Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

שמתי לב לפרק של מכסחי המיתוסים, בו הם בודקים את השפעת הפעלת מדחס המזגן על צריכת הדלק של הרכב.

הם לקחו רכב אמריקני "משובח", שברולט או GMC לא שמתי לב, ועשו מספר עשרות של סיבובים במסלול, ללא האצות או בלימות, 90 קמ"ש ללא נסיגה או האצה.

פעם אחת עם מזגן (חלונות סגורים), פעם אחת בלי מזגן (עם חלונות סגורים), ופעם אחת עם חלונות סגורים ללא מזגן.

בחישוב כללי יצא שצריכת הדלק עלתה באופן מזערי ביותר, עשירית הק"מ, בעוד שדווקא נסיעה עם חלונות פתוחים השפיעה בצורה דרמטית יותר.

אגב צריכת הדלק שלהם הייתה בסביבות ה6 ק"מ לליטר, עם חלונות סגורים ובלי מזגן (מי אמר אמריקאי משומן היטב ?)

מה דעתכם ומדוע זה כך ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מדובר בהשערה בלבד.

יכול להיות שבגלל שמדובר ברכב גדול בעל מנוע גדול וממוצע צריכת דלק גם ככה גרועה כמעט ולא נראה שינוי בעבודה עם מדחס.

גם בגלל שהמנוע חזק והמדחס לא ממש משפיע עליו.

גם בגלל שנתון צריכת הדלק כול כך גרוע שגם שינוי של אחוז מסוים בהשפעת המדחס לא יראה כמעט בנתון צריכת הדלק.

לדוגמא ניקח נתון של 6 קילומטר לליטר עם מדחס נגיד שהמדחס השפיע באחוז על צריכת הדלק נקבל שבלי מדחס היינו מגיעים ל6.06 ק"מ לליטר.

ניקח רכב שעושה נגיד 13 ק"מ לליטר עם מדחס וגם מושפע באחוז ממנו נקבל שבלי מדחס היינו עושים 13.13.

עכשיו נכון ש0.13 ליטר נשמע הרבה יותר ה0.06 ליטר? בעצם מדובר בדיוק באותו שיפור.

בקשר לעניין החלון, מדובר פה ברכב אמריקאי כבד ומגושם בעל התנגדות רוח גבוהה מאוד ומנוע גדול "וחזק".

יכול להיות שברכב הספציפי הזה שמושפע מעט מאוד מהמדחס מקדם הגרירה יהיה משמעותי יותר מהמדחס.

יכול להיות שאם היו לוקחים רכב בעל מקדם גרירה נמוך יותר ומנוע שמושפע יותר מהמדחס ובעל צריכת דלק טובה יותר היינו מקבלים תמונה שונה לחלוטין.

נחזור שוב לדוגמא הקודמת נגיד שהרכב שהשיפור אצלו בלי מדחס היה ב0.13 הוא בעל מקדם גרירה שגורם לו לצרוך עם חלון פתוח עוד 0.07 ליטר לק"מ, ונניח שאותו דבר תקף גם לרכב שהשיפור אצלו בלי מדחס הוא 0.06.

מה שנוצר הוא ששרכב אחד בלי מדחס וחלון פתוח צורך עוד 0.07 ליטר, ועם מדחס בלי חלון פתוח עוד 0.13 כלומר יותר.

בעוד הרכב השני בלי מדחס עם חלון פתוח צורך עוד 0.07 ועם מדחס בלי חלון פתוח עוד 0.06 כלומר פחות.

לסיכום ניתן לומר שוב על פי השערה בלבד שברכב בעל מנוע גדול ו200 סוסים השפעת המדחס על המנוע תיהיה מינורית, ולכן צריכת הדלק כמעט ולא תשתנה. בעוד שברכב עם מנוע קטן ו80 סוסים השפעתו של המדחס תיהיה גדולה יותר מה שהתבטא בשינוי יותר קיצוני בצריכת הדלק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מציע לך לבדוק את זה עם סוזוקי סוויפט 88' מנוע 1000.

נראה אם הצריכה תעלה באופן מזערי..:twisted:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
וישר אחרי זה הם עשו עוד בדיקה וראו שהתוצאה בדיוק ההיפך

אולי תראה לנו קישור, אם הפרק קיים ביוטיוב ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אין לך מה להסתמך על זה , כי ההשפעה של המדחס על המנוע מאוד מאוד זניחה עקב מומנט מאוד גבוה.

היו צריכים לבדוק את זה במשפחתומטית 1600 ואז היו מתקבלות תוצאות שונות לחלוטין.

כמו הלנצ'יה שלי (ז"ל) ללא מזגן 1-13 בשיוט בין עירוני של 100 קמ"ש , עם מזגן 1-9/10 :roll:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אני בדקתי את זה באיביזה אצלי.

ב90 קמ"ש:

מזגן מוסיף (כשהמדחס עובד) 14% לצריכת הדלק.

חלונות פתוחים עד הסוף (יש רק שניים באוטו) מוסיפים 7%.

ב80 קמ"ש:

מזגן מוסיף 17% לצריכת הדלק.

חלונות לא בדקתי, אני מעריך שזה יהיה 5-6%.

פורסם

בג'אסטי:

בלי מזגן, 17 קילומטר לליטר.

עם מזגן, 12 קילומטר לליטר.

בלגאסי 1.8, 8 עם מזגן, 11 בלי מזגן (הכל בתנאי כביש מהיר עם נהיגה נינוחה מאוד).

מרצדס 280S 1976

5 קילומטר לליטר עם או בלי מזגן.

דייהטסו אפלאוז אוטומטית

9 עם מזגן

12 בלי מזגן.

אני חושד שזה באמת קשור ליחס שבין המאסה של המנוע לכוח של המדחס.

על המרצדס זה בקושי השפיע, אבל על הג'אסטי זה היה קטסטרופלי.

פורסם

אני ראיתי את הפרק הזה.

בפעם הראשונה הם בכלל ביצעו את הבדיקה בצורה אלקטרונית, כלומר חיברו מעיין מחשב דרך לחישוב הצריכה מה שנתן תוצאות כמעט זהות בשני המצבים.

בפעם השניה הם אמרו בואו נבדוק תכלס, רוקנו את הרכבים לגמרי והכניסו כמה גלונים, הבעיה היא שהרכבים אולי היו זהים אבל שום רכב אינו זהה בדיוק, יש גם תלות בלחץ האוויר בצמיגים, מצב המנוע (למרות שהרכבים היו כנראה די חדשים) וכו'.

ההשוואות שאתם עושים לגבי הרכבים שלכם אינם כלכך רלוונטיות כיווון שמזגן הוא בזבזני בעיקר בעמידה בפקק\רמזור והאצה מה שאינו נכון לחלונות פתוחים הם אינם משפיעים כלל בתחום של עד 50 קמ"ש.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

זה נושא שדווקא אנחנו פה לא צריכים שיכסחו לנו שום מיתוס בו.

כולנו מרגישים בארנק את נושא עליויות הדלק בין עונות השנה השונות, טוב, לפחות אלו שמשלמים על הדלק מכיסם.

• תוכן חדש...