם לתוך הצומת בכדי שתתרחש התאונה, לכן ניתן לשער שמדובר בלפחות שניה נוספת. סה"כ כ-28 מטרים.

אל נתון המרחק הזה צריך להוסיף גם את מרחק התגובה (כשניה = 7 מטרים) מרגע זיהוי הסכנה ואת מרחק הבלימה (כ-4 מטרים). קיבלנו סיכום כולל של כמעט 40 מטרים. אולי מעט פחות שהרי הנהג לא הספיק לעצור בזמן.

במילים פשוטות, בכדי לגרום לתאונה הנ"ל היה על הנהג לנהוג קרוב ל-40 מטרים מרגע שהרמזור התחלף לצהוב ועד לרגע הפגיעה. נהיגה במהירות גבוהה יותר תביא להגדלת המספרים במשוואה (ב 45 קמ"ש הסיכום הכולל יהיה קרוב ל- 65 מטרים).

מסקנה, את התאונה הזו ניתן היה למנוע בקלות, וזה הדבר החשוב באמת כאן.

דני G.

פורסם

תודה על התגובות,

באותו יום שהלכתי לשם לבדוק את הרמזורים כמובן שגם צילמתי אותם, אבל תודה על הטיפ.

תודה גם על ההסבר הפיזיקלי של השלכות של תאוצה ובלימה.

אבל כמו שציינתי בהודעה המקורית, בזמן שברמזורים הראשונים היה צהוב, לא ראו אותם בכלל, ומה שראו זה את הרמזורים שהיו אחרי הצומת והם היו ירוקים. באותו רגע היתה טעות בשיפוט וחשבתי שיש לי ירוק ורק ברגע האחרון כשיצאתי מהסינוור של השמש ואפשר היה לראות שהם הפכו לאדומים, בלמתי.

הגעתי למקום הארוע בשביל לוודא שזה באמת ככה ואכן אני רואה איך אפשר היה לטעות.

ואני מכיר בזה שזאת בכל מקרה טעות שלי, אבל ככה זה תאונות, טעויות. במקרה הזה טעות של נהג ללא יותר מידי נסיון, בסיטואציה לא שגרתית. ההשלכות של מה שעשיתי ברורות לי, ואני למדתי מהמקרה הזה הרבה דברים, ואני מודע שהכל היה יכול להגמר הרבה יותר גרוע. אין צורך להטיף לי מוסר, אני מקבל את האחריות על מה שעשיתי זה ברור, לא בשביל זה פתחתי את הת'רד הזה.

אני אשמח לתשובות על השאלות המשפטיות.

תודה :-P

• תוכן חדש...